Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Ні, не робила. Чоловік не знайшов часу обірвати. А діти нарвали лише на всі мої кулінарні потреби). Дуже мені шкода, але що вже зробиш).
та ще зробите, я вчора засипала цукром (правда не дрелювала) і чекатиму 6 тижнів на перший вишняк, потім залию алкоголем і буде другий)))
@Vinnikomachka, знову мені апетиту наганяєте). Якраз діти без роботи). Правда, залишились вишні високо. І страшно, і хочеться).
Дівчата, про вишні - на цих вихідних не вдалося обірвати вишні в силу певних обставин. Але вони вже стиглі, як на мене. Бабуся запевнила, що ще за тиждень (до наступної суботи) вишням нічого не буде. Але мене "тєрзают смутниє сомненья". Як кажете, заспокоїтись і спокійно обірвати вишні в суботу, чи алярмово їхати ввечері в село (в дві сторони 100 км, після роботи трохи накладно по часу і по пальному)?
Дівчата, а з кісточками вишні морозити можна на компот на зиму, бо закривати реально зараз немає часу.
а чому ні? я вишні тільки морожу і тільки не дрильовані (з кісточками). Якщо треба на пляцок або на вареники, то розморожую і витягую кісточки перед приготуванням. Бо якщо я витягую кісточки перед заморозкою, то купа соку стікає і вони не розсипом заморожуються, а злипаються в одну велику безформенну вишню.
Морожу з кістками. Але їх тільки на компоти/кисілі. До страв/випічки -в своєму соці. Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
Я якийсь рік не встигла зробити пару слоїчків вишень у власному соці (всі вишні заморозила), то виходила з ситуації наступним чином: розморожувала, виймала кісточки і засипала цукром на добу. На виході - не гірше від вишень, замаринованих у власному соці. Єдиний мінус - спонтанно пляцок не вийде, треба хоча б за добу дістати вишні і почати з ними маніпуляції.
Я цього року така кхм... ґнилая. Дивлюсь на то все яство і думаю, що закину все в морозилку і чиста година мені буде)). Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk
і ми вже нарвали 1 відро вишень і відправили в морозилку. разом з кісточками. потім в компот, пироги, тортики без проблем. ще буде відра 2 точно. то планую варення в мульті наварити і у власному соці. і ще заморожу частину. ну і вино буде а ще чорниці хочу, але ціни цього року не тішать поки. жду...
@Vinnikomachka , а рецепт вишняку в студію не підкинете.... бо мій хомяк внутрішній розбушувався --щеведро вишень певно тре купити...
читала ось на цьому сайті - П'янке і терпке літо: Як приготувати вишняк який він буде, ще не знаю, але надіюсь що все получиться
На півлітрову банку 4-5 столових ложок. Один до одного це вже варення --- дописи об"єднано, 25 Червень 2018 --- А мені хтось порадить - чорна смородина перетерта з цукром в рецепті пише на 1 кг ягід 2 кг цукру, скільки ви даєте, мені стільки цукру шкода... і чим ви ті ягоди перетираєте, мясорубкою чи макогоном?
@Ripka, мясорубкою..блендером мені так не перемелює. Даю до 1кг смородини1.7-1.8кг цукру. Але в мене в холоді стоїть. Так само з чорниць роблю.
Я даю 1 літру смородини до 1 літри цукру. Гарно перемішую щоб цукор розтав і наливаю в стерилізовані банки з металево кришкою. Перед тим як закрити ще насипаю третину ч ложки цукру. Тримаю в холодильнику.