Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму Так, звітуюсь що зробила за два дні. 1-Баклажани мариновані в соусі з болгарського перцю.- 2- Пару банок помідорів маринованих в соусі який лишився з баклажанів (Поняття не маю, що то буде але якщо вийде смачно, то будемо вважати, що я винайшла новий рецепт) 3- Помідори мариновані....багато. 4- Корнішони мариновані по-польськи. 5-Чері в маринаді 6- Соус з базиліку і паприки.
Відповідь: запаси на зиму Ну Яруська, ви просто ГОСПОДИНЯ молодчина коли ж то ви все це встигли? рецептиком до соусу з базиліку і паприки поділіться пліз я після вчора закрила кабачкову ікру за рецептом Holly така смакотятіна (дуже дякую) муж мій чуть разом з банкою не злопав))))) ще після вчора крутила кабачки з аличею і маринувала огірочки. А сьогодні поставила в маринад огірочки з гірчицею і думала закривати шпарагівку, але не маю часу то просто підварю і закину в морозилку
Відповідь: запаси на зиму я вчора закривала: мариновані білі грибочки, салат з кабачків (ням-ням), асорті з овочів та салат з огірків та часником. Звучить дуже апетитно. Не поділитися рецептом? Бо базилік я сушила та заморозила.
Відповідь: запаси на зиму А ми огірочків наквасили багаааато і таких маленьких, смакота і вчора закрутили пікулі, десь 12 банок. В планах мариновані помідорчики, кабачкова ікра і аджика.
Відповідь: запаси на зиму Та легко, там нічого такого. Базилік зелений окремо, а фіолетовий окремо розтерти на комбайні до кашки разом з 1 стручком гострого перцю(колір теж відповідно має бути або зелений або червоний), пів-чайної ложки солі. Залити склянкою оливкової олії, розмішати, викласти в маленькі стерильні баночки і в холодильник. Все.
Відповідь: запаси на зиму Отже Потрібно 4 кг очищених кабачків (від шкірки і від насіння). Нарізаємо тоненькими скибочками. Засипаємо 3 ст. ложками солі. Залишаємо відстоятися 1,5 - 2 год. Відцідити воду скласти в баняк. Туди ж додати: 0,5 кг цибулі (тоненькі пів кружальця) 0,5 кг помідорів (тоненькі пів кружальця) 0,5 кг моркви (груба терка). 1 скл цукру 1 скл оцту 1 скл оливи Це все разом тушкується приблизно 30-40 хв. Після чого розкладається в банки (я складаю в 0,5 л) і стерилізувати 30 хв. Приблизно виходить 10-11 пів літрових банок. Смачного!
Відповідь: запаси на зиму і я крутила,та не було доступу до нету,і я не була впевнена чи треба виймати кісточки з аличі чи не треба,а спитати нема в кого.от і закрила з кісточками...
Відповідь: запаси на зиму Дівчата, а що можна зробити з дубових незрілих яблук "слави", але таке щоб без маханіни. Притарабанили мені великий кульок, маю думки може то їх наморозити, але ж то займе все вільне місце в морозилці.... А посушити такі незрілі можна? А якщо сушитиму в ел.духовці на низенькій температурі, щось з того вийде?
Відповідь: запаси на зиму я сьогодні цілий день на кухні скачу, закрила: лечо, і кетчуп домашній (швидше за все то соус до мяска). ножки аж болять думаю сушка вийде суперова, але кисла! солодкі можна, мариновані
Відповідь: запаси на зиму Я на разі закрутила лише огірочки з гірчицею, але зробила по двох різних рецептах, ось за цим роблю такі вперше, але за ті 4 год. що постояли вже мені дуже смакують, уявляю які вони смачненькі будуть взимку мммммм і ось таким : На 3 кг огірків 1 л. води 3/4 скл. цукру 3/4 скл. оцту 9% + 2 ст. л. хрону +2 ст. л. солі + 5 ст. л. гірчиці (Козацька або Російська) Маринад доводимо до кипіння. Огірки чистимо і ріжемо на 4 частини. На низ в банку даємо лавр листок, часник, кріп, перець кладемо огірки у банки і заливаємо маринадом і так нехай постоїть 30 хв. Далі стерилізуємо 0,5 л. -10 хв. Дуже смачненькі огірки, минулого року вперше їх зробили, я за раз баночку зїдала. А, і ще трохи закрила малинового сиропу.
Відповідь: запаси на зиму На око Кількість олії додавати до кашкоподібної консистенції. На 3л банку- - 1.3л води - 80г цукру - 60г солі - 80г оцту - 6 зубчиків часнику - 6 гор. чоного перцю - 6 духмяного -На дно банки гілку кропу, селери, корінь петрушки, лаврик. Хто любить пікантніше можна додати кусочок гострої паприки. Стерилізувати 10-15 хв.
Відповідь: запаси на зиму зустрічне питання. чи існують мариновані помідори без стерелізації? і якщо ні - то що це таке.як правильно стерелізувати?. п.с. я канєчно село, але то типу банки з помідорами і маринадом в воді в баняку варять: Girl_crazy:?
Відповідь: запаси на зиму Ну треба закип"ґтити воду у великому баняку, тоді запхати туди банки з помідорами (підстелити якусь шмату, щоб банка не тріснула від вогню знизу), і стерилізувати. Якщо 10 хв. напр. - то ті 10 хв. з тих пір коли закипить вода у великому баняку. В самих помідорах вона може і не закипить, рахується час по великому баняку. А ще можна якось стерилізувати у духовці, я того не вмію, але дуже цікаво, я так розумію запхав багато банок і чистий спокій. Може хтось розкаже як то точно робити?
Відповідь: запаси на зиму Існують. Я колись такі робила але, як на мене, то простіше стерелізувати, бо ті що без стерелізації треба в стерильні банки накладати бланшовані помідори, а потім два рази заливати окропом- маринадом туди сюди..Одним словом бадзьгранина ще та.
Відповідь: запаси на зиму Не треба. Та алича ітак потім розлазиться, а так взагалі каша буде, та й не ускладнюю собі роботу
Відповідь: запаси на зиму Я закрила смачнющий компот! На 3л банку: 12 абрикос 1 склянку цукру чверть апельсинки Зарити це все окропом, закатати (але так добре закатати) і закутати в ковдру чи коц якийсь і лишити так на добу. Смакота)))