відсутність паспортів

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Almariel, 2 Листопад 2010.

1. Almariel

Almariel Well-Known Member

Уже з початку літа в Україні нема бланків для паспортів. Хто загубив паспорт чи змінює його - не може отримати і відповідно не голосував на виборах (чи це такий тактичний хід?!).

хто що чув? коли вони з’являться?

2. La esposa

La esposa Moderator

Відповідь: відсутність паспортів

а чому? замість паспорта видають довідки. Тому не бачу сенсу в такому "тактичному ході". Коли з"являться, кажуть по-різному, від місяця до півроку, але реально бланки є, знаю.

3. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Ірусь,боюся помилитися,але наскільки я пригадую,то по закону проголосувати можна лише пред"явивши паспорт громадянина України, закордонний паспорт громадянина України,військовий квиток,тобто документ має мати фото.З довідкою голосувати не можна(цього року працювала в ДВК на президентських виборах,тому трохи вчила законодавство).

4. La esposa

La esposa Moderator

то значить я щось наплутала, бо чомусь була впевнена, бо так мій тато голосував, але то давно було - в нього паспорт був типу недійсний, то мав довідку. А про бланки - четверо моїх знайомих за цей рік ортимували паспорти, і всім дали нормально, без затримок. Може, як кому везе :)

5. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

помиляєтеся
    проголосувати можна ТІЛЬКИ за наявності паспорта, а для громадян, що недавно набули громадянство України-за тимчасовим посвідченням (ст.3 ч.2)

ушьо

6. terezka

terezka котяка-вишивака

а мені пощастило, минулого року теж бланків бракувало, але планувались вибори президента, то я отримала новий паспорт за тиждень

7. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

Ірцю, ти посилаєшся на закон про місцеві вибори і маєш рацію.

Але і Іспанка права - на виборах президента чи парламентських можна мати будь-який документ, що посвідчує особу і громадянство -

1) паспорт громадянина України;
    2) паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
    3) дипломатичний паспорт;
    4) службовий паспорт;
    5) посвідчення особи моряка;
    6) посвідчення члена екіпажу;
    7) військовий квиток для військовослужбовців строкової служби;
    8) тимчасове посвідчення громадянина України;
    9) картка (довідка) установи кримінально-виконавчої системи, що повинна містити: прізвище, ім'я, по батькові, число, місяць, рік народження, громадянство, фотокартку особи, підпис керівника та печатку установи, - для осіб, які перебувають в установах кримінально-виконавчої системи.

писи. я сама вже двічі успішно голосувала із закордонним паспортом на президентських виборах (лінувалась вклеїти нове фото у внутрішній).

8. Almariel

може у Львові краща ситуація, бо мій паспорт з серпня лежить у паспортному столі(((

якщо не давали через вибори, то буду сподіватися, що скоро отримаю. а якщо ні, то кому це вигідно?

9. WildWind

WildWind Member

Я здала на заміну паспорт в зв'язку зі зміною прізвища, всі терміни давно вийшли коли здавала, ніякого штрафу не платила, хоча казали знайомі що буду, чи то 78 чи то 58 грн. заплатила. Сказали скоро не чекати, бо нема бланків. Махнула рукою, бо маю заграничний. Поближче до виборів подзвонила до них, сказали що якщо хочу голосувати, то потрібно тимчасове посвідчення особи, для якого я маю дати фото. Їхати за сотню км (оскільки приписана в батьків, і паспорт на зміну подавала в місцевій сільській раді), щоб ще дати фото а потім ще раз, щоб отримати те посвідчення, а потім ще раз, щоб проголосувати, я не мала змоги, тим більше що їхати то потрібно було в робочі дні. Почала дзвонити по старих знайомих, виявилось що тих бланків таки дійсно немає, може у Львові інакша ситуація, а по районах... Раніше думала, що вони просто грошей хочуть, тому для одних бланки є, для інших немає. В моєму випадку нічого не допомогло. Скільки буду чекати на паспорт не знаю.

10. Maksutka

Maksutka Well-Known Member

Я тоже здавала паспорт на зміну прізвища, то до виборів все зробили і віддали мені ( за місяць все зробили ) певно щось мудрують,:girl_nea: бо бланки на паспорти є

11. napoleona

napoleona Well-Known Member

а мені сказали. якщо Вам "горить", то платіть і ми Вам замовимо з інших областей!!!
    але мені нетерміново

12. Almariel

я отримала сьогодні паспорт.
    ситуація така: паспортистка в гуртожитку сказала, що паспорт ще не готовий, але я звернулася прямо до районного паспортного столу. виявляється паспорт готовий був з 02.10.
    мені видається, що не може такого бути, що в одних областях є, а в других нема, бо ж поліграфія одна на країну

13. WildWind

WildWind Member

Ну та, президент тоже один, але в одній області вода цілодобово, а в іншій газу в деяких містах нема. То залежить від керівників та інших державних службовців, хтось вчасно бланки не подав, хтось з кількістю не вгадав, хтось не поділився прибутком.
    В мене до речі вже є паспорт)) Одразу після виборів подзвонили і сказали що вже є. Але без знайомств не обійшлось, бо я просила юриста, щоб трохи мені їх підігнав)))

14. Molecule

Molecule New Member

Паспорт на зміну прізвища віддала ще на початку серпня, віддали мені 29 жовтня,пояснюючи це тим що немає бланків,хоча насправді бланки були,просто вони собі там щось мудрують,моїй знайомій паспорт за місяць зробили, а для мене вже бланків не хватило,не може такого бути.