Хто у домі "тяглова конячка"?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Liliyah Romanova, 3 Липень 2009.

?

Ну, то хто?

  1. сім*ю утримує жінка

    3,2%
  2. сім*ю утримує чоловік

    33,5%
  3. заробляємо порівну

    10,2%
  4. працюють обоє, але жінка заробляє більше

    11,2%
  5. працюють обоє, але чоловік заробляє більше

    37,7%
  6. свій варіянт

    4,2%
  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @vanilia з цього шматка дискусії виходжу, бо Ви або справді не розумієте, що це просто приклад і не має стосунку до того, що я про Вас знаю, або просто вириваєте окремі фрази аби "пагаваріть".
    Про надихання теж спеціально пересмикуєте? Дуже просто: багато дівчат йдуть заміж взагалі без розуміння шлюбу і що після церемонії ще й надихати треба буде. З різних причин йдуть і ці причини не мають прямого стосунку до даної теми.
     
  2. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Мають стосунок до цієї теми. Бо це вже наслідок. А там була причина. Все можна виправити, але для цього треба прикладати зусилля. Часом титанічні. І часом треба вийти з зони комфорту.
     
  3. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Повністю погоджуюсь. В нас також були періоди, що економили на всьому, проте вдячна своєму чоловіку, бо все таки ми змогли вилізти з цього саме завдяки його позиції, що, якщо сім'ї не хватає грошей, то це не привід для економії, це привід для того, щоб чоловік став заробляти більше, шукав інші джерела надходжень.
    В мене і в мого чоловіка, дякувати Богу, одне бачення на заробляння грошей: утримувати сім'ю зобов'язаний чоловік, а жінка може працювати, якщо хоче, але чоловік не має права сказати, що нам не хватає на життя, то йди на роботу.
    Я працювала (мали свій бізнес), коли було ще двоє дітей, була бабця вдома, яка могла картоплі начистити чи прання витягнути. Потім народилась Анюта і можливості працювати немає, тому я і не працюю, заробляє на сім'ю чоловік. Чесно, то я і не дуже рвуся на ту роботу, бо розумію, що буду більше втрачати, аніж отримувати. Я розглядаю можливість чимось зайнятись, але тільки для того, щоб трохи розвіятись, але, явно не претендую на те, щоб заробити шалені гроші.
    Звичайно, що ситуації в сім'ях є різні і, якщо жінка працює, щоб тимчасово фінансово допомогти чоловікові, то це не зле, але це не має бути нормальним явищем для чоловіка.
     
    Останнє редагування: 21 Грудень 2017
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  4. vanilia

    vanilia Miracles are real

    Цілком погоджуюсь зі всім, що Ви написали.
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я не погоджуюсь, що роки і материнство впливають на амбіції жінки. Діти дітьми, а партнерські стосунки і рівноправність залишаються важливими. Для мене, на мою думку, на мій власний погляд.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  6. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    на жінку все впливає і роки, і материнство. Інша річ - чи позитивно чи негативно. А це вже залежить від того, що жінка зберегла(чи розтринькала) в собі внутрішньо за ці роки.
    Не люблю слово "амбіції". Якесь воно мені незатишне.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Хто продавлює???Я точно ні:girl_crazy:Але мало хто з мужчин є в захваті коли чує, що я можливо працюватиму у майбутньому лиш частково або не працюватиму взагалі. Чи то мамусі так постаралися з вихованням, чи попередні пасії розбалували?:pardon:
     
    • Смішно Смішно x 1
  8. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Ну бо чоловіки більш прагматичні (не всі, звісно). І одразу прораховують собі, як в шахматах, кілька варіантів розвитку майбутнього. А раптом він з певних причин не зможе працювати або не зможе заробляти стільки, скільки раніше - а жінка його буде "розбалувана" роками безробіття. За тиждень-два вона, як тут писали, за станок не стане. Суто через втрату кваліфікації. А деякі - через власні переконання "хай там хоч каміння з неба - працювати не піду". І от думає чоловік - "що ж ми робитимемо, якщо в сім"ї взагалі грошей не буде?" І приймає рішення - та нащо воно мені таке "щастя" треба, якщо підтримки в складний момент від неї не дочекаєшся.

    Дуже добре, коли дохід чоловіка дозволяє одноосібно утримувати всю сім"ю. Але, на мою думку, ще краще, коли жінка працює в ролі "страховки". Вона може отримувати менший дохід, який виступає своєрідною подушкою безпеки на різні випадки. Це може бути якась не надто складна робота або неповна зайнятість. Якщо ж вона висловлює бажання заробляти більше і робить все для цього - не примусово, а тому, що сама цього прагне - взагалі супер! Від збільшення доходу виграє вся родина.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Ну, а нащо жінці таке "нещастя", яке настільки тупеньке чи ледаче, що заробити нормально не може? Одна справа підтримати певний час, якщо в сім'ї криза, і зовсім інша, якщо та криза постійна...
    Якщо що, я дуже працьовита дівчина, яка працює певно навіть забагато:girl_smile:, але я теж не уявляю, як можна працювати на повну маючи вже кількох дітей, наприклад. Тому цікава була думка чоловіків. До речі, деякі реагують цілком нормально, але інші певно не любителі напрягатися.
     
  10. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Я побувала в ролі дитини, чия мама працювала, а потім, за станом здоров'я стала домогосподаркою. І у ролі жінки, яка і працювала ( в принципі, через бажання бути "незалежною", невміння повністю довіритися чоловіку), і пробувала ще щось вдома встигати, і у ролі жінки, що зараз ЗА чоловіком. І я не хочу бути працюючою мамою для своїх дітей, бо я знаю по собі, яка це велика різниця для дитини.
    І що можу сказати... Дай Бог кожній такого чоловіка, який буде дійсно ЧОЛОВІКОМ, а не рівноправним партнером. Бо нема і не може бути рівноправ'я між чоловіком і жінкою, і значно легше живеться, коли кожен виконує свої функції, як би то не било по амбціях (а мене било дуже сильно).
    --- дописи об"єднано, 21 Грудень 2017 ---
    А для підстраховки має бути, в ідеалі, не дружина, а пасивний дохід. На крайній випадок - добра заначка на деякий час.
     
    Останнє редагування: 21 Грудень 2017
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  11. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    В цій темі "на мою думку" додаю до дописів лише я, ггг. Але я однозначно не експерт у психології стосунків, тим більше, сімейних.
    Амбіції - це не погане слово, просто до нього звикли додавати асоціативний ряд. Ну і поганими вони стають, на мою думку, тоді, коли починають керувати людиною. А коли вони просто стимулюють її і дають поштовх до звершень - чудова річ. На мою думку :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Тупо! Тупо! x 1
  12. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Вибачте, але купа випадків, наприклад, після ДТП, коли чоловік втрачає працездатність не тимчасово, а назавжди. І що тоді? Гонорово розвернутись і знайти іншого, повноцінного?

    Щодо тупенького чи ледачого - то вже треба дивитись перед заміжжям. А не сподіватись, що з фаната "танчиків", якій весь день проводить у грі, можна буде зліпити щось путнє.

    Розумію, що всі хочуть одружуватись лише із заможними чоловіками. Але. По-перше, ніхто ні від чого не застрахований - і це треба пам"ятати завжди. Не жити в страху, а просто пам"ятати. По-друге, хтось таки сьогодні працює на невисокі зарплати. І не завжди це ледарі чи тупі люди. У мене є знайомі з різних прошарків суспільства. І бідні, і багаті. І серед них є як нещасливі багаті (от є майже все, чого душа бажає - а щастя нема, вічно незадоволені), так і щасливі бідні (живуть дуже скромно і просто не потребують більшого, ну от не хочеться їм взагалі, такі люди, але ж які в них прекрасні стосунки). Тут знову повертаємось до теми щастя і грошей. Можна скільки завгодно говорити, що "не збираюсь працювати, жінка не повинна - то обов"язок чоловіка" - а як життя в подальшому складеться, нікому невідомо. Як то кажуть "ніколи не кажи ніколи". У мене це правило спрацьовує аж бігом. Тільки ляпну - одразу життя носом натикає.

    Не знаю, двоє дітей - це кілька чи ні. Але такий приклад в моєму оточенні є. І чоловік, і жінка працюють на повну. Просто хатні обов"язки і догляд за дітьми теж поділений порівну. Зате можуть собі багато чого дозволити - і відпочинок за кордоном зокрема. Можна було б звалити все на чоловіка. Але чоловік - це не знеособлений персонаж жіночих журнальчиків, а жива людина, яка й зламатись може через хронічне перевантаження. Будь-який прилад, який тривалий час працює на піку можливостей, ламається. І тут вже питання, чого хоче жінка - щоб було all inclusive, але недовго чи поскромніше, зате довше. Кожен робить свій вибір свідомо, індивідуально і самостійно. Загального "рецепту" не існує.
    --- дописи об"єднано, 21 Грудень 2017 ---
    В ідеалі всі чоловіки мають бути Цукербергами та Гейтсами. В крайньому випадку - Порошенками і Коломойськими. А жінки - копіями відомих зірок модельної зовнішності. Але ж так не є і не буде. Оця невідповідність створеному ідеалу в певних випадках і створює тріщину в родинних стосунках. Бо ідеали в кожного різні, а в когось взагалі їх немає.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  13. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Читала я оце читала , а тоді й думаю, тре піти свого чоловіка надихнути. Він якраз останні дні в образі "брутального (нє, не лісоруба,) автомеханіка" працює - профілактичить нашу (в його баченні -мою) стару машинку.
    Прийшла, вся така з натхненним виразом обличчя, сіла, дивлюсь (натхненно). Раз глипнув, другий, тоді відклав болгарку і питає -"що сталось???"
    - та нічого, прийшла подивитись як ти тут, може надихну тебе ..
    -йди, надихальнице, бо в тебе такий вираз , що я вже думав або з твоїми аналізами лікар подзвонив, або в малого знову більше 40 температура...
    Не переживай, я - натхненний. Йди, йди...тут пилюки повно.
    До чого це я ? Та до того , що ви або мимоволі надихаєте свого чоловіка, або , якщо навмисне, то вийде щось от таке.
     
    • Подобається x 7
    • Зе бест! x 5
    • Смішно x 4
    • мімімі x 2
    • Погоджуюся x 1
  14. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @cjomcjomka на мою думку, не лише ти додаєш "на мою думку":girl_haha:

    @Nyashka це класно, що Ви знайшли оптимальний варіант для власної сім'ї. Тільки з дітьми не все так просто. Чомусь завжди діти, які росли з непрацюючими мамами, знаходять мільйон недоліків "мами вдома", а діти працюючих мамів обіцяють собі перш за все займатися дітьми. Я чомусь не хочу керуватися інтересами дітей в першу чергу, не знаю поки що, як воно вийде. Недавно моя мала заявила, що найбільш класна мама з класу - в Олі, бо в неї завжди гарне пряме волосся :girl_crazy: ну не абідно, га? Мені теж подобається волосся Олиної мами, але ж я не знала, що саме це так важливо моїй дитині))) ніколи не знаєш, за що саме дитина оцінить тебе як "маму на 12 балів":girl_blum:
     
    • Смішно Смішно x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. vanilia

    vanilia Miracles are real


    Або якщо раніше такого не робили, то це, звичайно ж таки, виглядає дивно :)
     
  16. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

     
    • Подобається Подобається x 3
    • Креативно Креативно x 1
  17. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    О мамма мія, пишеш і маєш на увазі одне, а перекрутять і вийде зовсім інше...ну але це форум, як то кажуть звиклося, тому я вже сильно не переймаюсь)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Автор теми підняла таке важке і важливе питання, а сама зразу втекла:)
    Без грошей, а точніше без того, що за них можна собі дозволити щастя не сильно можливе. Так щастя в здоров'ї, в дітях, в коханих і близьких, але підтримується це щастя багато в чому завдяки грошам. І хоч жарти жартами (про те, що не в грошах щастя, а в їх кількості), але деколи це може проявлятися і на практиці. Наприклад, якщо для когось щастя - це подорожі, нові країни, то без фінансів цього не організуєш.
    А от вже питання, хто має забезпечувати сім'ю, і в якій кількості - це зовсім інше. Звичайно, що в сім'ї, де є діти, і жінка в декреті, то мав би забезпечувати фінансово чоловік. Та й навіть ,якщо дітей нема, то теж би мав. Але й дружина мала б робити якийсь вклад. Хай навіть для того, щоб купляти собі косметику, різні дрібнички і подарунки для чоловіка:) Все таки гроші, зароблені власною працею, більше цінуються. І покладати все на плечі (руки, ноги) чоловіка, коли жінка абсолютно фізично здорова - не дуже правильно. Та й справді різне буває (буває, що успішні чоловіки хворіють, стають непрацездатними, втрачають бізнес), тоді напевно і проявляється вся суть жінки і її любов.
    В ідеалі було б добре, щоб всі чоловіки на світі були не тільки розумними, а й вміли правильно використовувати свій розум на здобуття грошей, щоб жінка почувала себе щасливою, витрачаючи їх) Але все таки, на моя думку, сім'я - це об'єднання двох людей (дорослих), і вони вже спільними зусиллями мають вирішувати, як забезпечити себе і своїх дітей. І вже чи це буде ситуація, коли чоловік працює, але дружина зате забезпечує комфорт і затишок вдома, підтримує його, надихає і виховує дітей, чи вони обоє працюють, і вже їхні домашні ролі трохи зсуваються і поєднуються - не має значення, коли обом від цього добре. Якщо ж одного ( як у випадку автора, хоч може це і не актуально вже:) шось не влаштовує, то тут вже і про щастя говорити важко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  20. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Ви знаєте, я також часто задумуюсь, що би було, якби...і часто піднімаю цю тему з чоловіком. Проте, якщо я зараз піду працювати на тих декілька тис. в місяць, абсолютно не дає мені ніякого заспокоєння, бо це ніяк проблеми в майбутньому не вирішить, таку роботу я знайду завжди. Єдиний вихід хіба знову ж таки повноцінно викладатися, щоб в майбутньому можна було розраховувати на себе. Для мене, наразі, не варіант. Тому ми для себе вибрали заощадження в різних варіантах, щоб якби часом щось, то я не залишилась біля розбитого корита (трохи грубо сказано, але так і є).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4