З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: З особистих рецептів

    багато питають рецепт Карпатки в кармі
    [​IMG] [​IMG]

    Тісто: 1 склянка борошна, 125 г маргарину, 1 склянка води, 5 яєць, щіпка солі.
    Крем: 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст. ложки борошна, 1,5 склянки молока, 2 жовтки, 250 г масла, 0,5 склянки цукру-пудри, 1цитрина.
    Помадка: 125 г масла, 3 ст. ложки какао, 3 ст. ложки води, 3 ст. ложки цукру.
    Розтоплюємо маргарин і додаємо до киплячої води. Доводимо суміш до кипіння. Поступово всипаємо до киплячої суміші просіяне борошно, ретельно вимішуємо, щоб не було грудок, і ще варимо 2-3 хв. Остуджуємо, і в холодне тісто втираємо ложкою по одному яйцю. Залишаємо тісто на пів години, щоб відпочило, а тоді ділимо на дві частини, викладаємо ложкою на змащену жиром бритванку і печемо по черзі два коржі (перші 20 хв. печемо на великому вогні, не відкриваючи дверцята печі). Перемащуємо коржі, а також верх пляцка кремом.
    Зверху можна посипати тертим шоколадом або полити шоколадною помадкою

    Крем готуємо так: склянку молока доводимо до кипіння.
    Крохмаль і борошно вимішуємо з рештою холодного молока і розтертими з цукром жовтками. З'єднуємо гаряче молоко з розтертою масою і, помішуючи, варимо приблизно 3-5 хв до загустіння. До розтертого в макітрі масла поступово додаємо порціями охолоджений крем і все добре розтираємо. Вкінці додаємо до смаку цитриновий сік.

    мої імпровізації: яйця до заварного тіста завжди вбиваю міксером на найнижчій швидкості. тісто викладаю на пергамент.
    крем теж збиваю міксером. до крему завжди даю ванільний цукор ще на стадії збивання жовтків. можна і ложку коньяку чи іншого доброго алкоголю - тоді такий безподобний аромат...
    цей рецепт я доповнила вишнями у власному соці.
     
  3. allja

    allja Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в кармі рецепт Персиково-сирного пирога
    [​IMG]

    Тісто:
    150 г масла або маргарини
    100 г цукру
    3 яйця
    2 ч.л. розпушувача до тіста
    350-400 г муки

    Начинка:
    600 г дом. сиру (творог)
    150 г цукру
    2 ч.л. ванільного цукру
    3 яйця
    200 мл вершків
    50 г крохмалю
    консервовані абрикоси

    Масло потрібно перетерти з цукром. Добавити яйця, перемішати. Добавити розпушувач, муку і замісити тісто. Форму змастити маслом або застелити пергаментом і викласти тісто, зробити бортики. На тісто викласти абрикоси. Далі готуємо начинку. Сир перетерти через сито, добавити яйця та перемішати. Добавити до сиру крохмаль, перемішати. Вершки збити з цукром та ванільним цукром. Вершки добавити до сиру та перемішати. Сирною масою залити абрикоси та поставити пиріг в розігріту до 180 гр. духовку, випікати 45-50 хв. Як спечеться - зачекати поки остигне і тільки тоді розрізати.

    Тепер мої зміни в рецепті:
    1) замість консервованих абрикосів я брала свіжі персики
    2) замість 200 мл вершків я брала 100 мл домашньої сметани та 100 мл молока
    3) сир в мене був домашній, крупнозернистий, але я не перетирала його через сито - просто збила його з яйцями міксером.
    4) випікала пиріг я близько 1 год., але духовка в мене не електрична і температуру я визначала "на око".
     
  4. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Відповідь: З особистих рецептів

    Медальйонів з грибами, гірчицею, сметаною
    [​IMG]
    Свинна полядвиця ( я брала 700грам)

    Відбила як на відбивні, посолила, поперчила, порізала невеличкими шматочками і обсмажила на невеликій кількості олії, накладаючи на пательню по одному шару, з обох боків. Лише, щоб м*яско побіліло, не треба припікати.

    Коли всю порцію посмажила, сиплюдо м*яса гриби. Гриби у мене були лісові, мішані. Можна шампіньйони. Я свої перед цим проварила, порізала. Змішала гриби і м*ясо, додаю трохи води і олії зовсім трошки, солю, перчу, лавровий листочок і орегано ще того разу додала.

    Хвилин 15 так протушую. При потребі воду підливати, щоб не було сухе. Потім додаю французьку гірчицю в зернах і звичайну, до смаку. Можна дати більше, а можна зовсім трошки - хто як любить. Сметану. Трошки кіпнуло і готово. Смакота!
     
  5. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Поділюся з вами простим рецептиком салату з в`яленими помідорами.
    Всі інгредієнти давала на око))
    Соломкою порізала в`ялені помідори, запечену курячу грудинку, перець, огірок кубиками. Заправила оливковою олією, олією з в'ялених помідорів і додала сушеного базиліку, чорного перцю, лимонного соку, солі.
    Вийшло смачно, запах такий пряний... Мммм....
    І ще мені сподобався салатик Панський.
    Сир голландський кубиками, перець соломкою, мисливські ковбаски соломкою, огірок кубиками, помідор. Заправити майонезом, додати солі і перцю до смаку.

    ---------- Додано в 15:30 ---------- Попередній допис був написаний в 15:22 ----------

    І ще недавно знайшла рецепт бананового бейлісу))
    Сьогодні приготувала, мені сподобався, коханий ще не пробував, але він любить такі солодкі напої.
    Ділюсь з вами.
    4 стиглі банани дрібно насікти ножем, висипати у блендер, взбити, додати 150мл пареного молока, банку згущонки, 2 яйця. Добре все перемішати в блендері. Не перестаючи взбивати, тоненькою цівкою вливати 300 мл горілки. Перед розливанням у пляшки - процідити через марлю.
    У мене вийшло дві 0.5 літрові пляшки і половина склянки напою.
     
  6. Margot

    Margot Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Пекла сирник за рецептом Дарії Цвек.Дівчата, сирник -казка, тане в роті,проте не кришиться, а аромат який:girl_in_dreams:
    фото не моє, не встигла зфоткати
    [​IMG]
    ДЛЯ СИРНИКА:
    800г сиру,350г цукру,150г вершкового масла,6 яєць (бажано домашніх), 3-4 зварених картоплини (обовязково!!! я так зрозуміла, що це замість крохмалю, щоб сирник не розсипався (так на Гуцульщині практикували)),100г родзинок, цедра 1 апельсину (можна лимоном замінити, проте з ароматом апельсину якось цікавіше виходить).
    ПОМАДКА:
    300г цукру,1\2 склянки води, 1 ч.ложка оцту, 50г шоколаду, 1 ст.ложка вершкового масла.
    Сир і картоплю треба двічі змолоти на м"ясорубці(у мене - подрібнений блендером до однорідної ніжної консистенції)Додати по одному жовтку, постійно розтираючи.Додати м"яке масло і цукор, постійно розтираючи до пухкої маси. Додати помиті і обсушені родзинки і апельсинову цедру. Акуратно вимішати зі збитими на пухку піну білками.Викласти у подовгасту форму,простелену пекарським папером. Випікати 35-40 хвилин (я пекла годину) при 180*С. Дати охолонути. Вийняти з форми холодним.Полити зверху помадкою(зварити з цукру, оцту і води сироп. Розтерти з шоколадом і маслом) Перед подачею сирник обов"язково витримати в прохолодному місці мінімум 6-8 годин.Він в цей час дозріває і набуває іншої структури. Смачного!
     
  7. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Рецепт печива з різною смакотою
    Масло розтерти з цукром і апельсиновою цедрою до пухкої маси.
    Муку просіяти з розпушувачем, додати вологий ізюм і обкатати його в муці.
    Перемішати борошно з масляною масою, додати апельсиновий сік (я просто вичавила сік з апельсинки, спеціально соку не купувала), кокосову стружку, розмарин і вимішати. В останню чергу додати обсмажені грецькі горіхи і вівсяні пластівці. Все гарно виміщати, зробити кульки і викласти на змащене деко. Пекти при 180 градусах 15 хв :).
    Скажу одразу, що я його пекла двічі, вперше з цільнозернової муки і замість апельсинового соку - сильний настій зеленого чаю (в неті гуляє ще такий варіант) і без розмарину - було дуже смачно, але печеньки не виросли (думаю, що то в мене така мука була). Вдруге пекла вже з розмарином, апельсиновим соком, але муку брала житню і печеньки підросли:) Смак трохи інший, вони пишніші, але не такі хрусткі як були першого разу. Цукру я в обидвох разах давала менше.
    Коржик з вівсянкою і яблуками
    Вівсяні пластівці - 2 склянки
    Горіхи грецькі - 1/4 склянки
    Молоко - 6 стл.л.
    Сода - 1/2 ч.л.
    Йогурт - 120 гр
    Яблуко - 2 шт
    Яйце - 1 шт
    Банан - 1 шт
    Мука цільнозернова - 1 ст.л.
    Кориця - 1/4 ч.л.
    Ванілін
    Сік лимону
    Одну склянку пластівців перемолоти, додати другу склянку цілих пластівців, горіхи (порублені) і соду. Поступово вливати до вівсянки молоко, перемішати, второмбувати тісто в форму для випічки. Яблука порізати тоненькими скибочками і викласти на тісто, збризнути їх лимонним соком.
    Банан збити з йогуртом і яйцем, додати муку, корицю, ванілін, ще раз збити. Залити утвореною сумішшю коржик. Випікати 30-35 хв при 180 градусах. Почекати коли охолоне і поставити в холодильник на 1 год.
    Від себе додам, що хоч трішки цукру чи меду проситься у коржик, і яблука можна трішки підсолодити, або брати дуже солодкі яблука, бо виходить трохи піснуватий коржик.
     
  8. Olya Starchevska

    Olya Starchevska New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    ГОСТРИЙ СОУС ІЗ ПЕРСИКІВ
    А ось я готувала такий от соус. Дуже смачно до м’яса
    Вихід: 0,5 л соусу
    Потрібно:
    700 гр персиків
    1 цибуля
    2 зубчики часнику
    2 ст.л. оливкової олії
    0,5 гострого черовного перцю (якщо ви не дуже любите гостре, тоді почистіть перець від кісточок, якщо ж любите, то додавайте з кісточками)
    2 ст.л. густого томатного соку
    0,5 ч.л. карі
    2 лаврових листочки
    1/4 ч.л. кориці
    1 ч.л. коріандру меленого
    50 мл винного білого оцту
    2 ст.л. цукру
    сіль

    Готуємо:
    1.Почистити цибулю та часник. Все дрібно нарізаємо. Нарізаємо перець чилі. Персики розрізаємо навпіл, витягаємо кісточку та знімаємо шкірку. Нарізаємо на невеликі кубики.
    2. Розігріти у сотейнику оливкову олію. Додаємо цибулю, часник та чилі та тушимо на невеликому вогні доки овочі не розм’якнуть. Додаємо карі, лавровий лист, коріандр, корицю, томатний сік, цукор та сіль. Все добре перемішати та тримайте на вогні доки не відчуєте аромат всіх спецій і овочі не почнуть робитись трошки темнішими.
    Додаємо оцет, добре перемішуємо та додаємо персик.Тримаємо на вогні десь 15 хв (всі овочі повинні бути м’ягкими).
    3. Витягаємо лавровий лист та перетираємо все блендером. Пробуємо чи потрібно додати ще спецій. Якщо соус занадто кислий, можна додати ще цукру.
    Соус можна зберігати в холодильнику до двох тижнів.
     
  9. Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання дівчат пишу переписи.

    Цвєтаєвський яблучний пиріг

    [​IMG]

    Пляцок "Хвилі Дунаю з яблуками"

    [​IMG]
     
  10. Margot

    Margot Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в карму рецепт маково-горіхового пляцка з вишнями
    [​IMG]
    Інгредієнти для тіста
    маргарин (пачка)
    жовтки яєчні 4 шт.
    сметана 3 ст. ложки
    борошно 3 склянки
    розпушувач тіста 2 ст. ложки
    Мак:
    мак (запарити)1 склянка
    масло вершкове 1 ст. ложка
    цукор 0,5 склянки
    яйця курячі (жовток лишити, білок збити) 1 шт.
    борошно 3 ст. ложки
    розпушувач тіста 1 ч. ложка

    горіхи 1 склянка
    вишні 500 г


    Тісто повинно бути м'якше, ніж на вареники. Розділити на 3 частини. У одну додати 3 столові ложки какао і поставити в морозильну камеру. Одну частину білого тіста розкласти на деко, на нього мак (мак попередньо запарити). На верх маку натерти чорне тісто.Другу частину тіста викласти на деко. На неї вишні і горіхи.Зверху піну з 4 білків і 1 склянки цукру. Випікати при 180 градусах 25-30 хв.
    Зварний крем:
    600 г молока, 1 склянка цукру + ваніль, 7 столових ложок муки (середня гірка), 400 г вершкового масла та 300 г молока — поставити на вогонь, довести до кипіння. 3 яйця + 1 склянку цукру збити, влити в молоко, постійно помішувати. 200 г молока + 6 столових ложок із середньою гіркою муки перемішати, стежити, щоб не було грудочок.
    У молоко з цукром, коли закипить, влити тонкою цівкою молоко з мукою. Постійно помішувати! Коли загусне, зняти з вогню. Охолодити. Під час охолодження кілька разів перемішати. Коли повністю охолодиться, додати 400 г м'якого вершкового масла. Збити.
    На корж з маком нанести крем, зверху укласти корж з вишнями.
    Торту бажано дати настоятись ніч. Хто не любить солодкого може покласти під мак кисле варення.
     
  11. lawyer

    lawyer Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання з карми викладаю рецепт Супу-пюре з картоплі та часничку
    Картопля - 800 г
    Цибуля - 800 г
    Часник - 10 зубчиків
    Соняшникова рафінована олія - 2 ст. л.
    Вершкове масло - 10 г
    Вершки жирністю 10-20% - 200 мл
    Чорний мелений перець
    Сіль
    Свіжа петрушка - 0.25 пучка
    1. Цибулю ріжемо півкільцями, картоплю - великими кубиками
    2. В баняку розігріваємо олію і обсмажуємо цибульку
    3. Додаємо картоплю і 700-800 мл води, доводим до кипіння і варимо 20-25 хв
    4. Часник ріжемо на 2-3 частинки, розігріваємо на пательні масло і обсмажуємо часник, додаємо в баняк і варимо ще 1-2 хв
    5. Все блендеруємо
    6. Переливаємо в баняк, додаєм вершки, сіль і перець і доводимо до кипіння
    7. Подавати з грінками та зеленню
     
  12. Margot

    Margot Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    на прохання в карму рецепт йогурто-полуничного крему
    250 мл. натурального йогурту
    заморожені полуниці 250 гр. (ну коли сезон, то свіжі :girl_smile:)
    100гр.цукру
    Полуниці перетираємо з цукром, вводимо в йогурт,вимішуємо.
    25гр.желатину заливаємо 8 ст. ложками холодної води.Коли набухне, відправляємо в мікрохвильовку на 30 сек(на водяну баню), щоб розчинився(але не закипів). Виливаємо в йогуртову масу. Коли напівзастигне(десь 20 хв), перемащуємо коржі)
    Замість полуниць можна використовувати малинку, абрикосовий джем ітд...
     
    Останнє редагування: 7 Жовтень 2013
  13. MartaKas

    MartaKas Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Тефтелі з лосося у вершковому соусі
    [​IMG]
    Беремо філе або цілу рибу, відділяємо м"ясо, перемелюєте блендером, або на м"ясорубці, або ріжете маленькими шматочками, додаєте подрібненої цибулі(1 шт), манки(рису)(1-2 ст.л.), солі, перцю. Формуєте тефтелі, далі в муку і на сковорідку, щоб трошки прихопилися. Після смаження складаєте у банячок і заливаєте вершками(залежить від кількості тефтель), додаєте 100 гр. масла вершкового, кропу, солі. Даєте потомитися десь 30-40 хв.
     
  14. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Відповідь: З особистих рецептів

    Паштет з печінки/фаршу/крекеру
    Інгредієнти:
    600 гр. печінки (будь яка, крім свинної);
    600 гр. фаршу мішаного;
    5-6 яєць;
    5 цибулин (середніх);
    250 гр. маргарину;
    1 л. молока;
    400 гр. соленого крекеру;
    сіль, перець.
    У велику мисчину додати фарш. Печінку і 2 цибулі перемолоти на середньому ситку і положити до фаршу. Решту цибулі обсмажити у маргарині і теж додати до маси. Крекер залити гарячим молоком (кип’ятком). Коли трішки вистигне, потовкти крекер до однорідної маси та добавити до решти інгредієнтів. Жовтки відокремити та вилити у мисчину, білки збити і в самому кінці додати до маси. Додати сіль, перець по смаку. Всі інгредієнти добре перемішати.
    Форму дуже добре змастити маргарином і вилити масу. Розміри моєї форми: 40х25 см., висота 7 см. Пекти у духовці хвилин 20 при температурі 200 градусів, далі 150-160 градусів. Приблизний термін випікання – 1 год.
    Смачного!
     
  15. Gorgona

    Gorgona Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Просили в кармі рецепт моєї картопляної запіканки. Тут фото.
    Описую процес приготування :girl_smile:.
    Картоплю почистити, порізати на кружальця, товщиною десь 3-4 мм і вкинути її у підсолену киплячу воду. Залишити її варитись приблизно 5 хв (можливо довше, залежно який сорт картоплі). Вона повинна наполовину зваритись. Тоді воду злити, при потребі картоплю ще посолити, додати перець, улюблені спеції, трохи вершків і я люблю додати ще томатного соку.
    Форму застеляю пергаментом, змащую трохи олією.
    1) Викладаю перший шар - половину усієї картоплі.
    2) Другий шар - трохи підсмажена морква з цибулькою.
    3) Третій шар - дуже трохи підсмажений бекон (можна дати будь-яке м'ясо чи ковбаску).
    4) Четвертий шар - викладаємо другу половину картоплі.
    5) Зверху я ще люблю порізати тонкими скибками помідор (він дає приємну кислинку).
    6) Все це щедро затираю сиром, посипаю кунжутом і відправляю в духовку на 30-40 хв. Смачного!
     
  16. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дівчата, з запізненням відписую переписи (все ніяк не могла зібратися). Питали про кіш/тарт з інжиром і м'ясо запечене.

    Кіш з інжиром

    [​IMG]

    Основа, як звичайне пісочне тісто, тільки борошно кукурудзяне. Все вийшло, як зі звичайним борошном, тільки я нарізала не одразу, а десь через 4-5 годин, бо трохи крихка основа.
    Борошно - 200 гр
    100г масла
    1 яйце
    дрібка солі
    1 ст.л. холодної води

    Начинка:
    3 яйця
    сіль-перець-розмарин
    сир 100 г (в мене був звичайний твердий російський)
    і ще сир 100 г адигейський м'який (з сирами тут можна хімічити, який в холодильнику буде)
    1/3 скл вершків (в мене було молоко)
    2-3 інжира, залежно від розміру

    Приготування:
    Борошно, масло і сіль змішати, посікти ножем, додати яйце і швидко замісити тісто. Загорнути в плівку в поставити на 30 хв в холодильник.
    Розігріти духовку на 200 градусів. Тісто розподілити тонким шаром по формі (26-28см, можна розкатати круг), обов'язково зробити бортики, випікати 15 хв без начинки. Випікала без грузу-фасолі. Після випікання зменшити градуси в духовці до 180 і вийняти основу, щоб вистигла.
    Тим часом готуємо начинку.
    Збити яйця, посолити-поперчити за смаком, розмарин подрібнити (не багато, дуже насичений смак дає), додати вершки (молоко), сир твердий кубиками, а адигейський можна просто поламати на шматочки і також додати до яєць і вершків. Інжир порізати на кружечки.
    В основу вилити яєчно-сирну суміш, зверху викласти інжир.
    Випікати при 180 градусах 25-30 хв, чекати, щоб начинка підрум'янилася. Все. Смачно до вина, чаю, глінтвейну. Інжиру нарешті завезли всюди, куди не глянь, а то я шукала в липні безуспішно.

    М'ясо з овочами (тут взагалі кожен може щось своє додати)

    [​IMG]

    Спочатку тримала м'ясо 4-5 годин в россолі (вода, сіль, перець духм'яний, лавровий листок). Потім маринувала ще на кілька годин в такому маринаді:
    - 1 цибулина
    - 2-3 зубчики часнику
    - перець чорний
    - розмарин, кмин (гілочки)
    - олія оливкова
    (вже без солі, бо перед тим був россіл)
    Циблину з часником подрібнити в блендері (або через м'ясорубку), додати мелений перець, подрібнений розмарин і кмин, олію. Обмащуємо цією сумішшю м'ясо, загортаємо в пакет (рукав), і залишаємо маринуватися ще 2-3 години. Перед запіканням, маринад з цибулею треба змити, м'ясо обсушити, змастити сумішшю гірчиці з медом (50/50), обваляти в цілих перчинках і гірчичних зернах.
    Розігріваємо духовку до 180 гр, в форму викладаємо м'ясо, навколо обкладаємо овочами - четвертинки яблук, цибулі, інжиру:girl_crazy:, цілі головки часнику (верхушку зрізати), також можна покласти гілочки розмарину і кмину (я ще влітку в ашані купила одну пачку тих гілочок кмину (8-9 грн), і так вони досі добре зберігаються, правда, сухі стали).
    Для овочів взяти по чайній ложці - суміш перців, коріандр, сіль. Потовкти в ступці, додати олію і силіконовим пензликом помастити перед випіканням овочі.
    Час випікання - 45-60 хв, тут вже залежно від частини, величини м'яса (в мене було приблизно 1,5 кг, і я люблю менше часу випікати, а потім ще загорнути м'ясо в фольгу на 15-20 хв, щоб було соковитим).

    Ще поділюся десертом, який я так захотіла, що мені снилося, як я купую яблука для нього. Яблучний крамбль
    [​IMG]
    5 яблук
    1,5 скл вівсяних пластівців (нордік)
    3-4 ст л вершкового масла (я робила з олією виноградних кісточок)
    2 ч л кориці
    1 ч.л. сухого імбиру
    1 пачка ванільного цукру (можна і без, але я дуже люблю поєднання ванілі і кориці)

    Приготування:
    Духовку розігріти до 180 гр.
    Яблука порізати на скибки, посипати 1 ч.л. кориці і половиною ванільного цукру, перемішати і викласти у форму для запікання. У вівсяні пластівці додати 1 ч.л. кориці, імбир, іншу половину цурку, масло - перетерти усе в крихку масу. Посипати зверху на яблука. Випікати 25-30 хвилин.
    Вівсяні пластівці стають хрумкими, нордік якраз добре підійшли. Бачила переписи з крихтою з борошна, я хотіла, власне, з вівсяними пластівцями. Ще можна додати горіхи, родзинки, ягоди, але в мене не було. І також смачний крамбль з сливами, персиками, бананами. Подавала з кулькою морозива, мені цей десерт чимось за смаком нагадує штрудель, тільки без тіста. Смачніше їсти теплим.
     
  17. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Відповідь: Солодкий пиріг в духовці

    Чоловіку подобається сметанник

    Фото з інтернету
     
  18. Furore

    Furore New Member

    Відповідь: Солодкий пиріг в духовці



    ---------- Додано в 07:18 ---------- Попередній допис був написаний в 07:06 ----------

    Особисто я останнім часом присіла на крамбли. Це такі легкі пироги-десерти, дуже-дуже прості, смачні і дієтичні. Оскільки фруктів зараз повно, то можна робити з будь-чим. Раніше були сливи - робила зі слив, тепер з яблуками.

    Рецепт:

    На дно форми або маленьких керамічних формочок (якщо форми скляні або керамічні, як в мене, наприклад, то я їх не змащую) кладемо нарізані яблука (сливи, вишні, ягоди і т.п.), зверху посипаємо штрейзелем:
    - вівсяних пластівців (1,5 скл.),
    - цукру (2 ст.л.)
    - масла (30-50 гр)

    Інгредієнти приблизні, кожного разу роблю з варіаціями. Можна додати трохи борошна до штрейзеля, я ще дуже люблю додавати пластівці кукурудзяні, тоді воно хрумкає дуже смачно, горіхи, мигдалеві пелюстки і т.д., і т.п.
    Подають з кулькою морозива, зазвичай.
     
  19. Музик

    Музик Мартуська

    Відповідь: Солодкий пиріг в духовці

    обожнюю оцей апельсиновий пиріг
    фото є отут, але то перша спроба була, тепер я ріжу апельсинку дрібніше :)
     
  20. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Даавно я рецептиків не кидала. З мого улюбленого.
    [​IMG]
    Чилі. На 1 кг яловичого фаршу нам потрібно 2 баночки чорної фасолі Bonduele, 2 баночки помідорів у власному соці ( ті що кубиками нарізані), 4 ст л оливкової олії, приправа доя чилі (я зажи використовую mccormic mild, американську, цього разу брала мадярську - майже без різниці). У глибокій пательні на олії зарум'янюємо фарш, постійно помішуючи, щоб він був розсипчастий, не пляцком. Коли фарш готовий, додаємо фасолю, помідори, перемішуємо, доводимо до кипіння, додаємо приправу поступово - на свій смак, залежить хто якої гостроти любить. Також можна додати кукрудзу, або попередньо посмажений червоний перчик. Смачного!
     
  21. semgalka

    semgalka New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Рогалики швидкі.

    1скл сметани
    1 пачка маргарини. Посікти.
    +50 гр дріжджів розведених в 20 гр води теплої
    Борошна скільки займе, щоб було м’яке тісто. Виготовляємо рогалики, начинка будь-яка, випікаємо до золотистого кольору. Готові посипати пудрою.
    Люблю ці рогалики, бо вони не потребують вистійки, не потрібно багато продуктів, і дуже смачні.
     
    Останнє редагування модератором: 6 Листопад 2013