аналіз води

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Мар"яночка, 15 Жовтень 2009.

1. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

незнаю можливо я не сюди запхалась, потім мене модератори мене відмодерують :girl_smile:

Питання наступне може хтось знає де можна зробити аналіз води зі свердловини, а то дуже хочу знати чи можна водичку з неї пити :girl_curtsey:

• Подобається Подобається x 4
  2. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

Відповідь: вода

ой, гарна тема як на мене!
    не знаю відповіді на Ваше запитання, але маю своє - я живу в Личаківському районі, і вода в нас ну прежахлива (порівнюючи з тим же ж Залізничним) !!!! І стоїть вхідний фільтр, і на кранах, і ще фільтр-глечик - ніц не помагає! техніка ламається від накипу, фільтри брудніють з шаленою швидкість (стають ржавого кольору), часто у воді пісок і надзвичайно вода "тверда"... не знаєм вже що робити і куди звертатись! Може хтось щось порадить?

• Подобається Подобається x 2
  3. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

я не до кінця впевнена, але ви можете зателефонувати у санепідемстанцію і запитатися у них, мені здається, що у них є така лабораторія, і там можна б було воду віддати на експертизу, хтось мені таке розказував що робив так, але то було давно і чи вони в санепідемстанцію ходили, чи куди, ну одним в лабораторію носили. Зателефонуйте до них. Можливо у водоканалі щось таке роблять, але то навряд. От пригадаю, то точно відпишу вам, а наразі спробуйте до санстанції.

4. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Ми теж мали фільтр типу глечика. Спочатку катрідж міняли до нього раз на 3 тижні. З часом чи то вода стала гірша, чи то катріджі зіпсувались, але стало вистачати на тиждень. Тепер купляєм воду на Шуварі в будці. Ми задоволені, ні накипу, ні присмаку. Але дійсно хотілось би знати, що то за вода.........

5. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Воду з крану давно вже використовуємо лише для технічних потреб.
    Для пиття і приготування їжі купуємо воду у хатці біля нас. Така сама, як на шуварі, про яку Оксанка писала.
    Дійсно, накипу нема і вода дуже смачна.
    40 коп. за літр.

6. Анута

Анута Well-Known Member

згідна з Зонне - спробуйте взнати в СЕС, а потім ще й нам розкажете :)

• Подобається Подобається x 1
  7. Consuelo

так от, щойно подзвонила в личаківськиій районний відділ сес м. львова
    там сказали, що сьогодні вода брудна, бо страшна по місту поломка
    а для того, щоб зробили аналізи, треба звернутися на вул. Крупярську 27, тел. 2756061
    бум дзвонити :girl_devil:

• Подобається Подобається x 3
  8. Мар"яночка

оо дяки :girl_claping: а ше знаєте шо мені цікаво я прочитала на Львівському форумі шо принесли на аналіз якшо не помиляюсь то якраз в сес , два пробники з водою, так показники були одинакові

9. Consuelo

ну... тут ми мабуть безсилі... я навіть не знаю, як перевірити, чи вони її перевіряли... чи показники правдиві..

звітуюсь: подзвонила на крупярську, там дали телефон лабораторії, в якій ніхто не піднімає трубки....

10. Мар"яночка

в них мабуть закінчення робочого дня :girl_haha:

11. Dobra

Dobra Well-Known Member

Відповідь: аналіз води

Нажаль Ви праві, в мене чоловік працює з метрологами і ті сказали, що половина показників визначається на око - типу є осад, нема і т.д. а друга половина примітивними реактивами. Більше можна взнати в приватних лабораторіях, але і вони зовсім не дотягують до європейських стандартів, де воду перевіряють на відповідність 50 критеріям, а у нас - 22.

12. Milka

Milka Moderator

Знаю що деякі аналізи роблять в інституті хімії в НУ"Львівська політехніка", це так для лабораторних робіт, ну і дехто приносить собі перевірити. Якщо хтось має знайомих серед тутейших викладачів, то можна попросити. (Незнаю на рахунок скільки показників можна визначити.)

13. Мар"яночка

а де в нас ті приватні лабораторії можна знайти?

14. Dobra

Dobra Well-Known Member

Одна із них знаходилась на вул.Науковій 5 чи 5А, але то було 3-4 роки назад.

15. Green

Green Member

Цікаво, чи та водичка яку розвозять приватні фірми, по хатах і офісах є дійсно мінеральною, чи тільки добре профільтрованою, ми от вже пів року користуємося такою водичкою, накипу нема і на смак файна....але чи дійсно її з Трускавця возять???

16. Пеппі

Пеппі Well-Known Member

знаю що у Львові є фірма яка займається фільтрами, то у них можна замовити досить детальний аналіз води, і вони під кожний випадок пропонують очищення + збагачення потрібними мікроелементами.якщо цікавить можу чоловіка детальніше про них запитати

17. Consuelo

мене дуже цікавить і ще цікавить, чи можна потім їхнім заключенням тицяти в носа тим, хто нам воду постачає, щоб вони щось зробили

18. Рибка

Рибка Well-Known Member

Розпитайтесь, будь-ласка, мене теж цікавить....

19. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

знаю, де роблять аналіз води,офіційно коштує в р-ні 350-400 грн,кого таке цікавить напишу в пп

20. Пеппі

Пеппі Well-Known Member

та фірма, про яку я писала вище називається зіко.для ресторану аналізи коштували в районі 200 грн, може така ціна бо було багато проб, точно не скажу.

Останнє редагування модератором: 19 Жовтень 2009