Де ми плануємо відпочивати влітку?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

  1. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    В Затоці зараз є @Matvijko, якщо не помиляюся, то можливо напише, яка погода
     
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Отже, на угорському кордоні не вимагали ніяких тестів, довідок тощо. Наклейки про транзит теж не вчіпили. Але коли ми заїхали на звичайну заправку, то касир нас попередив, що можуть оштрафувати поліція і ми поїхали. Ну і вишенька нашої подорожі - 8 годин на кордоні Тиса. При малій кількості авто. Так довго я ще ніколи не стояла...
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Тобто в цілях туризму пропускають? Ви показували броні чи інші документи, які підтверджують ціль поїздки?
    В Австрії на автобані вас нікуди не впустять без негативного тесту чи прививки . Якщо заїжджати в села-як пощастить,але майже ніде не запитують.
     
  4. phobika

    phobika Well-Known Member

    @Hermi а не порадите якесь місце в Австрії для відпочинку влітку? Чоловік хоче, щоб були гори, мені би ще якесь озерце, хоча би щоб помилуватися. Хочемо поїхати в кінці серпня, днів на 5.
    Мене цікавить будь-яка інфа: від району, який варто подивитись, до прийнятної ціни, може якісь ще особливості є.
     
  5. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Я поки не знайшла підтвердженої інформації чи дозволені поїздки з метою туризму з України , до всіх приїжджають лише по поважних причинах і з купою підтверджень.
    А так з радістю підкажу, головне скажіть що вас цікавить: гори, озера,спа, вина, історія. яка вікова категорія. Я закохана в Австрію і кожного дня відкриваю щось для себе нове.
    Культові місця: Гальштат, Санкт Вольфганг і всі озера навколо. В Атерзее в серпні можна навіть купатися. Мондзее, Вольфганзее, Фушельзее- якщо брати готель, то лише з виходом до води, там міського пляжу майже немає. Найкраще їхати машиною і змінювати локацію. Також можна в Тіроль, там вищі гори, але це дальше і буде дорожче. Також мені сводобався Бадхоф Гаштайн: там в основному гори, є підйомники, дуже гарні водоспади не долеко. Кажуть що там дуже гарні термальні води (типу міського басейну +спа), але нам було достатньо того що в готелі
    П. С. Гори у Австрії є майже всюди, навіть у Відні :) (типу горби, але не рівнина явно)
    По цінах, якщо харчуватися в кафе (хойрігер), можна вкластися навіть в 15 євро з людини (пиво+величезна відбивна з салатом). Проживання, тут складніше, залежить від регіону, ну і врахуйте що австрійці вирішили відпочивати вдома і багато готелів вже зарезервовано
    Особливості:все залежить від вподобань: якщо хочете комфорт і впізнати австрійську кухню:тоді беріть лише сніданки, можна просто знімати житло в селян. Якщо шукаєте через букінг-обовязково перейдіть на офіційний сайт і там можна знайти дуже гарні знижки. Транспорт в Австрії дуже хороший, але дорогий і в селах ходить рідко, на вхідних може не ходити. Тому я б радила їхати авто.
     
    Останнє редагування: 14 Червень 2021
    • Подобається Подобається x 2
  6. phobika

    phobika Well-Known Member

    Дякую за відповідь. Я мабуть потім ще порозпитую детальніше. Ми будем їхати з Чехії машиною, маєм тут дозвіл на довгострокове проживання. Тому питання в'їзду мене не сильно цікавить - на разі можна, але треба буде дивитись ближче до дати подорожі, які діятимуть правила. На той час матимемо повну вакцинацію, тому надіюсь, що заморочок не буде.
    Ми будемо з 4-річним сином. Тому нам треба варіант, щоби тато міг іти в гори, а ми і в готелі чи біля нього могли розважитись.
    Ще для нас важливе питання харчування, бо дитину не будеш кілька днів підряд годувати канапками. Якщо їхати в якесь село, то чи буде там якесь кафе, магазин, чи краще вибирати більші населені пункти?
     
  7. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Тут все відносне, і треба дивитися по гугл картах, що і де. Я живу на виїзді з Відня і дуже часто їздимо харчуватися в сусідні села. Один раз натрапили на село де 10 хат і шикарний хойрігер з дуже смачною і різноманітною кухнею, зараз всіх друзів на ту глуш підсадили.
    +якщо поблизості є меркур чи шпар - без обіду не залишитись. Це звичайні супермаркети з дуже смачною кулінарією.
    Але якщо ви не фанат прогулок, то краще вибирати більші села. Ми наприклад жили в готелі, де до найближчого будинку було 1 км, і так розкидані всі будиночки. Але туди приїжджали для прогулок озерами і горами, люди з дітьми виходили о 8 ранку і лише в 19 поверталися. Але до такого треба звикнути.
    Якщо матимете якісь питання, звертайтеся.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. lunti

    lunti Member

    Я зараз в Чорноморську. З суботи почались дощі, але тепло, люди трохи купаються, хоча вода прохолодна. Але тут дощі не такі, як у нас, що на пів дня затягне, тут хвилин 5-10, і сонце. Вода чиста, прозора, минулого тижня і ми купалися. Пляжі також чисті, гарний пісок. Відпочиваючих поки мало, тож пляжі не переповнені. Ми перший раз тут відпочиваємо, але приємно вражені, чисте, доглянуте місто.
    Це сьогоднішнє море
     

    Вкладення:

    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Popi

    Popi Well-Known Member

    Я люблю чорноморськ, і враховуючи що ми були на дуже класних пляжах за кордоном (це і Канари, Сардинія, материкова Італія і тд) то дуже приємно вражена Чорноморськом. Цього року теж туди навідаємось. Дякую за відгук )
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Tetty

    Tetty Member

    Підкажіть, чи їздив хтось на Кіпр самостійно, без турагенції. Бо знайшла і квитки, і житло, правила поїздки наче зрозумілі, але якось важко зважитись вперше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. woolf

    woolf Well-Known Member

    Їздили в листопаді 2019 року. Дві сім’ї з дітьми, все організовували самостійно.
     
  12. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ми їздили, але ще в кінці 2019 року. Теж самі купували квитки, страхівки, житло бронювали на букінгу. З аеропорту взяли одразу авто на прокат і з допомогою навігатора спокійно добрались до житла і їздили всюди, куди хотіли без проблем.
     
  13. Popi

    Popi Well-Known Member

    Ми їздили . Яке саме питання вас цікавить ?
    --- дописи об"єднано, 15 Червень 2021 ---
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Tetty

    Tetty Member

    Цікавить чи легко порозумітись з місцевими?
    чи немає якихось додаткових реєстрацій проживання (як в деяких країнах).
    Чи достатньо переліт+страхівка+житло+авто?
    Які підтвердження поїздки потрібні на паспортному контролі?
     
  15. woolf

    woolf Well-Known Member

    Нас нічого не питали, взагалі. Зараз — не відомо.
     
  16. Popi

    Popi Well-Known Member

    В нас було бронювання на букінгу , просили показати . Було враження шо 80% жителів розмовляють російською
     
  17. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Англійською без проблем. Російської ми не використовували принципово. Навіть, коли нам приносили російською меню, щоб полегшити вибір страв, то ми просили англійською, говорячи, що російської не розуміємо:girl_smile:
    --- дописи об"єднано, 16 Червень 2021 ---
    На листопад 2019 було достатньо. І навіть того не перевіряли. Як зараз - не знаю.
     
  18. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Можливо комусь пригодить, правила транзиту через Угорщину https://tripadvisor.mfa.gov.ua/?page_id=1973&location=hu
     
  19. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Дуже дякую обом за відгук, теж планую Чорноморсь цього року, але жодного разу не була, то мала сумніви...
    Ну але як хоч декому подобається, то мабуть, варто спробувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Від Угорщини залишились лише неприємні враження(. Ягідкою на торті був штраф у 30 євро за те, що заїхали не на той пропускний пункт. До слова, з авто ніхто не вийшов. Черги на кордонах з цією країною взагалі наймасштабніші. Темпи роботи митників наближені до рекордного мінімуму. Особисто в мене було враження, що це якась всеугорська акція протесту.
     
    • Інформативно Інформативно x 2