Дачний кооператив

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Svjatkova, 28 Березень 2015.

  1. ljalechka

    ljalechka Well-Known Member

    @iriwa будем сусідами, ми також в тому кооперативі маєм ділянку) ))
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. iriwa

    iriwa Особлива мама

    О, то нас вже троє :) недавно мені форумлянка писала що теж має там участок :)
    --- дописи об"єднано, 3 Листопад 2015 ---
    У вас який номер вулиці?
     
  3. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    стандартна ціна-1 тис.дол./сотка....або меньше
    Теоретично може і певно є...запах спецефічний і не постійно може чути...хоча підприємство модернізують і розширюють, можливо фільтри поставили.
     
  4. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

     
  5. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Якшо чесно то скільки шукала то дешевше ніде не могла найти, аж тут де купили. Наша дача обійшлася 2600 за 4 сотих. Стандартна ціна 1 тис дол, дешевше то треба добре шукати. Не кажу що нереально, але важко знайти. Навіть у нашому кооперативі продають дачі по 4 тис, що для мене абсурд бо люди фактично не мають жодних документів на землю, а такі гроші хочуть. Нам пощастило, ми натрапили на продавця із всіма паперами, тому обійшлися малою кров"ю.
    Ще не сідала до підрахунків, але чоловік каже шо певно буде з дерева робити, але то навряд чи того року буде. А з весни треба буде викорчувати дерева з участку, бо в кутику є пару обліпих, груша стара і ще якісь кущі. Вже як то зробиться то і будем городити.
    А взагалі ще ведемо дебати з сусідом, бо хочем докупити його кавалок, а він людина якась вупше не адекватна, бо хоче захмарні гроші.
     
  6. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    От
    так воно здебільшого й є, бо, коли людина знає, що ти без її дачі вже ну ніяк, то й ставить тобі ціну, яку хоче)Але це дуже класно мати дві ділянки, особливо, коли плануєте будуватися. Мій чоловік свого часу першу купив не надто дорогу, а другу в 1,5 рази дорожче - в одного й того самого власника з різницею в часі щось місяць.
    І по темі: в нас дуже класні дачки, майже всі обробляються старшими людьми, потрохи вже й розбудовувати починаютьсґя (ну там 2-3 будинки на вулицю). Взимку живуть може двоє сусідів, не більше. Але от проблеми виникли з світлом, бо тих кіловат, що має дачний кооператив, то є мізер, постійні перепади напруги. З старшими людьми важко щось робити, наприклад, збрати гроші на браму, чи дорогу, чи вуличне освітлення. Вони інколи 10 гривень жмуть, щоб заплатити за своє використане світло, але то таке.
    Найбільше зараз дратують - це злодії. Весною розбили людям кілька хатин, зараз знову. Забирають все, якісь мідні труби зі старих холодильників, старий одяг і тд. І не знати, як з ними боротися.
     
  7. iriwa

    iriwa Особлива мама

    в мене чоловік сказав сусіду що як хоче продати вже то хай спускає ціну, а як не спустить то хай шукає іншого когось, але при тому продати свою ділянку йому буде складно бо той хто розраховує на купівлю кількох ділянок поруч на його 4 соті не поведеться бо з 2 сторін нічого не продається, лише за ним, тобто якшо шо то перспектива лише отакої собі кишки довгої. А то не найкращий варіант. Ну незнаю, там така важка людина, ну то просто нема ради. В нього документів 0. Хотів 3 тис, а ми сказали шо не дамо стільки за участок без документів. Власник оформляти нічого сам не хоче. А нам що, платити гроші незнати за що і самому паритися... Воно того не варте.. ще й там оті приколи з головою, треба буде йому дати на руки напевно, то та ділянка золота буде.
     
  8. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    На ділянках для ведення індивідуального садівництва можна будуватись. А от для колективного можна? Хтось в курсі?
     
  9. iriwa

    iriwa Особлива мама

    це ви про паї які дають селянам питаєте? якщо про них, то навряд чи можна..
     
  10. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ні, це дачний кооператив. Є державний акт, ділянка приватизована ще в 1995 році. Виробляли кадастровий номер, дали призначення 01.06 "Для колективного садівництва". З індивідуальним садівництвом 01.05 все зрозуміло. Там можна будуватись і тепер навіть прописуватись можна. А от як на практиці з 01.06? Можна щось будувати чи треба переробляти цільове призначення землі?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. iriwa

    iriwa Особлива мама

    а де таке написано є? в мене в документах, де цільове призначення написано - ведення садівництва ( без індивідуального чи колективного)
     
  12. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В Земельному Кодексі України, ст. 35, 3 пункт.
    Введіть свій кадастровий номер в Кадастровій карті. Вам видасть інформацію по Вашій ділянці.
     
  13. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    а де можна приглянути ділянку так, щоб садити "кабачки" і якусь малину? щоб дітьо мало де побігати?
    але цікавить без високовольтних ліній, заводів і сміттєзвалищ, бо в мене і без того алергії достатньо. в мене взагалі нема ідей, в котру сторону дивитися.
     
  14. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    [QUOTE="HOPIC, post: 2269842, member: 35719" без високовольтних ліній, заводів і сміттєзвалищ, бо в мене і без того алергії достатньо. в мене взагалі нема ідей, в котру сторону дивитися[/QUOTE]
    мені здається для початку треба визначитись з напрямком ...куди легше добиратись буде.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    ну з того що я знаю, то північна сторона - сміттєзвалище, відстійники, ну то вже не те. а про решту я щось не в курсі. жирівка має якийсь завод, за скниловом трохи страшнувато.
     
  16. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    ми колись мали дачу за давидовом, за птахофабрикою колишньою (якщо не плутаю) дача серед лісу.. гарно, тіки добиратись довго.. маршруткою хвилин 20-30 і пішки через ліс хвилин 30-40 . але там ніякої електрики, вода з джерела в лісі, таке влаштує? там багато дач пустує.. батьки продали дачу, коли переїхали в село.. в нас там крали часто, люди які купили дачу в нас. поставили сонячні батареї, з водою теж мабуть щось придумали, бо казали знайомі що вони там круглорічно мешкають.. хоча не знаю. я б там взимку не хотіла жити..
     
    Останнє редагування: 8 Листопад 2015
  17. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    тоді треба шукати дачу не запущену, адже у більшості земля закислена без добрив...треба прикласти чимало зусиль, щоб навіть перекопати після кількох років простою:facepalm:і ще би було добре без всяких шкідників. Шукайте сонячну ділянку для вирощування овочів і гарну землю відповідно. Я знайшла через 2 тижні:superman2: Звикла уже, хоча у мене сад в більшості.
     
  18. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    та того я не боюся, шкідників жорстких зразу не побачиш, хіба в сусідів питати, але коли камінь на камені - то що виросте? не везти ж на дачу камаз чорнозему.
    якби мені на проживання - то та, я би не відмовилася. а так то би хтілося якоїсь електрики чай заварити.
     
  19. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    Я такого не бачила на дачних ділянках. Якщо маштабно садити, то би не завадило чорнозему. Я проте, що нічого на пустій землі толком не виросте...,хіба малина.
     
  20. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    це описка? чи я не поняла. а як проживати в умовах таких? в тому районі багато дач, просто тре пошуршати.. ну для мене особисто далеке добирання.. замахаєшся поки заїдеш-зайдеш. а ще щось робити тре... імхо. з машиною звичайно все спрощується..