Чорногорія - про курорти

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем галичанка, 16 Серпень 2007.

  1. Ірка-Шкірка

    Ірка-Шкірка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    100%. Вже скільки негативних відгуків про ті вілли. А люди все одно їдуть, бо не мають вибору. Може, оператори схаменуться трохи, як побачать такі відгуки про себе (я про Міст-Тур зокрема).
    Ми не в "Престижі" харчувалися, а навпроти, на сусідній віллі, не пригадую назви, там маленька приватна кафешка.

    Але ще раз про море - я до допису Hopic думала, то тільки того року, що ми відпочивали, був такий бруд у воді, бо якось не уявляю собі щоб то було нормою для курорту :)
     
  2. SoLana

    SoLana Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Думаю, що вибір є завжди :). Можна також собі самому організувати такий відпочинок. Перечитую дописи і згадала свій давніший відпочинок в Будві, на славнозвісній Бошко:). Хоча нічого негативного не можу сказати про неї, можливо з роками зіпсувався сервіс. Якраз були пожежі. Це 2008 рік. Ось так все виглядало
     
    Останнє редагування модератором: 5 Вересень 2012
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти


    ну я можу сказати, що вілла доста мені підіпсула враження, але більше море(((( якби я їхала ще раз в чорногорію, то маючи різні контакти і знаючи, що і куди, зорганізувала собі б відпочинок краще, простіше, не в сезон і ..дешевше(?). мала страх перед незнайомою країною, що я там буду робити саменька, коли зійду з літака без квартири, харчування, карти ітд. для мене вся ця історія ще раз довела, що добре організований відпочинок той, який ти організував сам.
     
  4. kvVItKA

    kvVItKA Позитив року 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

     
  5. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Що мені ще пригадалося, так це кафешка Хаос, що знаходиться біля суперпаркету Рода. Це звичайно не ресторани з Набережної, на порядок скромніше, і на час нашого відпочинку ми певно були там чи не одні з небагатьох туристів, які там вечеряли. Так, 2 стейки вагою десь по 250г. нам обійшлися в 4 євро, ну і як бонус салатик і їхні булочки.
     
  6. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    І частина
    Повернулась і я з омріяної подорожі в Чорногорію.
    Враження чудові )))
    Прилетіли до Львова - надворі осінь, холод та похмуро, а там таке враження, що побувала знову у весні чи в розпал літа: постійна спека, так яскраво сяє сонечко, голубе небо, квітнуть дерева…
    Жили в дуже затишному містечку Святий Стефан (не на острові, а містечко біля нього). Численні вузенькі вулички між будинками, ідеш по сходах (майже всі дрібні вулички складаються із сходів) і дивуєшся різноманіттю рослин: квітнуть дерева дуже пишно, вони всі у квітах, там сам колір, а квіти всіх барв: рожеві, білі, червоні, і навіть двоколірні, фіолетово-білі, рожево-жовті тощо і квіточки різних незвичних форм.
    Всі огорожі обвиті зеленню, наприклад, декоративним біло-зеленим плющем, який в нас продають у вазонах.

    Вперше я побачила, як в природі ростуть гранати (навіть їх квіти), ківі, фіги, мандарини чи то помаранчі, оливки, ще якісь ягоди, які численно ростуть біля свято-стефанських будинків.

    Окремо треба сказати про аромати, дуже незвичні: ідеш по парку чи горі – інтенсивний аромат сосни і ще якоїсь рослини, можливо лаванди, скупаєшся в морі - з’являється запах меду.
    А вечером повітря наповнює аромат рожево-червоних квітів, що відкриваються тільки навечір, чути шум коників, цвіркунів і можна сказати, прямо крик незвичних для нас цвіркунів.

    Побачила я рожевий пісок, рожеве каміння, рожеві скелі, червоно-коричнуватий грунт…Вода дуже чиста і прозора, навіть в кількох метрах від берега можна побачити дуже цікавий підводний світ, якщо вдягнути маску: різноманітні рибки, морські їжаки. Хоча, траплялось у воді пропливали ниточки водоростей, і кульочки ((

    ---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:08 ----------

    2 ч. Пляжі
    Міський пляж різний: і з великими камінчиками, і з дрібною галькою, і піщаний. Біля острова безкоштовний піщаний пляж і зручне пісочне пологе дно, поруч душі, перевдягальні, і чистий туалет парку. Але цього пляжу мало, тому народу там багато.

    Людей на пляжаж з кожним днем ставало все менше, та як на мене - все одно багатенько, як на несезон, можливо через те, що дуже вже розрекламована Чорногорія. Часто було чути польську і російську мови, зрідка італійську, англійську, українську.
    На пляжі чергуються місця, де можна розташуватись із своїми речами та платні шезлонги і парасольки.
    Щодо платних місць. Ближче до острова ціни дуже “кусаються” – але там і відпочинкові місця - пари шезлонгів стоять більш усамітнено і пісочок чудовий, далі ціни вже “кусаються” менше, але все-одно “кусаються”: 10-30 євро вдень, як на українську середню зарплату багатенько.
    На жаль, на міському пляжі трапляється трохи сміття.
    Були на пляжі Лучіце Петровац, Могрен 1, 2 Будва, Річардова Глава Будва, також є платні і безплатні місця, трохи дешевше, але в порівнянні людей було дуже багато і тіснувато.
    Хоча це незаважало гарно відпочити, коли заходиш в море, тільки ти і море, природа довкола. Поруч Святого Стефана є також дуже мальовничі дикі пляжі, але на жаль крім звичайних відпочивальників там можна зустріти і нудистів.

    3 ч Організаційні моменти
    Жили ми в апартаментах, які знайшла через інтернет (правда шукала дуже довго, бо хотіла і умови добрі і ціну помірну) з великою терасою з чудовим видом на море і гори, особливо було гарно щовечора сидіти та дивитись на вогні нічної Будви.
    Готувала сама. Є багато кафе, але почитали меню, ціни, прикинули, що витратили б там багатенько.
    В Будві ті ж ціни в ресторанах, але там є і дешеві ресторанчики, наприклад, Меркур самообслоговування. Там ми нормально пообідали за 6 євро (брали 1 перше, 1 друге, порція велика, поділились на двох, смачно). Посмакували в Будві баклавою (пахлавою), біоморозивом з козячого молока )))
    А вечером у Будві свій шарм: вечірня підсвітка, з багатьох кафе вздовж набережної звучить жива музика, національний репертуар, мелодійні пісні. В кількох кафе столики виставили до самого берега моря, можна було вечеряти на самому узбережжі, де хвилі прибувають майже до самих столиків. В одному кафе музика лунала прямо з човника біля пірсу, де оригінально розмістилось троє музикантів …
    В Святому Стефані - чудова підсвітка в парку, можна спокійно гуляти вечорами акуратними доріжками. І тепло, навіть вночі, як раз по погоді були маєчки чи сукні на бретельках. Пізнім вечером можна було одягнути щось з невеличким рукавчиком або взяти накидку, про ніякі светри, куртки не було ніякої мови. Холодного вітру не було ні на березі, ні коли плили круїзом по Боко-Которській затоці. Дуже сподобалась Голуба печера, Пераст, острів біля нього, Котор, Герцег-Нові…

    Мінус в Святому Стефані, те, що важко знайти апартаменти (не кажу про першу лінію), де була б ідеальна тишина, бо все містечко пронизане серпантином дороги, по якій постійно їздять приватні машини, що 15 хв автобус. Але до цього якось привиклось, а вечером все перекривав спів цвіркунів… І ще мінус - високі ціни в магазинах. Продукти везли з Будви, а щось купували на місці.

    Квитки на літак купила через турфірму. Це зручно - швидко дістатись туди, не потрібно тратити 4 дні на переїзд, коли нема багато днів відпустки (таку відстань, як ця, ми їдемо з нічлігом по дорозі, тому по 2 дні на дорогу). Зранку вилетіли, а вже в 12 ми були на пляжі. До пляжу дуже близько, навіть з самої останньої лінії хвилин 15, хоча назад потрібно підніматись по сходах.

    Але є свої переваги їхати туди машиною – можна самостійно об’їздити багато цікавих місць, крім стандартного набору екскурсій, чи поїхати на закупи, набрати подарунків додому, бо в літак є обмеження по вазі, кількості рідини.
    Хоча, звичайно, можна дістатись куди тобі треба і без власної машини: їздять автобуси (ціни 1,5Є – 3Є, в залежності від відстані), таксі, катери, чи можна орендувати авто (найдешевше 40євро день).

    ---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

    4 ч Закінчення
    Гарно там, як напевно всюди на морі: спостерігати за тим, як міняється в кольорах море, як сонце блистить в хвилях, немов коштовні камінці, як хвилі набігають на берег, слухати шум моря. А вечером дивитись як небо стає бузкового відтінку, а море ніжно-голубим з золотавим слідом сонця, спостерігати за заходом сонця.

    З пляжів відкриваються мальовничі пейзажі: поруч гори, вони також міняються, то чітко видно всі вершини, то вони в димці, і довкола видно тільки голубі силуети гір або спостерігаєш, як десь посередині гори під найвищими вершинами формуються білі хмаринки і пливуть вгору в небо.

    Незвично стабільна погода, щодня вище 30 С, незважаючи на те що надворі вересень! Нема тих випробувань для наших організмів львівською погодою, різких температурних перепадів, коли один день холоднеча, а на другий день спека, і так без кінця, нема затяжних дощів. В Чорногорії чудове яскраве літо продовжується...
     
  7. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    так приємно читати.
    можна сказати, ви побачили чорногорію моїми очима :). море квітів, незрівнянного кольору вода в морі і таємничі гори....
    а ще скажу, що хто літав літаком і не їхав через всю чорногорію автобусом чи авто, то ще не бачив напевно 30 % тієї краси. то справді країна гір. їдеш сотню кілометрів, а тільки де-не-де трапляється пару хат десь там під горою. і ті гори такі височенні і красиві, в липні покриті снігом, просто не передати словами захват від їхньої величі!

    ---------- Додано в 17:59 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ----------

    можете назвати ціну за проживання?
     
  8. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Вкінці серпня ціна апартаментів була 40 євро. Кімнатка: 2-спальне ліжко, 2 тумбочки, шафа, далі:душ, туалет, умивальник (душ протікав) і невеличкий кухонний куток: склокерамічна плитка 2-комфорки, без витяжки, умивальник, всього 3-тумбочки вгорі і внизу, були там банячки,пательня, терка, друшляк, чайник, гарний посуд, поруч кутка столик, крісла, диванчик, LCD ТВ, кондиціонер і величезна тераса розміром як номер з гарним видом, на ній столик і крісла ))) Матрас, подушки були зручні. Wi-Fi був тільки на терасі, але я була задоволена і тим, бо в інших номерах не ловив ніде, треба було їти на терасу до власників. А ми могли собі подивитись на місці в інтернеті карту, спланувати якісь маршрути, чи подивитись перед поїдкою карту Будви, Петроваца, написати додому.
    Мінус: номер тіснуватий, але це компенсувала гарна тераса, більшість часу проводили там. Можна було обрати просторіший номер, але тераса тоді без виду і без Wi-Fi )))
     
  9. Carrie

    Carrie Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Вчора повернулись із Чорногорії, відпочивали в Будві. Це були казкові 2 тижні!!!! Сподобалось абсолютно все, або просто я не хотіла помічати погане. Замовляли тур в Міст турі, поселили нас на віллу Олівьера. Вона нам сподобалась: кімната з балконом, дуже чистенька (не знайшли ніяких "подарунків" від попередніх мешканців), санвузол спільний, все справне, в кімнаті був холодидьник, чайник, кондиціонер, необхідний посуд. Як заїхали, побачили що у ванній світно вмикається через раз - сказали господарям, вони відразу прийшли і поміняли лампочку.Більше про віллу і не має чого писати, бо вона насправді була добра.
    Спочатку пішли на Слов,янський пляж, хоч там і лежаки дешевші (6 Є), але мені там абсолютно не сподобалося, постійно носять то кукурудзу, то пончики, мені від них вже голова почала боліти. На другий день пішли на Могрен 2 і там і залишились! Лежаки по 9 Є, але там пісочок, гарни вид на скали, підводний світ! Пляж на Могрені де лежаки чистий, правда коли вже йшли ввечері додому через загальний пляж то там таки дійсно грязнувато. За весь час відпочинку я в воді нічого з перерахованого тут на форумі (прокладки) не бачила, єдиний раз бачила як плавав блиск для губ.
    Харчувались майже в усіх ресторанах, от тільки до Півниці так і не дійшли(, страви з морепродуктів вони таки готують добре. Їхні Пекари - спонсори моїх зайвих кіло(((. Розчарував Моцард, пішли туди за наводкою на форумі на ранкову каву, були двічі і обидва рази вибору десертів не було взагалі. Перший раз було взагалі смішно: замовляли десерт, офіціант записував і через пару хвилин вертався і казав що немає і так 3 рази, коли ми вже спитали: а що є? він відправив нас в середину до вітрини і там вибирати, я пішла до тієї вітрини,а там всього 3 тортики стоїть:sad:, отже їхнього фірмового Моцарта так і не вдалось скуштувати.
    Я залишилась повністю задоволена відпочинком, однозначно туди повернусь!!!
     
  10. Santi

    Santi Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Вибираю між поїздкою в Чорногорію на початку червня і кінець серпня-вересень. Вже майже схилилась до червня (здається, що до кінця літа не дотягну :)), але єдине, що мучить чи не буде море ще холодне в червні для купання доньки (1,2 р) ?
    Можливо хтось був в такий час в Чорногорії і відгукнеться
     
  11. Nana11

    Nana11 аспіранточка

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Я не впевнена але здається мені що на початку вересня це найкращий варіант, в червні ше може бути золодна вода в морі, в серпні з власного досвіду скажу для такої мальоти зажарко, а от сам початок вересня, ну або кінець серпня то буде сам раз, ну принаймі минолого року, коли ми з малою літали, то для такої малої дитини була супер, не надто жарко, не холодно, вода нормальна.Я напевно мерзлючка але за три рази шо ми були в Чорногорії, мені вода була завжди холодна:girl_cool: навіть коли то був серпень +42 на дворі, хоча холодна вода не була проблемою для моєї малої і її не можливо було звідти витягти.
     
  12. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Думаю, що справді так, тому що коли ми були ближче до середини вересня (2р. назад), то погода була мінлива, було звичайно тепло, до 27-28 градусів, але от водичка була прохолодною. Також були дощі після обіду 3 дні підряд, шторм, а місцеві говорили, що до того вже місяці чотири жодного дня дощ не падав. Але рік на рік не попадає, з погодою у вересні вгадати важко, мабуть, краще обирати кінець серпня.

    Люди, тільки не поселяйтесь на віллі Бєліч! Вона найжахливіша з усіх, що пропонує Міст-тур чи Пілігрим. Хоча нам враження від відпочинку не зіпсувала, бо це було майже неможливо, адже сама країна Чорногорія дає стільки вражень і емоцій - то в першу чергу бомбезна природа і незабутні містечка, які є тільки в цих краях, подібних я раніше не бачила.

    Не можу, на жаль похвалити кухню... може, я її не пізнала, бо старались харчуватись економно, а ходити по рестаранах - дорогувато виходило, вечеря під 30 євро на двох щодня (риба морепродукти і трошки винця) - то нам було закруто. Мені були несмачні більшість страв у кафешках на набережній, Їхній фаствуд у вигляді плескавіци з булкою і салатами - то не до порівняння з нашими гамбургами, бо порції величезні, а котлета дійсно з хорошого натурального м"яса, приготована на грилі на твоїх очах. Але щодня таким не прохарчуєшся, шлунок нагадає про себе...

    Рекомендую екскурсію по Бока-которській затоці - на цілий день, дуже насичена, можна побачити трохи Чорногорії з найліпшої сторони.
    Я ще відвідала хорватський Дубровнік - теж дуже рекомендую. До речі, в Дубровніку дуже багато іноземних груп туристів, чути і англ., і німецьку, і франц, і італ. мови, і китайці ходять групами з гідами, а в Чорногорії ще такого напливу європейців зокрема, немає, я так зрозуміла, що там більше рос. і місцеві відпочивають. Напевно, тому і рівень сервісу в Чорнорорії нижчий, ніж у Хорватії. Але й ціни також у Чорногорії нижчі.
     
  13. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Ми були 2 роки тому в Чорногорії десь в р-ні 13-15 червня + 11 днів, Сашці було майже 4 роки, він з води просто не вилазив, я змерзлюх, але мені вода нормальна була, хоч то таке - може то нам так пощастило з погодою. Дощ був всього 1 раз, й то недовго, море не штормило.
     
  14. Denebola

    Denebola New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Дівчатка може хтось порадить чи зможе допомогти: хотіла б цього року теж відвідати Чорногорію( перший раз).
    Хотіла б економ варіант-замовити тут не через турфірму, а на пряму житло і взяти лише автобусні квитки в тур-фірмі.
    Але от ПРОБЛЕМА: візу тур-фірма не відкриває, якщо брати лише автобус:sad: Де можна відкрити візи?? бо якщо їхати автобусом треба транзитну візу в Угорщину і щодо Сербії не знаю чи треба..ПОРАДЬТЕ! ДЯКУЮ!
     
  15. Pesyk

    Pesyk Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Сербія ніби відмінила візи. Потрібна лише угорська транзитка, яка відкриваеться на основі чорногорського ваучера. Поцікавтесь на сайті угорського консульства, яка процедура індивідуального отримання угорської транзитки для поїздки в Чорногорію, там би мало те все бути.
     
  16. Denebola

    Denebola New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Дякую за пораду! Пошукала адресу в інтернеті-і якщо він не помиляється, то це консульство якраз напроти мого будинку на вул. Княгині Ольги 116. Піду сьогодні в розвідку!:)
    А ХТОСЬ відкривав подібно візи??
     
  17. Un.Known

    Un.Known Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Дівчата, ми зібрались в Чорногорію 14го, от і думаю, чи взагалі варта, чи буде взагалі літо при такій весні...
     
  18. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    там окрім моря є ще купа всього чим зайнятись! я б їхала без сумнівів
     
  19. Un.Known

    Un.Known Well-Known Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти

    Воно то так, але ми й тут ніби маємо чим зайнятись. А хотілось погрітись.

    А по прогнозам нас чекає найхолодніше літо за 200 років. От думаю, чи не заплатити краще штраф за сторно та й чи не їхати десь південніше...
     
  20. Paradise

    Paradise New Member

    Відповідь: Чорногорія - про курорти