Хто у домі "тяглова конячка"?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 3 Липень 2009.

?

Ну, то хто?

  1. сім*ю утримує жінка

    3,2%
  2. сім*ю утримує чоловік

    33,5%
  3. заробляємо порівну

    10,2%
  4. працюють обоє, але жінка заробляє більше

    11,2%
  5. працюють обоє, але чоловік заробляє більше

    37,7%
  6. свій варіянт

    4,2%
  1. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Згодна на 100%. Терпіти не можу стереотипи і слідування ним не тому, що вони підходять та ідеально вписуються в сімейний уклад, а тому що просто "ну так має бути".


    Десь читала, що друг пізнається в біді, а чоловік - у декреті. Свята правда =) Хоч я цього поки що ще не пізнала, але суджу з численних відгуків знайомих (як онлайн, так і оффлайн).
     
  2. Online

    Online Well-Known Member

    @KAPUCHINKA, я не кажу багато. Але оскільки автор писала про фінансову незалежність, то якийсь заробіток там буде. Хоча б на свої потреби. Бо з мінімальною з/п яка незалежність.
     
  3. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    ми з чоловіком в різні періоди по-різному заробляли. Коли він значно більше, коли однаково, коли я більше. Я нормально це сприймаю, якщо є в сім'ї розуміння, прагнення до кращого і бажання працювати на благо сім'ї. Кожна жінка має підхід до свого чоловіка і повинна знати, що його надихає. Когось секс, когось добре слово, когось смачна вечеря, когось активна участь і зацікавленість спільною справою, а когось і просто доглянута жінка- красуня. Кожному своє...Я не бачу сенсу вкладати сили в інертного чоловіка. Якщо йому не цікава сім'я, добробут і комфорт всіх членів сім'ї "бо йому і так добре", то кого там надихати? Жінка теж має почуватись жінкою, а не пригніченою постійними матеріальними проблемами на базові потреби. І для того що надихати, треба мати на те сили і підстави. Терпіти дискомфорт можна і треба, коли є заради чого. І слово "терпіти" як на мене передбачає тимчасовість, бо можна й не втерпіти) Я не розумію такого щастя, якщо всі голі-босі й додому ой як далеко. В чому щастя? В тому, що чоловік не переймається проблемами сім'ї, а жінка хоче стати фінансово незалежною? Може звучить меркантильно, але я рахую нормальним прагнення до достатку, збільшення можливостей, й побудови майбутнього для сім'ї. Цілком припускаю, що є люди, що живуть "южею духовною" і це приносить їм щастя. Але це поодинокі випадки, які здебільшого відмовляються від життя в суспільстві. І більшість з них одинаки. А так, якщо люди не мають грошей на одяг і їжу і кажуть, що щасливі й тим, то вони кривлять душею. Ну не вірю я в те, що хтось вважає це щастям. Сказати, що тобі й того стане, явно легше ніж підняти п'яту точку і знайти шляхи до покращення ситуації.
     
    Останнє редагування: 21 Грудень 2017
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 2
  4. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Тільки мені лізе в голову думка, що автор посту не існує насправді? Тут форумлянки вже 5 сторінок списали, а жодної відповіді нема. Більше того - це єдиний пост автора на ДП. І профіль створено зовсім недавно - 14 грудня. І онлайн, якщо не помиляюсь, з моменту написання посту більше не виходила. Можливо, це просто такий собі активізуючий пост з легеньким "провокативним перчиком" суто для підвищення активності форуму?

    Або ж хтось із форумлянок дуже хотів почути думки інших про проблему в родині, але постидався написати під своїм ніком і тому вигадав нового користувача.
    Абсолютно не претендую на істину - лише висловлюю власне припущення.

    П.С. Треба зав"язувати працювати вночі - а то вже детективні історії ввижаються =)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  5. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    @Sunichka 100:wacko: поговорили, та й добре, а автор - це вже десяте))
    зав'язуйте точно, бо то не додає здоров'я, я теж любитель працювати вночі, потім не можу до купи позбиратися і вдень працюю менш ефективно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  6. Iwtvanka

    Iwtvanka New Member

     
  7. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  8. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Аналогічно. Що не дивно... Дуже часто такі теми на форумах піднімають журналісти, щоб зібрати ідеї-ситуації для своїх матеріалів, для журналів типу "Дві долі", "Бабська судьба та її різновиди":girl_crazy:Психологи початкуючі пасуться і т.д.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Смішно Смішно x 2
  9. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Пропоную спокійніше до цього ставитись. Я люблю ввечері з чайочком Санта-Барбару почитати. І звідси ми ще всі сходили в тему домашньої економіки і почули кілька дуже слушних порад.
    Ну і кому може дійсно треба прийде-почитає-подумає.
    А хто статтю напише і гроші за неї візьме, хай віддасть на хворих дітей, інакше вазонки всі в хаті всохнуть )))
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Смішно Смішно x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. vanilia

    vanilia Miracles are real


    Чому жінка в декреті з двома дітьми слабка аби чоловік відчув себе оловіком? По-моєму, якраз навпаки. Я в декреті недавно була (буквально недавно вийшла) з чотирма малими дітьми. Справа не в сумі заробітку жінки, а в подачі жінки. Якраз тому треба би зараз, поки в декреті, дати йому відчути себе чоловіком. Аби коли вона вийде на роботу, він вже відчував на собі відповідальність і знав, що він годувальник і саме від нього залежить. Якщо дякувати чоловікові щодня за кожну дрібничку, яку він зробить, допоможе. Сказати: "Як добре, що ми маємо можливість на те то і те то. Це завдяки тобі. Дякую! Ти такий відповідальний!" І такі фрази мотивуватимуть його заробляти для того, аби доставляти щастя своїй дружині. А якщо дружина буде пиляти (я не автора маю на увазі, а загалом) щодня, то йому не захочеться заробляти більше.

    Ну і ситуації різні бувають. Іноді чоловік може заробляти більше, іноді дружина. Це важкі моменти. І завжди потрібна мудрість і підтримка обидвох аби з них вийти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Головне не доводити до абсурду. Типу "Дякуємо тобі коханий за цю пачку вафлів Артек. Це все завдяки тобі"))) То я не опоную вам, авторе допису. А так, для розрядки "обстанівки".
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Ну якщо вже все так запущено, що крім Артека нічого не здобуває чоловік...
    Я вже писала і раніше: головне - щиро дякувати і не штучно. І по ділу. А не просто так. Чоловіки люблять і вухами теж. Кожна людина мотивується коли бачить, щ оприносить гарні емоції своїми діями. Якщо цього немає, то немає мотивації.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В декреті слабка, бо:
    - фізично не може відразу вийти на роботу (випадки, коли в 12 ночі неділі народила, а в 9 ранку понеділка на нараді не розглядаю. Для мене це просто неприйнятно, для більшості жінок загадом шкідливо для здоров'я, навіть якщо не брати до уваги емоційний бік такої ситуації);
    - якщо чоловік самоусунеться з сім'ї, а в жінки немає допомоги збоку, де їй подіти дитину, щоб піти і заробити на життя?;
    - більшість компаній дуже "люблять" працівниць з маленькими дітьми і просто "рвуться" брати їх на роботу;
    - якщо жінка до декрету працювала на роботі з 9 до 18 на ставку, а не мала свій бізнес, в неї не буде шансів повернутися на роботу як мінімум до 2 років дитини, коли її можуть взяти в садок;
    - якщо жінка все ж має такий вид діяльності, що може працювати з дому, крім роботи в неї з'являєтьмя мільйон обов'язків в ролі мами, і то треба мати сталеві нерви і здоров'я, щоб воювати на два фронти.
    Для мене слабкість жінки в декреті якраз в тому, що вона або не зможе прогодувати себе і дитину, або ж повинна буде для того дуже багато викладатися. Що б там не говорили, а маленька дитина прив'язує маму до себе. Якщо та мама залежить від конкретної посади, то так, вона стає в фінансовому плані дуже слабка і вразлива.
    Інший біе питання - отой, де вона апріорі цвєточєк і їй вічно винні - я теж не розумію. Хоча мені імпонує, коли чоловік сам розуміє, що він має за однакових умов більше шансів заробити, ніж жінка (так-так, при всіх криках про рівні права жінкам досі платять менше за однакових умов, ні чоловікам) і прагне до того. Для мене особисто важливо, щоб чоловік в будь-який момент міг утримати сім'ю на плаву і я б не хотіла заробляти більше прям завжди. Але хочу щось рухати в напрямку заробляння, бо справді, як Юля пише, і чоловік може стати фінанасово вразливий в певний момент, а я поки що виходжу з періоду декретної вразливості, не знаю, правда, куди)))
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Ну то якраз, коли жінка не має можливості заробляти гроші (декрет), тоді і легше дати знати чоловікові, що він сильніший, а вона - слабша. В любому плані. Просто пиляннями того не досягнути ) Якщо чоловік адекватний (ну, я сподіваюся, автор посту виходила заміж за адекватного чоловіка?), то він все мав би зрозуміти? Не сам по собі і не після пилянь-криків і т.д. А то: він не хоче посунути шафу, ну то я її посуну, бо треба терміново. А потім дивуємося чому він не спішить нічог оробити. Бо він знає, що ви це зробите самі, то навіщо напрягатися?
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я все-таки пропоную не доводити до чотирьох дітей, якщо чоловік не зрозумів до того, хто тут годувальник (так, я наполягаю, що незалежно від доходів дружини сім'ю має утримувати чоловік).

    І жінки дуже продавлюють тему партнерства і рівноправності грошової поки вони молоді (дуже), амбітні і бездітні (чоловіки і раді), а потім (і я бачу це всюди), на них находить материнство і вон не хочуть і/або не можуть "рівноправити" і тут обрадувані чоловіки починають протискати тему "йди вже заробляй знову", а жінка вся в окситоцині і релаксині така "годувальник ж ти наш!" А годувальник каже, що ви так не домовлялись.

    Я не знаю чи підпадаю під категорію цвіточка. Цілком можливо. Чоловік мені (?) винен (?) утримувати сім'ю.
    У періоди економічних складнощів я згідна (і таке було) поекономити в межах розумного. Але не згідна порозпихати дітей по садках школах, а сама підскочити до станка.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 1
  16. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Orman який з тебе цвєточєк. В тебе в голові реальні, обґрунтовані речі. І щось я думаю, що твій чоловік був в курсі твоїх поглядів на сім'ю і розділяв їх до початку сім'ї і дітей. Якраз те, що ти пишеш про рівноправ'я до дітей і окситоцин після них.
    В мене, до речі, якраз в чоловіка на момент одруження все було поскладано. Я казала, що обов'язково буду поєднувати дітей і роботу, він поржав і сказав "ок, потім над цим подумаємо". І жодного разу потім не витикнув мені, чому ж я нв роботу жодного разу за 7 років не сходила. Тому я ще маю таку думку, що всі ті "надихання" реальні, якщо в чоловіка є основа, куди надихати))) інакше в одне вухо надихнете, в інше видихнеться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. vanilia

    vanilia Miracles are real

    А з чог оВи взяли, що в автора четверо дітей? ))) В автора двоє діток.
     
  18. vanilia

    vanilia Miracles are real

    НУ я сподіваюся, автор виходила за адекватного чоловіка заміж? ) Бо якщо ні, то тоді і обговорювати немає що.
     
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @vanilia до чого тут автор? Це форум. Хтось кинув кісточку і ми її обсмоктуємо))) забудьте про автора. Якщо вона реальна і їй справді треба, то почитає собі. А писанина належить відтепер усьому інтернету, а не автору.
    А на рахунок адекватності, то можна сказати, що 90% жінок виходять заміж за неадекватних, бо моє поняття адекватності не співпадає з Вашим, а Ваше - з чоловічим середньостатистичним)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Цікаво, звідки Ви можете знати яке моє поняття адекватності? :)
    --- дописи об"єднано, 21 Грудень 2017 ---
    А навіщо взагалі виходити заміж за чоловіка, в якого немає тієї "основи" для надихання? )
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1