Як відівчити дитину від звички смоктати палець

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем dusja, 16 Січень 2010.

  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    Я не заохочую пальцеїдство. Але і не борюсь, бо як?
    з приводу відчуття самотності.. думаю, у Вірусі його нема. То ж така зацілована постійно ношена малявка. Груди пропоную, щойно бачу, що ротик активізуєтсья в напрямку "що б хорошого посмоктати". Вона поїсть, але на циці не зависає. Коли Мураха сита, то вона або починає активно спілкуватись, або запихає в рот палець. І замінити палець на сосок вже після їжі - не дає. Або злиться, або, якщо я лишаюсь того, засинає з тим пальцем. Коли мені здалось, що її той пальцеїдний сон виглядає самотньо і якось так всімаПокинуто, то я спробувала притримати її ручку, щоб вона до пальця просто не дістала. Що ви думаєте? кругла моя доця котилась як колобок, як песик за своїм хвостом, але вона наздогнала той палець і напала на нього з новою силою.
    А несплячу якось вдалось відволікти - то вона засмоктала тоді свій ротик - прям якось втягнула губи всередину і плямкала.
    Так що наразі отак. Зубогризки - то одна. Але ПАЛЕЦЬ - то особливе :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. korolevna

    korolevna New Member

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    Нам 6 міс, на повному ГВ. Десь в періоді з 3 міс до 5ти малявка активно смоктав палець. Причому годування в нас на вимогу і мами, і дитини, при першій потребі я пропонувала йому груди. Інколи він поїв, не заснув, потім колисатися, і палець в рот - цицю тоді не хотів, і нічого не зробиш :) я інколи пальця забирала, але на сон йому було дуже солодко посмоктати палець. Все пройшло у 5 місяців. Став доросліший, пальця може покласти в рот і так задумано сидіти. А того смоктальнопальцевого руху вже просто немає. Думаю, може це просто проходить з віком, якщо дитині не давати ніяких смоктунців-пляшечок і не стимулювати смоктання їх. На противагу, вчора на вулиці бачила хлопчика років десь 3, якого везли на ровері, а він в той час смоктав палець :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. padesnig

    padesnig Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    І в нас так. На гв були до 22міс. палець смокче давно. Проблем з зубами поки немає, тому я цим не дуже пеймаюсь.
     
  4. Freetany

    Freetany Member

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    Переймайтесь, бо чим далі - тим важче відівчити. А проблеми почнуться коли постійні зуби почнуть рости. В нас два верхніх пішли вперед, змінився прикус - навіть не знаю скільки нам нервів і грошей обійдеться щоб це все виправити.


    Читала статтю. Проводили експеримент коли самостійно дитина відмовиться від грудей. Мінімальний вік був 2,5 роки, максимальний - 7,5 :). Моїй малій 1 трохи більше року і вона деколи кусається, я собі уявляю коли старша дитина - то вобше капець напевне. Зате оточуючі як тішаться і сміються - їм весело :). - так і хочеться їх раз вкусити - щоб знали як то веспело :)
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    от хотіла я запам'ятати той момент, коли доця перестане смоктати пальчик. Але я забула, коли то сталось. Пам'ятаю лише, що давно - до піврочку точно.
    ось так. Просто в підтвердження того, що воно минає :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    Фрітаня , не кусається взагалі . Але то така в неї звичка то цицькування шо капець . Про 7,5 потішили ... З мене вже по трохи сміються шо буду на перервах до школи прибігати ))
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. mamasha

    mamasha New Member

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    Минає точно! В нас аналогічно - не помітили коли перестав. От якось недавно згадала, що малюк колись смоктав пальця, але чим ближче до року тим рідше то бувало (переважно вночі увісні, коли трохи починав крутитись і шукав цицю) А зараз зовсім вже забув! Тішусь!
     
  8. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    А моя малеча ще й досі пальчик смокче. Їй вже рік. Хоч комусь вдалось відівчити дитину від цієї звички?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. mamasha

    mamasha New Member

    Відповідь: Як відівчити дитину від звички смоктати палець

    Ми не відівчали і ніколи не забороняли. Як тільки я бачила малюка з пальцем в роті, зразу давала цицю. Я сприймала це, як сигнал "хочу їсти/хочу посмоктати/хочу мами/мені скучно". І сварилсь з бабусею, коли вона приїжджала в гості і постійно висмикувала в малюка пальчик з рота, коли він смоктав. Чомусь мені здавалось, шо отак просто відбирати в дитини того пальчика не можна, бо буде ще більше хотіти.
     
  10. NetAnet

    NetAnet Active Member

    Мені вдалося! Правда з великими труднощами аж у 2.5р. Смоктала донечка свій пальчик з народження(не просто вивчала пальчики,а конкретно великий палець як дурачок). Мене це потішало і було значно легше заколисувати,точніше вона сама засинала без мене,зате з пальчиком. Я проти дурачка,бо старша доця ссала,точніше витирала ним все довкола,випльовувала по 100 раз на землю,а потім до рота.Коли забрали,то відмовилася взагалі спати.Той місяць згадую з жахом. Цілий рік я не звертала уваги на родичів,що постійно били на сполох,поки не полізли зубки. Справді зубки верхні пішли вперед,нижні назад.Стоматологи кажуть,що в такому випадку йде неправильне формування щелепи(О-подібно).Ось тут я налякалася.Почали мастити соком алоє,полином(відваром),клеяла лейкопластир-все тимчасово діяло.Малеча вже ссала палець,коли засинала,коли спала,коли хотіла їсти,коли плакала. З"явилися ранки на пальчиках від зубків. Я зашила рукава в піжамі(взяла більшу,щоб ручки вільно розгиналися,можна дошити рукавички..),так ми спимо вже рік-на 12год.менше палець в роті.Правда перший тиждень був нелегким,помагала мама,але результат є- .засинаємо просто так, притулившись.Вдень старалися постійно давати в руки іграшки,печенько.. так ще рік минув.Зубки дійсно пішли вперед,тепер це вже почали помічати чужі люди.Ходили до стоматологів-є надія,що все виправиться під час росту і зміни зубчиків,але тільки в тому випадку,якщо перестане смоктати.Тоді я знову почала боротися,навіть мастила перцем,та це хватило на 2 дні.Зараз думаєте про психологічний момент??? Так я не раз через це давала задню,але якщо зважити,що складний період ще попереду(я маю на увазі підлітковий) і в цей час ДІВЧИНІ прийдеться 3 РОКИ ходити з пластинами,потім брекетами,і нема гарантії,що все виправиться. То думаю,що притулити малечу до себе,тримаючи за ручки-це вихід.Остаточно мені допогла мама з такою ж проблемою,порадивши широкий пластир 2.5=5см(вузький дитя знімає),яким ми мотали на цілий день-лікували ранки,можна і мамі замотати задля компанії)).Мотали довго-2міс.,бо часто нагадувала і верталася до свого пальчика,спимо ще у супер-піжамі. Дитина активна і весела,вже не смокче.Думаю,якби почала раніше,то легше б все пройшло.Успіху і оптимізму вам!!!
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  11. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Не можу сказати як буде далі, але... інтерес до пальчиків почався у 3 місяці , в хід йшли і кулачки, я не звертала увагу. У 5 місяців вилізли 2 зуба і "пальці нам не друзі". Дурника і пляшечку не використовуєм, гризем усе, крім пальців.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. opel

    opel Well-Known Member

    Це добре,коли дитинка сама перестає смоктати палець. Бо чоловікова похресниця смоктала до 7 років і потім батьки мали купу проблем, витрат і зіпсутих нервів, бо мусили рівняти прикус. Верхні постійні зуби пішли вперед так, що при закритому роті можна було палець запхати між верхніми і нижніми зубами.
     
  13. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Моя мала з народження смоктала пальчик, але десь до місяця перестала. А потім знов в 2,5 міс почала, тільки тепер смокче цілий кулак, деколи навіть намагається обидва запхати в ротик і нервується, що не виходить. Перейде?
     
  14. NetAnet

    NetAnet Active Member






    З мого досвіду є різниця між тим як маля бавиться ручками,пхає пальчики до рота,то один,то другий,а то і цілий кулачок(особливо,коли зубчики лізуть)- це минає незамітно. От коли вже конкретний пальчик(в нашому випадку-це великий на правій ручці) дитина смокче як соску(туди-сюди),на ньому з"являються ранки,а зубки від постійного тиску неправильно ростуть-з"являється проблема,з якою досить важко боротися. Вище я описала як мені це вдалося.
     
  15. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Мій синочок почав з дослідження ручки, а зараз уже може і посмоктати що кулачок, що вказівний пальчик (або кілька пальців) - аж прицмокує. Я стараюся завжди на заміну пропонувати груди, але
    Поки чекаю і сподіваюся, що переростемо. І так мені шкода тих маленьких пальчиків...
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Та це нормально, в нас то саме ,аж прицьмокує. Але я бачу, що то власне
    Наскільки знаю, то смокчуть як дурник дітки переважно великий палець ( чи я помиляюсь?) , він якось так надається певно до того. Так от якраз до ньогл в нас інтересу нема ніякого, краще пожувати вказівний палець :)
     
  17. Ksusha

    Ksusha Well-Known Member

    Помиляєтеся, точніше - може в мене виняток - не знаю.. Моя смокче два пальці - середній і безіменний.. Маю величезний клопіт з тим..Дитина вже велика, всі полини і алоє і зеленки - вона йде в ванну і змиває..і чесно кажучи я вже навіть трохи опустила руки.. але бачу зараз треба буде знову розпочинати "війну". (Старша дитина смоктала дурник тільки на ніч коли спала.. то одного дня (у віці 2х років) вона його таскала в день і поставила на тумбу, а я забрала. І все - ввечері сказала, що вона його загубила. Так і відівчила. А тут - пальців не загубиш.
     
  18. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    От у нас зараз так. Дитинці 6 міс. Ранок немає. Переживаю, звичайно. Вдень боремося із допомогою іграшок та забавлянь. А от вночі і в моменти плачу/голоду, коли від грудей відмовляється (ми на ЗВ) - не знаю як бути...вже із пластирем починати? Дурника не хочу категорично. Донечка постійно з мамою. В спілкуванні чи грудях ніколи не обмежую.
     
  19. NetAnet

    NetAnet Active Member

    з мого досвіду чим скоріше- тим легше.Цілу ніч ми спали з зашитими рукавами,а вдень-ходили з пластирем.Головне правило: мама!не здавайся,все в твоїх руках)))))
     
  20. qwas

    qwas Member

    цілком погоджуюся, аналогічна ситуація, +на дворі спали на руках і вдома спали на фітболі до 2.5років.Уваги і любові було дуже багато і до психолога зверталися , а пройшло все само собою.