Секрети вибору кавоварки

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Just me, 9 Лютий 2014.

  1. Just me

    Just me Member

    Хочу придбати на роботу кавоварку еспресо, набридла кава-заливайка:girl_yes2: Стикнулась із фактом, що нічого про вибір кавоварки я не знаю. Маю до майбутньої покупки дві вимоги - компактний розмір і наявність капучінатора (люблю збите молоко, ммммм....). Ціни, як бачу, починаються від 500 грн і сягають невідомих мені висот. Напишіть, будь ласка, в кого яка кавоварка вдома/на роботі, на що слід звернути увагу, які є переваги/недоліки ваших кавоварок, які є зручні функції, а за які переплачувати не слід.
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    часто п’єте каву - не підійде кавоварка для капсул або кавових пакетиків (не пам’ятаю, як вони правильно називаються), бо така кава дуже дорога.
    якщо просто покращення після залитої кави - підійде кавоварка для меленої кави. вже потім як захочеться свіжомеленої кави, то зможете просто кавомолку придбати.
    компактний розмір - не підійде кавоварка-автомат, яка сама меле і прибирає за собою відходи.
    важливий параметр - тиск. зазвичай йде 15 бар - цього достатньо.
    у нас кавоварка типу еспрессо з капучінатором.
    ще є варіант - електротурка. значно дешевша і компактніша. але нема там капучінатора впринципі. можна окремо докупити.
     
  3. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    Я теж давненько заглядаю на такий девайс.
    Каву - заливайку пити можу але не з такою насолодою, як ту що варить мені чоловік в такій маленькій кавоварці (не знаю як вона називається правильно - гейзерна, на газу під тиском).
    В найближчому майбутньому обовязково хочу стаціонарну, щоб і капучіно і лате можна було забацати але при тому не займала багато місця і не була важка в догляді.

    З радістю почитала б тут відгуки від власниць про конкретні моделі їх плюси і мінуси, бо ринок справді насичений.
     
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    і там тиск не 15 бар, а десь може 3. тобто кава буде не такою смачною.

    а багато місця, то скільки?
    хочете, щоб однією кнопочкою лате чи капучіно готувалось - то вам повний автомат тільки підходить - займає півхати.
    якщо готові в окремому посуді готові збивати піну і окремо додавати молоко, самі молоти каву, або користуватись помеленою, то вам підійде еспрессо-кавоварка, займає справді небагато місця: порядку 30смх40см площі і менше (ясно, що від моделі залежить). якщо молоти каву не згідні - то напівавтомат.
    у догляді - всі треба час від часу від нальоту чистити. еспресо - після кожної чашки треба викидати відпрацьовану каву. в автоматах чи напівавтоматах відпрацьована кава викидається рідко, може раз на 20-50 чашок (я точно не знаю, не рахувала).
    ще є такий важливий параметр - автоматичне вимикання. в автоматах і напівавтоматах ви натискаєте кнопочку, наливається кава в чашку і сама вимикається. в еспресо - треба самому вимикати, коли нал’ється достатня кількість кави.
    основні обмеження - це ціна і кількість вільного місця на кухні під кавоварку.
    п.с. якщо купуєте дорогу кавоварку, то спробуйте когось знайти з-за кордону,щоб вам купив і передав, бо вони тут явно дешевші, на відсотків 20.
     
  5. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    Ми маємо вже 2 роки італійську Gaggia classic - для еспресо, з капучінатором. Дуже проста в користуванні, на каву я присіла тільки завдяки кавомашині.

    Ось така: [​IMG]

    На ютубі є багато роликів про цю модель http://www.youtube.com/watch?v=RP07pJPHWy8

    Передавала мама з Італії (замовляла там здається на еbay), обійшлась в 3000 грн.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. famenlviv

    famenlviv Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    У мене автомат від Бош.Такий:

    [​IMG]

    Купувала, бо люблю смак лате саме з таких автоматів, а не з капсул, а сама з меленої кави і збитого молока приготувати добре не вміла.
    Ще одна причина- бо підрахувала скільки грошей викидала на каву з кав"ярень " з собою". Мені кавоварка виплатилася за рік.
    Ціна - десь біля 600 євро( була тоді).

    Недоліки- мій чоловік кави майже не п"є, тому готую тільки для себе. Після кожного приготування її треба почистити, краще не забувати, бо запах від молока жахливий.
    Це все робиться дуже швидко. Трубочка вставляється в стакан з водою, натискається кнопочка, 5 хвилин- і готово. Кожних 2 дні вичищаю піддон- ставлю в миючу машинку.
    Воду для готування також краще довго не залишати( поїхали у відпустку, залишили воду на тиждень- почала смердіти). Трубочку для молока також у машинку( кожних 2 дні).
    У мене нема такої посудини для молока. Але я її свідомо не хотіла, бо молоко і так у фляшках. Але, хто купує в пакетах, можливо, тоді і треба.
    Смак міцності кави можна регулювати по зернятках - робить еспресссо, лате, капучіно і каву-крем.
    Раз в місяць( про це повідомляє автомат сам) його треба почистити таблетками проти накипу. Все робить автоматично, тільки таблетки треба вкинути. Таблетки дорогі( порівняно).

    Можливо, я не розібралася, але мені кава взимку трошки захолодна, тому я горня ополіскую перед приготуванням гарячою водою. Тоді все нормально.Є ще там така функція для підігріву горнят, але мені недостатньо тепло.

    Загалом про покупку не жалію. Місце займає в куті кухні, мені не заважає.
     
  7. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    ага, і коштує мінімум 8 тисяч...
    я б порадила Нескафе Дольче Густо від Крупс. і ціна від 700 грн, і тиск 15 бар і готуєте одною кнопочкою все шо хочете і при цьому ніякого додаткового обслуговування і нічо мити після приготування кави не треба.
    п.с. є ше Тассімо від Якобс, але там тиск менший і кава виходить не така смачна
     
  8. Syrojizhka

    Syrojizhka Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    Якщо правильно, то виробником Таssimo є Bosch, а кава використовується Якобс. Тиск там справді менший, але інший дизайн капсул і не потрібно такого великого тиску.
    У нас така, на мою думку кава навіть смачніша за Нескафе (куштувала і там і там). Плюс молоко використовується не сухе (як для кавоварок Крупс), а справжнє. Дуже смачне лате виходить....
     
  9. nattsol

    nattsol Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    в нас вдома Delonghi ES 330
    [​IMG]
    Зверху можна ставити горнята, які трохи нагріваються перед заливанням кави. Робити краще на одне горня, бо, хоч там і є функція заливання в дві чашки, каву наливає неоднаково.
    Нарікань особливих нема, хіба що трохи голосно працює. Але як чоловік о 1-й ночі готує каву, я кавоварки не чую, дарма що наша кімната якраз сусідня із кухнею.
    капучінатор справляється із своєю роботою на "відмінно", але мені зручніше користуватись ручним спінювачем (менше миття потім :))
    Ще одне, з капучінатора при готуванні кави часом крапає вода, але якось до того вже звиклось.
    Загалом, одна і та ж кава з кавоварки-еспресо значно смачніша, ніж з крапельної (просто в нас на кухні дві кавоварки, стандартною "заливайкою" частіше користуються мої батьки)
    Каву краще брати крупнішого помолу, бо при задрібному під тиском вивертається і вилітає "ріжок" (то ота бідація, з ручкою, куди засипається кава). Мали пару разів таку халепу, як нам в магазині змололи каву задрібно.
    І ще одне, в неті у відгуках пишуть, що швидко забиваються фільтри, але щось ніхто не згадує, що вони повністю розбираються і легко миються.
     
  10. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    та яке може бути справжнє молоко у якого 9 місяців термін придатності... тому я не бачу різниці між сухим молоком і молоком у т-дисках для тассімо
     
  11. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    ого... в нас в Гаджі просто може не витікати кава або дуже потрохи капати, якщо помол кави задрібний.

    Каву використовую італійську фасовану, навіть не спеціальну для кавомашин. Більше того, якось мала каву для еспресо в кавомашині, то чомусь не текла - задрібний помол був. А коли закінчилась була в нас італійська кава, то спробували нашу Якобс - пити не могли, бо смак був незвично жахливий.

    Але кажуть найсмачніше еспресо зі свіжозмеленої кави, я ще не маю такої розкоші.
     
  12. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    якщо маєш на роботі плитку, то раджу Мукку
    [​IMG]

    ---------- Додано в 14:44 ---------- Попередній допис був написаний в 14:41 ----------

    хм, кава в 1ій ночі, ваш чоловік такий самий "полуночнік" як мій? Правда мій і без кави може півночі сидіти
     
  13. ELEGANCE

    ELEGANCE Active Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    А можна детальніше про цю кавоварку.На фото виглядає дуже симпатично.
     
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    у нас така ж, тільки бежева. один раз забився капучінатор (чесно признаюсь - не мили вчасно), то нам ще по гарантії його почистили.
     
  15. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Хочемо купувати кавомашину, і якраз такі відгуки найчастіше можна прочитати - недостатньо гаряча кава. Чи одразу, чи через деякий час після користування.
    Зупинилися спочатку на delonghi esam 6900 m, але дуже багато негативних відгуків саме щодо температури. Зараз моніторимо кавомашини від jura, скоріше на цій фірмі і зупинимося. Може хтось таку має і може поділитися відгуком?
     
  16. vitek

    vitek Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    В мене експрес NІVONA CafeRomantika 750, виробляється на тій самій фабриці що і Jura.Користуємось вже 2 роки, і то досить таки активно (часто приходять до нас гості).Вибирала експрес довго,перечитала всі польські форуми,і дійшла до вибору Нівони.Памятаю,що ЮРУ також хвалили, я її не взяла тільки через те,що Нівона дешевша.
    На рахунок температури кави, то в мене кава гаряча.
    За весь час поламався 1 раз,через те,що ми його трохи не правильно обслуговували.Я використовувала тільки таблетки для очистки,а треба було ще доливати рідину для зняття каменю.Після того як поремонтували, працює безпроблемно)))
     
  17. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    в нас така на роботі. повний автомат. вміє робити еспресо і звичайну каву.
    я не знаю наскільки вона стара, але "мізки" в неї вже двічі ламались - здавали в ремонт. типу видає повідомлення, щоб її почистили, коли нема зовсім відходів.
     
  18. nattsol

    nattsol Well-Known Member

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    Ну, в нас спершу може ніц не текти або дуже помалу, а потім, як вчасно не вгледіти, ріжок викручується і падає в кружку. Мали кілька разів такі казуси, бо, при купівлі, нам каву задрібно змололи
     
  19. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Ми таки взяли delonghi, та що і какао/шоколад гарячий робить. Тепер бавимося з різними видами кави. От таке собі лате макіато зробила:
     
  20. Krasynja

    Krasynja Щаслива мамуся!

    Відповідь: Секрети вибору кавоварки

    Шукаю собі кавоварку, але дивлюсь, що ціни зараз захмарні і не знаю, яку краще обрати. Маю дома, майже рік, капсульну TASSIMO, вона дорогувата у використанні, тому вже її не хочу. Цікавить, щось перевірене, зручне і якісне на мелену каву, ну і ціна не кусюча. Порадьте щось, з досвіду, бо геть нічого не тямлю у них.
     
    • Баян Баян x 1