Італія

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем fiesta, 3 Квітень 2014.

  1. Ydochka

    Ydochka Member

    Відповідь: Італія

    Реєструвати мене буде хлопець ,він купував білети в Італії. казав скине чекінг мені на мейл і шоб я роздрукувала. І це я так розумію будевесь білет. оцей чекінг, роздруковка з білетами і паспорт. думаю ще взяти польське запрошення. І ще питання, писало що сума страховки в деяких країнах Європи 50000 доларів,а польща робить на 30000, то ще за це можуть питати. Але я надіюсь все буде добре))))) Дуже дякую всім за відповіді,заспокоїли мене))
     
  2. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Італія

    Має бути на 30 тис. євро.
     
  3. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Відповідь: Італія

    Страхівку треба мати при собі, хоча її і не питають як правило ніде. Ту, яку робили на виготовлення візи, цілком мала би підійти.
     
  4. Insolence

    Insolence Living The Dream

    Відповідь: Італія

    Летите, я так розумію, зразу в Італію, тоді не забудьте роздрукувати зворотній квиток до Львова. В Мілані на паспортному контролі нас питали про цілі поїздки і зворотні квитки (їхали групою на конфу, то показувала тільки я, бо йшла перша). Головне беріть з собою плеєр у вуха і гарний настрій ;))
    То без потреби. НМСД.
     
  5. Nica

    Nica Well-Known Member

    Відповідь: Італія

    Нарешті дійшли руки написати про свою поїздку до Італії. Їздили з чоловіком машиною у вересні, подорож була просто чарівною, хоча фінансово вийшло дорого, літаком (небюджетним) було б дешевше, але... Туди їхали через Польщу(мали польську нову візу), Словаччину, Угорщину, Словенію, на усі країни крім Польщі, потрібно купувати "віньєти", так звана плата за дороги. Купувати треба одразу на межі Польща-Словаччина, бо можна заплатити великий штраф. Оскільки їхали на південь Італії, то довелося заночувати в готелі біля розкішного міста Трієст. Далі два тижні моря, сонця, краси, вина і моцарели. Дорогою до дому заїжджали до Веніції, це казка! Готель брали у містечку біля Венеції, бо усе було зайнято, а те, що залишилось було за космічними цінами, оскільки то був день весілля Клуні). Поверталися уже через Словенію, Угорщину, трохи промахали дорогу, то не попали на Чоп, спинилися в Мукачеве))), зато без черги пройшли митницю. Може кому треба детальніше про дорогу чи готелі, пишіть в приват, із задоволенням поділюсь досвідом, бо так простіше.
     
  6. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Nica, яка дорога в Словаччині - автобан через всю країну, як в Угорщині є? І яка ціна за дорогу там? Чи веде дорога через гори їхні?
     
  7. enigma

    enigma Well-Known Member

    Відповідь: Італія

    Поки Ніка не відповіла Вам, то напишу вам від себе:
    В Словаччині не всі дроги платні, а лише автобани. Відповідно по дорозі в Угорщину нічого не платили. Дорога звичайна, не автобан. Через Татри не йде.
    Угорщина - вінєта необхідна, правда ніколи не питали, скільки раз була в Угорщині. Ціна близько 10-12 євро на 10 днів.
    Словенія - обовязково на першій заправці купити вінєту (близько 15 євро), ми заплатили немалий штраф.
    Італія - платні дороги по факту (тобто від шлагбауму/вїзду до виїзду з магістралі), дуже дорого. Рим - Венеція - близько 50 євро.
     
  8. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Відповідь: Італія


    Угорщину проїхали цього літа від нашого кордону до хорватського, тому про ціну і дорогу знаю, а Словаччина цікавила з польського кордону і до кордону з Австрією. Там по факту оплата, чи треба купувати на заправці?
     
  9. enigma

    enigma Well-Known Member

    Відповідь: Італія

    Якщо їхатимете платними словацькими дорогами, то треба купувати вінєту та клеїти на лобове. На заправці можна купити (якшо з Польщі, то це буде за містом Барвінек, якщо не помиляюсь).
    Я купувала, коли їхали автобаном в Татри (10 євро на 10 днів, здається) - при зїзді з автобану стояли поліцаї, зупинили і подивились, чи актуальна вінєта.
     
  10. Nica

    Nica Well-Known Member

    Відповідь: Італія

     
  11. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Італія

    Безплатні там теж хороші.
    Ми як їхали, то я дуже детально вивчала маршрут й конкретно дороги/автомагістралі. Так от, по дорозі в Італію в Словаччині можна спокійно не купляти віньєту, оскільки платної дороги там лишень невеликий кусок - 15-30 км, я вже точно не пам"ятаю, а шукати ті записи лінь. На карті їхніх шляхів паралельно платній йде абсолютно нормальна безкоштовна - ми нею і їхали . Орієнтувалась по цьому сайту.
    У всіх інших країнах купляли необхідні віньєти, бо дорожна служба нам дуже й дуже часто траплялась, та й радарів й спец. пунктів, які зчитуть оплату предостатньо.
     
  12. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Відповідь: Італія

    Ми їхали зі сторони Закарпаття. Дорога зі сходу на захід прямо до Австрії, як мені пригадується, то їхати не в горах, а поміж ними - задоволення неймовірне.
     
  13. Квіточка

    Квіточка Well-Known Member

    дівчатка підкажіть що потрібно побачити в Італії за 7 днів? Цікавить сама країна, дух, атмосфера не лише пляжі. прилітаємо в Рим. Які ще міста варто відвідати ? Тоскана, Венеція, Мілан. І що потрібно врахувати плануючи свою поїздку. Краще орендувати авто чи подорожувати поїздом? Якщо хтось знає хорошщі готелі в Римі то поділіться. Дякую.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Персі

    Персі Member

    Залежно, які відстані у вас заплановані. Швидкісні італійські потяги суперові, але дорогі (точно не згадаю, але приблизно 100 євро квиток з Мілану до Риму я платила півтора роки назад). За три години доїзжає. Взагалі на рахунок потягів дивіться цей сайтик - http://www.trenitalia.com/. Скільки коштує оренда авто, не знаю, ми позичали в друзів. Якщо прилітаєте в Рим, раджу в обов'язковому порядку Неаполь ) Не слухайте, що він брудний і тп. ) Дуже гарне місто і дуже атмосферне. Звідтам в Помпеї можна прокататись, то близько. Якщо будете в Венеції, прокатайтесь на Мурано в музей скла (катером швиденько). Якщо вистачить часу - Верона, Падуя, Флоренція. Але 7 днів то буде замало. Взагалі я б радила не галопом, а краще менше міст, але більше часу для них... Італія того варта. Якщо прилітаєте в Рим, то краще вже подивитись південь країни. А північ відкласти на інший візит. ) Ну або користатись їхніми швидкісними потягами.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Невеличка порада як поводити себе з неграми в великих містах. Коли тицяють свої дрібнички-браслетики - кажіть Already have it (вже маєм). В 95% помагає. Якщо настирливо причепилися просто з розмовою, тулять начебто бесплатно а потім питають а все-таки може щось дасте - відмазуйтесь що просто напросто всю готівку потратили. От геть всю. Ні єврика не завалялося. Тоді відстануть.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Якщо не цікавлять пляжі, то обовязково гляньте на гори, Доломітові Альпи це щось, Озеро Комо, озеро Гарда. Краса неймовірна.
    Від Мілану недалеко. Звісно Венеція, завод Фераррі, Верона, Флоренсія. Маленькі містечка дуже гарні.
    Ми і орендували авто, і подорожували поїздом. Готелі замовляла на букіні, на кожне місто йшло 1,5дні. Авто орендували на місці в Мілані. Квитки на поїзди брали вже теж на місці.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    ооо, підписуюся під кожним словом. Люблю північну Італію і не люблю все що південніше. Раджу ще в Тренто завітати - красиве місто, не напхане туристами. Там до речі один з найкрасивіших фонтанів Європи. Красивий готичний собор. Навколишні вулички теж красиві, всі у фресках цікавих.
    І там дешевше в плані харчування. Пригадую ми раз зайшли в автрійської кухні кнайпу. Файнезне пиво, і всього за 11 євро отримали порцію смачнющої голяшки, капустки і картопельки. (а це дешево насправді). Якщо цікаво, потім знайду назву тої кнайпи.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Спеціально в Мілан не вартує їхати, там крім собору нічого більше цікавого немає, як на мене.
    Флоренцію раджу, хоч сама до неї не доїхала, бо за браком часу вибирала між Венецією і Флоренцією і на користь першої. Тому в наступну поїздку - Флоренцію - маст сі!
     
  19. Текіла

    Текіла Well-Known Member

    Дівчата, хто подорожував у Рим? Може хтось жив?
    Порекомендуйте магазини одягу, супермаркети харчів та ресторанчики біля Ватикану або центральній частині міста.
     
  20. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    В Римі не були, але найпоширеніші в Італії це Сoop та Carrefour. Дивіться по карті який до вас найближчий. Як є смартфон, то раджу в гуглі стягнути в оффлайн карту. Можна в них взяти сімку щоб користуватися моб.інтернетом. Є один вигідний оператор, пізніше напишу бо не памятаю назви. Але для сімки треба документ - права або паспорт.