Все про Єгипет

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем ANANASIK, 13 Жовтень 2014.

  1. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Знайома зараз відпочиває в Шармі, в novotel palm. Тур 2+1 обійшовся в 1350$ за 7 ночей з Києва.
    В готель прибули о 8 ранку, просили заселити або дати браслети (з ними дитина 4 роки), дали 10$ - не помогло
    Дозволили поснідати тільки дитині
    Ближче до 14:00 дали номер.
    Деякі фото: 9D58ADA2-B4E9-4484-A585-4D0FC78B3E2F.jpeg 8E807414-60C3-4EE1-B25E-953D0AC59238.jpeg E47CB9D6-4FD5-43B0-908C-781CE43BA2DA.jpeg BED3948A-B2C8-4E28-B7A2-20FC5BF8F21C.jpeg 1E5E6C1D-2E49-4C00-86B1-BB786ABAAAD4.jpeg 5C778154-BCBB-4B22-AAB9-A55DA392FB6A.jpeg E9EDCE3D-ECE7-49DF-B907-2023AC9B599A.jpeg 7C649E0A-67D4-47E9-BA9E-B0CAB25FC205.jpeg
    Вони були в шоці, почали писати своій турагентці, та зв‘язалася з гест релейшн і пообіцяли їх переселити.
    Подивилися 5 номерів, каже знайома, всі вбиті. Тупо нема з чого вибрати. Обрали менш більш чистий, попросили чисту постіль.
    Наступного дня знайому до крові вкусила риба. Коли почала гуглити, виявилося, що це риба-хірург, і їй ще дуже пощастило, що отримала від риби укус, а не розріз хвостом.
    Двом іншим хлопцям пощастило менше : 6 і 9 швів наклали після нападу риби-хірурга.
    Цих риб там цілі зграї, і вони нападають навіть коли їх не чіпати.
    Біля понтона спокійно плаває інший хижак 7E60EA68-7135-4FDC-9E6C-751C775B0ED6.jpeg
    І блакитний скат, який, якщо не помиляюсь, теж може добряче впекти E568914B-5464-4B29-8F52-C088F730C56C.jpeg
    Знайома вже біля рифу боїться плавати і дитину в воду пускати боїться.

    Я шукала готель для себе (на жаль, не склалося з відпусткою, тому не поїхали), цікавив в першу чергу гарний риф і піщаний захід в море (нормальний піщаний захід, для дорослого - я не плаваю, тому стрибки з понтона не для мене).
    Ну і щоб харчування і номери були менш більш ок.
    Щоб і риф, і захід в море, знайшла лиш 2 готелі - Jaz fanara (4 зірки з ціною зовсім не 4**** - з Києва дешевше ніж 1300$ За 7 ночей мені не попадався. І це ціна за 12 квадратів - номер стандарт. Трішки кращий суперіор ще дорожчий).
    І Sentido reef oasis senses. 5 зірковий, 2 лінія, ціна теж в межах 1400$ За 7 ночей.
    Почала шукати реальні відгуки, ось кілька фото номера (люди відпочивали цього літа): 57A2BCBB-1FF6-4715-98D2-61AC63FB15EE.jpeg F8D0065B-D3DC-40B3-9931-B0D81BA5B7AF.jpeg 1F166E3A-348A-4C2D-BC3A-507E1CE90454.jpeg
    Це взагалі нормально для такої ціни і 5 зірок???

    відгуки на всяких там отпуск.ком тощо хвалебні про всі три готелі (в тому числі і новотель).

    ще дивилася coral sea sensatori, але там нема піщаного заходу для дорослого.
    І baron resort, який не проходив по бюджету (його ціна в районі 1600-1800$, але одного дня з Києва він горів за 1350 чи якось так). В Бароні теж нема піщаного заходу, але з того, що я знайшла, готель хорошого рівня, може хоч в ньому би не було таких приколів з номерами.

    Я не полишаю надії колись відпочити в Єгипті , тому скажіть мені, це нормально - ось такі номери в готелях за півтори тисячі баксів, і напади хижаків біля самого берега??? А як же тоді плавати біля рифу? Адже більшість саме заради цього і летить в Єгипет.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  2. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Отже, попробую поділитися враженнями від нашого відпочинку в Єгипті.
    Ми обрали готель ★★★★ Labranda Club Makadi, Хургада, Єгипет, це 4*. Поруч є 5* Royal Makadi, хоч не знаю, яка там різниця по цінах.
    Найбільше я переживала за переліт, точніше, як Соля і ми з нею його перенесемо. Але на щастя, при взльоті вона заснула біля циці і спала десь годину. Потім ще трохи їла банан, бавилася іграшками, вилазила на спинку крісла. Ну через пів години захотіла ходити, то ходили з нею по салону туди-сюди. Вона на всіх заглядала, до кожного підходила, тішилася) Але потім і це набридло, то стало важче, почала нити. Останні пів години не можна було ходити, а треба було сидіти пристебнутими, що їй не подобалося) Груди брати вона вже не хотіла, то оті 20 хвилин приземлення кричала:sad: Щоправда з малими дітьми було дуже багато людей, то пів літака кричало)) Тому з однієї сторони - їхати з немовлям добре, якщо ще на ГВ, бо є можливість, що немовля буде їсти і спати, хоч трохи. Але можливо зі старшими дітками легше, бо вони більше розуміють, їм шось можна пояснити, відволікти. Але те, що наша мала витримала майже 4 години польоту ,хоч з нею в маршрутці проїхатися по Львову нереально - то досягнення!:) Ми змогли ,то всі зможуть) Хоча 4 години трохи заважко і нам, бо місця між сидіннями дуже мало, навіть в автобусі більше місця. Авіаперевізник - РОза Вітрів. В літаку не годують звісно, тільки водичка безкоштовна, але ми брали з собою перекус. І пропустили нас з маленькою водичкою 0.3 л. Возик здавали біля входу в літак, але віддали нам його не там, а кинули на багажну стрічку (окремо від іншого багажу).
    Відпочивали ми не в самій Хургаді, а в Макаді Бей, то ще трохи треба було їхати автобусом. На сайті готелю написано, що він в 40 км. від аеропорту, але їхали до готелю ми майже 2 години!, бо багато інших розвозили, тому цей момент не дуже сподобався.
    Приїхали в готель пізно, десь в 20.00, але номер нам зразу не дали, шось там на ресепшені виясняли по телефону між собою. То ми пішли вечеряти, щоб не тратити час. Після вечері ще номера не було вільного, то я вже хотіла йти сваритися, але таки дали. Нам вже не сильно важливо було, який номер, бо хотіли по-швидше туди попасти, вкласти малу спати. В номері того вечора не було гарячої води, я пішла сваритися) Сказали, що когось відправлять виправити ситуацію, але так ніхто і не прийшов. Ну вже не було як йти виясняти, бо лягали спати. Отже перші враження були такі не сильно хороші. На другий день вже проблем з гарячою водою не було.
    Зранку пішли на сніданок, потім на море, і весь негатив зник:) Захід в море пологий, без каміння, без понтону (тому добре і для дітей, і для дорослих). Взагалі сам готель, як в бухті знаходиться ,тому море там спокійне. Ми довго вибирали готель саме з хорошим заходом ,щоб був піщаний пляж, і не відчувалися оті приливи-відливи. Сусідні готелі вже здається були з понтонами. Ну але в нас не було рифу, але нам було не до того. Взуття спеціального не треба було, оскільки пляж був піщаний. Мала взагалі навіть трохи боса по пляжу бігала.
    Але зранку було не сильно комфортно на морі, бо воно було холодне! Сильні вітри, холодна вода, навіть при спеці. Ідеально ставало після 15.00, тоді вже не було такої спеки, водичка ставала тепленька, припинявся вітер і можна було насолоджуватися морем отих 2-2.5 години. Бо десь після 17.30 починали виганяти з пляжу, та й треба було здавати пляжні рушники і в 18.00 вже було темно.
    Щодо харчування, то голодними не були) Якихось вишуканих особливих страв не було, але риба, м'ясо, курячі лапки були весь час. Зранку при тобі смажили омлет (можна було вибирати з чим), вдень піцу так само готували при тобі, вечором було на грилі або м'ясо, або риба, або шось типу того. Багато випічки, булочок, солодкого. Хоча воно все переважно однакове.Зранку хібашо подобалися пампушки, политі шоколадом. З фруктів : яблука, виноград, дині, фініки. Через день було морозиво, але воно мені не смакувало. Здається ,як на єгипетське харчування - то ще добре)
    Сніданок і вечеря були в головному ресторані готелю, а обід в барі на пляжі. Цей момент теж не сподобався, бо той бар на пляжі був частково відкритий, і там вільно могли літати голуби!:) Тому треба було їх відганяти від своїх страв))
    Щодо персоналу - то всі дуже привітні. Можливо через те, що ми були з малою, але всі до неї говорили, зачіпали. І персонал і інші туристи дуже її любили)) І найголовніше - нема москалів!!! За весь відпочинок я може один раз почула російську мову на пляжі. А так, то всі німці, араби.
    Екскурсії ми не брали, за межі готелю не виходили, хоч територія ніби велика.
    Прибирали кожен день, рушники теж міняли кожен день, давали воду в номер, поповнювали запаси кави-чаю. Взагалі воду можна було брати з холодильників бару скільки хоч.
    Номер звичайно такий старенький, трохи занедбаний ,але ми на то не сильно звертали увагу. Ми в самому номері мало проводили часу.
    Я малу годувала на пляжі і вона засинала) Хоч там і висіли таблички, що нудизм строго заборонений))
    Ще щодо мінусів, але не так готелю, а напевно вже до туроператора. В нас був ТУІ. Так те, що відпочинок був 8 днів ,7 ночей, але по суті 6 днів. Бо перший день пізно ж приїхали, а в останній день виїжджали в 4.30 ранку! Виліт затримали на пів години. Але нас про це попередили ще в готелі. Точніше за нами приїхав автобус, але сказали, що виліт відкладається, то треба чекати. Сумки в нас вже були зібрані, ключ від номера зданий. Але Соля ще спала в номері, я сиділа біля неї. Потім таки нас повезли в аеропорт. Назад ніби їхали трохи менше, ніж вперед))
    Щодо аеропорту Хургади , то їхні перевірки аж нервували. Бо аж забагато вони тих пунктів пропуску мали, штук 6-7 напевно. І на весь зал очікування працював один туалет! І ніде не було кулерів з водою. Я їх аеропорт згадую незлим тихим словом))
    Ще якщо шось згадаю, то допишу, і як будуть у когось якісь питання, то пишіть)
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вильоти зі Львова у ТУІ майже завжди є пізні. І на Єгипет і на Туреччину. Це пов язано із політною програмою авіаперевізника Рози, який має багато чартерів з Києва та Харкова. Тому Львів якось втискається на пізній виліт. Зрештою, від цього не застраховані у жодного ТО. Тому завжди і пишу, що бронювання турів на 7\8- це треба враховувати що по факту вичасто добу "губите". Якщо ж авіаперевізник не переносив години вильту з ранку на вечір, то при бронюванні ви бачили, що виліт пізній. Тому вже розраховували, що доба "втрачається.
    єгипетський Олл відрізняється від турецького. В Туреччині, незважаючи на поселення з 14 год, сніданок в день прибуття включається. Так само включається ваше перебування та користування послугами готелю в день вильоту. Тут основне- здати номер до 12 год, а користуватися ще послугами можна до години подачі трансферу. В Єгипті олл "включається" в 14 год. і "вимикається" о 12 год в день вильоту. Все, що пропонують за межами цих часових рамок- це вже добра воля готелю, а не обов язок.
    --- дописи об"єднано, 27 Вересень 2019 ---
    в багатьох єгипетських готелях зараз не морочаться сервісом для українців. Стосовно хижаків-риб- тут двояко. З однієї сторони - заборона для туристів годувати рибок з понтону саме через те, що це приваблює різноманітну живність до берега, на яку ведуться і хижаки ( друга причина заборони- їжа при високих Т води починає гнити, від цього гинуть корали). З другої сторони- в Єгипет туристи їдуть в основному за неймовірним підводним світом. І тому менеджемент готелів прямо зацікавлений, щоб цей підводний світ був якомога багатший саме біля їх готелю. Тому часто самостійно дають прикормки, які приваблюють різноманітних риб ближче до берегів
     
  4. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Точні години вильоту ми дізналися за день до поїздки, коли нам дали всі документи. Перед тим на сайті ТУІ я дивилася тур в той готель, то були трохи інші години. На пару годин скоріше приліт і на пару годин пізніше виліт звідти. Коліжанка летіла в Хургаду за місяць
    до нас, то в неї так було. Правда в неї був ТезТур, але теж Роза Вітрів. Потім на сайті Рози Вітрів я бачила, що є два вильоти на той день. Але на сайті ТУІ був тільки один. Ну там різниця дві години, то вже не так принципово.
    НХоча звісно розуміли, що втрачаються ті дні відпочинку. Але не врахували, що так довго будуть везти до готелю. По відгуках 30-40 хвилин було, а не 2 години)
     
    Останнє редагування: 27 Вересень 2019
  5. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Ого! Ви у вересні були? Не думала, що море зараз холодне...
    Була двічі в першій половині жовтня, то море було теплим.
     
  6. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Так на початку вересня. Може то через сильні вітри. Якщо таки зайти в море , то купатися можна) Але виходиш з води - вітер обдуває, то не сильно радісно від того) Я думала, що в Єгипті точно буде тепле море, якщо там така жара. В ОАЕ наприклад було дуже тепле навіть в листопаді.
    Навіть моєму чоловіку те море ранкове було холодне, хоч він купається в будь-якій воді;)
    Може то ще від міста відпочинку залежить. В Шармі кажуть не такі сильні вітри.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. octavia

    octavia Well-Known Member

    @Kroshka Enot Я то думаю, чому мене знайомі відмовляють їхати в Єгипет. Мій чоловік категорично проти , а я все таки хочу побачити Червоне море ( не буду показувати йому цей відгук:girl_haha:).
    У мене запитання до тих дівчат , які бували не тільки в Єгипті , а й на інших курортах , чим Єгипет відрізняється ? Чи вартує терпіти такі митарства заради того рифу і коралів .
     
  8. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Відрізняється морем:girl_smile:
    Повірте, такі митарства не скрізь. Може варто трохи більше часу приділити вибору готелю, добре вичитати відгуки, розпитати знаючих турагентів і заплатити додаткову сотню доларів...
    Я була в Єгипті два рази, перший раз номер був не найкращий (хоча все більш-менш, без грибка у ванній і порваної постелі), але ми не міняли, бо там лиш спали; другого разу все нормально.
    Цього разу не було багато часу на вичитування відгуків, і бюджет трохи обмежений, тож просто надіюсь, що все буде ок) головне, щоб море було тепле...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Єгипет вигідно відрізняється лише морем, все решта ніяких переваг. Тому, якщо на меті лише рифи і корали, тоді можна зібрати всю волю в кулак, посміхнутись і насолоджуватись відпочинком. Якщо на меті відпочити і важливі такі фактори, як: тривалість польоту, харчування, чистота, повага зі сторони іноземців, і т.д...тоді в Єгипет не варто пертися, бо там того не знайдеш.
    Я раз побувала...дякую, більше не хочу і іншим не раджу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Online

    Online Well-Known Member

    Нічим. Єгипет заходить людям, які люблять снорклінг/дайвінг, але не мають можливості щороку/часто/взагалі їздити на Мальдіви, в Малайзію та іншу екзотику. Там є просто фантастичні місця, а ціни у порівнянні з іншими подібними курортами смішні. Якщо снорклінг - це не ваше, а ви просто шукаєте хороший пляжний курорт з оллом, то раджу придивитися до чогось іншого. Тих же Еміратів, наприклад. Ну і тако імхо-імхо: Хургада - це попса.
     
    Останнє редагування: 28 Вересень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ну от я купу купезну часу приділила на вибір свого топ готелів, куди моніторила ціни.
    В результаті оті реальні фото з sentido reef oasis senses мене вбили просто, бо і в неті, і на ютуб відгуки тільки хвалебні цьому готелю.
    Мені не вкладається в голові, як може бути найвища оцінка, коли в номерах таке робиться, як я вище фото додала.
    А ще ціни цьогоріч - вони, як на мене, неадекватні.
    Щось менш більш нормальне на двох - від півтори штуки баксів.
    Та я за такі гроші на Шрі ланку можу злітати на 2 тижні, в ОАЕ, в Китай.
    Трішки докласти, і та ж Малайзія, навіть Балі, якщо грамотно шукати авіапереліт.
    Ну блін, з того, що я бачила в десятках відеооглядів харчування, той олл не вартує таких грошисьок.
    Але так хочеться побачити Червоне море.
    Ех.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Якщо по часу перельоту, то до Дубаїв ще довше летіти. І то з Києва, ну принаймні ми так летіли.
    І там на ті готелі, які близько до моря - ціни дорогі. Нас возив автобус на пляж один раз на день. То було в Шарджі.
    В Єгипті море поруч з готелем було, що є перевагою. Ну і , як я вже писала вище, то для мене приємним сюрпризом в Єгипті , була відсутність москалів;) Бо і в ОАЕ, і в Туреччині їх повно.
    З дитиною трохи обмежені в виборі країни для відпочинку. Тобто хотіли летіти зі Львова, прямим рейсом. Туреччина була дорога.
    Для двох, то я б з радістю полетіла б в Шрі-Ланку наприклад;)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Online

    Online Well-Known Member

    Я не в курсі цьогорічних цін на екзотику, реально так впали? Бо за 1,5 тис. у Шрі-Ланці можна було хіба якийсь сарай знайти і то на тиждень. Ну і на Балі теж не трошки докласти, там тисячі чотири на двох, не менше було.
     
  14. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Якщо на шрі ланку знайти адекватний переліт (раніше мау за 10 місяців давали хороші ціни, а ще цього року були класні акціі навіть в катарів; а минулої осені була акція від ейр арабіа за 220 євро в два боки. Я тоді просто не встигла, бо по такій ціні квитки розхапали блискавично).
    То все решта там коштує дуже адекватні гроші. Принаймні такі умови, які запропонували кумі в новотелі, на Шрі ланці точно не дорого коштують.
    Ну і я писала - треба трохи докласти.
    Я рахувала бюджет на 2 дорослих - в 2 тис. дол. вклались би (це з усім, включно з проживанням в трьох різних локаціях і поїздкою в середину острова, на чайні плантації).
    Ясно, що у всіх різні вимоги.
    І можна і за 5-6 і так до безкінечності тисяч відпочити
    Знайомі он скаржились, що менше 100$ за вечерю на Шрі не лишали.
    А більшість знайомих дивувались, де ж це можна було там такі ціни знайти
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Online

    Online Well-Known Member

     
  16. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Мушу визнати, що Єгипет-Туреччину на олл вигідніше купувати в вигляді пакетного туру.
    Все решта організовуємо самостійно, так нам зручніше (і авіа прогнозованіше, навідміну від чартерів, і від стандартної програми можна відхилитися, і кілька локацій відвідати в межах однієї відпустки).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    мережа сентідо взагалі колись була хороша по різним країнам. років 2 тому вони "впали " по Туреччині. Тоді казали. що в головному офісі компанїї змінилися власники.у мене знайомі 6 разів відпочивали в Сентідо Мамлюк в Хургаді. По вартості це з дорожчих готелів Хургади. І щоразу були задоволені. Але ось цей рік - вони розчарован всім.
    коліжанка саме зараз в Аланії. море теплюче. вдень сонце припікає добряче (босим по піску навіть некомфортно пройтися)
    --- дописи об"єднано, 4 Жовтень 2019 ---
    підводним світом. Червоне море- воно в цьому плані особливе. Якщо ви не захоплюєтеся дайвінгом-снорклінгом, то більше ніяких переваг. Але якщо хочеться побачити багатий підводний світ- це сюди. Оскільки за місяць вже буде сезон вітрів- їхати краще в Шарм. В Хургаді на мілині вітер буде прхдувани верхні слої води , і море буде здаватися холодним. В Шармі на глибинах тепліше
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  19. octavia

    octavia Well-Known Member

    @Lyudvig Я памя*таю Ваш відгук про Єгипет :girl_sad: , він відрізнявся від захоплень в цій темі. Всім дівчатам дякую рекомендації, снорклінг і дайвінг це трохи не моє , хіба сину сподобається. Хороший готель в Єгипті коштує не так дешево , і перебувати в ньому треба довший час , бо я не представляю ,що робити на пляжі з 9 ранку до 6 вечора в таку спеку. Краще докласти трохи грошей і їхати в Європу .
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Сьогодні повернулись з Єгипту.
    Температура досить комфортна, +33-34 максимум, не згоріли. На відкритому сонці хіба в обід старались не бути.
    Вночі був сильний вітер, зранку вже слабший, ближче до обіду стихав.
    В аеропорту Хургади перевірки пройшли швидко, в той час мало людей було.
    Обрали Єгипет, бо поїздка була в принципі незапланована, бронювали спонтанно (як каже чоловік «мамі приперло на море»))), і в пріоритеті був прямий переліт зі Львова.
    До речі, зараз на ОАЕ шалені знижки з Києва.
    Загалом відпочинок сподобався, в Єгипті вже третій раз були, тож з особливостями єгипетського сервісу знайома)
     
    • Подобається Подобається x 1