стовбурові клітини

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем chacha, 11 Грудень 2009.

1. chacha

chacha New Member

Сьогодні багато інформації почало з являтись про забір пуповинної крові, щоб виділити стовбурові клітини. Здається, що це було б дуже добре. Може хтось знає, як з цим в Україні? У нас, ніби, це не дуже розвинуто.Чи звязуватись з цим, чи ні?

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: стовбурові клітини

А "Розповіді про пологи" не пробували читати?
    Там добре стає зрозуміло, ЩО у нас ДУЖЕ РОЗВИНУТО, а що - ні. :)

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я якось про то дуже багато написала, зараз неохота дублювати. Так щоб лаконічно - забирати ніхто невміє, використовувати не вміють, вивезти за кордон згідно законодавства неможна, і за короном кров з наших банків не візьмуть. То є тільки заробляння грошей. Детальніше в "Для майбутніх мам"

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Не хотів показувати пальцем...

І я про те ж... :)
    Можна тему зачиняти?

5. галичанка

галичанка Well-Known Member

Якщо у Львові такого нема, може таке є в більш розвинутих центрах в Києві, Харкові, хто зна...
    Та все так не буде, колись, а може вже скоро?, прийде і в Україну цивілізація, і можна буде без проблем створити дитині запас стовбурових клітин :girl_smile:

6. Zoryanazirka

У Львові є представники київських приватних банків крові, які займаються замороженням і зьеріганням крові і.. плаценти. Зберігати плаценту я не замовляла а вони її вкрали... І ще тільки народивши малого і не народивши плаценти мусила дзвнити представнику щоб лікарю сказав як кров забрати!!!

7. chacha

chacha New Member

Скажіть, будь ласка, (мені темній) а нащо зберігати плаценту?

8. Zoryanazirka

Доречі кров нашу забрали, плаценту вкрали, мали напротязі місяця видати сертифікат ( де вказано скільки крові і інші характеристики), аванс взяли і ні слуху ні духу

9. syavych

syavych Well-Known Member

Мабуть хочуть віднайти там стовбурові клітини :)

10. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

Пуповинна кров. Зберігання!!!

Привіт. Подивилась відеогід з вагітності, а саме про зберігання пуповинної крові і вирішила взнати чи хтось цікавився, а можливо маєте досвід з цього питання.
    Вартість в Інституті клітинної терапії 5900 грн і за кожен рік зберігання 150$

11. Zoryanazirka

Я нині до них дзвонила, вони ше нічого не мають, нічого не робили, подзвонити їм на початку січня сказали!!! те що плаценту вкрали заперечують - кажуть "ми нєзнаєм куда єйо ваш доктор дєл і зачєм забрал", ну я ж не дурна і не непритомна була, представник що забирав кров для передачі в Київ сказав плаценту їм запакувати теж, а лікар ще перепитав - "плаценту теж???" Дуже щось все дивно і заплутано. Майже всім передзвонюють і кажуть що в крові виявлена інфекція і питають чи далі зберігати. Дуже все підозріло

12. chacha

chacha New Member

читала ще про гемофонд. Це, напевно, інша організація, ніж інститут клітинної тераії?

13. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

А в мене дилема, яку потрібно до понеділка вирішити і підписати відповідні документи. Маю наступні варіанти: 1- плаценту знищують, 2- плаценту віддають мені, 3 - я даю згоду на донорство плаценти. Варіанту, що мені зберігають мою плаценту для моєї ж дитини немає. При третьому варіанті діє принцип донорства органів - для потребуючих.
    От ніби готова забрати плаценту, але без поняття що з нею потім робити (закопАти??) чи якось зберігати, чи то приватний банк для зберігання шукати?

14. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

я б розшукувала інформацію як її зберігати
    і обирала з варіантів
    це ж хатка маляти, частина жінки :girl_smile:

15. Materynka

Materynka Well-Known Member

Може хтось має якусь свіжу інформацію по цьому питанню. Бо з того що нагуглила, ясно що нічого не ясно.

16. Burberry

Burberry Well-Known Member

До нас місяць тому на курси для вагітних приходила представник приватного банку крові,здається гемофонду. Все гарно розказала,що вона й сама може бути на пологах і тд. І що за потреби кров передадуть і за кордон. Але все це коштує немало. Приблизно я порахувала,що всю виплату на дитину доведеться віддати. А де гарантія,що цей банк не розлетиться? Вона ще скидувала на мейл зразок договору,можу переслати, може б якісь юристи його проаналізували.

17. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Цікавить чи хтось нещодавно робив забір? Де? За скільки часу потрібно викликати представника? Чи варто. І є альтернативні варіанти між гемофондом та інститутом клітинної терапіі?