Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    Хух, я нарешті перечитала темку, всю-всю.) Трохи мені прояснилися мої питання про ВА. Одне питання: який саме показник свідчить про титри високий/середній, бо в мене один 1.26, то ніби високий, але 1.86, то ніби вже капець завищений. На який орієнтуватися?[​IMG]

    Надіслано від мого SM-M315F, використовуючи Tapatalk
     
  2. Lotner

    Lotner New Member

    Дівчата, всім привіт
    Хто вагітнів з діагнозом аутоімунний тиреоїтид? Які обстеження проходили на етапі планування та як пройшла сама вагітність?

    Також цікавить чи був у когось рецедив дисплазії шийки матки після вагітності?
     
  3. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    одна вагітність з АІТ вже позаду, зараз закінчується друга. Все що робила-це лише здавала ттг щоб коригувати дощу л-тироксину в разі потреби. До речі, після першої вагітності антитіла до переоксидази прийшли в норму. Хоча л-т рок син продовжую приймати. Лише менша доза.
     
  4. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Не знаю чи у правильну тему, якщо не сюди, то скажіть куди.

    Отже згідно лікарських підрахунків родити буду якраз на Різдво і мене мяко кажучи вже потішили: давайте ми простимулюємо роди раніше щоб не було ніяких сюрпризів. Самі розумієте це свята, лікарів буде мало, тому краще народити раніше і не переживати чи нададуть вам допомогу у разі чого. Звісно будуть огляди і буде оцінка стану дитини, якщо всі показники будуть в порядку - рекомендують стимуляцію. Чесно кажучи від роддому де все максимально природно я такого не чекала. Сьогодні зустрілась зі знайомою, яка також мала народжувати 25 грудня і вона погодилась на стимуляцію родів, бо це типу нармальна практика і могли б бути проблеми зі страховою, якщо вона б відмовилась від рекомендації лікарів... Я в шоці і морально не готова на таке...
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  5. vilna

    vilna Member

    Здається, ви надто швидко хвилюєтесь. Родити ви можете і до Різдва і після, ближче до пологів рішення і прийматимете. Коли народжувала у 2016, в суботу та неділю було 2 чергових, практично жодного контролю(Тернопіль). Тепер знайомий лежав з Ковідом на Провідну неділю, то тільки медсестри ходили, і то не особливо (Івано-Франківськ). А ще залежить чи будете ви домовлятися про пологи і з ким, бо лікарі теж різні.
     
  6. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Я живу не в Україні і у нас інші правила. Мені потрібно вибрати роддоми вже і підписати з ними угоду, що вони мене приймуть. І рішення треба прийняти протягом тижня. Поки що їхня пропозиція ми вас приймемо скоріше і простимулюємо
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  7. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Hermi шкода що вас заставляють вибирати вже одразу. Чи в інших роддомах така ж ситуація буде?
    Тобто якшо ви не згідні на стимуляцію то вони з вами котракт не підпишуть?
    В контракті будуть одразу прописувати дату стимуляції???
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Hermi то напевно пізно зараз радити, але тут на форумі читала, що можна «посунути» собі дату останніх місячних на 2 тижні, щоб не нервували «ой ви переношуєте» в чесних 40 тижнів. Бо ж нормально народити і в 42 тижня. Але то на початку, як звертаєтеся вперше...
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Так. Мені видали дитячий паспорт (ну це дослівний переклад), в якому мій гінеколог запису всі мої аналізи і там записано планована дату родів. З тим документом я іду в роддоми і вони мають підписати, що готові прийняти народжувати ну і будуть паралельно до мого гінеколога мене обстежувати. В пятницю мене ошарашили і я просто не повірила що таке можливе. Поспілкувалася з тими хто народжував-виявляжться це нормальна практика. Але тут є ще один нюанс, якщо за показниками дитина не готова, то стимулювати не будуть і чекатимуть стільки треба.
    Я б хотіла народжувати саме там, оскільки це один із найкращих роддомів, вони максимально все стараються зробити без втручань, проводять підготовчі курси (у всіх напрямках-від того як вибрати правильну позу для народження до того в який садочок віддати дитину),також там є дуже хороші консультанти по ГВ і перші два дні вони майже завжди з тобою і допомагають.
    А от та стимуляція мене добиває... Я не можу зараз підписати що готова. Вони в пасі мають поставити дату коли вони приймуть, а в угоді прописати на що я погоджуюсь... Звісно ляля сама може попроситися скоріше... А якщо ні?

    Я можу відмовитися, але тоді родом мене може не прийняти,оскільки в них на той день не буде достатньо персоналу.
    Уточню, тут така система:ти реєструєшся на сайті і тобі дають 3 роддоми, які тебе можуть прийняти в цей час. Зі списку вибираєш один і він тебе веде до родів. А коли приходить момент Х-як пощастить, якщо в цьому роддому немає місць, то тебе направляють у перший вільний. Той який я вибрала, він один із найкращих у Відні і тут хочуть народжувати всі, тому я не можу вирішити: чи нехай буде що буде, чи підписати угоду і бути впевнена що народжу там де я хочу. До того всього додається той фактор, що родом знаходиться через дорогу від моєї квартири :).
     
    Останнє редагування: 25 Травень 2021
    • Подобається Подобається x 1
  10. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Hermi тут єдине залишається вибрати чи можлива стимуляцію перевищує інші переваги роддому.
     
  11. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    @Hermi а по яких аналізах вони визначають чи дитина готова чи ні? Бо всі що мені спадають на думку дуже приблизні і індивідуальні. А ще, якщо дитина народиться добряче пізніше? Мене це питання хвилює, бо перший раз в 42 повні тижні народила, і зараз теж все до того йде...не уявляю як би мене в 40 стимулювали, чим би це закінчилось... я в 41 і 5 писала відмову і це було найправильніше рішення евер!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    На 35 тижні роблять узд дитині, також вимірюють серцебиття. Потім через тиждень до родів роблять узд і визначають співвідношення серцебиття мого до дитини (отут я не можу сказати 100%,бо ні я ні чоловік не знаємо так добре медичної термінології). +я так зрозуміла що це буде комплекс аналізів і оглядів і базуючись на тому 2 гінекологи (незалежно) мають прийняти рішення.
    +також після огляду на 28 тижні можуть дати скерування в інші лікарні
    За всю вагітність, я маю 10 термінів в гінекологів, 5 у того що веде і 5 у гінеколога, який працює в роддомі, в якому планую народжувати. І це не може бути одна і та ж людина.
    --- дописи об"єднано, 25 Травень 2021 ---
    Вони це якось оцінюють. Я писала вище, що в однієї знайомої планові були 26, народила 12 січня без стимуляції.
    Я на 95% впевнена що просто так стимулювати не будуть і вони 1000раз перестрахуються. Але мені зараз в голові не вкладається ота вся природність процесу і як це важливо, а тут - давайте погоджуйтесь на стимуляцію, при тому що до родів ще ого-го.
     
    Останнє редагування: 25 Травень 2021
    • Подобається Подобається x 1
  13. phobika

    phobika Well-Known Member

    @Hermi та в принципі нічого надзвичайного в тих дослідженнях готовності нема.
    В Україні теж роблять біопрофіль плоду та ктг. По опису це те саме.
    Я лежала в пологовому у Львові (медінститут) з 39 тижня і аж до 41 т і 3 дні. Попала завчасно через рясні кров'яні виділення. Ці дослідження мені теж робили. І по їх результатах ніхто нічого не стимулював, там все було ок з дитиною, дочекались свого часу. Хоча мене дуже лякали, що в нас все пришвидшують і просто так ти 2-3 тижні не лежатимеш.
    Думаю, що вас просто хотіли попередити, що з 40 тижнів посилений контроль буде і у випадку підозри страждання дитини (це термін якщо що, і звісно то сумнівний показник) може бути рекомендована стимуляція.
     
  14. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Тут трошки інше формулювання:на Різдво мало буде персоналу, тому давайте напишемо дату родів скоріше і простимулюємо, якщо позвонить ситуація. І знаю людину, яку стимулювали, бо якщо дійсно почнуться роди на Різдво, її б відправили в інший роддом.
    В п'ятницю записалась до свого гінеколога, буду ще радитися з ним...
     
  15. phobika

    phobika Well-Known Member

    Ех... це ще раз доводить, що люди є люди, і жодна медична система не може виключити людський фактор - тобто лікаря, який на Різдво не хоче приймати пологи. Співчуваю, що мусите заморочуватись цим питанням прямо вже:girl_sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Hermi

    Hermi Well-Known Member

     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  17. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Все вирішилось навіть дуже просто :) гінеколог сам був здивований пропозицією роддому, тому він сам до них зателефонував і взнав на яку дату готові вони мене прийняти і записав потрібну для них дату. А там вже буде видно.
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  18. Vikusya

    Vikusya New Member

    Привіт, дівчата з ВА, чи є такі, хто не мав ЗВ чи викиднів (якщо перша вагітність наприклад), але ВА виявлений і чи приймали ви ліки в такому разі під час вагітності, якщо так то які саме?
     
  19. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Найчастіше виявляють ВА уже після проблем із виношуванням і то не зразу. Так було в мене і в братової. Єдине щодо ліків можу сказати, що у нас з братовою вони відрізнялися (я пила тільки Аспірин, дозу корегували залежно від аналізу, а братова колола Клексан) через термін - братова втратила дитинку на 38 тижні, у мене були втрати у першому триместрі. Також на корекцію лікування впливають показники самого ВА.
    Хоча молодшу дитину (4 вагітність і друга успішна) свою я до 15 тижня носила без ліків, але вже із ВА, який тільки тоді діагностували за щасливим збігом обставин. А старшого сина (1 вагітність і перша успішна) народжувала без цього діагнозу, хоча Прокопчук сказала, що тоді мені пощастило, бо скоріш за все ВА вже тоді був (мало не стекла кров'ю після КР).
     
  20. Jusi

    Jusi Ловець емоцій


    --- дописи об"єднано, 3 Червень 2021 ---
    Я вагітніла з таким діагнозом, навіть ТТГ тоді не було в нормі. Вагітність пройшла без ускладнень.
     
    • Інформативно Інформативно x 1