Особисте зростання й розвиток

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 30 Вересень 2009.

  1. Гелена

    Гелена Well-Known Member

    таке от виникло в мене питання зранку до всіх (пізніше скажу чому): що ви робите для свого особистого росту і розвитку? для власної ефективності?
    ну, наприклад: читаю спеціальну літературу, відвідую тренінги, планую свій час ну або нічого не роблю спеціально, тому що... і т.д. і т.п.

    які якості в собі ви хочете розвинути, які риси характеру змінити? чи вже знайшли способи це зробити? чого досягли?
    поділіться досвідом і думками :)
     
    • Подобається Подобається x 14
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Особистий ріст і розвиток

    не знаю чи це те що ви мали на увазі - багато читаю і займаюсь мовами (займаюсь не те що б вчу, а щоб не забути те що знаю :) - читаю художні книги ін.мовами і трохи вчусь як є час (підручники, вправи), розмовляємо з чоловіком на а різні філософські і, якщо так можна сказати, історичні теми - мені здається це нас обох дуже збагачує.

    По тренерській роботі - шукаю нові вправи і підходи, щоб клієнтам не було нудно :)
     
    • Подобається Подобається x 10
  3. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: Особистий ріст і розвиток

    А я вчила англійську (в школі німецька була) з ЄШКО. І так мене то затягло, що як поступила, то знань моїх вистачило щоб ще й іншим підказувати. Дуже багато всього хочу навчитися, але поки що тільки хотінням і обмежуюсь. Лінива стала... Розпорядок це найважливіше чого я могла б себе навчити. Бо маючи його багато чого можна реалізувати. Але не вмію жити за розпорядком, та й не надто напружуюсь, мене він дратує... От і який після цього розвиток? :girl_sad:
     
    • Подобається Подобається x 4
  4. Annette

    Annette Well-Known Member

    Відповідь: Особистий ріст і розвиток

    О!!! Це тема як раз для мене! Маю пунктик в питанні саморозвитку і вдосконалення! Коли нічому не вчусь, нічого не взнаю корисного для себе, для своєї професії починаю впадати в депресію. Тому за останні три роки після закінчення ВУЗу встигла получити другий диплом заочно, здала успішно екзамени на сертифікат САР (міжнародна професійна сертифікація бухгалтерів), вивчаю англійську мову (хотілось би більш інтенсивніше), а зараз ще пішла на курси водіїв. На роботі завжди намагаюсь бути в курси останніх подій, тому як законодавство в нас змінюється зі швидкістю думки:8:. З цією метою заставляю:download: себе постійно читати періодичні бухгалтерські видання.
    Одним словом, це вже в мене як наркотик! І з минулої роботи я пішла тому, що вже почала "застаиваться", не було як і куди розвиватися і йти))))
    :tanksmile:
     
    • Подобається Подобається x 15
  5. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Особистий ріст і розвиток

    раніше багато чим займалась: курси, тренінги, література і т.д.
    Зараз освоюю одну із самих важливих професій Мама, тому більшість мого розвитку на сьогодні це дитяча л-ра, дитяча психологія ну і більшість в цьому напрямку (не тільки дитяче, але напряму пов"язане з дітьми).
    може хто і скаже Отупіла, бо з перспективної, прогресивної стала домашньою, але вважаю - на все свій час. В моїх пріоритетах зараз сім"я, а все решта зачекає.
     
    • Подобається Подобається x 39
  6. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    вважаю, що "домашність" не є деградацією як в нас часто розуміють. Типу жінки сидить вдома і тупіє.

    Можна розвиватись і в зовсім домашніх напрямках - те саме рукоділля, куховарство - це ж мистецтво!
     
    • Подобається Подобається x 16
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    згідна, але здебільшого все вимірюється в грошах і престижності посади, тому "домашність" прирівнюється до квочки домашньої...
     
    • Подобається Подобається x 8
  8. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    згідна....мені от вчора одна знайома каже , а нащо мені нігті нарощені та манікюр якшо я сиджу вдома з дитиною:haha:)))))))))))
     
    • Подобається Подобається x 8
  9. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    та хай собі ми ж то знаємо .... :)

    а це мене завжди дивувало - от для чужих людей розфуфирюються, а для своїх найрідніших і нечесана, немальована, недоглянута згодиться. Невже ті жінки більше люблять своїх колег по роботі і людей в маршрутці, ніж рідного чоловіка?
     
    • Подобається Подобається x 14
  10. Annette

    Annette Well-Known Member

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    Я вважаю, що тут все залежить від того, як жінка себе почуває в цій ролі. Кожна людина шукає своє місце в житті і шляхи самореалізації. Хтось знаходить себе в роботі, хтось в сім'ї, а комусь повезе реалізувати себе успішно в обох сферах :)
     
    • Подобається Подобається x 6
  11. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    Мене вічно тягне щось робити. Якщо не кручуся над чимось, то на мене депресняки находять.
    По роботі ніяк не розвиваюся. Ну, бо специфіка така, що тяжко. Що могла вже навчилася, наразі рости нема куди. Мрію про якісь позитивні зміни. Від того вже кілька місяців приходжу на роботу без особливої ініціятиви. Тішуся, коли бувають дні, завалені роботою, інакше страшенно нудьгую.

    Спеціяльність у мене мовна, тому мовами та різними мовними статтями постійно цікавлюся. Страшенно хочеться навчитися ще якоїсь нової мови. Навіть почала японські самовчителі слухати, але поки лишила й працюю над тими, що знаю, аби не забути, що вже навчилася й додати до того щось нове. Часто переглядаю граматичні таблиці, підручники. Обожнюю книжки з фразеологією.
    Ще люблю почитати книжки з психології, то дає багато думок щодо праці над своїми рисами. Ну, і щодо того, як я свою дитину виховую.
    Ще купила собі книжки, щоби навчитися малювати, але наразі вишиваю. Планую спробувати й інші види ручних робіт, тільки не все зразу, а то я таке шило в тому плані, можу купу всього почати й до кінця не довести, бо мені завжди все цікаво. От над тою рисою й працюю, аби не бути аж таким круть-вертем і завершувати почате.

    Крім того, зараз вдосконалюся в дякуванні. Раніше завжди боялася, а цього року нарешті взялася за це конкретно й наразі лише позитивний поступ у тому.

    Хтось писав про дискусії з чоловіком. У нас так, відколи ми разом. Вічно один одного якимись статтями завалюємо й про них балакаємо. Це дає дуже багато. Часто запрошуємо в гості людей, з якими теж багато дискутуємо.
    Ну, і ще для власного розвитку дивимося тепер природничі й документальні фільми принаймні раз на тиждень.

    Ще один виклик зараз маю - двоє студентів, з цілковито різними рівнями знання української. Підручників для іноземців мало, тому складаю плани уроків та завдання сама. Це мені дуже подобається. Шукати матеріяли, укладати план в голові, переварювати переглянуту інформацію й врешті-решт викладати то в систематизований урок. Мої студенти кажуть, що я жорстка. Для мене то похвала, бо значить, що не мають коли нудьгувати. :xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 20
  12. Meriroma

    Meriroma В пошуках себе...

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    В мене така робота, що якраз повязується з ростом.
    Для мене розвиток, це спілкування...з друзями, колегами по роботі, клієнтами, партнерами, проведення конференцій і присутність на них в ролі слухача.
    Я теж сиділа з дитиною майже 2 роки, а потім, як вийшла в люди, то здавалось з клітки на волю вирвалась.
    Найгірше для мене - це залишитись без спілкування з навколишнім світом. о тоді я точно тупію і ніякі рукодільські і куховарські розвитки не допоможуть. я мушу постійно бути серед людей, почувати себе в центрі уваги, чути компліменти, відчувати, що комусь потрібна і що роблю все правильно.
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    А чому так?
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Natalya

    Natalya Well-Known Member

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    Цікаво, а у Вас діти є або може ви домогосподарка? Теоретично з Вами згідна. А практично... з дитиною, яка ще й сьогодні вдень взагалі не спала, навіть перелічені Вами мистецтва мене не торкнулись.
    Я не роблю нічого. Зростаю дитину, а моє зростання тормознуло і деколи з останнього дуже сумно...
     
    • Подобається Подобається x 5
  15. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    є один і очікуємо ще одного ;)

    мене торкаються. І якщо рукоділлям не випадає займатись щодня, то раз в тиждень однозначно ;)

    зовсім так нічого? а хіба це мало? виростити Людину ІМНО значиміше аніж папірці в офісі перекладати, тощо. Просто в другому випадку є видимість роботи, зайнятості, а в першому здається що День Сурка - хоча воно відверто не так ;)
     
    • Подобається Подобається x 14
  16. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    У мене перші 3 місяці були паузою, а далі...
    Дипломну написала, притому дослідження немаленьке, керівник була в приємному шоці.
    Останній курс із червоним дипломом закінчила. Правда, брала академку для малого, і пари пропускала через одну, але надолужувала додатковим читанням матеріялів удома. На жодну практичну не прийшла неготова.
    Вдома проводила приватні уроки, також успішно. Робила переклади. Притому на дитині й чоловікові моя домашня праця не відбивалася. Обоє завжди були доглянуті й нагодовані (і життям задоволені). За 3ій рік, що з малим сиділа в хаті й взагалі не працювала, вивчила англійську.
    Вишивати пробувала, але не йшло. Зате купа всього іншого ще й як.
     
    Останнє редагування: 30 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 11
  17. Coffe13

    Coffe13 Well-Known Member

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    А я навпаки - перших два місці - дипломний, а потім... а потім не дуже то й розслабилась помаленько підробляла проектуванням меблів, а коли малій було рік і два місяці - пішла на роботу, працювала по пів дня. Хоча...тепер думаю,що наступній дитинці, коли буде Божа ласка, намагатимусь вділити більше часу.
     
    • Подобається Подобається x 7
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    Росту! Форум постійно читаю. Тут всякого багато, зачитаєшся.:girl_cool::girl_cool::girl_cool: :girl_cool:
     
    • Подобається Подобається x 24
  19. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    Ні, в мене перші два місяці було відчуття, що мозок промили, примітивні слова з голови вилітали. А потому бакалаврат здавала, але досить добре здала, сама дивувалася.
    А я би хотіла другій дитині стільки часу присвятити, як Даркові, але як то зробити, не уявляю ще.
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. Coffe13

    Coffe13 Well-Known Member

    Відповідь: Особисте зростання й розвиток

    Всі питання варто вирішувати по мірі поступлення - серце підкаже як то зробити.
     
    • Подобається Подобається x 7