Гірськолижні курорти Карпат

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем карапуз, 29 Грудень 2008.

  1. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Ну позавчора по обіді друга стоянка працювала вже, були машини, правда не повна)))
     
  2. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    На рахунок другого пійомника нам на стоянці охоронець говорив...
    Але позачора і людей мало було, там в чергах практично не стояли, спускалися і відразу під турнікет, а вчора взагалі майже не було )))
     
  3. woolf

    woolf Well-Known Member

    Дівчата, вітання! Плануємо на пару днів на Буковель. Дивлюсь їх сайт - все зайнято, залишились тільки люкси. Напишіть пару назв якихось пристойних готелів, в яких ви зупинялися на самому курорті або, принаймні, в Поляниці, пліз. Я вже погуглю та щось підберу, просто останній раз була там кілька років тому і зовсім всі назви з голови повилітали. Дякую!
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Gala

    Gala Well-Known Member

    Були в " кабанячій горі" в паляниці.дерев"яний котедж на 4 сім"і.знаходиться на самій горі.-заізд важкий під горку.важко коли слизько...сусіди далеко.класно так на вершечку гори.до буковелю 5 хв ізди.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    отж побували ми вчора на Майдані - не зважаючи на понеділок, людей було досить багато. Підйомник запускався о 12 год, ми приїхали близько 11:30, то вже на прокат була велика черга, і вже багато кому не вистачило спорядження, тому ми були дуже щасливі що взяли зранку спорядження тут
    Адреса Підголоско, 11. Спорядження в дуже хорошому стані, черевики сухі, прокат коштує за лижі/сновборд по 100 грн, шолом - 20 грн. Працюють з 9 до 21 год щодня.
    Натомість спорядження на Майдані досить в поганому стані, черевики сновдордські були якісь розлізлі і більше схожі на кеди, крім того - мокрі:sad: - то ми з одним чоловіком розговорились, і він на це розказав, а також на прокаті йому неправильно повиставляли кріплення, одним словом люди не задволені тим прокатом.
    Сама гірка непогана, перша верхня половина досить полога, нижня половина досить таки стрімка, початківцям явно важко буде.
    Ну і на той люд, який хоче там покататись, явно завузька - я, після 3 річної перерви, не змогла відчути саме кайфу в катанні, бо постійно думаєш як би на когось не наїхати, або хтось тебе не збив. А коли десь в середині катання мене таки збили(не дуже сильно, більше підрізали), і я завалилась так, що аж лижа відлетіла, я була приголомшена.. скільки катаюсь, таке сталось вперше. Тим більше що спускалась плавно, по досить вузькій траекторії, не виляючи і нікому не заважаючи. Короч, шумахерів там дуже багато, і вони явно не збираються тормозити коли хтось попадається на їх шляху...
    За вчора я помітила два травматичні випадки - жінку звозили на снігокаті, в неї було щось з ногою, а от вже в кінці мужчину лежачим звозили на таких ніби санях, він навіть не вставав. Не дай Боже щось з хребтом..(
    Підйомник дуже класний, черга вчора була максимум до 5 хв, і то тільки пару раз, а так черги майже не було.
    Поїду наступного разу сюди хіба за поганої погоди:), щоб людей поменше було. Бо нам з під хати до Майдану 40 км, ше й по дуже хорошій дорозі:girl_claping:(через Брюховичі)
    Катання на сновтюбах 40 грн/год.

    п.с. Згадали як були 3 роки тому в Казковй поляні, то мені подібно з Майданом, але ми тоді були на Поляні лише троє на всю гору, бо падав трохи дощ, то накатались дуже добре. А тут, куди не звернеш - всюди хтось лежить, стоїть або летить...
     
    Останнє редагування: 26 Січень 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Chukuliadka

    Chukuliadka Well-Known Member

    А якісь кафешки, щоб поїсти-попити-погрітись перед підйомниками є?
     
  7. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    одна кафешка. ми мали майже все з собою, там тільки глінтвейн брали 25 грн/стаканчик. Але чула як людям розказували що є сосиски, овочеві салати типу корейської моркви і з капусти, і картопля фрі. А от хліба не було(
     
    Останнє редагування: 26 Січень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А скільки платили, якщо не секрет? МИ були в Микуличині, котедж з двома спальнями, з сауною, кухнею - 1500 грн за добу. Далекувато від Буковелю...
     
  9. Raven

    Raven Мама малятка

    А ми в неділю. Черга на підйомник пів години. Скрутили швидкість підйому, бо на горі маса народу.
     
  10. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    а як вам каталось при такій кількості людей?
     
  11. Raven

    Raven Мама малятка

    Сильно не розженешся)) Але ексцесів не було.
     
  12. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Скоріше не вміють, ніж не збираються. Ненавиджу "ломів" :girl_devil:мало того, що собі ризикує кості переламати, то ще й інших на небезпеку наражає.
    Це ще одна з причин, чому люблю Тростян. Лом або си зверне голову на перших ста метрах спуску, або все ж оцінить свої можливості і поїде шукати щастя деінде.
    По темі: в суботу таки вирвалися на деньок в Славське.
    Лижі брали в нашому улюбленому прокаті біля вокзалу, ціна за комплект 80 грн.
    Вартість проїду на бобіку - 25 грн з рила персони. Денний абонемент - 300 грн (+30 грн застава за картку, яку потім повертають).
    Потрапили дуже вдало, бо схили були майже не рухані, а на кінець дня суботи їх конкретно пошматували. А оскільки пушок там нема, то до доброго снігопаду катати там можна, а от чи отримаєте від цього задоволення - питання сумнівне.
    Отримали масу задоволення від улюбленої Гори, навіть знайшли 2 нових для себе спуски. Після одного з них, правда, нам довелося 50 м йти під гору нахилом десь в 45 градусів, то муж з двома парами лиж на плечах дуже ніжно про мене відгукувався. :girl_blush2:
    Інфраструктура там не змінилася - все ті ж радянські бугелі, крісло, в яке страшно сідати, не п'яні (приємноооо) бугельмани, самий п'янкий глінтвейн і найсмачніші налисники з чорничним варенням на Півночі.
    Тепер просимо Бога про снігопад, щоб знову майнути в ту зимову казку.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    справді не пошкодуйте грошей, але зате будете вміти на все життя. цими вихідними саме інструктор навчив мене з нуля їздити на лижах. більше того, багато чого цінного і корисного почув для себе мій чоловік-самоучка. попри техніку катання навчив правильно падати і три способи як легко встати, інші цікаві речі, ну і взагалі попався дуже класний дядько - і анекдоти розказував, і піднімав, коли падала, і в туалет відвів і цукеркою пригостив :) наступного дня каталася сама і навіть не падала. до слова, були на Буковелі, сині траси дуже прийнятні для початківців. народу було в міру, ніхто нікому не заважав, як початківець страху і дискомфорту від інших початківців не відчувала, покатались без ексцесів.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. agatha

    agatha Member

    Дівчата, хто був на Драгобраті цього року? Хто де жив?
     
  15. Gala

    Gala Well-Known Member

    Rodionochka.були на початку лижного сезону на початку грудня.платили 700 грн за добу за 2 -х кімнатний номер.зараз напевне дорожче....
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Steba

    Steba Member

    А де жили? Може порадите якусь садибу. Нам особливих умов не треба, аби не дорого. Хочемо поїхати туди вперше. І ще дівчата, там на Драгобраті є які траси не складні? Для тих хто тільки навчився. А то запремось кудись, а потім на дупі з гори доведеться їхати.
     
  17. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    А я бугеля не боялася до 4 лютого 2013 року, поки особа що піднімалася пощаду не відпустила бугель на схилі, і мені знесло ніс з обличчя. Добре що по мені вгатило, сину тоді було 6, страшно подумати що було б. А так - відкритий перелом зі зміщенням, операція, вправляння, місяць в хаті
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  18. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Жах! Згідна, у випадку людського рагулізму крісло безпечніше.
    Але нове крісло.
    На тому ж Тростяні перевагу все одно віддам бугелю, бо в те їхнє крісло страшно сідати. В якомусь там році припинилося електропостачання і люди зависли над прірвою на декілька годин. Частина стрибали, поломали ноги; ті, які не ризикнули, похворіли, бо мороз був тріскучий.
    Але на Буці або інших сучасних курортах крісло безпечне, особливо для діток.
    Я мала на увазі інший страх до бугеля - є люди, які ніколи не йдуть на бугель, бо їм здається, що він їх не витримає, або їм не вдасться з ним справитися.
     
  19. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Чи є сенс на ці вихідні їхати в Буковель? Так тепло, дощ....
     
  20. Joll

    Joll Well-Known Member

    Я Вам дуже співчуваю, так як сама мала травму від бугеля, правда, у далекому 2007-му - ситуація була аналогічна: особа переді мною пустила бугель (падала на посадці) і він заїхав мені в голову. То ще щастя, що на лиці була маска - від удару вона разом із шапкою злетіла в сніг і мені по носі полоснуло, тепер маю невеличкий шрам, з роками майже не помітний. Рана була глибока, але маленька - одразу поїхали додому до Львова, в лікарні зашили та відпустили додому. Навіть не хочеться припускати, що б було із лицем, якщо б на ньому у той момент не було маски...

    Користуючись можливістю, хочу запитати: дівчата, хто їздив цього року на Буковель, порадьте якусь нормальну садибу у Микуличині-Татарові, із добрим харчуванням на 8 осіб (в межах 350-400 грн з особи)? Буду також вдячна за інформацію щодо Драгобрата - потрібен готель недалеко від підйомників, із хорошею кухнею та сауною (теж в межах 350-400 грн з особи).