Відкриття візи у Польщу і не тільки (2)

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Megan, 17 Жовтень 2014.

  1. PERIWINKLE

    PERIWINKLE Well-Known Member

    Поясніть мені, бо я вже зовсім заплуталась. Маю два паспорта – старий звичайний і новий біометричний, другий поки що чистий. Була піврічна польська робоча віза, повністю використана. Через місяць після її закінчення - угорська віза для виконання тимчасової роботи, національна, 91 день, всі дні будуть використані. Я хочу після її закінчення в’їхати до України, і буквально через 2-3 дні знову їхати до Польщі на 2 місяці, але вже за біометричним паспортом.

    Чи не буде проблем з в’їздом, і потім з виїздом? Якщо всі попередні візи були національні, то ті дні мені не порахують як ті використані 90/180? Бо якщо так, то я не зможу в Польщі бути 2 міс., а треба:scratch_one-s_head:

    І куди писати/дзвонити, щоб дізнатись точно, чи не буде проблем з тим в'їздом і виїздом?
     
    Останнє редагування: 23 Січень 2018
  2. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    до прикордонників
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Megan

    Megan Well-Known Member

    Можна ще лист в консульство написати. З датами, візами і використаними днями. Вони пояснять точно, бо з 1 січня всупив в дію новий закон, а там стільки нюансів, що тільки вони точно скажуть.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. LadyEva

    LadyEva Member

    Може хтось після 3 липня 2017 року подавав документи до італійського консульства у Києві на національну візу типу D з мотивів возз'єднання сім'ї. Мене цікавить реєстрація на попередній запис- як проходить і скільки часу необхідно чекати дати подачі документів та самої візи.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Energy M

    Energy M Member

    Ми також мучились таким питанням. Було багато національних віз. Минулого тижня спокійно виїхали по біометриці. Національні візи не входять до шенген підрахунку, тільки візи "С"(так пояснив прикордонник) . Правда трохи мучили, бронь готелю хотіли, страхівку хотіли, ще й запрошення (довільної форми),до друзів їхали. Так як запрошення не мали, то вимагали показати гроші.
    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2018 ---
    І ще,може комусь корисно буде, якщо скінчилась робоча віза а особа перебуває в Польщі "по печатці" (чекає на карту побиту), то ці дні перебування будуть враховані як Шенген, ось так.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  6. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Не знаю по чому рахують дні по штампу, коли чекаєш на карту побиту, але на штампі я була 4 місяці до децизії і ще 2 місяці карту забирала. То по таких підрахунках мене мали б депортувати. Бо ж в шенген зоні модна бути до 90 днів.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  7. Energy M

    Energy M Member

    Я про в'їзд на територію Польщі, а не за перебування там. Ну так мені пояснював прикордонник. Якщо ти виїхала по печатці і за деякий час в'їжджаєш знову в Польщу по Шенгені, то ті дні враховуються.
     
  8. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дівчата, а чи приймають у візовому центрі запршення яке прийшло факсом, а не оригінал. Бо тепер дату встановлюють автоматично, а оригінал запрошення мав би прийти на 2 день. Чт хтось так робив поділіться досвідом.

    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk
     
  9. Megan

    Megan Well-Known Member

    Дзвоніть у візовий і питайте. Раніше таке проходило, я подавала факсову копію і отримала візу, але то минуло кілька років вже, могли щось змінити..

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Matvijko, не памятаю точно.... але здається підходить, якщо видно отой найверхніший рядок з №тел....
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Energy M

    Energy M Member

    Не знайшла такої теми,спробую тут. Потрапила в неприємну ситуацію. Забронювала готель в Польщі на 3.02.18р. Не для візи,реально мала там зупинитись для ночівлі,а вийшло так,що ніч пройшла на границі,в готель відповідно не заїхала, готель спробував зняти 40 злотих штрафу,на карті,но той момент, було недостатньо коштів. Скупилась швидко,вернулась,поповнила карту,а вони більше не пробують знімати. Написала і в готель і на букінг,мовчать.Як погасити той штраф?Спокою немає ніякого.
     
  12. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Швидше всього вже й не знімуть.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Insolence

    Insolence Living The Dream


    По готелях, якщо для візи, букала будь що, з безкоштовним скасуванням до 18,00 в день заїзду. Готель заморожує на карті вартість 1 доби, але через 15-20 хв їх розморожує (бачу це по смс-банкінгу). У виписці ця операція не відображається.
    По темі - отримала нині 3-річний шенген ;) до кінця дії паспорта. Тепер можна чекати поки біометрична черга розсосеться ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Energy M

    Energy M Member

    Для віз так і роблю. А в тому заторі на границі забула про все на світі.
     
  15. sherry

    sherry Well-Known Member

    Забрали сьогодні в чоловіка 2 паспорти у візовому центрі, робить національну візу. А йому потрібно в понеділок бути на роботі, можна якось пришвидшити? або принаймні щоб 1 віддали?
     
  16. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    треба було безпосередньо у консульство\посольство тої країни підходити. п.с. зараз вже не видають візи відразу, якщо не помиляюсь, візу роблять не скоріше ніж за 72 години (може трішки менше, я давно тим цікавилась).
    А що Вам у візовому центрі сказали?

    Маю питання також по національній візі. Маю 2 закордонних паспорти, в який варто вклеювати візу? Звичаний ще 4 роки дійсний, маю в ньому вже 2 національні візи (ну і багато інших), біометричний - один раз прокатаний.
     
    Останнє редагування: 28 Березень 2018
  17. sherry

    sherry Well-Known Member

    від 7 до 30 днів
    національні вклеюють у біометричний паспорт
     
  18. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Я за порадою підкажіть, хто знає, в свекрухи є віза до 1 серпня. Вона недавно поміняла роботу і тут ій видали дозвіл на роботу від уженду до 22 вересня. Чи може воеа не виіжджати до закінчення візи, а лишитись там до 22 вересня, потім проблем на кордоні не буде? Буду дуже вдячна за відповідь.

    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk
     
  19. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Ні. Не може. Та й взагалі не дуже легально, працювати у "нового" роботодавця по візі відкритій по запрошенню від "старого" роботодавця. По освядченю можна працювати макс 90 днів на 180 днів.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Та в неі запрошення робилось від нового роботодавця під діючу візу, значить має виіхати. Дуже дякую за відповідь
    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk