Албанія

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Rodionochka, 29 Червень 2016.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Цього літа вперше почула про відпочинок у цій країні. І нам захотілось туди. Чи хтось вже був? Цікавить усе!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    я
    КРАЗ СЬОГОДНІ КОЛЕГИ МАЮТЬ ПОВЕРНУТИСЬ. вОНИ НА 10 ДНІВ за 280 доларів їздили -- наразі все, що знаю. Але як буду на роботі (а то не швидше понеділка -- попитаю). Хіба би вони що у фейсбуці понаписували -- то скину
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Наші знайомі планували туди на тиждень після Чооногорії, але чомусь побоялись. Ходять чутки про те, що там брудно і багато злодіїв. Дуже сподіваюсь, що то лише чутки).
     
  4. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    я от теж про Албанію думала, бо в Чорногорії, Болгарії були, то хотілося б в нову країну) але шось не дуже можу знайти тури в Албанію, навіть на тих онлайн-підборах турів (на сайтах тур-фірм) вона рідко є в переліку країн.
     
  5. Kandya

    Kandya Well-Known Member

  6. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Я читала багато позитинних відгуків, і дешевше там, принаймні наразі. Але зі Львова рейсів нема, є з Києва, тому не розглядаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. octavia

    octavia Well-Known Member

    Планували летіти , але зняли рейси зі Львова .Є турфірми котрі везуть автобусом :girl_yes2:, в дорозі майже 2 доби . Відгуки на ФБ , позитивні .
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ми хочемо на авто, зупинитись на ніч чи на дві. Друзі бронювали через букінг, мають у липні їхати. Нам виходить десь кінець липня-серпень. Думаю, що має бути тепло ще і у кінці серпня.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. octavia

    octavia Well-Known Member

    Ми також хочемо десь кінець липня-серпень . Чоловік хоче їхати машиною , бо ми" МАШИНОЇДИ":girl_haha: , літак не любимо . Але я начиталась що там дороги не дуже хороші , в горах серпантини і трішки боюсь . Не маю прямих відгуків людей про добирання АВТО .
     
  10. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Отже, я на роботі, про Албанію наслухалась. Розказую. Автобусом зі Львова туди 36 годин. Там на морі 7 ночей. Готель тризірковий, але на першій лінії (басейнів на території немає), до моря 2 хв, задоволені повністю. Без харчування. ТОді ще на озеро поїхали -- то ше 300 км -- і там 2 дні, але вже із сніданоком. Загалом 9 ночей у готелі. Усе це -- 450 євро на двох.

    Харчування. Кажуть, сніданок і обід самі готували, причому льогко. Мали із собою пароварку, фруктів-овочів багато і дешеві. На вечерю ходили кудись. Всередньому на двох із бухлом (літра пива чи скількись там вина) -- 10-12 євро вечеря. Загалом за ті всі дні на їжу і бухло на 2 витратили 150 євро. Тож загалом відпустка їм обійшлась у 600 євро на двох.

    Дуже задоволені. Кажуть, що за весь час ніо
    дного москаля не бачили. Чисто, гарно, пляж супер і дуже чистий, весь час прибирають (просто москалів нема і нема кому срати)
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  11. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    @Rodionochka Недавно пара львівських фотографів виставляла детальний звіт з фото про цю країну. Сподобалось як все розписали, кину вам у відгук лінк, щоб не сприйняли як рекламу :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, дуже дякую за інформацію! Зараз якраз і наші друзі там, але зв'язку з ними ще не мали. Як щось дізнаюсь - поділюсь).
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. iracaryk

    iracaryk Active Member

    Ми приїхали минулого тижня з Албанії, та й минулого року теж там відпочивали.Дуже задоволені-море(що для мене є найголовнішим)-чистісіньке,пляжі є пісок,дрібна та груба галька,їжа смачна та дешева.Лише дорога довга і при 35(а в Скоп'є-39градусів) дуже виснажлива.Апертаменти минулого року бронювали через Booking,а цього року їхали без броні-на місці знайшли і ще й сторгувалися.Готували самі,кілька разів ходили в ресторани на рибу і піцу.Вина в них доброго нема(хіба якесь дороге)-купуйте в Македонії,а пиво-смачне і дешеве,як і фрукти.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Розкажіть, будь-ласка, детальніше: чим їхали, скільки часу зайняла дорога, де саме відпочивали, середню вартість житла і бюджет на харчування, як у албанців з англійською, та інше, що вважатиме за потрібне.
    Думаю, всі будуть Вам дуже вдячні, адже так мало відгуків про цю країну, а чим більше читаю, тим більше зацікавлююся.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Говорять. А ще ті старші люди дуже навіть нормально російською говорять. Порозумітись проблем немає. А от албанська -- то реально важко. Запам"ятали 1 слово -- калістрато -- то патріот. Вони страшні калістрато. І дуже красиві. В Албанії лише з минулого року почалась мода на спорт, зали, фітнеси, качалки -- то там поголовна вся нація почала попи качати. Кажуть, дуже гарні люди і дуже милі. Аж занадто. Страшенно хочуть догодити, аж до огиди. Причому, наївні такі, щиро догоджають, а не заради чайових.

    Країна не багато, тому навіть розумні красиві чоловіки і, либонь, із вищою освітою, і не однією -- лежаки на пляжі носять, морепроодукти продають, рибу -- такою тачкою по пляжу возять. Ну дуже красіві мужчіни. Ото на літній сезон занесла їх доля на підробітки. Загалом, Албанія -- слово таке якесь не очєнь, зате нам до них, як до неба. Нажаль.... Звісно, вони значно бідніші за греків чи італійців, але дуже до них тянуться. Загалом, Албанія дуже романтична, як стара Італія у кіно -- в середині минулого стоілття

    У жінок там манія доглядати себе: заходеш у торговий центр, а там всі продавці малюються) Стоять біля тих прообників інглоту -- і мастяться, одна другу мастять, всі такі гарні


    Їжа так само, як у нас коштує. Фрукти, овочі, хліб -- все наші ціни. хотіли купити олії оливкової місцевої, щоб салатики заправляти -- але вона якась ну дуже страшна і мутна, як ота радянська соняшникова... А на вулиці мужик із каністри продавав грецьку оливкову, власне тієї марки, якої і тут користуються, то в нього купили за 120 гривень літра. У нас -- по 170 беруть.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. iracaryk

    iracaryk Active Member

    Їхали машиною з болгарською візою- заїжджали в Болгарію.В иїхали в суботу по обіді,приїхали в понеділок в обід,ночували в машині по кілька годин кимарили.Назад вже швидше-в четвертий вранці виїхали,в п'ятницю ввечері вже були-ще на Закарпатті трохи перепочити.Трохи збирались ми галярмово-нічого не бронювали по дорозі,треба було десь перепочити,бо спека шалена,минулого року їхали в вересні,було легше.Потім кину посилання на апартаменти-ми були в м.Вльора-там зараз будівництво на центральному пляжі-набережну марафетять.Та й взагалі -видно країна розбудовується шаленими темпами,там ,де ми минулого року відпочивали-вже моря з балкону не видно,інший будинок виріс)). Англійську знають молоді люди,порозумітись не важко,мовою жестів)).Хто має шенген-рекомендую їхати через Грецію в Ксаміл або Саранду,там море ще краще-іонічне.
    --- дописи об"єднано, 7 Липень 2016 ---
    Апартаменти з кухнею-студіо від 20-30євро,в ресторані поїли 3є-риба,піца десь на 400 грн.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Ми були там на екскурсії з Чорногорії. Нам не сподобався клімат - задушливий парник як у Львові. І бідося навколо. Але білий пісок пляжів і водичка гарні.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А куди саме їздили? Я так розумію, що ближче до Чорногорії? І яка була ціль екскурсії?
     
  19. agatha

    agatha Member

    Цікава тема з Албанією. Продзвонила щойно по турагенствах-виявляється Албанія безвізова чи в аеропорту віза, щось таке. Якщо купляти відпочинок через турфірму-ціна така ж як і в Чорногорію. Можна спробувати самому замовити авіаквитки і готель. Що літає в Албанію, якісь лоукости? Автобус не підходить, бо відпустка коротка і 3 дня провести в дорозі не хочу.
     
  20. octavia

    octavia Well-Known Member

    Зі Львова вже нічого не літає . Літак зі Львова зняли . Є квитки з Києва , дивіться на сайті Феєрія Мандрів.