Плануємо подорож містами Європи

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Consuelo, 27 Квітень 2010.

  1. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а скільки дитині? в Відні багато цікавих музеїв.. зоопарк. і просто класні дитячі площадки.. Як матимите час можна погуляти по Шенбурну. там з одного боку парковий комплекс. з іншого зоопарк... Ще дуже гарно в Бельведері..

    пс. зараз ми мандруєм в більшості машиною. але колись з собою в автобус брала флісове одіяло і подушку-підголовник, вночі в автобусі прохолодно. а я мерзлюк. і накриватись курткою не дуж зручно..
     
    Останнє редагування: 18 Жовтень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    До речі, кажуть, що в Будапешті достойний зоопарк (той, що біля купалень Сечені, біля площі Героїв (на якій паркуються туристичні автобуси).
    Ми відвідували купальні Сечені, то враження двоякі.
    З поганого: не дружньо до туристів, важко зорієнтуватися, бо всі написи переважно угорською, не дуже чисто.
    З доброго: велика кількість і різноманітність басейнів, особливо запам"ятався термальний басейн на вулиці. Ми були в лютому, було досить холодно, в вечірній час.
    Контраст температур, розсіяне світло ліхтарів, пара над водою... мммм... заради цих вражень ще б повернулася туди.
     
    Останнє редагування: 18 Жовтень 2017
    • Подобається Подобається x 1
  3. Arika

    Arika Well-Known Member

    Ооо, то ми разом з Вашими кумами їдемо :) Подушок на жаль не маю, хіба поцікавлюся, може куплю... А де можна у Відні смачно поїсти, ну і не за всі гроші?

    Дитині 8, от якраз думаю над тим Шенбурном.... чи варто...бо коштує 25 євро з одного
     
  4. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Раджу не нехтувати цією рекомендацією. Без них дуже важко переносити тривалий автобусний переїзд. Подивіться в магазинах типу "Все по 3 гривні" і їм подібних. Ми колись купили там дуже дешево надувні підголовники, які нам досить довго послужили в поїздках. Потім, коли вони через деякий час почали пропускати повітря, придбали трохи дорожчі, теж надувні, фірми Intex, то дуже ними задоволені і користуємося досі. Надувні зручні тим, що займають мало місця і майже нічого не важать.
    У Відні (особливо в центрі) ціни - вогонь!:hunter: практично всюди
    Не знаю, чи аж дуже смачно, але найдешевше, мабуть, буде Розенбергер в центрі

    Але за солодким ми цільово йшли в Centrale. Наша помилка була в тому, що ми прочитали про це кафе, але не роздрукували собі карту. То мали цікавий квест :girl_crazy:але все ж його знайшли.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    вхід на територію парку безкоштовний. в палац ми не ходили..
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Rozmari

    Rozmari Well-Known Member

    Маленька подушечка і пледик у автобусі - це дуууже важливо. Свої купувала в Ашані, ціни нормальні і є вибір. Я також беру з собою теплі шкарпетки і шльопанці в автобус, щоб ноги відпочивали, не мерзли і не затікали. Коли холодно, то можна навіть брати спальник замість коцика. У таких поїздках найважчими є нічні автобусні переїзди, тому важливо максимально забезпечити собі комфорт.
    У Відні можете спробувати поїсти ось тут Der Wiener Deewan, Вена - 60 фото ресторана - TripAdvisor Це кафе без цін, платите при виході стільки, скільки хочете.
    У Будапешті ми їли у бістро Октагон, це 30 метрів вліво від кільця Октагон на півдорозі від Собору св. Іштвана до майдану Героїв ))) , екскурсовод вам, мабуть, буде розказувати. Там безліміт усіх страв за 5 євро, хіба напої платні. Вибір великий, загалом нам сподобалось.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  7. Gala

    Gala Well-Known Member

    Дуже там гарно, були і в зоопарку там. Рекомендую.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Arika

    Arika Well-Known Member

    Дякую за поради, піду дивитися за подушками. Мені ще підскажіть, то такі подушечки у вигляді підкови?? :girl_blush2: щоб я ще такі як треба купила :girl_crazy:
    Всім дякую за поради, надіюся все буде Ок.
     
  9. Rozmari

    Rozmari Well-Known Member

    То вже на Ваш смак і уподобання: може бути у вигляді підкови чи то пак старої телефонної трубки )))) (у мене такі асоціації :)), а можна просто маленьку, звичайну.
     
  10. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    А мені зручніша все ж у формі підкови (телефонної трубки). Вона навіть в сидячому положенні дозволяє розслабити шию, голову можна класти не тільки назад, але і на бік.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Маю два питання до тих, хто нещодавно їздив в Угорщину автомобілем:
    1. Який пропускний пункт Україна-Угорщина краще обрати і в якій порі доби?
    2. Чи можна купити страхівку на авто на кордоні? (по аналогії з польськими пропускними пунктами)
     
  12. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    До речі, для тих хто потрапляє у Відень вдруге не раджу погоджуватись на екскурсію з місцевим гідом. Вона для українців по ходу одна:girl_crazy:Я була двічі і від різних фірм, то платити за екскурсію і слухати одне і теж, було дуже сумно. Шкода було і грошей, і часу. Така собі Ірина з Львівщини, яка колись переїхала до Відня на пмж. Розказує цікаво, але як для першого разу. Вдруге було те саме...Думала буде інший гід, щось нове почую...ну але хто ж знав... Краще було в той час просто прогулятися, піти на закупи чи у віденській кав'ярні посидіти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Пункт пропуску між Україною та Угорщиною "Лужанка-Берегшурань" - казка.
    Туди - годину (при тому, що українські прикордонники тупили), назад з такс-фрі - 50 хв.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    розкажіть що цікавого бачили
     
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Метою нашої подорожі був аутлет Парндорф.
    На ночівлю зупинялися в Будапешті (де вже до того були двічі, але мені це місто близьке і мені в ньому комфортно гуляти).
    Їздили Fashion Outlet біля Будапешта - не вартує часу, навіть аутлетових цін нема, не то що знижок.
    Відвідали колесо огляду (2700 форинтів з людини (1 фт = 0,1125 грн). НМСД - не вартує витрачати саме на це колесо час і гроші.
    Побували на нічних купаннях в термах Rudas - вони зробили наш день!
    На цьому зупинюся трішки детальніше:
    • нічні купання (і можливість відвідати купальні чоловікам і жінка одночасно) є тільки в пт і сб, з 22:00 до 4:00. В інші дні відвідування купальні дозволено представникам тільки однієї статі (графік є в них на сайті);
    • вартість 5100 фт. В ціну входять основні басейни, сауни, велнес-зона (яку ми чомусь довго не могли знайти) і відкритий басейн, який знаходиться на даху, з якого відкривається прекрасний вид на місто (бомба бомбічєска! :beach:)
    У порівнянні з купальнями Сечені (це єдині терми Будапешта, де ми були) - рівень значно кращий. Чистіше. Окремі кабінки під кожен ключ.

    Парндорф - хороше місце для якісного шопіпгу. На "халяву" розраховувати не варто. Але на останні або неходові розміри ціни дуже і дуже приємні. Набір брендів пристойний. Якщо їхати з метою шопінгу (наприклад, підготувати до сезону себе-дітей-батьків), варто виділити собі тільки на аутлет 2 дні. Одного дня замало на ту площу, три - забагато.
    Шопоголікам тег не читати, для запобігання серцевого нападу:

    Перед дорогою додому ночували у Відні, особливо не встигли нагулятися.
    З цікавого - громадські парковки в суботу і неділю навіть в центрі безкоштовні.
    Пили каву з апфель-штруделем в кафе Landtmann. Було смачно і породисто (як виразився колега з нашої компанії). Порівняно з кафе Central, до якого ми колись відстояли пів-годинну чергу, в Landtmann нам сподобалось більше. Середній чек на каву + десерт 12-13 євро.
     
    Останнє редагування: 6 Лютий 2018
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Їздили тудою кілька разів. В ту сторону бувало пів на пів. Було, що за годину проїжджали, а було, що стояли 2-3.
    Назад завжди! Стояли не менше трьох годин. Минулого року верталися з моря, до того кордону приїхали 1200 км, пролетіли ще три кордони надзвичайно швидко. Тішилися, що нормально заїдемо додому. А потім відстоялибільше 4 годин на тій Лужанці. При чому машин часто не багато, але якось воно не рухається. Хоча, як порівнювати з польським- то так, казка.
    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2018 ---
    Щодо Парндорфу. Там дійсно треба натрапити на свій розмір. Бо часто те, що дійсно підходить- не має потрібного розміру. Також добре треба дивитися, бо попадалися речі з браком чи плямами.
    Для себе я могла певні речі знайти. Для дітей я взяла лиш взуття ( кросівки джеокссівські за смішними цінами; знову ж там питання були з розмірами). З одягу я діткам не брала. О скільки боси і тд все одно за доволі високою ціною були. Мені для них НМ і тд достатньо ( принаймні не шкода, як порвуть- обляпають - понищать). Але ми тоді лиш частину обійшли. По дорозі заїжджали.
    Також там треба дивитися на знижки. Бо теж мають періодично акції. Ну і перевіряйте час роботи - бо на вихідні не дуже вони там працюють.
    Спеціально я б туди не їхала. Але якщо їхати десь в ту сторону- то обов’язково :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Погоджуюсь. Угорці працюють дуууууже неквапливо. На такс-фрі ми були перші (і єдині). І 40 хв. :girl_devil:
    Ну але з Польщею таки не до порівняння, там на такс-фрі ми менше 9-ти годин ні разу не стояли.
    Щодо угорців - ми минулого року їхали через Чоп-Загонь автобусом, кордон перетинали вночі, на вулиці була температура десь 20 градусів морозу.
    Цілий автобус стояв на дворі в черзі до паспортного контролю майже годину. Гід просив того прикордонника, що люди мерзнуть, чи не можна якось трошки швидше, а тому це прохання було по цимбалам, він далі одним пальчиком вносив дані.
    В автобусі були діти, їх ясна річ пропустили вперед, але прикордонник не прискорився навіть при оформленні діток.

    В будні дні з 9 до 20, в суботу з 9 до 18, в неділю вихідний (як і у всіх решта ТЦ Європи)
    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2018 ---
    Я б теж спеціально не їхала. Але якщо будем колись їхати повз, то виділю собі цілий день.
    Там є один критий ТЦ з демократичними брендами (з тим же НМ і йому подібними). А всі дорожчі бренди всередині двору, на величезній площі.
    Але, порівняно з українськими цінами, там таки дешевше. Еківські чоловічі мешти в нас поза 4000 грн , там - 70 євро (якщо вдасться повернути такс-фрі, то вийде взагалі 62 євро, тобто 2200 грн)
    Ми більше їхали розвіятися, хоча теж купили кілька речей, якими задоволені.
    З нами були друзі, то вони купили дуже багато одягу і взуття і собі і дітям, з такого, що мені запам"яталося - дитячі Тімберленди за 20 євро.
     
    Останнє редагування: 7 Лютий 2018
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Баян Баян x 1
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  18. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    До HM ми не дійшли. ( трошки більше ніж півдня були).
    Ті рази, що ми стояли до України, то теж думали про неквапливість угорців. Але потім виявлялося, що там вся нейтральна була зайнята і пропускати просто не було куди.
     
  19. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Дівчата, підкажіть таку штуку: всередині березня їду в поїздку Європою..перетинатимемо через польський кордон. Далі літак у Варшаві. Питання: як зараз з автобусами до Польщі? Тобто чи довго стоять на кордоні вони??
    Я їздила раніше: автобус, який відправлявся зі Львова в 21 десь біля 4 ранку був в Варшаві. Зараз теж так? Чи через оті всі зміни є затримки? Бо літак з Варшави в мене о 12
     
    Останнє редагування: 9 Лютий 2018
  20. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member