Як вибираємо авто?

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Імель, 7 Серпень 2009.

  1. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Я ходила в автошколу. то там гарно пояснювали всі нюанси теорії, плюс дуже багато сама тренувалася по теорії в онлайн-питаннях, коли готувалася до екзамену. Нічого не зубрила, бо того не люблю, та й швидко б забула потім. Просто розбирала ті всі нюанси й намагалася зрозуміти й запам"ятати так, на хлопський розум. А практику - то вчилася додатково у "Резі".
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. danchyk

    danchyk Well-Known Member

    @Kayla, так, вже глянула ціни, на роботі - дорожчі. Знайомий пів року тому за 4,5 продав, я думала на роботі, але це все ж таки механіка була :sad:. Я б Вам радила вчитись перед тим, як вже будете купувати авто. Після курсів водіння зразу по свіжому сядете в своє авто за кермо і помаленьку поїдете. Теорію можете швидше проглядати :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Adeo

    Adeo Active Member

    ну я ж не конкретно для Вас радила, а радше загалом говорила :girl_smile:

    Думаю, є, бо їздити - це механічна пам"ять, яка фактично не стирається. Це як їздити на велосипеді, якщо навчилися раз, то це вже назавжди.
    Але відкрию Вам трохи секрет

    Отже, відповідаючи на Ваші питання:
    1) є сенс
    2) ні, не забудете, якщо дійсно навчитеся (добре відпрацювавши механіку їзди)
    3)-4) десь так, але з меншим фанатизмом
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Моєю першою постійною автівкою на автоматі була Шевроле Авео. Седан, досить великий розхід палива, але з високим кліренсом, можна спокійно їздити по нашим дорогам, дешева в ремонті, ну і коштує не дорого (я свою в лютому за 4500$ продала, доглянуту, в гарному стані, 2008 року випуску). Як на мене, це один з кращих варіантів першої машини для навчання.
    Посвідчення водія вже є? Якщо нема, то ближче до покупки машини пройти курси і отримати посвідчення. Якщо буде добрий інструктор в автошколі, то можна приватно з ним ще на своїй машині поїздити, або ще курси від Реги добрі.
    Правила вчила ще з дитинства:girl_crazy:Був у мене пунктик, з ким би не їхала, питала, що означає той чи інший знак і як поводитись в різних ситуаціях на дорозі. Тому як прийшов час самій вчитись, то я вже все основне знала, лиш підтягнула дрібниці. Найпростіше не тупо зазубрювати, головне розуміння. Тому краще вчитись на онлайн-тестах і під час їзди з інструктором задавати питання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Ну не знаю). Я коли вчилась їздити, розмовляти взагалі не могла. Я перетворювалась на одну УВАГУ). Інформацію в той момент не сприймала. Як на мене, то краще різні ситуації на дорозі розбирати коли ти на пасажирському сидінні, а водій може все пояснити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  7. Ciklum

    Ciklum New Member

    1) руль крутив за мене
    2) передачі переключав сам
    3) заняття зводилися до заїдемо заберемо мого кулєгу, почекаємо 15 хв на нього, назад на базу
    4) їздили ми в сильні сніги і він дуже за все переживав і майже нічого мені самій не довіряв
    5) о, навчив тормозити! - а це найголовніше :))

    У мене подібна ситуація. Правда автошкола інша - на Хуторівці. Називається "Нова автошкола". Навчання відбувається за тою ж схемою що ви описали. Інструктор замість того щоб пояснити що я роблю не так весь час все робить за мене, вже було 5 занять, чоловік погрожує що якщо так піде і далі ніхто мені ніякого авто не купить :girl_cray:, бо я досі нормально рушити не вмію. Їхати прямо ніби їду, але ті рушання - гальмування - капец.
     
  8. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Дівчата, я впевнена, що серед нас є і такі, хто розуміється в цьому питанні, тож порадьте мені, будь ласка. Хочемо купити авто, б/в. Бюджет обмежений , в ідеалі хочемо якусь Шкоду в універсалі не старіше 2008 року. Реально за такі гроші знайти щось в Польщі, Німеччині? У нас купити б/в машину без скрученого пробігу та інших неприємних сюрпризів взагалі реально? І на які б варіанти на наш бюджет ви радили б придивитися? Машина потрібна для міста та сімейних поїздок на відпочинок.
     
  9. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Шкоди в Польщі
    З власного досвіду, краще машина з Німеччини ніж з Польщі, поляки ще, ті мастаки накручувати пробіг, купили 2 машини свіжо пригнані з Німеччини. Та й Німеччині можна дешевше купити. Ми купували в Польщі в посередників, які приганяють з Німеччини.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Ого) Навіть, так можна. Купити в Польщі, пригнану з Німеччини. Нам теж радили придивлятись більше до німців. Але нам певно треба людину, яка тим би зайнялась, бо мови не знаємо, і спеціалістів таких, щоб знали і нюанси такої покупки, і поїхали з нами теж не знаємо(
     
  11. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Nastylove про деталі не підкажу купівлі такого авто, не підкажу, бо ми з Польщі не вивозили.
     
  12. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Зрозуміло. Дякую
     
  13. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Є люди, які тим займаються
    Треба знайти хорошу людину (нам не вдалось :sad:

    Але також не відкидайте варіант знайти тут. Буває, що продають свої доглянуті машини за приємною ціною
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Так, ми теж поки що таку людину не знайшли, на жаль. Всі, кого нам радили, на наш бюджет пропонували хіба Dacia. Бачили багато оголошень на авто РІА, але знаючи досвід знайомих, остерігаємось (
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  15. Raven

    Raven Мама малятка

    @Nastylove, в нас з Німеччини, але німець теж її підрихтував до продажу, хоч пробіг був рідний)
     
  16. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Вилізли якісь нюанси з машиною після покупки? Ви самі купляли, чи через когось?
     
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Nastylove, ну дивіться. Маємо досвід купівлі авто і тут, і з Німеччини самі приганяли для себе десь певно три авта, і з США також купували. Є такий сайт мобіле.де. Там можна придивитись і зорієнтуватись по ціні. Німці теж мутять, там теж є наші), і там є турки. Тому теж можна попасти). Можна торгуватись. Той, що буде приганяти, вам про то не скаже, що він там виторгував. Та і мито там певно буде ого-го за той 2008 рік. Авто з США не розглядаєте? Там і заморочки більше, і чекати треба, але й зекономити можна добре. Але бюджет реально малуватий.
    Ну і на нашому ринку можна знайти дійсно нормальне авто. Але шансів дуже мало. Ми такого не знайшли, хоч дуже довго шукали))).
     
  18. Nastylove

    Nastylove Well-Known Member

    Дякую за відгук! А підкажете який рік вже більш-менш вигідно розмитнювати? За Америку знаю, чоловіка брат купив машину після ДТП, ось приїхала нещодавно, роблять поки, кінцеву суму ще не вивів але значно дешевше ніж у нас. Ми більш бюджетний варіант шукаємо, тому за Америку і не думали.
     
  19. Raven

    Raven Мама малятка

    @Nastylove, через посередника, власник німець, тестили разом з хорошим майстром по машинах, зауважень не було, вони були потім, але ходова, мотор, кузов, пробіг норм і то добре
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Nastylove, щоб порахувати вартість розмитнення, треба знайти калькулятор в неті. Там дуже легко рахується. Вводите суму, за яку придбали, об’єм і рік авто. І вже знатимете розмір мита. Ну і прицініться на мобіле.де. Але і там хороші авто швидко розбирають). Мали випадок коли поки чоловік купував білети на автобус авто продали). Тому наступну машину бронювали))). А, і ще. Там інколи говорять російською. Частіше англійською. Дзвоніть і розмовляйте!
     
    • Подобається Подобається x 1