Відпочиваємо на природі у наметах

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Harmony, 19 Липень 2010.

  1. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    Знайшла наш намет - маємо такий - Terra Zeta Camo
    Має два входи і два а-ля вікна з сіткою, вага повного комплекту 4.400. В описі вона 2+1 але там спокійно вміщалось 3 дорослих.
    Отой тамбур спереду дуже зручно коли треба від дощу поховати якісь манатки чи просто для речей, взуття як заходити/залазити у намет. Друге вікно з протилежного боку добре для провітрювання.
    [​IMG][​IMG]
    Спальники маємо здається також Terra-фараони, парні, які зчіпляються докупи, а посередині клали Ярку, але це недуже зручно, особливо коли дитина крутиться. Але влітку рідко спали у спальниках - брала велике махрове простирадло і пледи з ікеї. А ще забула написати що в намет ставимо великий надувний матрас-інтекс - м'яко і не холодно, хоча це і не похідний варіант, але на карематах я німагу.
     
  2. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Моя любов - Дийда біля Берегово.
    Місце, створене для відпочинку з наметом.
    Відпочивали там цього року вдруге, в кемпінг-зоні. Зона поділена на ділянки сіткою. Одна сторона виходить до озера, інша - на дорогу, має браму і зачиняється на ключ. На території кожного такого сектору - столик, парасолька, лежак (або кілька), кострище з підвіскою для казана і прутами для шомпурів або мурований гриль. На кожні приблизно 10 секторів - біотуалет, котрий принаймні 4 рази на день миють. В кожному секторі смітник, сміття забирають щодня. На в'їзді питна вода зі свердловини, крамничка з морозивом-напоями-дровами тощо. Заборонено рибалити сіткою і човни з бензиновим двигуном. Платиш за сектор (від 120 до 500 грн за добу) і насолоджуєшся життям.
    Діти вранці виповзали з намету просто в озеро, ввечері купалися до сутінок, казилися як могли. Я думала, нам 4 дні знудиться, а тим часом їхати звідти ніхто не хотів. Навіть в Берегово на термальні води лінувалися їхати. Лише один день пішли на (платний) пляж заради гірок, які входять у вартість квитка (30 грн з носа після 12 років)
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     
  3. agalinka

    agalinka Active Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Дівчата, може хтось знає, я б дуже хотіла поїхати з дитиною десь в Карпати до річки. Справа в тому, що хочу поїхати лише на день, на електричці, щоб вийти, пройтися, розставити намета, вдень біля річки щоб побавитись і увечері додому. Підкажіть де таке можна реалізувати, щоб і місце гарне і від станції недалеко і річка де може дитина покупатись ???Дякую.
     
  4. Lambda

    Lambda New Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Якщо в Карпати, то можна в Межиброди поїхати на р.Стрий. Це менше 100 км від Львова.

    Єдине що електричка зупиняється лише у В.Синьовидному. Якщо на маршрутці, то взагалі не проблема - просите зупинитись між Нижнім і Верхнім Синьовидним, перед мостом (там ще пам"ятник якісь здається був), кілька хв. пішки і вже на місті):

    Річка, скелі (на кам"яні гриби схожі :), можна піднятись за півгодини на траверс (досить низький, але краєвиди гарні). По дорозі трохи малини, ожини, чорниці. Можна ще і гриби пошукати - ми минулий раз трошки підберезовиків і боровиків назбирали :)

    Ще варіант (як на мене гірший) - на річку біля с.Крушельниця (це від В.Синьовидного в сторону Урича) - там набагато менше людей, але іти досить далеко. Або орієнтуватись на маршрутку на Урич. Там ще недалеко всп. Гуркало знаходиться, з того що можна подивитись

    Ще можна в Сколе на Опір, але дуже давно там не була - не пам"ятаю як там.
     
    Останнє редагування: 7 Серпень 2013
  5. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Любимо ми з чоловіком ходити у піші походи, іноді у велопоходи. Навіть вчора ходили на ночівлю до лісу :)
    Основна вимога для спорядження - компактність та легкість
    Використовуємо ось такі коврики
    [​IMG]
    такі спальники [​IMG]
    горілка така [​IMG]
    та така посудка [​IMG]
     
  6. Pobigaychyk

    Pobigaychyk Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    класні. я так люблю походи в гори, але рідко ходжу і зі спорядження маю один каремат (все решта -позичаю). Як тільки меншинький підросте (читай перестане гамати цицю) я зразу піду в гори хоча б на кілька днів. Горгани, Чорногорський хребет - це місця, де я відчуваю себе щасливою. Шкода, що чоловік ЗОВСІМ не любить походи.
     
  7. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Оце чоловік вперше мене підбив на табір пташат в лісі, липень, спека,32 тижні вагітна + 2є малюків - 2 і 5 років - 7 ночей і 8 днів. З нетерпінням чекала наступного разу. Цього літа нас вже було 3є діток ( 6р, 3р та 8 місяців). Знов 7 ночей і хочу ще:)
     
  8. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Дівчата порадьте хороший намет, щоб був вогне і водотривкий, бо в неті пропозицій купа, а незнаю за якими параметрами обирати?
     
  9. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    Будь-який намет боїться вогню
    Ось тут всі хороші, водонепроникні
    Далі вибираєте кількість людей, ціну та форму

    Якщо Ви збираєтесь носити його з собою в рюкзаку, то значення має ще вага
     
  10. Ная

    Ная Well-Known Member

    Відповідь: Відпочинок з наметом

    найкраще, то піти в магазин туристичного спорядження, вживу все роздивитися і про все розпитати в консультантів, потім ще відгуки на зашкодить почитати в інтернеті про обрані моделі.
    Ми минулого року купили такий Trimm Magnum
    [​IMG], поки жодних нарікань не маємо.
     
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    Думаю, що цього року ми з чоловіком будемо більше подорожувати з наметами завдяки економічній ситуації в країні та наших гаманцях.
    Минулого року ми їздили на 3 дні на Боржавський хребет. Було дуже класно. З погодою можна сказати пощастило, лише одразу по поселенню випав дощ, та потім погода була чудова. Ми отаборилися в підніжжі гори, трохи вище водоспаду Шипіт. В суботу мали піший похід по хребту. Там просто немовірна краса.Аж голова крутиться від чистоти повітря. Зазначу також що було досить багато туристів.
    І от цього року, я думаю продовжити відпочинок в наметах, в Карпатах.
    Може тут є любителі Карпат, які порадять ще якісь мальовничі місцини, бо крім планів стосовно г.Парашки, ідей більше немає. Напрям Славську трохи набрид, бо в дитинстві часто їздила туди, і таке враження що знаю там кожен куточок. Хочеться ще на г.Піп Іван, але туди трохи складно добиратися, далеко. Може хтось порадить щось ближче і не менше гарне.
     
  12. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    ми цього року плануємо Пікуй, щоб не далеко і не дуже складно, бо з дітьми
     
  13. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    Дівчата, що робити, щоб дитина не змерзла вночі в палатці? Спальника і карімата достатньо? Чи є ще якісь секрети?
     
  14. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    Дивлячись який. Коврик для йоги замість каремата не підійде та і спальник спальнику рознь
    Ще варіант обігріву дитини бачу такий (якщо все-таки буде мерзнути): зчіплені докупи спальники тата і мами (є праве і ліве розташування замків), а посередині дитина
     
  15. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    Ми як ночували з дитиною, брали замість каремата надувний матрац intex,точно не зимно і м'яко, але це якщо десь стаціонарно зупинятись, якщо ходити по горах - то заважко буде.
     
  16. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    значить вам нема з чим порівняти. Спала і я на матраці такому, від землі тягне. Найкращий варіант - самонадувний коврик, хороший економ-варіант - коврик іжевка
     
  17. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    А з чого такі висновки? І що може тягнути, якщо матрац високий, а намет герметично закривається? Можливо Вам нема з чим порівняти, якщо робите передчасні висновки?
     
  18. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    Нам не підходить спати на матраці в наметі. Не висипається ніхто. Татко повернеться - Роман будиться, я повернусь - тато будиться. Матрас ж повітрям надутий, відповідно все ходить ходуном. Карімат - оптимальний варіант. Щоб тепло було - мають бути хороші спальники. В нас спальники, як і намет тоїж фірми що Оля Льоля вище показувала. Терра. Не жаліюсь. Не супердорогі, але якісні і теплі. Намет здається навіть тієїж моделі. Зручно що з тамбуром, щоб повискладувати продукти- іграшки... Юзаєм чотири сезони досить активно.
    Зараз нас побільшало членів сім"ї, а це означає, що потрібно докупити ще один спальник.
     
  19. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах

    Ну тоді детально поясню з фізичної точки зору. Що таке матрац? Це товстий шар повітря обмежений тканиною, яка не пропускає вологу. Під час сну це повітря нагрівається зверху вашим тілом, а знизу (площа значно більша) землею. Отож, температура матрацу вночі майже така як і температура землі (ви фактично спите на водонепроникній тканині і грієте свої теплом землю). Щодо коврика, то там застосовані технології, які не дозволяють втрачати тепло. Отож, температура коврика (у місцях зіткнення коврика з тілом) дорівнює температурі тіла. Наочний приклад дії коврика - поспати на снігу. Якщо коврик якісний, то сніг лише примнеться, а не розстане)
    Ну і ще розміри і вага коврика та матраца... Думаю тут і так зрозуміло...

    ---------- Додано в 20:53 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

    Це український виробник, який практично є лідером серед інших виробників у співвідношенні ціна/якість. Отож, якщо шукаєте хороший бюджетний варіант, то варто придивитись спорядження цього виробника. Проте і вони з 1 квітня підняли і так немалі ціни (практично на 20 :wacko:
     
  20. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Відпочиваємо на природі у наметах


    В нас в кемпінгах не можна лишати жодної їжі в наметі чи авто через ведмедів. Для цього є спеціальні металеві шафи.

    ---------- Додано в 21:58 ---------- Попередній допис був написаний в 21:57 ----------


    Треба буде пошукати, але, чесно кажучи, ніколи не бачила такого

    ---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ----------

    Я переживаю ще через температуру повітря в наметі. Що дитина всю ніч буде холодним повітрям дихати. Чи то я собі вигадую і нема чого переживати?
    Просто в Україні влітку температура вночі так не опускається сильно, як тут в горах.