Природні фільтри очищення повітря у помешканні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем KAPUCHINKA, 26 Серпень 2012.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Зважаючи на те, що таких шкідливих речовин як формальдегід, толуол, бензол, ацетон, аміак і багато інших уникнути практично нереально. Всі вони присутні у повітрі нашого помешкання. Їх джерела: меблі з ДСП, килимові покриття, фанера, штучні килими, пластикові вікна, клеї, лаки, шпатлівки, фарби, гіпсокартон, грунтовки, герметики, побутова хімія, тютюновий дим, пластик і ... список можна продовжувати і продовжувати.

Оскільки, мене це дуже схвилювало, засіла я в інтернет. Виявляється цьому можна зарадити. Спочатку я знайшла прилад - озонатор. Але, оскільки у магазиних побутової техніки його немає, а є тільки на окремих сайтах " тільки сьогодні і тільки для вас" довіри це у мене не викликало (якщо хтось в курсі про цей прилад - поділіться, будь ласка)
    я почала шукати дальше. і виявляється, що наші кімнатні рослинки не тільки прикрашають наш інтер"єр, але і бережуть наше здоров"я.

ось що я найшла:

---------- Додано в 11:09 ---------- Попередній допис був написаний в 10:55 ----------

Кухня Щоб знешкодити формальдегід, що виділяється меблями з ДСП, і аміак чистячих засобів, готуємо горщики для пальми рапіса (Rhapis excelsa), антуріума Андре (Anthurium andreanum) або карликової пальми хамедореи витонченої (Сhamaedorea elegans).

Вітальня Джерела забруднення тут і численні, і різноманітні (меблі, електроприлади, дим, клей, лак), тому робимо ставку на «коктейль» з кімнатних рослин: фікус, хлорофітум і місячний квітка спатіфілум (Spathiphyllum hybride).

Кабінет Кращий поглинач електромагнітного випромінювання комп'ютера - кактус (Cereus peruvianus), а з ксіленом, який виділяють принтери, чудово впорається бостонський папороть (Nephrolepis exaltata bostoniensis).

Спальня Територія підвищеного ризику, де сконцентровані меблі, текстиль, більшою чи меншою мірою піддався хімічній обробці, килимові покриття ... Захищаємося за допомогою англійського плюща (Hedera helix), драцени (Dracaena warneckii) та тростинної пальми (Chrysalidocarpus lutescens).

Гардеробна Драцена облямована (Dracaena marginata ), гербера (Gerbera jamesonii) і місячний квітка знищують формальдегід і трихлоретилен, одне із з'єднань, застосовуваних при хімчистці.

Майстерня Розклавши по місцях інструменти, розставте рядком горщики з «щучим хвостом »(Sansevieria trifasciata), хризантемами та англійською плющем, нейтралізуючими пестициди.

2. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

Відповідь: Природні фільтри очищення повітря у помешканні

Ще корисна герань для спальні. Ось тут можна почитати більше. http://health.unian.net/ukr/detail/213628

А от озонатор, як на мене, значно гірший варіант, через малодослідженість його впливу та ефекту.

Квіти - супер, але їх треба доглядати. І ще, квіти потрібно хоча би раз на кілька місяців мити (очищувати листочки від пилу), читала, що їх властивості по очищенню повітря при забрудненості зводяться до нуля. Ну і це не дивно :)

3. Hochynamore

Hochynamore Важлива кожна мить...

Мені здається, що ця тема досить актуальна. Хоча бачу тут всього два дописи:) Я сьогодні вирішила подумати про озеленення житла. В нашій квартирі аж два вазонки! Діти мають схильність до алергії, тому свого часу я всі кімнатні рослини пороздавала. Залишився фікус і алоє. Прочитала, що вони приносять користь. Ростуть собі, невибагливі. Чи очищують повітря? Складно казати. Просто вірю, що так. І милують око- це точно. З алоє робила ліки від кашлю дітям.
    Так от, сьогодні купила драцену. Вона крім очисних властивостей, мала б ще зволожувати повітря. А незабаром опалювальний сезон - питання актуальне. Цього тижня планую знайти хлорофітум та герань.
    А що росте у Вас? Чи відчуваєте Ви корисні властивості своїх кімнатних рослин?

4. veronka

veronka зла друзя

Монстера і драцена на кухні (в інших кімнатах їм темно і кіт любить їх пожувати), маю багато спатифілуму, маю юку, хлорофітум. Квітучі в мене не приживаються

• Подобається Подобається x 1
  5. Рибка

Рибка Well-Known Member

Нам розказували на флористичних курсах, що ця рослинка найкраща для кухні. Крім того, що невибаглива, добре переносить і сухе, і вологе, інколи і жарке повітря, то ще й очищає приміщення від запахів їжі.

• Подобається Подобається x 1
  6. Hochynamore

Hochynamore Важлива кожна мить...

Коли я вчилась в школі, то в нашому класі було багато вазонів саме з хлорофітумом. Тепер розумію чому саме ця рослина.