Трагічні життєві історії

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем odree, 3 Червень 2009.

  1. Vitaminka

    Vitaminka Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    чому? проходять, я писала тести, розмова з психологом...все пройшла, але на песика майже наїхала
    тут навіть не в досвіді справа
     
  2. Bonita

    Bonita Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    Якби не вірила, то не писала б. І правила знаю і про джерело підвищеної небезпеки теж чула. І задавила не з перепугу, а з переляку натиснула газ (і не треба перекручувати зміст). Від такого ніхто не застрахований, в житті може всяке статися. Я одного разу теж чуть не переїхала людину, але ситуація була інша. Була десь 10 вечора їхала я додому, освітлення наших вулиць залишає бажати кращого, ще й був закритий поворот. В останню мить побачила, що щось на дорозі лежить, а я просто в це їду вдарила по тормозам викрутила на сусідню полосу, на щастя не наїхала. Вийшла з машини подивитися що сталося, а то якась п'янота переходив дорогу впав і заснув:girl_feminist: Було сильне бажання його чимось стукнути, щоб мозги на місце стали. А якби не встигла зупинитися і переїхала, прийшлося б викликати ДАЇ і я була б винна.
    Знаєте, а по іншому не можна отримати права, за екзамен в ДАЇ платять всі. Я отримала права ще в школі, коли ми приїхали в ДАЇ здавати екзамен провалили всі, але права не отримали ті хто не заплатив, потім окремо домовлялися і здавали ще раз.
     
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    все-одно ті , що не платили і не здали заплатять.Інакше в нас ніяк..В тому то й проблема, моя сестра в Польщі здавала на права десь 5 разів.. Вона вже й плакала,не вірила в свої сили,але там то все дуже строго.При чому не могла здати практичний екзамен, тобто їзду.Одна помилка-все,машину зупиняють,екзамен завалений. Грошей там ніхто не бере.Ти маєш добре володіти машиною-ось їхнє завдання.
     
  4. Радість

    Радість Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    Які тести? В психолога? Я пробула в психолога не більше трьох хвилин. Весь цей час вона щось писала, потім переглянули чи стою я на обліку і все.
     
  5. MAXAMAK

    MAXAMAK New Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    Підтримую думку, що в подібних ДТП треба розглядати дві сторони питання - ситуація неоднозначна. І закидувати камінням дівчину - я б теж не поспішала. Оскільки я не дуже досвідчений водій, але життя подекуди заставляє їздити - приїжджаю додому аж руки трусяться. Культури їзди у нас ніякої, з правилами теж не у всіх складається (особливо стартувати на світлофорі на жовте і правила правої руки дотримуватись). Звичайно і водії подекуди дуже самовпевнені, особливо коли на дорожчій машині або якісь плечі має за собою. У житті трапляється усяке - думаю і з досвідченим водієм, який пройшов усі комісії може теж багато чого трапитись. Нам треба не тільки водіїв вчити їздити а і пішоходів привчати правильно і в належному місці дорогу переходити. Дітей теж треба відносити до джерел підвищеної небезпеки, відповідальність за яких несе мати, так як за свій автомобіль водій. Я дорогу із двома дітьми переходжу навіть як на світлофорі - все одно дивлюся чи часом якого придурка нема, що по дорозі несеться і завжди за руку. А скільки бачу, як із калясками перебігають, або дитина біжить через дорогу а мама чи тато стоять на тротуарі і кричать їм у слід, або самі за ними біжать. У нас просто стереотип - якщо людину збили то однозначно винен водій, і що він обовязково або шмаркачка чиясь доця а бо синок чийсь пяний. (хоча таке теж є)
     
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    та хто тут кого чим закидує? Я взагалі просто написала свою думку щодо того, що все-таки права в нас можуть купити всі і не завжди то відповідальгі люди. От і все.Ми не знаємо,яка там була причина.Може й та дівчина не винна.А може й винна.Але тільки хлопчик постраждав,серйозно... Дитинка не знати ,чи бігати коли-небудь вже хзможе.Ось це сумно...
     
  7. Vitaminka

    Vitaminka Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    групою ми писали психологічні тести, були присутні працівники фахівці в галузі офтальмології, лікарі і психологи, не пам'ятаю може ще якісь фахівці (їх там багато сиділо)
    ідивідуально розмова психолога з кожним майбутнім водієм
    навчання проходило в Трускавці, а сам внутрішній екзамен в ДАІ здавали в Дрогобичі
     
  8. MAXAMAK

    MAXAMAK New Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

     
  9. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    Як на мене, вони муху цідять. Мій Роман 5 разів здавав на повні права. Останній інструктор дуже дивувався, чому він 4 попередні рази не здав, якщо він "дуже хороший і впевнений водій". А Роман просто здавав у школі, де придираються дуже. Пішов на іншу точку і здав без проблем. Прикіл у тому, що так, як треба їздити для іспиту, ніхто не їздить. Там лише для галочки треба пройти всі пунктики. Я не кажу, що то зле, але й доброго в крайнощах мало.
    Моя подруга здала й не платила. І її друзі здавали без оплати. Так що можна, але треба бути впевненим і впертетим. Не в їзді, ні, у тому, що платити не будете.
     
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    нє,ви знаєте, тут таки залежить ще від водія. Моя сестра знала свої помилки, звичайно було обідно, що одна помилка і машину зупиняли.Її чоловік перед тим здав на права за перим разом,всі їхні знаомі поляки дивувалися.А він просто дуже зосереджено підійшов до цього і все вийшло. Він був впевнений за кермом,сестра ні.Але то має бути строго і має бути по-справжньому, а не так як в нас, здав не здав,заплатив-маєш права..Ну які ж після того водії будуть..яне кажу про всіх. То від людини залежить,ще раз кажу, але так є і скільки у нас таких горе-водіїв...

    ---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:06 ----------

    то так, важливо ще практичні заняття добре пройти. Якраз всюди отакі письмові екзамени люди легко здають, тут треба тільки одне-добре вивчити правила.А вміти добре водити машину-то трохи інше.
     
  11. Vitaminka

    Vitaminka Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    не завжди потрібно платити в нас за права
     
  12. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    А з якого переляку???
    Тоді може поясните мені чи рівнозначні поняття і причинно наслідковий звязок "з переляку натиснула на газ" і "дитина перебуває у вкрай тяжкому стані" ???
    http://zik.com.ua/ua/news/2010/04/12/224471
    http://www.zaxid.net/newsua/2010/4/12/173757/
    Дитинка потребує операцій за кордоном...
     
  13. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    Та мій Роман також знав. Але коли подивимося, як їздять в Оттаві, то смішно стає, що на іспитах "муху цідять". Просто він тут на курси не ходив, здавав зразу, бо мав стаж їзди в Україні, а тут це визнають. Та й неповні канадські має вже давно, а на повні треба було знати кілька їхніх нюансів, яких і навчився під час здачі.
    Зрештою, останній інструктор теж міг піти за галочками, але він розум включив. Дав Романові настанови щодо того, як щось там мало би бути, але він свідомий, що не всі так роблять, і зарахував іспит, бо сказав, що таких добрих водіїв на дорогах мало.
    Про українську ситуацію говорити взагалі сумно, тому не буду.
    Всюди? І там, де закладені помилки у відповіді?
     
  14. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    ну та в тому й наша проблема, адже тільки в нас ті помилки закладені, ну принаймні я більше такого ніде не чула.Моя сестра і її соовік здали за першим разом письмовий іспит в Польщі.Моя мама здала за першим разом екзамен письмовий в Італії(аж сама не могла повірити), а в нас..так... треба гроші. То ж як тоді в нас здати без грошей?
     
  15. Vitaminka

    Vitaminka Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    не знати чи це переляк чи в невтверезому стані...
    здоров'ячка хлопчику, нехай одужує!
     
  16. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Відповідь: Трагічні життєві історії

     
  17. odree

    odree Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    а в даній ситуації чия вина? і теж скалічено дві родини
    не треба зараз шукати винних, то вже нічого не виправить.
     
  18. Zlju4ka

    Zlju4ka Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

     
  19. дашулька

    дашулька Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії

    Ага...нагадало історію одну.
    Декілька років тому у Винниках, у нашого дуже доброго, знайомого водій маршрутки на смерть збив його маму,яка просто вийшла до магазину. А знайомий мій як раз в той час повертався з роботи й побачив,що біля паркану зібралась ціла купа народу. Він з цікавості зупинився й вирішив глянути,що сталося...далі навіть писати не хочу.
    Як вияснилось-його мама йшла собі спокійно до дому по пішохідному тротуарі,тобто навіть дорогу не переходила(!),а маршрутка у той час вискочила й на скаженій швидкості придавила людину до лихтарного стовпа на смерть(((.
    Що зробив водій? він десь рік валявся по лікарнях з різними видуманими хворобами,як потім вияснилось. Але мій знайомий від нього нічого не хотів,бо маму не повернути. Єдине,що просив-поставити їй пам*ятник,що,звичайно,проігнорувалось. просто нема слів.

    Хлопчика надзвичайно шкода...а ще більше шкода,що сім*я тепер мусить думати де взяти гроші на лікування,бо у нас вже давно ніхто просто так ні за що не робить. Сподіваюсь,дівчина схаменеться й надасть матеріальну допомога-зараз це напевно все,що від неї можна добитись,бо вона вже й так "помогла"...
     
  20. Радість

    Радість Well-Known Member

    Відповідь: Трагічні життєві історії