Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    там вже є старша школа? Там же ніби лише початкова до 4 класу
     
  2. Raven

    Raven Мама малятка

    @сніжна, минулого року відкрили гімназію. Цього літа йшла перебудова торгових центрів. Певне розширили.
     
  3. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    А допоможіть но мені якось порівняти наші приватні і державні школи.
    От малій ще 2 роки до школи точно є, тобто цей рік на обдумування і вибір, а потім за рік до того то ж уже треба знати куди збираєшся давати дитину, щоб там кудись встигнути записатися (ну це я так тут з форуму зрозуміла).

    Трохи моїх роздумів вголос:
    Практично - найкращий варіант це школа біля хати. Але то треба ще розбиратися з якістю "начинки", вчителів і т.п. Можна якусь типу ліпшу, але з довозом. Отут напрягає, що возити доведеться довго, я не водій, і чи треба тлумити дитину громадським транспортом в години-пік? Чи на початкові класи вистачить і будь якої державної школи - ну шо там такого вчити зрештою - читати-писати-рахувати?

    Приватна школа - точно з довозом, отже та сама проблема їждження. Питання щодо якості - чи воно себе оправдає: платити немало, їздити весь час. Що такого є доброго чи навіть кращого у приватних школах? Вони краще займаються з дітьми? В них якісь кращі методи-програми? Як там у них навчання в старших класах? Чи з часом нормально для дитини буде перейти з приватної школи в якусь гімназію чи ліцей, чи зможе вона адаптуватися чисто до обстановки і стилю викладання?

    Я сама вчилася у 85 школі (та що тепер гімназія Симоненка), потім у фіз-мат ліцей. ЗНО в мої роки ще не було, до репетиторів в житті не ходила ніяких. З того, що читаю тепер в темах про школу мені дуже багато всього звучить якось дуже-дуже дивно. Але треба втягуватися в ті питання тепер вже яко мама, наразі мушу провести якусь "розвідку".
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Online

    Online Well-Known Member

    Я б не розглядала державну школу (молодші класи) з доїздом. Нічого АЖ такого ніде немає, щоб витрачати час і сили на це. Якщо поблизу є більш-менш пристойні варіанти, то нащо того клопоту. І врахуйте, що в дитини напевно будуть гуртки-секції поза школою і це ще складніше. Стосовно державна-приватна, є свої нюанси. Державна обходиться дешевше) З адекватним батьківським комітетом і адміністрацією - суттєво дешевше)) Але державні навчальні заклади мають таку особливість, що всі вони з таким... совковим душком. Більшою чи меншою мірою, залежно від адміністрації, яка встановлює порядки і конкретної вчительки молодших класів, яка ці порядки може згладжувати або навпаки. Але це є всюди. Багатьом батькам норм, а я наприклад дуже чутлива до цього. Мене такі речі дуже трафляють. Якщо ви теж, то мабуть є сенс розглядати приватні. Не всі хороші, треба моніторити, але це інший світ, інший підхід. От тут я б возила. Мінус приватної школи (хорошої школи) - треба бути впевненим у своєму фінансовому стані хоча б на 4 роки наперед, на період молодшої школи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  5. loginka

    loginka Member

    Дівчата, привіт!

    Тут є матусі 4-класників з "сихівськоі" гімназіі чи 93 школи? Як Вам Ваш класний керівник ? Поділіться, плз
     
  6. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Хочу поділитися своїм відгуком зі школою і доїздом. Живемо ми в Сокільниках, але територіально це між Кульпарківською та Сокільниками. Теоретично мені по відстані однаково, що до Львова везти дитину, що в сокільницьку школу, але останню я навіть не розглядала. Та, якщо раніше мені дорога до кільця В.Великого-Виговського займала хв 10-15, то тепер це 40хв. А все тому, що виїжджаємо ми в інший час і затори просто страшні. Я наївна, думала, дитину взагалі в центр в школу возити, не знаю, коли б тоді довелося нам прокидатися:girl_crazy: Тому це теж слід врахувати, обираючи школу десь не "біля дому".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    А коли виїжджаєте? В нас так: виїхали 7:45, то доїжджаємо до школи (центр) за 15 хвилин і маємо чистий спокій. Виїхали о 8 - це вже наші проблеми, що ми їдемо пів години і з нервами)) Мені добре 7:45 виїхати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А розкажіть, будь ласка, в яку приватну школу ходять Ваші діти/дитина? Розкажіть про неї. Якщо Ви маєте якісь відгуки, враження про приватні школи загалом, то поділіться, будь ласка. Буду мати якусь відправну точку, орієнтир у вивчанні цього питання :)

    Надіслано від мого MX5, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Paradise

    Paradise New Member

    Дівчата, що можете сказати про 69 школу на Новому Львові, і взагалі чи є хороші школи в цьому районі, або поруч???
     
  10. silvia

    silvia Well-Known Member

    Ми ходимо сюди. На районі є 80 школа (іспанська), 69 (ліцей Інтелект зараз), біля Стрийського ринку 27 школа, трохи вглиб 28 (німецька)
     
  11. loginka

    loginka Member

    @silvia а у 80 школі іспанська з першого класу чи з п,ятого, а з першого англ?
     
  12. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    я не сільвія ,але моя доця вчиться у цій школі :
    іспанська з першого - три уроки на тиждень,
    англійська з другого - один урок на тиждень
     
    • мімімі мімімі x 1
  13. Paradise

    Paradise New Member

    І що можете сказати за 69 школу, як вона Вам?
     
  14. loginka

    loginka Member

    @Kapitoshhka , дякую!
    А цей...Не важко вчити іспанську, якщо батьки не знають цієі мови?) як справляються діти?
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  15. silvia

    silvia Well-Known Member

    є звич.класі, а є по програмі інтелект. Школою задоволені, вчителем теж. Атмосферою теж. Школа 7 років тому і зараз це дві великі різниці.
    Єдиний нюанс - школа маленька і вже тріщить, якщо цього року знову наберуть стільки дітей в т.ч. і не за пропискою, то на наст рік і надалі когось чекатиме навчання у другу зміну. Цьогоріч вже під клас забрали гардероб. Більше забирати нічого. випускають один 11 клас, а набирають 3....
    З дня на день чекаємо нового директора. як він себе зарекомендує і чи буде рвати за школу так як попередній --- не відомо...
    --- дописи об"єднано, 10 Жовтень 2019 ---
    )) вся надія на самонавчання і самодисципліну дітей))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Paradise

    Paradise New Member

    @silvia Щиро дякую, чула хороші відгуки за теперішнього директора, шкода що на Новому Львові така мала кількість навчальних закладів...
     
  17. La esposa

    La esposa Moderator

    насправді не важко :) я там вчилася, батьки мови не знали, звісно :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  18. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    я вчилась у цій школі- то мені простіше.
    є група у вайбері з ісп. мови- вчителька все домашнє скидає туди + короткі відео із завданням і як правильно вчити/вимовляти
    клас поділений на 2 підгрупи- по 15 діток. кожна з вчительок має свою групу у вабері. зараз з цим нескладно. у всіх практично є інтернеті і ютуб з цілими уроками іспанської
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Luchik

    Luchik Well-Known Member

    Вирішила, ще раз продублювати своє повідомлення! Дівчата відгукніться хто водить дітей в ці школи! Чи є в цьому районі хороші гімназії? Старша піде в 5 клас, молодша в 1, а я на роботу))) Як буду все встигати, ще не знаю... От думаю,чи то не паритись, і дати двох в одну школу, і мені легше буде заводим, забирати ... Звичайно хочеться, щоб діти отримали хороші знання!
     
  20. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    @Luchik моя мала ходить у 86 і впринципі я не жалкую, хоча спочатку таки ходила записувати в 32-гу, але так як я звернулась в квітні (купили квартиру в цьому районі) то мені директор сказав що в них ще з вересня місць немає і т.д. (хоча як я вже виходила то сказав прийти в серпні може щось зміниться, я зрозуміла що намікнув на хабар). Ця школа рахується типу крутіша, але вона переповнена, співробітниці малий туди ходить то 3-4 клас друга зміна(. Іншої співробітниці діти ходять у 86 хоча їм до 32 ближче, коли я спитала чому то вона сказала що це не школа а гестапо... В нашому класі є одна дитина із Сокільник. Впринципі початкова школа нормальна.
     
    • Інформативно Інформативно x 1