Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Валідол при вагітності - які застереження?
    Під час другої вагітності спасалась від токсикозу, коли особливо нестерпно було (причому цукерки та пастилки ментолово-мятні не допомагали, а саме валідол). На 2-3 місяці. Може один блістер використала.
    А зараз спасаюсь від якихось нервових переживань. Та попереджаю свої дивні напади вегето-судинної дистонії, якої не існує :). Ось за два тижня 6 таблеток.
    В минулу вагітність пила чаї з коренів валерянки, і якийсь ефект був відсутній, а тут допомогло.
    Чи вартує якогось спеціаліста шукати зісвоїми проблемами? :)
     
  2. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Дівчаточка, дякую за ваші поради.
    Ми вже народились
     
    • мімімі мімімі x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 3
  3. Olessika

    Olessika New Member

    Дівчатка, привіт! заспокойте мене.
    Останні критичні дні були 19.10-23.10.
    З 8.11 3 дні був прийом антибіотиків зіннат. (припадала овуляція десь +-3.11). 16.11 тест показує слабку 2 полоску, через декілька днів яскравішу. Тепер панічно переживаю чи з дитиною все добре через ті антибіотики і чи могли вони вплинути? Місця собі не знаходжу.
     
    Останнє редагування: 21 Листопад 2019
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Все буде добре). З власного досвіду). В дні зачаття другого сина пили з чоловіком термоядерні таблетки від глистів. Теж страшенно почала переживати коли взнала, що вагітна і що якраз приймала сильні ліки. Одразу побігла до своєї тоді ще гінекологші. Вона мене без розпитувань послала на аборт!!! Вийшла в шоці. Чоловік тоді підняв на вуха одну дуже хорошу лікаря-генетика. Вона заспокоїла, що у цей період ніщо, що вживає мама, не впливає на той зародок. Це ж підтвердила і лікарка, в якої народжувала хлопців, і всі решта знайомих та незнайомих) лікарів.
    Син народився дуже хитрий та розумний, а ще дуже гарний), певно таблетки таки дали ефект))).
     
    • мімімі мімімі x 6
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Так навіть імплантація не відбулася тоді, нема про що переживати
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  6. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Гіперплазація плаценти. На що звернути увагу? Хто таке мав, що робили? :)
    (В першому триместрі перехворіла на щось легке вірусне - сказали, що це може бути причиною потовщення плаценти)
     
  7. Натуся

    Натуся Well-Known Member

    Доброго вечора усім!Перечитала,скільки змогла у пошуку,але толком і не знайшла для себе інформації...Підкажіть,хто стикався з подібною проблемою-в мене 27-ий тиждень вагітності,тобто третій триместр почався,сьогодні дуже-дуже болить голова,аж до тошноти,тиск в нормі.Раніше рятувалася в крайніх випадках ібупрофеном-але в інструкції пише,що у 3 триместрі-не можна приймати,Копацил за призначенням лікаря приймала в дуже крайньому випадку- в інструкції пише-взагалі не можна під час вагітності...Але години дві тому випила одну таблетку,а потім в інструкцію глянула...-результату немає,болить,як і боліло...Колись на форумі була тема про ліки і їх сумісність з вагітністю і ГВ,тепер не можу її знайти.Підкажіть,хто знає,чим ще можна зняти той біль.
     
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Парацетамол можна.
    Якщо читаєте німецькою - дивіться на embryotox.de
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Натуся

    Натуся Well-Known Member

    Нажаль,німецькою не читаю...Англійською,французькою,польською може десь є?
     
  10. phobika

    phobika Well-Known Member

    e-lactancia.org - тут є англійською. Пошук по препарату або діючій речовині
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Я от думку думаю... :girl_in_dreams:
    Зараз 23 тиждень. Реально - 22й, бо я ж то знаю ... :d23: І, враховуючи, що на облік хочу встати 28-30 тижня, зараз відчуваю потребу деякі аналізи таки здати без обліку, для власного спокою. І це будуть приватні лабораторії, бо просто так направлення в поліклініці не отримаєш. До речі, щодо направлень. Мені було дивно, коли на УЗД на 18 тижні (17му :girl_crazy:) уздистка спитала, чи мене направила гінеколог :girl_impossible:. Я якийсь звук видала з себе, бо запереживала, що, якщо скажу "з власної ініціативи" - то буде якась проблема. Хоча, може, це стандартне питання, бо уздистка ділиться комісією з певними гінекологами, які направляють саме до них (в мене так було при першій вагітності) або можливо є якась специфіка, коли направляють інші лікарі...
    Тим не менш, на понеділок я записана на ще одне УЗД. По-перше, мене непокоїть (страхи вагітності) вплив того, що я перехворіла, на дитину; сам стан дитини (попереднього разу виявили два моменти, і вперше записали рекомендацію сходити до лікаря-генетика...). Є велика вірогідність, що один момент зщезне сам по собі, а другий - якщо дійсно він є, є особливістю, а не вадою. Але ж тривожно, адже до того всі три вагітності минали "без особливостей, в нормі", єдине - в останньому триместрі третьої вагітності почались в мене проблеми з плацентою.
    По-друге, хто там? Буду видивлятись дівчинку.

    Четверта вагітність має ще певний ряд особливостей. І якщо я чую фрази (а я їх чую :girl_crazy:) "з кожною вагітністю жінка оновлюється", "це так прекрасно", "як генетично закладено, так всі вагітності однаково проходять" - то хочеться щось зробити, щоб та людина отямилась :girl_haha: (жартую). Я вважала, що третя була сама важка. Та дивлюсь, що третя була найважча саме в психо-емоційному плані, а фізично - печія, кандидоз, чесання по всьому тілу та важкий живіт, в принципі, не так вже і важко. Незвично, не зручно, нервує, та не важко. Цього разу печія дуже легенько інколи вночі приходить (в порівнянні з нон-стопом попереднім) - але то скорше внаслідок більш правильного харчування такий бонус.
    Зявляються легкі набряки не зрозумілого походження. Тому і аналізи хочу здати, і певно треба мені більше рухати ногами :connie_pull-pigtail. Вцілому, більш бережно ношу цю дитину, навіть чоловік нещодавно звернув на це увагу: з хлопцями я була активна, а тут якась обережна та тиха. Не знаю. Хочеться вже дізнатись стать :girl_in_dreams:. І вже пару тижнів як проявляється тонус матки, і це теж мене хвилює, бо в попередній раз таке почалось пізніше. Так от: тонус, набряки, інколи легка печія, переживання щодо стану здоровя дитини і чи нормальні там в мене умови для неї. Ось таке резюме на даний момент.
    А, ще в мене вірогідніше є остеохондроз шийного відділу хребта - та це вже питання буду вирішувати після пологів, годування etc. Як і питання з ерозією, про яку забула і яка, Слава Богу, поки не дає про себе "чути".
    Ай, малий засинає на колінах, поки друкую. Піду, вкладу його та нагодую старших. Яжемать :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    В мене 22-23 тижні, і вже структурні зміни - лакуни. З товщиною плаценти зараз все в нормі, зрілість 1, та ось лакуни... Вперше вони були в мене виявлені на 34 т третьої (попередньої) вагітності, а тут трохи зарано...
    Хтось стикався?
     
  13. Zhaana

    Zhaana Member

    Скажіть, на якому терміні під час першої вагітності дитина починає ворошитися щоб це було відчутно?
     
  14. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Дуже індивідуально, в середньому 19-22 тижні))
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Міряю я тиск, вирішила прослідкувати тиждень-два...
    Десь з класу 10-11 я зрозуміла, що мій *робочий тиск* - 110/70, 120/80. За останні два тижні я не побачила тиску вище 100/60. В середньому - 90/50, 95/55...
    Це типу краще, ніж гіпертонічні натяки, але хочеться відчувати себе більш... жвавою :).



    І УЗДистка повязувала раннє виникнення в плаценті лакун з вегетосудинною дистонією (? якби нема в мене такого, хоч я і недообстежена :girl_crazy:) і, власне, низьким тиском.
    Отакої :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  16. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    Пішов 15 тиждень.
    Завтра маю плановий візит в жк.
    І цього тиждня маю піти на Русових до Філіпюка. Буде брати мазок і дивитись коли мені лягати на операцію. Як же я хочу цей період чим швидше пережити.
     
  17. Zuzulka

    Zuzulka Well-Known Member

    Залежить також від того де плацента... У мене на передній стінці, то спочатку дитячі рухи і звичайну діяльність кишечника було маййже не розібрати, а вже на тижні 21-22 як дитьо підросло стало дууууже добре чути, особливо коли з іншого боку від плаценти стукає :)
    --- дописи об"єднано, 27 Січень 2020 ---
    То точно що отакої)) в науці немає такої хвороби :) В мене тиск теж низький, але виявилось на днях, що млявість і втома була і є через низький гемоглобін і натрій.. Отак поки не зімлієш в торгцентрі і не дізнаєшся)))
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Дівчата, хто стикнувся з проблемою випадіння волосся після пологів? Нам через тиждень 8 м.,десь місяць тому почало жахливо випадати волосся, страшно мити голову, таке враження що скоро буду лиса. Хто як рятувався? Може якісь вітаміни?
     
  19. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Zolotse це класична проблема після пологів. На фоні гормонів під час вагітності волосся гарно росте, після родів рівень гормонів падає і починає випадати волосся. Тут вітаміни не дуже поможуть. Те волосся що має випасти випаде, єдине що для росту нового можна спобувати масочки або вітаміни
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    В мене ця вагітність відрізняється тим, що волосся випадає дуже так інтенсивно :sad:. Хоча, може, в третьому триместрі нормалізується кількість, зменшиться. Моє волосся всюди... Прибираю і аж сумно: що ж то буде ПІСЛЯ пологів...
    Вітаміни, харчування - чи не найкращі за всі мої вагітності :), А от волосся... Чи то тому що "дівчата забирають у мами красу"? :girl_crazy: