Угорщина. Термали

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем bora, 16 Серпень 2014.

  1. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    ми теж переживали) бо їдем -їдем . проїзжаєм села- а ні азс, ні почтамту -нічого нема) десь хв 15 їхали.. заїхали в якесь містечко. вказівник віньєтка і роздоріжжя) на лівому повороті стоїть невелике азс. там і брали.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    Еееегер!!!Про нього підписуюсь піл кодеим словом!!!якщо що - туситимемо на старості там разом)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. flame

    flame невгамовний експериментатор

    ха-ха, я намагаюся по-тихенько звикати і освоюватися, тому 17-18 березня ми там будемо тусити на SPA:girl_blum:
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    Ми швидше))))7,8,9))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Лужанка.
    Ми віньєтку завжди он-лайн купуємо і їдемо без проблем. Ціна та сама, що і на заправці.
     
  6. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ми не так часто їздимо в тому напрямку, і тому я не знала, що можуть бути труднощі з купівлею віньєти.
    Хоча до поїздок завжди грунтовно готуюся і вичитую різні джерела інформації, ніде не зустрічала, що це аж така проблема.
    А от в тому, що через інтернет ціна дорожча (через завищений курс на сайті, який їх продає - www.virpay.hu), переконалася сама.
    Але, якби знала, що доведеться так складно шукати заправку, то би плюнула на різницю і купила б онлайн.
     
  7. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а чо складно? ми наче відразу найшли..
     
  8. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Не знаю, може ми прогавили... Але їхали від кордону по навігатору, доїхали до автобану, не зустрівши жодної заправки.
    Довелось зупинитися. Добре, що серед нас була людина з інтернетом, шукали найближчі АЗС і з тяжкою бідою довелось повертатись в якесь місто і крутити по ньому.
     
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  9. OnceInParis

    OnceInParis Member

    Дівчата, порадьте автобусний екскурсійний тур в Будапешт.
     
  10. flame

    flame невгамовний експериментатор

    на мою думку оптимальний по ціна/якість - Будапешт+Відень від Танго.
    Ну і по своєму туру за 2 дні - я хвора капець, але не заразна. Тому, хоч рачки полізу - але поїду. В суботу в печерні термали піду обов"язково. В неділю в Егерсалок я не піду. Залишуся в Егері після екскурсії. Прогуляюся цим чудесним містом, навіть в ту гадську погоду, яка прогнозується на вихідні. Якраз буде час піднятися на фортецю і зробити собі таку фотку Завжди бракувало часу вибігти аж на самий вееееерх і побачити панораму міста. І там, біля підніжжя фортифікаційного пагорбу , є класнюча кафешка де готують смачнезний угорський гуляш.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  11. Veresk

    Veresk Well-Known Member

     
  12. flame

    flame невгамовний експериментатор

    @Veresk , так підтвердили і в понеділок дали інформаційний лист. Виїзд в суботу з Терміналу А о 7 ранку. Є контакти керівника туру, місця і детальні інструкції.
     
  13. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Супер!!! Вiтаю! Сподiваюсь, i нам пощастить! А Вам чудовоi подорожi!
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. flame

    flame невгамовний експериментатор

    Дякую, ми вже повернулися.
    Нам дуже сподобалося. Були де-які організаційні моменти, які при бажанні елементарно виправити.
    Я не вмію лаконічно, тому, набирайтеся терпіння до читання:girl_blush2:
    Печерна купальня в Мішкольц - Тапольце: незвично і цікаво. Гроти, тепла водичка, оригінальна підсвітка. Наша втома після 10 годинного автобусного переїзду зникла за 15 хв. Вхід 7Євро. Сауни і масажі оплачуються додатково. Людей нереальна кількість, повернутися нема де. Кабінок для роздягання катастрофічно мало, всі товчуться один-одному на голові. Шафки - малюпусінькі, ледво впихнула пуховик, черевики, сумочку і пакет з рушниками і змінним одягом. Не є ганц чисто. Дуже багато молоді і дітей. Є джакузі, яке включають на 10хв, кожні пів години. Є масажні водоспади - класно розмасовує. Після такого масажу аж "літаєш":rock: Коли ми вже збиралися на вихід, почалася лазерна дискотека. Ююююхууууу, як весело стало. Аж не хотілося виходити. Є міні-бістро, де можна поїсти
    В Егерсалок я не планувала їхати, але погода внесла свої корективи. І ВАААХХХХААААЯЯЯЯЯ, ЛЮДИШОТААААММММ. Ви собі не уявляєте, як класно. Емоції зашкалюють від того, як що там є.:yahoo::yahoo::yahoo: Спробую по-порядку, бо мене ще не відпустило: вхід 12 Є. Видають браслети, спускаєтесь вниз до роздягалки, по праву руку є монітор, до якого треба прикласти той браслет і вам покаже номер шафки. Іншу закрити не можливо. Бігання і нерви чо шафки не закриваються, перекладання своїх речей з одної в другу поки я не зловила там якогось працівника і на мігах не пояснила (нов інгліш) винесло нам десь 20хв і черпак нервів. Ок, закрилися. Далі, трохи не зрозуміло де ж ті басейни - треба йти вздовж нумерації шафок до самого кінця і на ліво. І тут ви потрапляєте в якесь водне шаленство. Добре, що є всюди годинники і можна орієнтуватися скільки часу залишилося, бо "весь світ почекає" : джакузі, гейзери, хвилі, таплі басейни, холодні, контрасні душі, відкриті басейни з фантастичними краєвидами. Я ляпалася, як бегемот в якійсь смердючій баюрі, теплій-теплій: 38градусів. Вже як розімліла, зрозуміла, що тре тікати, бо фіг мене хто звідтамти виволоче, навіть за вуха.
    Масажі і сауни за додаткову плату. Ми туди не ходили. Можна поїсти на 2 поверсі: можна йти в рушнику, не треба переодягатися. Гроші теж не треба брати - рахунок зарахується на ваш браслет і при виході оплатите.
    Стерильно чисто. Прям здуріти можна від того масштабу купальні і чистоти. Є достатньо роздягалок, більші шафки, величезні дзеркала і багато фенів.
    Людей було не дуже багато. ТО був ще один додатковий бонус.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  15. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Оль, дуже дякую за такий вiдгук! А в Егер на дегустацiю не поiхали? Ми не плануэмо нi в Токай, нi в Долину Красунь. По - перше, вже були i там,i там колись, коли це входило в цiну тура, i не потрiбно було нiчого доплачувати. По- друге, з нами буде дитина, якiй це зовсiм не потрiбно, ну, i по- третэ, ми тур в жовтнi брали за 36эвро...щоб платити 28 за миску гуляшу...В Егерсалок хотiла не брати екскурсiю, а залишитись в Егерi, погуляти, а тепер, не знаю...може,поiдемо.Менi тепер головне,щоб взагалi поiхали...
     
  16. OnceInParis

    OnceInParis Member

    @flame а то обов'язково брати оці "дегустації"? Мені просто потрібний тур без дегустацій/купалень тощо. Щоб комфортно і хороша екскурсія по місту.
    І що варто взяти із запропонованих варіантів в екскурсії? Кораблик?
     
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    то в Долині Красунь. В самому Егері є тільки екскурсія, нема там що дегустувати.Якщо вже були в Егері - екскурсія стандартна, нічого нового, але на цей раз в нас була дуже класна екскурсовод Римма. Багато нового в голові відклалося. Шкода, що було дуже зимно і туристи з нашої групи виявили бажання піти в Spar. Ми - 4 дівчьонок, її вчепилися і отримали ексклюзивну міні екскурсію в костелі св. Антонія при ратуші. Знаєте, що вона нам видала??? Що "ми" молимося до св. Антонія , коли щось важливе втратили ? а в угорців він є покровителем студентів і молоді. На початку вересня є велике паломництво і фестини до св. Антонія
    І шо костел 2 рази горів, останній раз вигоріли 2 перші каплиці і громада їх відновила лише в мальованому вигляді, а не в мармурі, як решта. Зверніть увагу, як будете там: дійсно намальовані, але так відразу і не зрозумієш. Про єдиний мінарет, який вцілів після століття панування Османів теж було цікаво. Але вже зганяли з магазину і бігли далі по стандартному маршруту.
     
    Останнє редагування: 19 Березень 2018
  18. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Так, я мала на увазi Долину Красунь. В Егерi вже були, Але малий буде вперше там, впринципi, iдемо заради малого, хочемо його в купальнi Мiшкольца завести i Егер. Це буде його перший виiзд на екскурсiю за кордон. Подивимось, як йому пiде. Напевно, в Егерсалок таки поiдемо, Ви так класно все описали, що менi самiй захотiлося, хоч i не любитель аквапаркiв, басейнiв, навiть моря...
     
  19. flame

    flame невгамовний експериментатор

    йолки, в мене глючть нет. Написане і фото пропадає. Буду пробувати "кусками" писати.
    Знову

    не було. Ще на початку екскурсії був казус: ми стояли біля центрального входу в ліцей і екскурсовод нам розказувала про Базиліку Св. Йоана. Десь ми хв 20 стояли, і тільки відійшли, як на те місце, де ми стояли зсунувся весь сніг і стримуючі решітки. Буквально за секунду, нас ще ударна хвиля припорошила.
    --- дописи об"єднано, 19 Березень 2018 ---
    скільки дитині років?
     
  20. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Дев'ять. Також нет глючить,не можу сховати i вiдгук не виходить написати...