Міжнародний обмін досвідом

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем kristas, 14 Жовтень 2010.

  1. kristas

    kristas Well-Known Member

    Доброго вечора усім!!!надумала сворити дану тему. Дуже надіюсь, що не дублюю уже існуючої, ніби все уважно передивилась, якщо ні, то наперед вибачаюсь:girl_flirt:
    Так от, цього року я закінчила навчання, з роботою поки щось не дуже ладиться, і недавно мені в руки попав флаєр з рекламкою фірми, яка займається міжнародними обмінами (студентів і не тільки). Існують різні програми, дешевші, дорожчі, в Америку, Європу. Я дуже загорілась даною ідеєю, надумала їхати по програмі AU-Pair десь у Європу. Може хтось перебував десь за цією , чи іншою програмою, розкажіть враження, відомості, нюанси!буду дуже вдячна.:girl_yes:
     
  2. zetta

    zetta Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    знайома вiдправила свою дочку в Америку, нiби задоволена . Але там не все безкоштовно, i треба знати мову .
     
  3. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    за цією програмою коліжанка була в Норвегії. Задоволена. а ви для чого хочете? для заробляння грошей чи щоб подорожувати? якщо для подорожей, то є ще така річ як CouchSurfing.
     
  4. kristas

    kristas Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    я про таке навіть не чула, зарас в неті почитаю...взагалі, просто поїхати, подивитись, мову підівчити, тай було б добре щось заробити (або хоч повернути витрачені), хоч я розумію, що по цій програмі дуже не заробиш.

    ---------- Додано в 20:33 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

    так, сама програма платна, і плюс поточні витрати...а мову хочуть так базово, я думаю над Норвегією, швецією, Данією.
     
  5. Virginia

    Virginia Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    Я не перебувала, але свого часу, дуже цікавилась такими програмами.
    З досвіду подруг, одногрупниць. Ті що їздили по Work&Travel Це лише для студентів 2-4курсів) ті дуже задоволені, а двоє навіть залишились нелегалами в штатах Одна коліжанка на зароблені кошти, навіть, машину купила.
    Ті, що їздили по У-Пер, то там вони жили в сім"ях і доглядали за діть, їм платили гроші за це + оплачували курси іноземної мови (переважно англ.).
    Троє вийшли заміж в Норвегії:)
    Я наважувалась, наважувалась і не наважилась... Хто зна в яку б я сім"ю потрапила??? Я чогось дуже переживала за це, от так і прошльопала свій шанс пожити закордоном. Шкодую!
     
  6. kristas

    kristas Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    от і так, наважувалась, я ше та боягуска і панікьорка:)і вже прогавила час коли була студенткою, і могла їхати по ворк енд тревел, багато з мого інституту так поїздили, а одногрупник теж лишився нелегалом уже другий рік, добре заробляє, але мене так не влаштовує, не хочу бути депортована:) О, і про те шо в Норвегії часто заміж виходять і лишаються теж чула, там шо, наші на розхват:)))І от я боюсь, щою зараз моє палке бажання поїхати не пропало, і щоб я потім не шкодувала. І за сімю думаю, яшо якщо якісь не такі будуть:) але кажуть, що можна поміняти:)
     
  7. Virginia

    Virginia Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    Та можна... але уявіть, ви одні в чужій країні, мова хромає, кругом незнайомі люди з іншим менталітетом, інша їжа, повітря...все інше....ааааа.... то не для мене. Якщо б поїхала, то тільки з мамою:):):)
     
  8. kristas

    kristas Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    от читаю ваш допис, ну ніби про мене пишете:)))я думала то тільки я така, вже наперед думаю про проблеми, яких ше навіть нема, але мені вже майже 23!!!!вже огого!!!і не я перше,і то не так далеко, Європа, от в США мені чогось більше лячно. Та й то тільки з далека страшно (як то кажуть у страха очі великі:) ), а на місця то все виявляється простіше, я от як в польщі перебувала, часом забувала шо я не місцева:) )а ле те шо сама, то звичайно погано, хоч кажуть шо там наших по даній програмі багацько, а я от ше свою знайомі підмовляю, щоб їхала теж, і в одне місто зі мною, разом веселіше:)
     
  9. GONE BABY GONE

    GONE BABY GONE Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    та не є там вже аж так страшно...в США можна жити навіть незнаючи англ.мови(кругом магазини,супермаркети,книгарні і все на російській мові)так само,як і працювати,
    я за 2 місяці,що там була мову дуже добре підтягнула,хоча я знала її і до того і ніяких зусуль для цього не робила,та воно якось само на підсвідомість впливає,і ходиш до всіх єскаєш:)
    знов планую іхати туди на ціле літо поки віза є,а поки роблю документи і можливо навіть була б не проти переїхати жити в США...
    тому якшо в когось є така можливість,то чому б і ні ;)
     
  10. kristas

    kristas Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    і я так думаю:)
    а ви по туристичній, чи по робочій, чи як?
     
  11. GONE BABY GONE

    GONE BABY GONE Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    так,в мене туристична віза.
     
  12. Neitiri

    Neitiri New Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    kristas, я жила цілий рік у Штатах по державній програмі (талановиті школярі:shy:), але це було ду-же давно. Вважаю цей досвід надзвичайно цікавим, корисним і навіть необхідним. Все було дуже невідомим, але позитивних вражень, звичайно, море: навчання, інша культура, тим більше молодіжна, подорожі, в решті-решт, їжа... Жити там я би не хотіла (різний менталітет), але з"їздити по будь-якій програмі, звичайно раджу, тим більше поки ви "не обременены" сім"єю! :girl_wink:
     
  13. Stella

    Stella New Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    не смішіть:8:

    я колись їздила по програмi на навчання в Європу і США. Відразу скажу, що от так приїхати побути і емігрувати - це дві зовсім різні речі...
    Тому якщо ви просто хочете приїхати подивитись, то нічого страшного в тому нема. Я дуже люблю подорожувати, тому задля власного розвитку - однозначно раджу:y:
     
  14. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    маю коліжанку, яка поїхала по навчальній програмі в Італію (тут вчила італ.мову для себе на курсах при універі), досвід перебування в Італії дуууууже допоміг їй для подальшого влаштування після повернення в Україну, звичайно не все легко дається, але якщо того хотіти і тим більше якщо у Вас тут поки що перспектив ніяких, то раджу використовувати будь-який шанс поїхати і набратися такого досвіду.
    Я їздила по бізнес-програмі до США і той місяць з хвостиком перебування там дав досить багато для мене. Мій племінник поїхав по програмі work&travel до США два роки тому, потрапив до сім"ї українців і цього року в серпні женився на дівчині-українці там:girl_cool:Ось таке буває,боятися нема чого!!!Думаю я б точно рванула колись , якби не моя "подорожуюча" професія, яка дала мені шанс побачити трохи світу)))))))))
     
  15. viltis

    viltis Well-Known Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    Я їздила на навчання в Швейцарію. Правда, перед тим треба походити на навчання тут , а потім швейцарці приїжают і самі приймають екзамен.
    Сфера: готельно-ресторанній бізнес.
    Мова проекту: німецька.
    Тривалість проекту: 4 місяці
    Плюси проекту: диплом про закінчення Швейцарскої школи готелярства і туризму, який тут більше важить, ніж 5 років Універу
    Мінуси: в мене не було:haha:
    Вартість: від першого заняття у Львові, до виїзду в Швейцарію --- до 2000 у.о. ( але це вже з квитками на літак туди, назад, кишеньковими на першу пору, оформленням всіз документів, начанням, уніформою і всіма-всіма дрібницями). Так під час практики відробляється , і ще до того заробляється.

    Реально, при можливості треба їхати і пробувати себе!!! це цікаво, це відкриває нові можливості і т.д.:))) До речі, є багато короткотермінових ( до місяця) програм і ще білше грантів ( їх правда, треба виграти, але це не так вже й складно). Я так місяць жила в Польщі, знайома їздила на розкопки в Францію і т.д.
     
  16. Romani

    Romani New Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    Я також їздила по програмі від Університету, правда 7 років тому, набрали близько 50 чоловік. По програмі очікувалося вивчення мови в Мовній школі Великобританії і працевлаштування по 4 години на фабриці. в результаті не було ні школи, ні роботи, кожен тиждень нас пересиляли з квартири на квартиру і обіцяли роботу, лякали нікуди не виходити, бо забере міліція. Так що перед тим, як десь їхати портрібно добре все перевіряти.
     
  17. talja

    talja Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    У мене знайома їздила по програмі у Америку, дуже задоволена, свій шанс потрібно використовувати якщо він є! Має багато друзів, отримала хорошу роботу, це таки дає поштовх у житті. Як кажуть краще жаліти за те що невдало зробив, аніж жаліти за тим що ніколи не намагався зробити!
     
  18. Siania

    Siania Love Life

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    Дівчата, а якщо я вчусь на екстернаті, мені 23, реально кудись поїхати в Великобританію, США?:girl_flag_of_truce:
    Типу для вивчення мови?
     
  19. Romani

    Romani New Member

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    Поїхати реально. Головне гарненько при подачі документів оформити, для чого вам та Англійська. Перша моя поїздка була, як я вже писала, була з гірким досвідом. наступну візу я відкривала сама, їздила в Київ на співбесіду, Англійську писала, що потрібно підівчити, бо потрібно для написання моєї дипломної роботи (мала листи-прохання від викладачів).
     
  20. Siania

    Siania Love Life

    Відповідь: Міжнародний обмін досвідом

    а ви перед тим мали роботу, де жити... Я б поїхала на 1 місяць кудись, тільки задля мови, можна і попрацювати, щоб покрити витрати, але як таке організувати:girl_smile: