Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Дякую Ліллю! вушка - супер... то я мала на увазі до борщу..., а написала до юшки (не геть вже безтолкова):shy:
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Напiв оффтоп: Я раз на саме Рiздво з ансамблем їздила виступати до Києва, поїздом у плацкартному вагонi. Ну виїхали ввечерi 6-го, традицiйно повитягували свої кутi, пампухи, вареники, щось таке просте, що в поїздi можна їсти, повечеряли... потiм не дали нiкому спати (крiм наших 25 горлянок у поїздi напевно було ще 15 iнших людей) колядували до пiв ночi, аж поки нас якась тiтонька з дальної полки лагiдно не заткнула (пошепки) то ми вже колядували тихенько... Доколядували до 12 ночi, ага, значить вже впринципi 7ме число - Христос Рождається i пiшли витягати шинки, пляцки i все решта що мами/бабцi на давали, i все з благородною цiллю АБИ НЕ ЗIПСУЛОСЬ!!!! :D
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню І я на Новий Рік запікала кавалок свинєчої ноги, але мій нарід тут вже настільки запанів же після двох днів в сторону шинки ніхто вже навіть ся і не подивив. А на Свят Вечір ми їли: консерву кілька в томаті копчену червону рибу копчену скумбрію салатку з бульбочки з копченою рибою салатку з буряків з цибулею і квашеним огірком, заправлену олією (типу вініґрет але без фасолі і бульби) смаженого карпа борщ з вушками (навіть мій муж їв і хвалив який добрий борщ, бо кілька днів перед тим кричав і сперечався зі мною що то не борщ а баюра, навіть не попробувавши. заскоки у нього. ну що ж - буває.) пісні голубці з гречки пироги з бульбою і з капустою сос грибовий пісний до голубців і смажена цибулька до пирогів (на любителя) на десерт була кутя. (піду трошки попричащаюсь нею :p) А на Різдво ми ходили до моєї двойорідної сестри, то вони пекли індика. Правда був дуже смачний, се бо я навчила шваґра двойорідного як обходитись з птицею аби вона не була суха:shy::dance:
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню До тої птиці треба обовязково спеціального термометра до мнєса. Індика печеться на невисокій температурі завиненого в фольгу години так з 4-ри, в залежності від його розміру :xaxa: Так ось після певного часу провіряється температура мяса грудинки. Треба вважати аби термометр не встромити індику під дихавку задалеко бо можна впертись в кістку і отримати неправильний вимір температури. Так ось вимірюємо температуру і коли бачимо що вона в районі 160 фаренгейта (то буде десь коло 75 цельсія), розвиваємо індика з фольги і даємо підійти в духівці ще з пів години поки термометр не зчитуватиме 180 градусів фаренґейта. При такій температурі, витягаємо індика з брат-рури і знову накриваємо фольгою аби дійшов, хвилин на 10. Мясо не можна зразу з печі подавати на стіл. Воно повинно вистоятись аби всі соки пішли назад у мясо а не бритванку чи полумисок. В вас завжди буде виходити сочиста мягка птиця.
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню ну що відновлюємо тему? що плануєте смачне на Новий рік? я вже готуюся до випічки Штоллена. і планую торт "Хрещатий Яр" - знайдений в нетрях нету, на компанію, бо торт великий. от би нового салатику чи 2 страви цікавої..
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Касюню, ти прочитала мої думки, щойно хотіла писати сюди... Я напевно зроблю салат з креветками, заварні тістечка з фаршмаком, на тому мої думки закінчуються....Дуже хочу спробувати спекти Наполеон, бо в нас його дуже люблять але то хіба з готового тіста бо не дружу я з випічкою ((((( Думала якусь рибку запекти а яку?
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Катя так не чесно, я вже годину шукала цю тему щоб відновити, і як надибала на неї побачила твоє повідомлення І я би хотіла почути що будуть готувати дівчата, може які ідеї я би собі взяла на замітку.
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню точно, потрібно щось думати, я ось думала приготувати щось не дуже жирне, якісь овочі...та з ішого боку...нас буде 2-є, а шо двом треба...келих шампанського...та канапка з ікрою!!! То все жарт...щось треба думати, бо часу майже нема...тому давайте дівчатонька разом напрягатись!!! Як варіант можна на новий рік зробити жульєн з маринованих грибів?
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Я теж чомусь більше схоляюся до легких страв. Хочу рибки запекти....певно форельку, і багато сиру, горіхів і фруктів... Салат вище написала думаю буде один. Жульєн то гарна ідея. Але Дана певно краще знає чи вийде він з маринованих грибочків
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Наполеон, Гриляжко, зовсім не важки й торт. я ще планую теж профітролі , певно з рибною начинкою. салат останній що я робила це -кальмари, яйка, мариновані печериці, сир твердий. смачний. ---------- Додано в 12:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:28 ---------- я в минулому році замаринувала форель. і спекла аж 1 січня вечері.
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню На гаряче в мене процентів на 90 буде риба(скоріш за все сьомга)+ до неї картопля запечена, салат один точно буде з фетою(я її вже купила) інший ще думаю., може з огірками яйцями і шпротами, порційний, або щось мясне але також вже порційне, зараз глянула в свої записи, за цілий рік я стільки рецептів натягала з нету,тепер проблема з вибором На десерт буду пекти бісквітний торт з сметанковим кремом і ананасами( давно його не пекла, вже встигла скучити). ---------- Додано в 12:35 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ---------- Звичайно що буде смчаний жульен, трохи інший смак, але смачно буде точно. Але печериці солені(не з оцтом, вони в банка вже різані продаються, глянете по складу, сіль, вода, гриби)), оцтові мені не сподобалися. А чому не з свіжими?
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Пишіть, пишіть, а ми подумаєм, до кого нагрянути незваним гостем
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню 2 роки тому робили на Новий рік жульєн з грибочками і куркою, було дуже смачно!
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню А ще хочу вам запропонувати один рецепт, тримала його для якогось кулінарного конкурсу,але подумала може комусь з господиньок пригодиться на Новорічну вечерю. Блюдо виглядає гарно на столі, і само собою розуміється смачно. Рис з овочами і фаршированими печерицями(як тепер модно називати 2 в 1) Рис варений-500гр Суміш овочі морожені 300гр( горошок, кукурудза, перець болгарський, фасолька зелена, морква іт.п) Пів склянки води і пів склянки вершків Сіль і перець. Рис варений змішати з сирими овочами, добре посолити( треба трошки пересолити бо рис вбере сіль) поперчити дати воду і вершки. Викласти рис в змащену жиром форму( бажану в таку в якій можна подати на стіл. Зверху на рис викласти фаршировані печериці: 400гр печериць( вибирати крупні, більшенькі) 200гр фаршу змішаного 1 невелика цибулина сіль, перець 300гр сиру твердого що добре плавиться. На пательні легенько підтушити порізану дрібно цибулю( тільки щоб вона стала прозора) , дати порізані ніжки від печериць, все разом потушити хвилин 5, змішати з сирим фаршем, вже не жарити. Цим фаршем приправленим сіллю і перцем нафарширувати печериці. печериці викласти на рис фаршем вверх, старатися шляпки трохи вдавити в рис, зверху затерти сиром, і пекти в духовці хвилин 30-40. Якщо плануєте готувати якусь м'ясну гарячу страву(типу печеною курки, чи м'ясної книжки) то печериці можна нафарширувати тільки грибними ніжками з цибулькою і сиром, і подати такий рис як гарнір. Блюдо гарне в плані готовки- бо легке, можна приготувати заздалегідь, і дуже подобається гостям.
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Горошок краще морожений, а кукурудза може бути і консервована. Набір овочів то на ваш смак, можете дати щось одне, а можна самому нарізати кубиками моркву і солодкий перець свіжі, дати, до того цвітну капусту розібрану на суцвіття, можна дати фасольку зелену і у вас буде свій набір овочів.
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Щодо салатиків, то можу запропонувати свій улюблений (смачний та швидкий у приготуванні). Варене філе курочки або індички нарізаємо невеличкими шматочками,тремо на крупній тертушці корінь селери і нарізаємо кубиками мариновані або квашені огірочки, хто які має. Заправляємо майонезом, солимо, перчимо. За бажанням можна додати трохи порізаної кубиками вареної картоплі( буде салат ситніший).
Відповідь: Новорічне та Різдвяне меню Напевно таки в цій темі запитаю: киньте будь ласка в мене рецептом перевіреним пряників на ялинку