З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Online

    Online Well-Known Member

    Пиріг справді бомбовий. :good2:Сьогодні спекла, лишилося 2 шматочки. Правда коє-хто поліз його різати тупим ножем і та апетитна верхня скоринка вся розтріскалася. Так що з товарним виглядом не склалося, але на смак це не вплинуло) І головне - мінімум пацьканини. Люблю такі рецепти! Дякую, @SoloGalka! :ThankYou:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • мімімі мімімі x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  3. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Online

    Online Well-Known Member

     
  5. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Підкажіть, будь ласка, 4 білки це для одного коржа чи для двох?
     
  6. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    А це якого діаметру десерт собі захочете) Я пекла олин корж із розрахунку ч-ьох білків.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    А в вас який діаметр коржа що на фото?
    Ви печете спочатку один корж, а потім другий? Чи розміщуєье два на деко?

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
  8. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Діаметр приблизний завжди, щоб помістився на ширину пергаменту, адже коржі печу без форми. Випікаю по черзі, спочатку один, потім інший. А чому Ви не хочете спробувати один корж?Два коржі - це вже політ фантазії.Один корж теж дуже ок.
     
  9. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    В малого день народження в понеділок. Гостини аж такої не буде, але кум прийде і батьки чоловіка то щось на десерт потрібно мати))
    На павлову давно задивляюсь. Лиш би получилось.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  10. Vinnytska

    Vinnytska люблю....

    Цей десерт добрий тим, що можна за декілька днів спекти коржі і заховати.Правда, я забула в що і куди))Але так робила і залишались вони такими ж ідеальними.
     
  11. wchasluva

    wchasluva Well-Known Member

    Інтересно. Я й не думала, що можна а-ля бізе зберегти. Це було б чудово. Я тому люблю бісквіти. Сьогодні спекла, завтра зранку ягідною пропиткою пропитала, кремом переклала на вечір вуаля))



    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  12. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Спешл фо @сяняНЯНЯ бо я б не виставляля такий простий рецепт. Я до нього дійшла, коли зрозуміла, що руккола мені у салаті смакує тільки з м'ясом.
    Беремо 1 куряче філе, ріжемо на маленькі шматочки-полосочки, маринуємо з майонезиком, сіль, перець, якісь травички (прованськи чи любі). Відставляємо на годинку. Миємо якийсь мікс салатів чи рукколу чи просто салатні листки, рвемо їх у велику тарілку. Туди ж порізані помідори. І зо 2 варені яєчка. Ріжемо кубиками не свіжий білий хліб чи батон на сухарики. Обсмажуємо їх з олією і чуть солимо. Відставляємо, щоб охололи.
    На ту ж сковорідку обсмажуємо шматки курячого філе з додаванням олії. Обсмажені і не надто гарячі додаємо у миску до овочів. Разом з рідиною що утворилася при їх обсмаженні!
    Тепер скоро додаємо оливкової олії, пару крапель лимону (можна бальзаміко, але мені більше пасує сюди лимон), гірчиці типу французька із зернами. Сіль, перець. Все мішаємо. В заправлений салат додаємо тертий пармезан і сухарі. Я пармезан даю коли мішаю і лишаю трохи наверх притрусити для краси. Це дуже смачно і повноцінна вечеря виходить.
    Огірки в цей салат краще не давати, вони стають теплі, м'які, бе. Можна смажені печерички, але в мене діти їх не лю. Яйця іноді даю перепелині. Тоді виглядає акуратніше.
     
    • Подобається Подобається x 13
  13. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Ну і рецепт бісквіту у мультиварці. Робила все по цьому рецепту з групи фб. Бісквіт добрий вийшов. Крем до полуниці пасував, але щось в ньому треба покращити, як на мене.

    На форму 20 см.:
    4 яйця, 160 г цукру, 150 г муки (якщо шоколадний то 110г муки і 40 г какао), 36 г крохмалу, 1,5 ч.л. розпушувача, 50 г води і 50 г масла ВЕРШКОВОГО.
    Білки/жовтки розділить, білки збить до пишної піни, по троху добавить половину цукру і збить до гладкої, блискучої піни.
    Жовтки збити з залишком цукру в світлу густу піну. Обережно перемішати білки з жовтками, додати муку, крохмал і розпушувач, обережно перемішати. Воду з маслом закип'ятить і вилить в тісто ГАРЯЧИМ. Перемішать.
    Випікаю при 180-200 градусів, в мультиварці на режимі випічка. Форму ставлю в гарячу! духовку чи мультиварку і не відкривати 40 хв. а далі перевіряєм на пружність. З даних продуктів виходить торт ±1кг.
    На форму 28 см. все перерахувала на 7 яєць.
    Обов'язково пропитую і роблю крем пломбір (на сметані) но це вже інша історія.
    P.S. яйця використовувала домашні, то колір насичено жовтий.
    Редактую )))) добавляю рецепт #кремпломбір: 2 яйця, 2 ст.л. муки, 180 г. цукру, 350 г сметани (25:wacko: збить і заварить на водяній бані (як манна каша) охолодить. 250 г масла збить і по троху добавить заварний крем, все збить. Ванілін за бажанням. Крем густий, можна для перемазування і вирівнювання торта. Добре смакує з фруктами (пробувала з вишнею+шоколадний бісквіт, банан, ківі, апельсин, персик з звичайним бісквітом.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  14. SweetMira

    SweetMira Well-Known Member

  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Салат з гарбуза.
    В мене нема чіткого рецепту), складники щоразу інші, вже про пропорції взагалі мовчу. Незмінне одне - наявність в ньому гарбуза. Отже, беремо кавалок гарбуза, кавальцуємо на кубики 2 на 2 см, можна менше, можна більше. В миску гарбуз, часник через прес, бальзамічний оцет, можна італійські травки, сіль, оливкова олія. І залишити на скільки є час). Можна і на 5 хвилин, і на день. Потім той гарбуз можна запекти в духовці десь пів годинки (або дивитись за готовністю - щоб був смачний))). Останнього разу запікала у мульті, на режимі випічка десь 30 хвилин. А тоді включаємо вільного художника і малюємо свій салат). Переважно завжди даю руколу, можна просто салат як руколу нема. Можна додати підсушений до хрусту шпондерок, можна червону мариновану цибульку, насіння гарбузове підсмажене на пательні, можна зернятка гранату, можна грушку, родзинки. Короче, все що хочеться чи що є вдома. Заправка. Теж все на око і за смаком та наявністю). В баночку бальзамічний оцет, ложку меду, сіль, гірчиця зернова чи інша), оливкова олія. Калатаємо до повного розчинення. Всьо, смачного!!!
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Баклажани по корейськи.
    Рецепт знайшла в неті, але робила все знову ж таки на око.
    Беремо 4 баклажани, не чистимо, ріжемо соломкою. Я порізала задрібно. Я собі думаю, що найоптимальніше десь як палець, розрізаний повздовж)))). Посолили, перемішали, і на ніч в холодильник. Наступного дня відтиснути і обсмажити. Тоді в миску перець соломкою, моркву натерти по корейськи. Можна її порізати, але треба дрібненько, бо у мене було загрубо. Цибульку півкільцями, зелені побільше, часник через прес. Тоді трохи солі, оцту, перцю. Все добре перемішати і в банку, на день-два.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Zaychenya туточки)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    небанальний салат з капусти)
    пекінку нарізаємо десь 0,5см кільцями, потім всю купку ще кілька раз перерізати на дрібні шматки. 3 яйця , зварених, натерти на терку.
    і найсмачніше. в баночку 4ст л жирної сметани (домашньої або вище 20% )чи вершків чи старки з молока (в моєму випадку), 4 ст л олії (пів на пів з оливковою я роблю), 1 стл яблучного оцту, 3 чл діжонської гірчиці, пів ч л солі, 1 повна ч л рідкого меду. (можливо на смак ваш треба буде додати ще оцту або солі)
    заправка + потертий жовток роблять дуже класний соус до капустки, а білок яйця зовсім не відчувається.
    діти з"їли )
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Raven

    Raven Мама малятка


    Мій улюблений салат в холодні пори року з буряка)
    Печений буряк ріжемо кубики, додаємо порізана цибульку, порізані квашені огірочки, консервовану кукурудзу, варені яйця і порізаний кубиками сир плавлений або голландський. Заправити майонезом чи олією.
     
    • Подобається Подобається x 6
  20. maty

    maty Well-Known Member

    А в кого є цікаві рецепти, щоб заквасити капусту. Таке звичайну, традиційну, я вже зробила, хочу спробувати заквасити в банці. Минулого року робила ,на 1 л води 1ложка солі в 2 цукру(чи навпаки),але ме на і не сподобалось -я3ась тверда була і не зовсім квашена.Поділіться смачними рецептами, будь ласка. Якщо вже обговорили, скеруйте в потрібну тему, бо я не знайшла
     
  21. Online

    Online Well-Known Member

    Ось такий робила пиріг на Різдво: Chicken Spinach Feta Pie Recipe by Tasty
    Дуже смачний, змели весь. Пацьканини мінімум, тісто філо купила в Сільпо.
     
    • Подобається Подобається x 2