Порохотяги

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем levandivka, 2 Грудень 2007.

  1. levandivka

    levandivka З яйцями...

    В цій темі обговорюємо порохотяги (/пилосмоки).
    Бажаючим поговорити про місце їх продажу варто звернутися в гілку реклама.
     
    Останнє редагування: 18 Лютий 2011
  2. Milka

    Milka Moderator

    Минулого року купили собі порохотяг [​IMG]
    ось тут про нього http://www.samsung.com/ua/consumer/...eaner&subtype=bagless&model_cd=VCC4335V3W/XEV, а тепер хоч плач:girl_cray:. Мало того що там постійно(після кожного прибирання) треба прати ці фільтри з паралону, вже і потужності немає на 50 відсотків. Дзвоню в сервісний центр, а вони кажуть що потужність залежить від чистоти фільтрів і вони мені нічим не зарадять. Ще треба буде відвезти його туди хай подивляться яка там проблема. До речі і в сервісному сказали що ці порохотяги не ахти:girl_devil:.
    Поділіться власними досвідами з покупкою порохотягів, щоб я ще раз так не попалась.:girl_sad:
     
  3. NikaLovely

    NikaLovely Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    В порохотягів є дві потужності - це загальна потужність і потужність всмоктування (чи потужність на вході). Загальна потужність - та, що прилад використовує (1200-2000 ватт), загальну потужність зазвичай вказують в моделі, або на ціннику. Порохотяг тим краще тягне, чим більше друга потужність - потужність всмоктування (240-480 ватт), що дуже рідко вказано на ціннику, або на коробці. Досягти максимальної потужності на вході при мінімальних затратах виробнику важко, бо вона залежить і від конструкції, і від мотору, і від якості системи фільтрації, тому легше обмежитись тільки загальною потужністю.
    Потужність всмоктування миючих порохотягів та порохотягів без мішка для збору пилу нижча, порівняно зі звичайними порохотягами при однакових показниках загальної потужності.
    Отже, краще звертати увагу на потужність всмоктування!
     
  4. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    не бачу смислу. нам такий подарували, то теж були проблеми, не тягнув як треба, потім взагалі заглох і я возила в сервісний центр, а там таких моделей повне приміщення, пояснили, що потрібно ретельно чистити фільтри і буде добре працювати, навіть не брали дивитися. Відтоді чищу фільтри і працює. За 2,5 роки більше не скаржилася.
     
  5. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Порохотяги

    А ще можна спробувати докупити фільтри з іншого матеріалу - є такі колючі - вони ніби краші...
     
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    В мене був з такою системою порохотяг... Я думала, що то в мене якийсь був брак, а виявляється, що то вони такі лажові... В мене було точно так само, як ви тут написали. Після кожного прибирання потрібно було той фільтр добре чистити, але за деякий час вже й то не помагало.. Тяги доброї вже практично не було!! мене то дак діставало! Зрештою, я пішла і купила простий порохотяг...
     
  7. isachka

    isachka Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    Рік тому купили порохотяг з водяним фільтром(замість мішка є бачок у який заливається води до 1 л), дуже задоволені, по хаті нічого не літає, хоча дуже неприємно виливати оту багнюку після його роботи, і обовязково чистити після кожного разу, якщо залишити то вже через добу жахливий запах тухлої води. Але як на звичайний порохотяг, ми задоволені - все що хотіли від порохотягу
     
  8. Julietta

    Julietta Member

    Відповідь: Порохотяги

    Ми теж купили такий порохотяг (Томас ТТ). Чистить дуже добре,:girl_claping: єдине що після прибирання постійно треба мити фільтр і сам порохотяг не такий вже і маленький. А так-то все добре, весь бруд йде у воду:girl_bye2:.
    isachka, а в якому у вас стані той нера фільтр? Бо в мене чесно кажучи він не дуже і трохи неприємний запах від нього під час прибирання..:girl_sad:
     
  9. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: Порохотяги

    Мені вже оте прання не допомагає, там ще є фільтр який взагалі не піддається чищенню(тільки поверхневе).

    Скажіть а мав хтось випадки коли тріскали одноразові пакети в порохотязі, але не від переповнення, а від неякісних одноразових пилозбірників?
     
  10. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    Теж маю цього Томаса. Запах теж є. Але набір фільтрів крім "нера" коштує біля 50 грн з їх сервісного центру з Київа. Якщо хочете дам в пп сайт. Там можна решта деталей знайти на вибір.
     
  11. Julietta

    Julietta Member

    Відповідь: Порохотяги

    Хочу. А ви не міняли ще того нера фільтру?
     
  12. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    у нас Gorenje fantom, потужність 2000 Вт, задоволені, потужність регулюється, є дві щітки на різні поверхні, особливо мені пригодилась турбо-щітка для чищення килимів - після киці стільки шерсті :)
     
  13. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    і у нас Томас.
    фільтр теж м"яко кажучи відмиватись вже не хоче.
    скиньте і мені їх сайт в пп, будь ласочка.
    від себе хочу додати,що Томас явно більше пасує великим власним будинкам....
    роботою його я задоволена,але є і недоліки... займає багато місця при зберіганні, оте миття після кожного використання просто мене добиває вже.... особливо тепер,коли майже всі вдома хворі і практично кожного дня його використовуємо.
    інколи, вже такий змучений тими порядками, ніби,все зробив,але знаєш,що на тебе ще чекає це страшнюче миття тих всіх фільтрів.....
     
  14. соломійка

    соломійка Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    І у нас також Томас. Купляли зовсім недавно, тому проблем з фільтром немає. Але і мені, будь ласка, скиньте сайт. Цілком погоджуюсь, що цей порохотяг є доречним у власному будинку.
     
  15. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    відправила Вам
     
  16. Julietta

    Julietta Member

    Відповідь: Порохотяги

    А я не знаю чи є менш габаритні пилососи з водним фільтром... В принципі так, він великий, зате від нього користі більше ніж від звичайного. На даний момент це краще з того що є і маємо те що маємо. Але технології ідуть вперед і може вже за пару років будуть зручніші пилососи з водним фільтром.
     
  17. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    В нас теж Томас ТТ. Користь від нього помітна, бо навіть пилюку рідше витираю тепер. А габарити мусять бути, бо ж дві посудини для води має (для сухого та вологого прибирання). Пилососить ним майже завжди тільки чоловік. І він його і миє. Мав необережність кілька разів намочити НЕРА-фільтр, який після поганого висихання трохи засмердівся і відповідно з'явився неприємний запах. Але от вже десь місяць не чути, продувся. Хотіли купити той фільтр новий, але поки що безрезультатно. А минулого тижня взагалі катастрофа була. Чоловік якось зачепив під час роботи ту махіну, порохотяг перевернувся догори колесами, вода розлилася. Ромко давай його повністю розкручувати, чи не потрапила вода в мотор:8:. Але Томас - то є німець, скажу вам! Всередині все добротно зроблено, як у німців, все було сухеньке і навіть вдалося його назад зібрати без проблем.
     
  18. Julietta

    Julietta Member

    Відповідь: Порохотяги

    Я дивилась диск-інструкцію, то там вони після прибирання мили той фільтр! Я теж попробувала... І він вже не такий запах має. Просто я його з шампунем помила і висушила. Головне напевно його тримати в чистоті. Я після кожного прибирання витрушую з нього пил, а його там досить багато!
     
  19. соломійка

    соломійка Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    І мені дивно: у метою профілактики грипу ми прибираємо будинок щодня, а вода кожного разу брудна! Де береться стільки того бруду?:girl_cray: А при використанні попереднього порохотягу 1-2 рази на тиждень я була переконана, що у нас така чистота!:girl_in_dreams:
     
  20. poputochka

    poputochka Well-Known Member

    Відповідь: Порохотяги

    Не впевнена,що в належну темку пишу(бо гілка про купівлю поб.техніки зачинена),але сподіваюсь модератори поправлять.
    Зацікавили мене "сестри" миючих пилососів - парові щітки очисники. Такі собі компактні, де резервуар з водою кріпиться до ручки і мають купу насадок. Як говорять в тій нав"язливій рекламі в телемагазинах, прибирають все,від килимів до плитки,чистять мікрохвильовки і туалетні раковини,навіть прасують.
    От і хотіла б я запитати,чи хтось із форумлянок має досвід купівлі та використання такої щітки? Де купляли (в звичайному магазині чи через телемагазин? Чи не обдурили Вас в другому випадку?)? Як працює : чи дійсно чистить все як обіцяли?
    Які підводні камені і недоліки?
    І,насамкінець,чи є такі щітки на Сихові у "Як Барбі"?