Обговорюємо пологи (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Liliyah Romanova, 22 Січень 2013.

  1. ali

    ali New Member

    Привіт! А де ви народжували і у кого з епідуралкою, яка її ціна? Дякую!
     
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member


    Я тут ще почитала і стало цікаво: а що краще розрив чи таки розріз? І одне і друге зашивають, так? Значить заживатиме однаково по тривалості. Десь натрапляла на відео про розриви і розрізи, то там мова йшла, що розрив краще, бо розріз роблять із запасом (ніхто ж не спрогнозує якого він має бути розміру), а з розривом вже як повезе, може і не бути...
    Ваші думки?
     
  3. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Моя думка така, що ну його наф..г, щоб по живому мене там різали. Навіть враховуючи, що воно може і не чути, може і не болить і т.д. і т.п. Я мала тріщини зовнішні всі три рази, якісь там мікропошкодження, вони мені абсолютно не заважали, через 2 години вже сиділа, ходила і жодних наслідків негативних не було. Гірше - то тріщини шийки. От в третіх я мала це щастя, то зашивання їх малоприємна процедура. Але шийку профілактично, на щастя, не ріжуть.
    Порізи зпвжди заживають гірше і болять більше, ніж рвані рани.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ой, не завжди. (

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    А коли гірше? Ну я не маю на увазі якісь серйозні глибокі рани, але якщо просто шкіра десь надірвалася, то мені не так болить, як коли ножем поріжуся.
    Тут колись дівчата писали, що мали великі розриви і, можливо, якби розрізали, обійшлося би меншими травмами. Я не мала такого досвіду, то можу говорити лише за себе. Але закордоном епізіо не є процедурою "в порядку речей", і є відповідні дослідження в тому напрямку. Може хтось поділиться посиланнями, я не маю.
     
  6. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Ага, таки спільна :)

    І щодо розривів/розрізів. Я неодноразово читала, що краще розрив. Бо як рветься, то рветься по міжклітинному простору, така рана наче легше зашиває. В свою чергу, як ріжуть, то ріжуть по клітинах, що важче заживає і більше болить. Хоч з іншого боку, лікарі кажуть, що краще легенько надрізати, бо розрив може бути дуже великий, що важко заживає. Хто його знає, де та правда. Мене чікнули і не питали, а я їхніх намірім не зрозуміла, бо певно б щось казала. Але заживало мені все дуже легко, одразу по пологах бігала :) А тепер хвилююсь, щоб по тому самому місці знову не було розривів. Дівчата, то дуже ймовірно, що по старому знову порветься?
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Та я не в тому сенсі,що за епізіо- це в порівнянні з власного досвіду. Ідеально і безумовно найкраще, коли ні те ,ні те або, хоч так, як у Вас). Моє епізіо зажило без проблем, взагалі забула за нього,як тільки повернулись з ПБ додому. А розрив згадую і млію.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  8. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Додам, що порвалась не на місці епізіо.

    Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
     
  9. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Не правда, я в Чехії народжувала, різанули і не спитались, я вже дізналась, коли сказали, що прийде лікар зашивати. Напевно не хотіли зі мною бавитись, бо я тужилась погано.
    Посилання не маю, але десь читала інфу за Польщу, в них визнали 80% епізіо невиправданими, за який рік дані теж не пам'ятаю.
     
  10. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Я порвалась по старому шву, але зовсім трохи, один шов наклали. Ну і в мене в других пологах була класна акушерка, зразу сказала, щоб я її слухала, якщо не хочу розривів.
     
  11. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    я за других пологів мала розрив на місці першого епізіо,але розрив був менший і швидше все затяглося. Наскільки було виправдене епізіл при перших пологах мені важко сказати,хоч як зараз пам'ятаю,як лікар з акушеркою говорили,що треба різати,бо рветься
     
  12. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Привіт, народжувала в Польщі, в Варшафі, ЕА була в чергового лікаря, без коштовно, бо по страхівці.
    моя акушерка мені так натягувала промежину, а я ще думала, для чого вона це робить. розрив був першого ступеню.
     
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    наскільки я знаю, в нас все зашивають.
    Але Оден вірно каже, що в загоєнні розриву ключовий фактор - це спокійний післяпологовий період.І він не зашиває розриви крім 3 ступеня, а просто радить дотримуватись малорухливого режиму і гігієни.
    розрив - тканини рвуться по міжклітінному простору Він не завжди зростеться край до краю, але завжди загоїться вторинним натягом. Розріз - ріжуть як міжклітинний простір, так і клітини. В багатьох випадках добре заживає, але шов від розріза завжди лишається рубцем - в тій чи іншій мірі. І саме рубці від зашивання, а не загоєні розриви, найчастіше рвуться в повторних пологах.
    --- дописи об"єднано, 31 Жовтень 2016 ---
    та ні, просто по розрізу запросто можна порватись далі
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Я в США народжувала, як поьачила,що беруть якісь інструменти,кажу: ви що збираєтесь різати? вони сказали, що не практикують епізіо, бо розриви легше заживають, ніж розріз. я трохи порвалася, зашили. через годину після цього встала, акушерка допомогла зайти в туалет. Прикладали перший день лід. Ходила я зразу, виписали через 2 дні. дискомфорту від швів не відчула взагалі. Нив перші дні низ живота, але це не був нестерпний біль. В мене при місячних сильніше боліло. чесно, я навіть не знаю, де ті шви, на щастя. нема з чим порівняти, що було б, якби розрізали. Але я рада, що все обійшлося так.
     
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    Закрили рот??? Дівчата, я давно в такому шоці не була.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  16. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    І цей лікар є в темі "Раджу..."

    Надіслано від мого LG-H734, використовуючи Tapatalk
     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я мусила піти почитати ту історію.
    мене питають часом, чи я ще би народжувала вдома. А я свої лікарняні пологи пригадаю, веселих історій почитаю - і навіть не знаю що відповісти :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А все ж так просто - ще був не час народжувати...
    А висновки ж то які - робити УЗД...
    Але є подяка лікарям, що дитина здорова...
    І коли наші жінки вже навчаться мислити...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    мені в тій історії подобається висновок, який проскакує - прийшов лікар - не виходить народити, прийшов 2 - теж не народжується, скільки їх там було? 6? от яка жінка тяжка до розкачки, аж 6 лікарів треба було, щоб менше як через добу після відходження вод розродитися
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. zkate

    zkate Well-Known Member

    А пуповина і правда може так тримати? Допустим, дочекалася б свого часу, а можливі ускладнення через пуповину?
    І не розумію чим би узд допомогло?