Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Mawa, 27 Травень 2015.

  1. Mawa

    Mawa Member

    Продовження теми. Початок тут
    ************************************************************
    біля холодильника в проекті вмонтована посудомийка. В куті має бути умивальник з сушкою в праву сторону, але від стіни до сушки я планую зробити відступ 15-20 см. Тепер дивимся зліва, як закінчилась мебель- там іде стіна і тут хочу продовження стільниці з поворотом і переходом у вікно(підвіконник), на малюнку цього не видно.І ще виходить, якщо робити так як на малюнку, то сама ліва даерка вийде під столом, а робити глуху- думаю не зручно. Фасади -глянцеві.
    Тепер давайте радьте, де що поміняти, бо мені щось не то, а що саме не знаю. Ще питання який робити фартух?. Плитка на підлогу світло-світло бежева чи то світло-пісочна
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    відкритих полочок точно не буде, то хочу таку заокруглену дверку
     
    Останнє редагування модератором: 27 Березень 2016
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ви тумби і ящики проговорювали з дизайнером під свої потреби, чи Вам зробили перший чорновий варіант просто по метражу?
    Я, звісно, далеко не спец, але в нижньому ярусі хочеться більше симетрії, тим більше площа це дозволяє.
    Наприклад, дві крайні ліві тумби замінити на ящики (як біля них) - якщо, звісно одна з цих тумб не ПММ (хоча ми на ПММ плануємо замовити фасад, який буде виглядати, як два, щоб був симетричний з нижніми тумбами).
    Справа від духовки, де багато худеньких шухляд, я б сховала їх за двома великими фасадами (фасад кріпиться на нижню шухляду, тобто, щоб відкрити ту шухляду, що над нею, потрібно відкрити і нижню. Може комусь незручно, але я собі так зробила, мені так більше подобається).
    Не хочете ті меблі, які йдуть попри холодильник, зробити глибиною 60 см (в один рівень з холодильником)? Тоді не потрібно буде того переходу з відкритими шухлядами. Але врахуйте, що тумба над холодильником вийде дуууже важкодоступна, тобто її можна буде використовувати на зберігання чогось такого, що рідко дістається.
    Але при Вашій площі місця не повинно бракувати.
    В таку класну велику кухню можна всю мою квартиру спакувати. :girl_in_love:
    Кухня у Вас буде суперова!
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Mylen

    Mylen Мандаринка

    А колір фасадів у вас який буде? Не впевнена що до тпкоі кухні пасуватиме заокруглена дверка. І щоб щось конкретніше порадити треба повний малюнок кухні з отим поворотом і вікном.
     
  4. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Я якраз хотіла писати про симетрію. І верхні тумби я би так не різала... Гарно, коли максимальна кількість ліній збігаються і коли тих ліній мінімум:)

    І щодо холодильника, якщо у вас його ще нема, то подумайте над вмонтованим.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Мені щось мийку тут важко уявити. Або принаймні я б зробила більшу відстань від мийки до плити. Ну і симетрії справді бракує. А фартух можна було б зробити білий кабанчик, або гартоване скло
     
  6. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ще мені здається, що отой кут біля холодильника якийсь незадіяний.
    Якби туди на рівень стільниці вмонтувати духову шафу (якщо все ж зробите глибину тумб 60 см), вийшло би логічно і монолітно.
    От тільки не скажу, як себе ведуть сучасні духовки по сусідству з холодильником, бо своєю користуюся заледве тиждень, щось не можу засікти, наскільки гріються зовнішні стінки.
    Але мої куми соби газову поверхню запроектували впритул до холодильника і кажуть, що так нормально їм буде.
    Якщо лишаєте духовку там, де вона є, то може варто дати карго і з іншого боку, щоб воно симетричніше було? Скажімо, те, що зліва буде для харчових пляшечок (олія, оцет...), а те, що справа - для хімії (рідина для посуду ...) - і близько до мийки, не потрібно носити через пів кухні
    Можна використати кутові механізми (в ютубі задайте в пошук "фурнітура блюм"), вони дуже функціональні але і дуже дорогі.
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    Можна дати всі верхні тумби в один рівень з тими, що над витяжкою. Вони вийдуть вертикальні. А знизу дати горизонтальні.
    Або дайте таку витяжку [​IMG] , і не прив"язуйтесь тоді до тих тумб над витяжкою взагалі.
    Якщо Вам, @Mawa, якась ідея до смаку, хай дизайнер Вам то промалює. Принаймні будете бачити, як воно виглядатиме.
    Просіть, нехай Вам намалюють 2-3 варіанти. По відчуттям, Ваша площа дозволяє розігнатися (взагалі, напишіть параметри - площа, Д*Ш*В, де комунікації, чи принципово Вам чим більше місць зберігання? Чи готові поступитися якоюсь тумбою в ім"я дизайну і т.п.).
     
    Останнє редагування: 27 Травень 2015
  7. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    він виглядає справді незадіяний, але, як на мене, зручно. Вийняв з холодильника якісь продукти, маєш де поставити, одразу помити. Чи, наприклад, вийняв важкий баняк, поставив на стільницю. Бо ми запроектували духовку біля холодильника і я от думаю, що мені бракуватиме такого місця.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Mawa

    Mawa Member

    майстру я говорила загальні нюанси+ карго хочу, ящики вузькі точно хочу( для ложк, прихваток, кульків) і от не знаю чи у нижньому буде зручно тримати кришки чи ні. Стосовно в рівень з холодильником вийде, що і низ і верх буде тоді однаковий, відповідно в лобом буду врізатись в шафу. А на д холодильником мене не лякає, бо маю зараз таку, то тримаю там запаси муки, банки пусті. Дякую
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    колір такий як на малюнку світло-жовтий, чи то навіть лимонний. З малюнком важче, то вже як буду точно замовляти, то тоді вже буду казати йому, що де і як, але коли ми з ним зустрінемся, то мушу вже щось підкоректувати
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    холодильник будем перевозити з теперішньої квартири. А якщо посудомойку не вмонтовувати, а тільки столешню? хоча чомусь не думаю, що так гарно буде? Взнаю думку.. стосовно верха, мені щось теж не то
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    а якщо верх робити так як ті дві крайні шафи і всі так, хіба над холодильником лишати, то не буде якось воно так просто виглядати? І ще якщо над витяжкою зробити, такі, що піднімаються до верху 2?
     
  9. Mylen

    Mylen Мандаринка

    Холодильник можна зашити і той що маєте.У мене кума зашивала звичайний от такою системою так кухня виглядає більш цілісною як на мене
     

    Вкладення:

    • DSC_0900.jpg
      DSC_0900.jpg
      Розмір файлу:
      90,3 КБ
      Переглядів:
      182
    • DSC_0901.jpg
      DSC_0901.jpg
      Розмір файлу:
      73,6 КБ
      Переглядів:
      183
    • DSC_0933.jpg
      DSC_0933.jpg
      Розмір файлу:
      66,2 КБ
      Переглядів:
      168
    Останнє редагування: 27 Травень 2015
  10. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ще мені порадьте, раз пішла така п"янка.
    Ми запроектували нижні шухляди на самовиштовхуючих направляючих, щоб уникнути міліона ручок
    А нині постало питання - а як відкрити ПММ, якщо на фасаді не буде ручки??? :girl_cray:
    І з естетичної точки зору не хочу ручок, і якби наперед подумали, що мус хоча б на верхніх шухлядах ручки робити, не купували б тих дорожчих направляючих.
    Може хтось поділиться лайфхаком, який допоможе вийти з ситуації?
     
  11. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Як варіант. Або ще можна робити усі тубми так, як друга. ТОбто всюди верхом дати такі, що піднімаються догори.
    Ми так зробили.
    Я хотіла, але зорово вони мене напрягали. Відмовилась і ні скілечки не щкодую. В широку шухляду можна поставити будь які розділювачі. А виглядає гарно(але то на мій смак).
    В нас схоже планування кухні, і навіть отой канал в куті зашитий, як і у вас.
    --- дописи об"єднано, 27 Травень 2015 ---
    В нас кухня теж без ручок. Але зробили комбіновано. Частина шухляд на тіпонах, а частина на самодотягуючих з такими фасадами:
    [​IMG]
    Але наші ще мають алюмінієву оканотовку тонку.
     
  12. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    І ми :girl_smile:
    Теж бачила такі фасади, і власне з алюмінієвою окантовкою зверху (там, де та ямка типу ручки). Але ті, що я бачила, викликали стійку асоціацію з радянськими стандартними білими кухнями і тими алюмінієвими ручками, з яких не годен було вимити бруд.
    Якщо можете, киньте в пп фото, який воно має вигляд вживу, бо на разі це єдиний варіант, який мені приходить в голову.
    І ще одне - у Вас частина фасадів просто прямокутної форми (там, де тіпони), а частина - з отаким завершенням? Я правильно зрозуміла?
     
    • Креативно Креативно x 1
  13. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Покажу лиш частинку кухні, бо ще фартуха нема і мікрохвильовка не вмонтована ще, ну до квітки ще далеко:) В нас алюміній не повністю на усій тій виємці, а лиш тонка 10мм окантовочка. Я знаю про що ви говорите, нам усюди лиш такі алюмінієві повністю і пропонували, тому я спершу була націлена на прості, як подавала фото в попередньому пості. Але наш майстер приніс мені показати такий фасад з тонкою окантовкою алюмінію і мені дуже сподобалось. Не впевнена, що на фото помітите цю тонку окантовку.
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Mawa

    Mawa Member

    про духовку можна дійсно попросити, хай намалює. Про карго, то планую зберігати приправи, а от другу, то не знаю. Ви може бути смітись, але я переживаю, щоб все вмістилось і при тому, щоб на столі була широка поверхня для ліпки вареників(раз на рік). На підвіконнику-столі планую ставити мультиварку і чайник. Треба вирішити чи таку техніку як м"ясорубка, хлібопічка, соковиєималка що ховати, а що на столі під рукою. І ще якщо я переставлю духовку, то де мені ставити хвильовку? Чи може запроектувати зверху духовки-хвильовку і верхні шафки зменшити?і якщо знову таки перенесу духовку, то як тоді з карго?
    Параметри ніби Д-4,25 Ш-3, В-2,65 приблизно, але над меблею буде кусок підвісної стелі. для того, щоб сховати ту гофру.
     
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Дуже кльова у Вас кухня!
    Не підкажете, чийого виробництва фасади? Замовляли десь на фірмі чи через майстра? І можете поділитися контактами майстра? (Правда, не знаю, чи він візьметься, бо кухня вже змонтована, залишились тільки фасади).
    В нас теж буде білий глянець, але в поєднанні з металіком - стільниця, холодильник (такий мали, новий не було змоги купити), поверхня, духовка.
    А що це у Вас за балдьожна конструкція кольору дерева?
     
  16. Mawa

    Mawa Member

     
  17. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Дякую! Це продовження кухні. Там вмонтована духовка, холодильник, мікрохвильовка і ще купа тумб.
    Трохи згодом покажу фото всієї кухні.
    Контакти майстра напишу в ПП ввечері, бо в чоловіка його номер.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Якщо таку, як на малюнку, то над витяжкою без шафок. Тоді Вам не потрібно буде весь верх кроїти, відштовхуючись від того, що витяжка має бути вище рівня початку верхніх шаф.

    Щодо фасадів: у @Fistawka майже всі верхні тумби - горизонтальні. Тільки дві крайні праві вертикальні. Якщо Ви не захочете відмовлятися від тумб над витяжкою, то я би робила або
    - над витяжкою дві горизонтальні однакової висоти тумби, і по всій довжині дотримувалась пропорції. Тоді і ті тумби, які будуть по бокам від витяжки нижче від неї просяться теж горизонтальні.
    - Всі тумби верхнього ярусу вирівняти під такі, як є на малюнку над витяжкою (щоб дно всіх тумб йшло по одній лінії). А ті, які будуть нижче рівня витяжки, зробила б горизонтальними. І доступ буде зручнішим.
     
  19. Mawa

    Mawa Member

    Як вам так зміна, це при умові, що духовку і хвильовку вміщу біля холодильника
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  20. Naturals

    Naturals Well-Known Member

    Може і мені, щось порадите, бо чесно вже голова обертом йде від тої кухні.
    Кухня 2,6 м на 3,5 м, не дуже той розженешся але вже, що є.
    Проект приблизний скидаю (фото жахливі але які вже є).
     
    • Подобається Подобається x 1