Лохотрон - жорстока реальність

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем SovaBa, 31 Січень 2009.

  1. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Сьогодні чоловіка закидують повідомленнями і дзвінками з номерів 0800308080 і 0504395033, 0503720133 про нібито непогашений кредит в Дельта банку. Кредитів в жодному банку не брали, карток з Дельта банку теж немає. Читаю в неті про афери за цими номерами. Як заблокувати ці номери? Куди можна поскаржитися?
     
  2. New look

    New look Well-Known Member

    опція блокування номерів є у самому телефоні. Але в загальному, по досвіду можу сказати, що блокування не факт, що допоможе. Оскільки якщо вже Ваш номер попав до них у базу, то час від часу будуть діставати з різних номерів.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Ось і я сьогодні вперше в житті поралась на аферу:girl_devil:на ОЛХ (до слова час від часу купую там дещо і завжди все було ок, і взагалі я завжди десять раз все перевірю ніж щось зроблю, але нажаль цього разу якесь помітніння розуму чи що:girl_cray:)
    Шукала я малечі штовханці дитячі і так як незнала чи будуть вони актуальні нам довго та і чи будуть взагалі цікаві хотіла купити недорогі б/в, спочатку дивилась на оголошення у Львові щоб самій забрати, оскільки нічого не знайшла, почала дивитись і інші, заглядала кожен день десь тиждень часу і тут вуаля, те що треба - гарний стан за помірну ціну (це перше щоб мало насторожити, але я нераз купувала хороші товари за невисоку ціну) . Написала приватне повідомлення, запитала про стан, чи відправлять Укрпоштою, мені відписали що стан майже ідеальний, відправлять, так як ціна невелика (160грн) про аферу щось не подумала і навіть не запитала чи відправлять наложкою (чесно кажучи рідко купую на ОЛХ щось наложкою, та й сама кілька раз відмовляла покупцям в цій послузі, або просила мінімальний завдаток скинути бо завжди боялась що посилку не заберуть і я буду оплачувати доставку в дві сторони) і це була моя перша помилка, друга помилка мабуть в тому що я мала б передивитися профіль користувача і тоді б я зауважила що він нещодавно створений як і решту оголошень про продаж інших товарів. Що мене ще трохи заспокоїло то те що вона перейшла зі мною в переписку у Вайбер і там була яка не яка її (чи скоріш за все не її) фотка. Далі все стандартно, я скинула гроші і мені відписали що сьогодні (тобто вчора) відправлять, сьогодні вирішила перепитати чи відправили, думаю мало що може вчора не вийшло і тут я заходжу у Вайбер а фото її вже немає, повідомлення не переглянуте і тоді я вбила її номер в Гугл пошук і знайшла відгуки про шахрайство... Дозвонитись не змогла, на ОЛХ написала, повідомлення було прочитане без жодної реакції. Тоді я спершу написала в підтримку ОЛХ, поскаржилась на оголошення і на чат Приват24, з ОЛХ ще немає відповіді, хоча пише що користувач заблокований. В чаті Приват24 моє звернення записали, але сказали що треба ще заяву в поліцію написати, ок написала і навіть занесла (благо відділок не так далеко), правда заява була погано написана (я її скачала на ОЛХ) бо виявляється на мою суму стаття інша ніж вказано в заяві, часу те все переписувати вручну я не мала бо на вулиці мене чекала старша з меншою в колясці і прийдеться йти ще раз в понеділок... але я піду, і не через тих нещасних пару гривень, просто не люблю таке комусь спускати з рук. Незнаю наскільки це реально повернути кошти, але якщо вийде то переведу їх на благодійність.
    Для себе звичайно винесла урок і тепер буду в рази обачніша
    Пи.си. може в кого була така ситуація, наскільки то реально чогось добитися?
     
    • Співчуваю Співчуваю x 9
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    В мене ситуація з олх. Не можу зайти в свій акаунт. На службу підтримки пишу - нуль реакції. Акаунт має 5 років. Боюся чи не користуються ним вже шахраї. Що ще я можу зробити? Як відновити акаунт?
    В мене прив’язка до телефону і при відновленні паролю код підтвердження не приходить. Пароль само собою не працює. Пробую вже більше місяця. То вже все?
     
  5. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Моя мама вирішила перевірити стан мого рахунку в Україні в ощадбанку. Ми домовилися, що зв'яжемось по вайберу і я надам всю інформацію (на мій укр номер приходили смс). Рахунок перевірили, мама вийшла з банку і тут мені на укр номер почали дзвонити, а потім прийшли смс, що мій рахунок заблокований і потрібно перейти на сайт і вказати персональні дані для розблокування. Звісно, я спочатку зателефонував мамі, щоб це вирішити безпосередньо в банку. І о диво, ніякого блокування не було і це вже не перший випадок.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  6. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    в ощадбанку ви можете перевіряти стан разунку через чатбот або додаток, нащо все так ускладнювати
     
  7. New look

    New look Well-Known Member

    Напишу про дивну ситуацію, що мала недавно. Насправді не знаю чи це був шахрай чи реально так роблять, просто я не стикалась з таким. Отже, мала перевести велику суму в один заклад і пішла обміняти гроші в обмінник, взяла гроші і відразу пішла недалечко в приватбанк. Заходила, біля вхідних дверей нікого не було. Поклала гроші на свій рахунок і виходжу з банку. Переді мною виходили люди і я ступаю на поріг і мене перестріває мужчина, років 50. Починає розказувати чи я вже проголосувала за якусь програму чи щось таке, щоб дітям в якійсь школі дали музичні інструменти. Я кажу, ні, нічого не знаю. А він прямо таки вчепився в мене, я вже відходжу, а він ні, та чекайте, чого ви, давайте проголосуєте, це просто і бла бла бла. І просто таки тягне мене до терміналу. Починає щось там клацати на терміналі і каже введіть свій номер, і тут я розумію, до мого номеру прив'язана картка, на яку я лиш поклала всі гроші, і на автоматі ввожу інший номер. Видає, що такого немає, і дядько дуже здивовано каже " а що Ви не клієнт банку?", на цьому я пішла. І, що мені дивно, що він вийшов і ні до кого не чіплявся більше. Це реально у Львові отак за щось голосують? Бо це геть не нормально тягнути людину в банк і вимагати так, якщо і справді то не шахрай. Але мене збіги про гроші, та що нікого більше не зачіпав, насторожили дуже.
    --- дописи об"єднано, 27 Січень 2021 ---
    Підтримка там взагалі не реагує. В мене теж так пропав акаунт і раз чоловік якийсь дзвонив сварився, що оплптив штани, чому я не висилаю.Там мій номер вказано. Прямо кричав на мене. Зайти не могла в акаунт.
     
  8. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    було голосування за громадські проекти міста, але то ще у листопаді
    Проєкти | Громадський Проект Львів

    Мистецька школа майбутнього | Громадський Проект Львів ось за музичні інструменти, проект переміг

    і так, голосування через Приват 24 або термінал
    лише має бути львівська прописка
     
    Останнє редагування: 28 Січень 2021
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. New look

    New look Well-Known Member

     
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Ну але погодьтесь, метод був дуже "циганський". Я б до такого не додумалась - шарпати людей на вулиці і тягти до банкомату-терміналу.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    цим методом займались практично всі переможці цих проектів ,не виключення і школа дочки, яка теж у переможцях
    ( #SMARTpatio на Новому Львові | Громадський Проект Львів)
    школа, де вчаться всього 600 учнів +- ,дуже важко набрати тих же 2500-3000 голосів ,а іменно стільки мають переможці
     
  12. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Не розвод, але на майбутнє, якщо хтось так безпардонно чіпається, то говорите, що не маєте львівської прописки, чи вже проголосували за інший проект і голос свій використали. Дратує таке нахабство.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Мій варіант: якщо хтось так чіпляється, то кричите «охорона», «поліція», «аааа».
     
    • Смішно Смішно x 3
  14. dasha

    dasha Well-Known Member

    Не раджу продавця і тепер обережно буду ставитись до покупок на пром юа. Відіслали товар неналежної якості, а саме купляла силіконову скатертину за 360 грн, врізали дуже криво, коли поклала на стіл там клин шириною майже 2 см, виглядає стільниця. Негативний відгук на пром не публікують, мають тільки хороші, на зауваження пропонують вислати назад за свій рахунок. Доставка була 82 гривні і 82 гривні назад вислати. https://kiev.prom.ua/ua/p1403345121-skatert-myagkoe-steklo.html
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    ваш відгук опубліковано, шкода, що магазин не зовсім відповідальний
     
  16. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я сюди прийшла з незрозумілою ситуацєю. Відправляла посилку Новою поштою через ОЛХ доставку. Посилку не забрали. Вона повернулася мені. Я її відкрила, все на місці, але її відкривали, порваний пакет в який замотувала посилку. Жалітися на пошту чи як? Я щось не розумію, переживала щоб не була якась підміна товару. Але для чого це зроблено. Адже покупець оплачує доставку всеодно. Який зміст і для чого це провертати?
     
  17. Olga Letsdance

    Olga Letsdance Well-Known Member

    При отриманні покупець оглядає товар і якщо йому не підходить - повертає. Це нормальна практика, добре, що послуги перевізника він сплатив
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Та вже мені пояснили, що насправді покупець відмовився забирати. Бо з трекінгу виглядало, що ніхто не прийшов, і вона пролежала там відведені дні і автоматично повернулася.