Домашня бібліотека

Тема у розділі 'Читальний зал', створена користувачем Редвумен, 7 Квітень 2010.

  1. In4a

    In4a Well-Known Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    не псують, там спец. чорнила, що розраховані на довге читання і очі не втомлюються
    не потребує зарядки 2 тижні...

    І я люблю паперові книги, і теж думала, що не зможу читати без "шелесту сторінки", "запаху паперу" тощо, але такими темпами, як ми читаємо з чоловіком, на книжках можна розоритися, а так читаю е-бук і вже звикла, нормально, тим більше паперові книжки все одно присутні в нашому житті...
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    є такі спеціальні програми з шелестом. Та й Айпаді можна листати пальцем а не мишкою. :))

    ---------- Додано в 22:52 ---------- Попередній допис був написаний в 22:50 ----------

    Я думаю, як би ми не хотіли зберегти паперові книги - майбутнє за електронними. Може ще не 5 років, але за 50 років - точно!
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  3. Леді_І

    Леді_І Well-Known Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    В мого тата тисячна домашня бібліотека, кожна книга проштампована печаткою, де зазначено, що це його власна бібліотека і його прізвище... недавно я перебирала, аж сама диву давалась, скільки в нас всього, цілі шафи того добра... в результаті, лишила класику, все решта винесла...
     
  4. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    сподіваюсь, хоч на макулатуру? Думаю, що однією з основних причин "недоступності" паперових книжок - буде обмеженість ресурсів і, відповідно, дороговизна. Ми ж зараз не п"ємо з фарфорових чашок щодня?
     
  5. Леді_І

    Леді_І Well-Known Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    ага..
    та там такого радянського купа... зовсім неактуального...

    ---------- Додано в 23:18 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

    Тут я трошки незгідна... Ви ж бачите, скільки книгарень в нас відкрито... а от дороговизна-так, ціни високі...
     
  6. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    ну от! супер аргумент! книжки (в більшості) мають критерій актуальності, а для екології - це ж "смерть". Ми викидаємо тонни макулатури, а де ті дерева?? То я "за" електронні книжки. А хто має можливість купувати паперові як елемент розкоші - дуже прошу - але плати за це адекватну ціну (щоб "покрила" компенсаційну висадку дерев)
     
  7. Леді_І

    Леді_І Well-Known Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    Може трохи не в тему, та мушу висказатись: насамперед, екологію псують вирубування НАШИХ лісів іноземцями на меблі, які потім нам же з нашої сировини заламують нам ціни під гаслом "Італійські" там... чи ще якісь.... а книжки пожовклі двадцятирічної давнини... ну, це троха смішно... Ви ж пишете на папері, в нотатнику, який потім викидаєте...
     
  8. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    Мушу вас розчарувати, але я пишу нотатки в елетронних програмах...

    ---------- Додано в 23:30 ---------- Попередній допис був написаний в 23:28 ----------

    і це зовсім не смішно! таких книг багато і якщо кожен буде їх викидати без вторинної переробки - то "вийде" на ті самі "італійські меблі". Екологію треба починати малими кроками. І з себе.
     
  9. Леді_І

    Леді_І Well-Known Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    Розчарувати... дивно, ... яке мені діло, в чому Ви пишете... Ваші діти все одно пишуть, або будуть писати.... якщо вже на те пішло... чого більше шкода: очей чи листочка паперу...
    особисто мені дуже подобається пред сном взяти книжку і почитати... просто так, лежачи, розслабившись... без того сидіння за компом.... тільки не кажіть про ноути...
     
  10. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    а чому не казати? ноути, айпади - ми нікуди від цього не дінемось. А книжки дорожчатимуть! Тому все це питання часу.

    ---------- Додано в 23:42 ---------- Попередній допис був написаний в 23:42 ----------

    я б ще додала - ДЕРЕВА! І вибрала б останню відповідь.
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    найнадійніший спосіб зберігання інформації - папір! (нехай хтось доведе протилежне)))))

    купуєш є-бук (2000 грн мінімум) і купуєш книги в електронному варіанті. не думаю, що буде дешевше, ніж купити паперову книгу. потім слідкуєш за своїм є-буком: щоб не зламався, щоб не вкрали і т.д. А електроніку в нас зараз роблять так, що років 5 вона служить - і все.
    цікаво, а хтось відпрацьовану електроніку здавав колись на повторну переробку? там теж купа шкідливих речовин, які забруднюють довкілля. от вам і екологія з вирубуванням дерев. краще менше б рекламних буклетиків і всіляких жіночих-чоловічих журналів друкували.
     
  12. Molecule

    Molecule New Member

    Відповідь: Домашня бібліотека

    В моїй домашній бібліотеці є різні книжки,такі що ще від бабці дісталися.Завжди стараюся поновити бібліотеку новими книжками,але старі мені якісь більш рідніші. В електронному вигляді теж маю,але електронний вигляд ніколи не зрівняється з паперовим. Папір перемагає однозначно.
     
  13. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Натрапила на цю тему і не можу пройти мимо. Для мене якраз актуальне питання домашньої бібліотеки. Взимку тато зробив стелажі, тож ми тепер активно поповнюємо свою бібліотеку, звичайно, паперовими книжками. Ще кілька років тому я більше читала електронні книжки. Але після суттєвого погіршення зору повернулася до паперових. Та і емоції зовсім інші від читання паперової книжки. А ілюстрації взагалі незрівнянні, особливо в дитячих книжках. Дуже тішить, що за останні роки друкується багато україномовної літератури.
    Переглянула свою колекцію, щоб виділити якісь видавництва. Найбільше маю книжок від видавництва старого лева, Віват, А-ба-ба-га-ла-ма-га, Свічадо. Так вже історично склалося, що свою бібліотеку формую з нуля, тож мені не дісталося радянських видань. Трохи мені бракує класики, якщо чесно. Але не відчуваю зараз потребу в читанні Шекспіра, Достоєвського чи Шевченка. Хоча свідома того, що вони мають бути в моїй бібліотеці. Думаю, ще трохи, піде дитина до школи і почну поповнювати ряди класикою.
    При нагоді сфотографую свою домашню бібліотеку.
    Може ще хтось поділиться розповідями про свою бібліотеку :girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    в нас навпаки, бібліотека за радянських часів була дуже велика. Мама купувала і виписувала все, що можна було в ті часи. Маємо велику бібліотеку української класики, десь 50 томів, дитячої літератури теж було багато. Але за ці всі роки багато розгубилось, втратило вже вигляд...частину здали на макулатуру. Тепер теж хочу поповнювати заново. Дорослої поки мало маю за ці пару останніх років. Книг 20. А от дитячої - дуже багато. Вже нарахувала 50 з хвостиком. Намагаюсь дитячу купувати таку, що буде окрасою бібліотеки на довгі роки, а може й покоління. З гарними ілюстраціями, якісною поліграфією. В мене є список бажаних книг, поступово замовляю і викреслюю. Але постійно додаються нові, вже не встигаю. Але за новинками слідкую і аналізую.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Аналогічно. В моєї баби дуже велика бібліотека, я завжди мріяла, що баба мені її подарує. Але зараз хочу свою власну, сучасні видання, гарні переклади. Дуже хочу українську класику, бачила англійською Шевченка в-ва Основи з крутими ілюстраціями.
    Поки що своїх маю біля 10, ті, що не сподобались - продаю. Дитячих також є багато, навіть не думала, що аж так багато, поки ми не почали їх пакувати при переїзді і то мала вже купку відклала віддати. Планую в дитячу кімнату стелаж для книжок також
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Теж в дитячу буду планувати окремий стелаж на книжки. Принаймні мрію про це )
     
  17. Online

    Online Well-Known Member

    Вирішила при нагоді перебрати домашню бібліотеку, давно треба було це зробити. У зв‘язку з цим питання: куди ви діваєте книжки, яких хочете позбутися? Крім контейнерів Оселі? Маю на увазі не відверту радянську макулатуру, а невдалі для вас покупки, які не зайшли і перечитувати ніхто не буде. І ще одне: чи існує десь у Львові хороший повноцінний буккросинг ( кросбукінг?) В 2009-2010 було багато такоі ініціативи по кав‘ярнях і в книгарні Є, але вона швидко здулася. Може десь все ж нормально функціонує?
     
    Останнє редагування: 10 Квітень 2020
  18. Ассоль

    Ассоль Dreams come true

    Я відносила книги в бібліотеку на Мулярській, в них є спеціальний контейнер для книг. Але вони мають обмеження - книги від 2000 року (якщо добре пригадую), не російською мовою. п.с. Ну, але наразі вони не працюють, поки карантин.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Online, а чому відкинули Оселю? Я в них дуже часто купувала книги. Хороший варіант і прзбутись, і зробити добру справу.
    П.с. Туди деякі люди саме за книгами ходять).
     
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @Online, на вул.Бр.Рогатинців, 30, є книгарня, яка продає вживані книги, ми їм продали за символічну ціну (десь гривень 10 за книжку), але вони беруть більш-менш придатний для них комплект (перевага сучасній літературі, або, якщо старе, то щось вартісне) і кожну книгу зокрема не оцінюють. Щоправда, то було вже десь роки 2 тому, чи актуально зараз, не знаю. Ті продавці, що біля Федорова, взагалі не цікавились, казали, що можуть приїхати забрати, хіба якщо у вас там ціла кімната книг.
    А ще @Akina організовувала збір в їхню сільську бібліотеку, то після останнього перегляду наші книги поїхали вже туди.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1