Хатні клопоти

Сад моєї мрії або квіти біля будинку

Posted by галичанка on 28 Червень 2010 відповідей - 2.660
  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я взагалі не спец), але вже декілька троянд посадила. Правда в мене плетисті, може є якась різниця. То купувала десь +- в такий час, садила, і все цвіло. Ну але може то мені так везло. І, до речі, теж маю одну таку троянду, яка просто зависла без жодного розвитку. Бачу, що гірше їй вже певно не стане), тому буду її пересаджувати.
     
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    В нас у селу є розплідник(?) троянд. Продавали донедавна кущі вже майже з зав'язаними пуп'янками. Братова накупила, насадила. Трохи вони переболіють, те що було до цвітіння, точно не зацвіте ,а далі, якщо благополучно вкоріняться і зацвітуть ще.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Плюсуюсь за рододердрон, якщо там не буде забагато сонця. Рододендронів є дууже багато видів. Потрібно дивитись конкретний і його характеристики.
    Мої ще не цвітуть, але так само квіток буде значно менше, ніж минулого року. І в куми ідентично, можливо через погоду?
    Я не утепляю на зиму, давала кислий грунт, мульчую хвойним опадом + польське добриво спеціальне
     
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Планую овальну величеньку клумбу перед парканом. Хочу її чимось таким засадити, щоб було високе, густе і гарне. Бо навпроти сусіди будуються дуже близько. Хочу трохи від них сховатись. Туї не люблю і все те, що потребує підрізання, моделювання крони. Хочеться чогось максимально природнього. В нас все в еко-стилі, природні кольори, контури, ландшафт. І штучно облаштовані рівненькі клумби тут не впишуться. Я в садівництві повний нуль. Не знаю навіть, в яку сторону дивитись. Дякую, хто відгукнеться:girl_smile:
     
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    З одного боку барбарис Тунберга Superba - класнючий, густий, дуже декоративний кущ. Якщо не моделювати, якраз заросте добряче за кілька років. Йому в ноги таки можна дати якийсь повзучий ялівець (я теж не люблю туй, але ялівці зовсім інакше виглядають). Подивіться в бік Grey Owl, буду собі такий брати теж. Далі можна з високих посадити деревовидну гортензію, Анабель росте досить висока. Ну і англійську троянду - раджу Lady of Shalott або ще хороші відгуки має Teasing Georgia, Crocus Rose. Першу і третю маю - чудесні кущі, в мене під 2 метри, цвітуть густо, зроблять вам влітку стінку за 3 роки. Правда, я за трояндами таки почала системно доглядати, якщо просто посадити і забути, то 50/50 як вона буде рости. Але догляд не важкий. По низу дати хости, гейхери, між ними натикати кілька гладіолусів чи лілій, якийсь злак.
    Насправді, на таку клумбу можна багато чого насадити. Важче, коли має бути рівнесенько під лінієчку :)
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  6. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    @Haidee, дякую, йду це все гуглити:girl_smile:І ще питаннячко: а ті троянди будуть по дерев‘яному паркані плестись? Дошки йдуть горизонтально з щілинами по кілька сантиметрів між ними. Чи краще для них там ще сітку прикріпити чи щось інше, по чому плестись добре?
     
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ні, то не плетучі. Я власне подумала, що вам треба високі кущі. Плетучі можна по дротиках запустити, так надійніше буде. Якщо хочете плетучі, то з жовтих раджу англійку Golden Celebration, а не з англійок можна насправді брати ті, що @Rodionochka колись показувала. То або Santana, або Flamentanz. То взагалі «неубиваємі» сорти. Ще класна темно-рожева Лагуна, і класика - Pierre de Ronsar. Я маю Parad, вона для неширокого місця підходить. Воно тільки звучить страшно, насправді всі ті сорти є в наших українських розсадниках, можу кинути лінки на перевірені магазини. А з назвами, бо завжди вичитую про сорт перед плануванням клумби. Є дуже вредні троянди, які постійно хворіють, а є отакі, що де втикнув, там і прижилася.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  8. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Так, високі краще. Я чомусь думала, що є або звичайні троянди, або плетучі, про високі кущі не знала:girl_blush2:
    --- дописи об"єднано, 20 Травень 2020 ---
    Ооо, то мені такі треба, де втикнув, там і прижилася. В мене тут глина. На клумби привезу чорнозем.
     
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    То власне англійські троянди такі файні. Є ще флорибунди високі і пишні, але то треба підрізати, формувати і вони таки менш «розкидисті». Зараз знайду Вам фотку гарну моїх сортів, щоб ви уявили, що то за звірі)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Перше фото не моє, але моя цвіте десь так само. А розмір на зараз на другому фото. Це я 164 см росту стою трохи вище клумби, а моя Леді ще набирає висоту (я підрізаю навесні).
    Риторичне: чому мені всі фото обертає на 90 градусів?
    F29F4084-6B09-4D42-9323-B1E15BB91BF4.jpg 0AFD4FF9-9CF0-42DF-967E-4241D9DEA20A.jpeg
     
    • Подобається Подобається x 5
  11. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    @Haidee, дуже гарна, я вже теж таку хочу:girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    @Haidee, погуглила, майже все красиве. Гортензію, мабуть, не буду садити. А решта люкс. Вивчила кілька нових слів:girl_crazy: З того всього маю одну звичайну лілію минулорічну і цього року замовлення насіння робила на флоріумі, то прислали в подарунок 3 лілії-гіганти. Прийнялись, подивимось, який цвіт буде. І ще маю "лопух":girl_haha:, сусід поділився. Дуже мені на один з різновидів гейхери схоже. Можна буде на ту клумбу десь на перід переселити, бо зараз все під парканами живе.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    які перевірені інет магазини рослин радите?
     
  14. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Написала вам в карму, якби раптом не було видно повністю, то стукніть в пп.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Пересадки все таки не уникнути, краще зараз пересаджу, ніж за місяць. На території мого міні "квітника" плануємо викопати септик, на цвітіння ненадіюсь, хоч рослинки збережу.
     
  16. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Киньте, будь ласка.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. l_treasure

    l_treasure Member

    І менііііі
    Я також починаючий садовод. Від ваших фото троянд просто млію. Наразі маю недобрий старт. Посадила магнолію. Мабуть, гроші викинула в смітник. Гліцинія ще думає, чи рости чи всохнути:girl_haha:
    От ще хочу гортензію. А скажіть, то ще можна її садити, чи вже на осінь лишити ту процедуру. І як правильніше за нею дивитись:d7:бо читаю, читаю, а толку наразі мало
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    На мою скромну думку, то все садиться восени або навесні, коли процеси росту в рослинці призупинені і вона спокійно може кинути всі сили на вкорінення.
    За гортензією я якось особливо не доглядаю. Обрізка (тут обережно, залежно від класу обрізка сильно впливає на цвітіння), зводоження, трохи підкислювати ґрунт, якщо у вас вапняковий. Взагалі я найкраще вмію поводитися з трояндами, бо вже набила руку, зате успішно угробила 4 жоржини і гладіолуси, які в нормальних людей ростуть взагалі самі по собі))
    Магазини напишу тут без посилань, ніхто ж не запідозрить мене в рекламі?
    Перший, звичайно, Флоріум. Дорого, великий вибір, мені приживається все, крім троянд від них. Я не знаю, чому. Але я брала на розпродажі і всі три здохли. То більше не ризикую. Хоча, моя остінка теж від них і чудесна, але вона коштувала 450 грн за попереднім замовленням.
    Другий, то рози від Зіни. Добрі саджанці троянд, без претензій.
    Третій, мельсансад. Трошки слабші саджанці приходили, але теж всі прижилися. Просто там якась інша шипшина, на яку вони прищеплені, тому з ними було важче.
    Цього року взяла ще 3 троянди в Твоя Роза. Рано щось говорити, але прийшли найслабші з усіх магазинів. Прийнялися, збираються цвісти, все покажу. Просто ну дуже делікатні. Я їх так акуратно садила за всіма правилами, з добривами, вкорінювачами. Все одно трохи слабкі.
    Гейхери і хости брала на спеціалізованому сайті heuheria. ком. юа. Щось прижилося, щось ні, але щось я садила в правильні місця, а щось ні)
    Іриси, гортензія, тюльпани, нарциси, жоржинки, лілії - все з флоріуму. Вони мене трохи розчарували цієї весни з комунікацією, але рослини прийшли, як завжди, суперові.
     
    Останнє редагування: 24 Травень 2020
    • Корисно Корисно x 2
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Не пам‘ятаю, чи минулого року показувала щось, то трошки покажу осіннє цвітіння. Це десь вересень був. Може комусь сорти приглянуться :)
    Princess Alexandra of Kent, англійська троянда, це кущик-першорічка дав мені такий букет на осінь. Тобто, посаджена навесні і отак було у вересні. Зараз вже вища, буде гарнюня.

    8570C926-C4FC-4E82-BC8B-724B286EC686.jpeg

    6BDFA103-5EBB-4AB7-81DB-D043EBA55EB3.jpeg

    Ще одна остінка-англійка Crocus Rose. Я її садила на початку березня під сніг, бо так прислав магазин)) воно було мале і нещасне, отак стало на осінь, а зараз кущ густий і маю 60-70 см.

    C619031E-2C24-4972-9834-388B6D896490.jpeg

    Queen of Sweden. Ця взагалі приїхала у вигляді патичка :) дуже красива, восени була сантиметрів 30, зараз підросла.

    3422DFC0-6E55-46DB-8258-A1B9B5D21573.jpeg

    Ну і Lady of Shalott. Я її просто люблю та й все :)

    32621718-2949-4A63-9609-B4EB0A7BBD8A.jpeg

    Все, більше не покажу. То були остінки - англійські троянди, які дають кущі від метра до трьох. В мене є ще не остінки, скоро будуть нові фото.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 3
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Поговоріть зі мною про живий паркан). Хочу від сусідів, між нами сітка-рабиця, якось відгородитись. Хочу рослинами. Хочу щоб росли і на сонці, і в тіні. Є щось таке. Думала за бушпан, але він ніби довго росте. Натикала дикого винограду. Ще можу плюща.