Іспанія. Куди краще?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Nett, 9 Травень 2013.

  1. casablanka

    casablanka Щаслива особистість

    Ми обрали Барселону цільово саме через місто, а море в ньому було великим бонусом. Якщо 80% проводити на пляжі, то думаю що в Барселону їхати не варто. Краще обрати більш курортне місто саме для пляжного відпочинку. Адже в Барселоні є на що подивитись і де погуляти, і на море багато часу витрачати не варто. Якби ми половину часу провели на морі, то багато чого просто не змогли побачити. Море для Барселони є великим плюсом, але не перевагою. Хоча самі пляжі дуже широкі, місця є багато, але ми були не в сезон, а якщо їхати в самий пік, то думаю що то не буде комфортним відпочинком, адже місто дуже велике, і є великий наплив туристів. І якби ми поїхали туди лише на море, то сильно прогадали б. До того ж в Барселоні є вантажний порт та порт для яхт. Море розділене пірсами, і на одній ділянці може бути пісок і плавний вхід, вода прозора, а на іншій частині через 100м. може бути галька і море бути зовсім не комфортним. Одного разу ми обрали місце на пляжі де відчувався запах нафти, втекли звідти одразу.
    Мені точно сказати складно, адже моя думка склась така, можливо через те, що я вже бачила Барселону і тепер хотіла б відвідати інші місця, але все ж саме для моря було б набагато кращим побережжя Коста-Брава, хочу в Бланес (Blanes) та Tossa de Mar.

    На рахунок Тібідабо, то ми туди не піднімались, хоча були неподалік. Мастхевом це місце я не назву, так само як і Монсеррат(це суто моя думка). Я знайшла більше переваг в інших місцях, ніж на Тібідабо. На атракціони краще поїхати в Порт Авентуру, краєвиди на місто можна роздивитись з Парку Гуеля та Монжеїку(дуже раджу відвідати) та Саграда Фамілія з Катедральним собором не поступається тому храму що на Тібідабо.
     
    Останнє редагування: 19 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  2. Grizli

    Grizli Member

    Хто відпочивав в Аліканте,поральте готелі,куди піти,як краще добратись?
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Мені знайомі казали, що в Барселоні пляж таки бруднуватий...але зовсім недалеко від Барселони може до години часу їзди, є Льорет дель Мар, де пляж і море значно чистіші. Тому хто хоче суто на море, певно краще туди.
     
  4. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Я відпочивала там в 2013 році, а мої родичі у цьому. Гарна міцевість. Але маю знайомого каталонця, котрий власне з тих околиць походить, сказав, що гіршого місця в Коста Браві просто вибрати не могла :)
    Добре те, що є де пройтися ввечері, але насправді дуже шумно там, і хто з дітками, то краще якісь менші села вибрати, а не суто дискотечне Льорет-де-Мар. Хоча я відпочинком там особисто дуже задоволена.
    А взагалі, я Іспанією захоплена і дуже б хотіла поподорожувати по півдню.
     
  5. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ми, коли минулого року планували поїздку в Іспанію, то зупинили свій вибір на невеличкому містечку Тосса-де-мар.
    До Барселони недалеко, і від аеропорту Жирони теж близенько.
    Наш знайомий українець, який купу років вже живе в Барселоні, казав, що то його улюблене місце на Каталонському узбережжі.
    І за той же Ллорет-де-мар говорив, що достатньо шумне курортне місто; радив, як є можливість, від"їхати трохи далі.
    Але житло в Тосса-де-мар дорожче за аналогічні варіанти в Ллорет-де-мар.
    Наша поїздка в минулому році не склалась, але я не втрачаю надії в близькому часі потрапити в цю чудову країну.
    Певно тре йти в чарівну темку про мрії і бажання. :girl_in_love:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Дівчатка, хто відпочивав в Іспанії, а як ви їздили? Маю на увазі чи бронювали самі через букінг і добиралися своїм ходом (машина/літак) чи їхали через турфірму. Бо поглядаємо в бік Іспанії, але не знаю як до того вірно підійти.
     
  7. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Завжди так плануємо свій відпочинок. Всюди, де можна організувати самостійний відпочинок, самі його і організовуємо. Так дешевше і цікавіше виходить. Але ми не любимо просто пляжного відпочинку: готель-пляж-ресторан. Ми вже як їдемо в якусь місцевість, то стараємось її об'їздити вздовж і впоперек:girl_crazy:Ну і машина на прокат для нас обов'язкова.
    На материковій частині Іспанії я не була, але відпочивали на Гран Канарії, то букали житло через Букінг, літак був з Кракова, ну а до Кракова - інтерсіті.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Ми такі самі, не можемо сидіти на одному місці, потрібен рух)) а мої ще й літаком ні разу не літали :girl_crazy: Ото буде подія століття!)
    @raspberry тільки розкажіть мені, будь ласочка, більш детально про те, як літак шукали :girl_blush2:
     
  9. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Спочатку обирала, куди їхати, потім заходила на пошукові сайти рейсів. Знаходила їх просто через гугл. Шукала з України, потім з Польщі. Заходила на сайти лоукостів, дивилась, що вони пропонують. Найкраще задавати цілий місяць. Так можна виловити гарні ціни. Ну і чим більше часу до вильоту, тим дешевші квитки. Щоб знайти підходящі дати за нормальними цінами треба було трохи посидіти, пошукати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Христос воскрес!
    Шановні поціновувачі відпочинку в Іспанії,а розкажіть-но мені щось про містечко Platja dAro ( Коста-Брава). Який там пляж? Який захід в море? Чи є тінь природна на пляжах чи парасольки? Цікавить температура повітря в липні-серпні. Чи можливий пошук проживання уже на місці? Чи бачили ви вивіски на апартаментах, що є вільні кімнати/апартаменти?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Balerinka

    Balerinka New Member

    Сподобалося в Коста-Браві. Відпочивали з родиною минулого літа. Вода тепла, погода приголомшлива.
     
    Останнє редагування модератором: 2 Червень 2017
    Reason for edit: реклама
  12. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Знайомі були тоді само коли я в Льорет-де Мар, і були дуже задоволені. Це місце трохи "на відшибі" і це їм сподобалося (не дивлячись що це молода пара), але більше деталей не скажу, бо вже і не памятаю.
    Самі бронювали літак (з Польщі) і проживання (на букінгу).
     
  13. flame

    flame невгамовний експериментатор

    • Інформативно Інформативно x 2
  14. Online

    Online Well-Known Member

    Ми жили три дні в Льорет де Мар під час 10-денної екскурсійки Іспанією. Мені він не сподобався, якщо чесно. По-перше, купа обшарпаних готелів 70-80х років, по друге, таке враження, що ти в Сочі. Але може так попали. Загалом курорт більше тусовочний, ніж сімейний. Мені для пляжного відпочинку до душі острівна Іспанія. На континентальній більше ніде на курортах не були, але якби вибирала континентальний, то якийсь інший.
     
  15. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Дівчата, знову мене Іспанія кличе... Чи хтось був на півдні на початку серпня? Не зішкварюся там? Кажуть, там до 40 градусів в такий час... Цікавить Малага, Севілья. І чи варто шукати житло в місті чи краще під (пляжі чистіші),а в місто просто на екскурсію?
     
  16. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Дівчата, де шукати квитки на літак на Гран-Канарія? Вже голова кругом від тих сайтів, а цін хороших знайти не можу :sad:
     
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    скайсканер пробувала? Видає максимум можливих варіантів.
     
  18. woolf

    woolf Well-Known Member

    Гляньте Раянейр, в них прямі рейси з Кракова
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Twinkle

    Twinkle Active Member

    Через kiwi спробуйте, там лоукости враховує, за винятком райнеїра. Два роки тому летіли з пересадкою в Барселоні (планова зупинка), комбінували ryanair із vuelingom, назад напряму Norwegian у Варшаву, то досить дешево вийшло.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Цін хороших (справді хороших) з України навряд знайдете.
    З сусідньої Польщі можна виловити смішну вартість на рейси Ryanair.
    Я вже три роки той напрям моніторю нон-стоп (минулого року вперше там побували, і закохалися в цю країну).
    З України хороша ціна може бути в складі "палаючого" пакетного туру, кінець травня-початок червня. І не на Канари, а на материкову Іспанію.