Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. sanches

    sanches Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Таке враження, що вчителька хоче поставити себе унікумом і незамінним спеціалістом, якого ще й "ледве запросили" навчати єдиний російськомовний клас, і тепер зайняла позицію "хочете вчитися - терпіть мене", і в найменших дрібницях бачить вияв неповаги, бо таки відчуває себе профнепридатною.
    Чотири роки таке терпіти - то найвища дурість. Тим більше, якщо вам, по суті, розходиться тільки щодо початкової освіти російською, а далі дитина навчатиметься в звичайному класі. В такому обсязі вивчити російську можна і самостійно, зрештою. А зрушити дитині і собі нерви, відбити бажання навчатися - то не штука. Мені здається, що в дитини мали би бути якраз найкращі спогади про вчительку рідної мови, а ваша - явний неадекват, може, варто би й дообстежити.. чи просто на пенсію відправити, щоб не нервувалася і на дітях не зривалася. Пишіть в районний відділ освіти, міський, на гарячу лінію дзвоніть, якщо у Львові, Фреймут пожалійтеся... Чесно кажучи, можна було б і до правоохоронних органів (якщо є факти побиття, наприклад) чи відповідних структур, які займаються проблемою захисту прав дитини. Незамінних немає, а такого "педагога"до дітей допускати..
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    я б своїх до 84-ї не віддавала б. Хіба б в початкову до конкретних вчительок( наприклад, до своєї, вона досі працює, згадую про неї з теплом). А про старшу школу, то, взагалі, нема про що говорити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Чому нема про що? Можна детальніше? Я так розумію, якщо таки відгуки, то справа вже не у викладачах, а в директорі. Вчора мала розмову з мамочкою одноклассниці. Дівчинка вчиться на відмінно. Єдине що бракує - хорошої оцінки по християнській етиці. Хіба вона оцінюється? По-друге. Мама підійшла на початку чверті спитати на що звернути увагу, чому мала приносить не дуже хороші оцінки, може чогось не розуміє. На що викладачка сказала що ніхто в класі не знає християнської етики і такі оцінки у всіх.. Добре, скажіть який у вас навчальний план, на що звернути увагу. (підручників на руки нам не дають, вони знаходяться в класі, бо по них вчаться одночасно ще й інші класи. Тому ми, батьки, не маємо можливості слідкувати за програмою.) На що викладач сказала "У вас є вдома Біблія? То от, читайте"... Ок. Біблія чудова книга, ну але як, без програми, на що опиратися. Третій клас, отак просто - чтайте Біблію... Другим зауваженням було те що діти хіба не повинні в дошкільних закладах були вчити, веснянки-колядки і т.п. Тобто знов все як "пальцем в небо". Ми ще не стикались зі старшою школою, але вже страшно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Та там у всіх справа. Якщо коротко, то є в школі вчителі, які дуже принижують дітей. Обирають для себе жертв і показово з них знущаються. Так було, коли я вчилася і чую від мам, що так є і тепер. Коли мами приходять на розборки до директора, то вона прямим текстом каже "ну ви розумієте, що ваша дитина просто не подобається вчительці". І нічого директорці і вчителькам не довести. До речі, ті вчительки між собою приятелюють і так складається, що разом когось дістають.
    Ну у репетиторство, щоб оцінку добру мати, то теж нормальна практика для цієї школи. Навіть, якщо дитина не потребує додаткових занять і добре предмет вчить, то оцінки будуть занижуватися без репетиторства.
    Звісно, це все відбувається зі згоди директорки.
    --- дописи об"єднано, 22 Квітень 2015 ---
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Zyzya

    Zyzya New Member

    до якої ссаме ? це ви про школу №84 (та що на Сихові)
    --- дописи об"єднано, 23 Квітень 2015 ---
    ми маємо йти в перший клас ? не знаю до якої вчительки (школа №84 ,Сихів) ? хто ,що файного напише? бо в мене реально голова вже пухне куда давати дитину ?
     
  7. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Не хочу в "жильотку", але я просто холодна. Великдень, ті наші Дні Народження, готуєшся, домовляєшся, виварюєш на кухні, прибираєш в квартирі... Ну і робота (9-18 год). Трохи попустила і... на тобі - 1 і 2 з математики за КОНТРОЛЬНУ! За 1-цю мала не сказала, трохи пізно від вчителя дізналися. Ну ладно, думаю, не буду вже їй День Народження псувати, і на 1 (один!) день запізно сіли розібрали ті десяткові дроби. Три години ввечері сиділи (телефони відключила наф*г), меншій дозволила мультики дивитися, розжувала все, якщо віднімання/додавання мала ще знала, множення/ділення - так як її на уроках взагалі не було! Виявляється в цей день раніше і була ще одна контрольна... Блін, зла на себе і на всіх!!! Як?? У нас на Великдень те-то не зроблено?, як???, торт не спечеш?, як???, ми малій що нічого не подаруєм?, до мами не поїдем?, і те, і се, догодила всім... Дитину запустила...
    Сьогодні батьківські збори... і як туди йти? Хоч би дозволив вчитель якусь контрольну перездати. Його якраз якась інша вчителька ті тижні заміняла, і я так розумію, моя мала "розслабилася", ще й мама забігана і їй не до неї було.
    Дівчата, плюньте на все і займайтесь нормально дітьми! Ніколи не вгодиш все-одно, а частину роботи і перекласти на когось можна, а якшо ні - то ну її! Сиджу і ледь не плачу... Хоч би не підняли питання про її відрахування (там є таке), вона ж добре вчилася, та й не дурна (сам вчитель казав, що просто лінується іноді і не про те думає). Дві останні контрольні на 1 і 2... Я їй все пояснила, ми пройшлися по прикладам, вона вже все зрозуміла, вона не вловила той принцип з переносом коми (вже все зрозуміла, це не складно, просто цей ньюанс вона прослухала)...
    Блін, то все я винувата...

    Ну все, вже плачу.
     
    Останнє редагування: 23 Квітень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  8. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Їм же не дали нову тему "десяткові дроби" і одразу ж контрольну на другий день? В таких ситуаціях день-два, як правило, не рятує, тре сидіти методично і регулярно. Шкода, звісно, що так у вас склалося. Сподіваюся, можна буде перездати..
    Чоловік малому теж каже "що не розумієш - питайся", і ще жодного разу не було такого, щоб він сам спитався (( Просто бачимо по помилках в класі і вдома, що треба роз"яснити. І власне, що не дурний, найчастіше маємо проблеми через елементарну неуважність, а з цим вже навіть не знаю, як боротися ((.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Я не знаю, коли цю тему брали, я просто не знаю. Теж ввечері методично, хай не кожен день, а десь 2-чі на тиждень переглядаю з нею ту математику. Більше на англійську і німецьку звертала увагу , а з математики "мам, там нічого не задано... та я в школі зробила..." і в тому дусі, і потім вихідні (які там вихідні! впоролася як коняка!), а 20-21 квітня дні народження її і чоловіка (знов впряглася, до 1 ночі не лягала). Пропустила увагою математику, от і маю. ай... мама не має права на помилку.
     
  10. Leditanya

    Leditanya Well-Known Member

    А в якому класі дитина? Просто для мене трохи дивно. Провину за її погану оцінку ви берете на себе. Думаєте це правильно?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  11. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    А за що ви себе картаєте? Ви не можете вслідкувати за всім, та й усяке буває. Сподіваюся, вдасться перездати ті контрольні і все буде гаразд.
    P.S/ То у вас 5-й клас? Бо у нас така ж тема з математики, то сиділи над нею перших кілька днів, дочка теж не могла сама розібратися, то просила допомогти. І що з того, що я допомогла, пояснила, як за контрольну вона отримала 6, бо примудрилася не написати відповідь ні до однієї задачі. Розв’язок є, а відповіді нема.
     
  12. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Про рівень.
    мене багато років тоу вчила Світлана Зінов"євна. Зараз інколи бачила, як вона з дітками на групі спілкується і здалося, що з роками вона не змінилася.
     
  13. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Прийшла з батьківських зборів.
    Ну все так і є. Всі інші предмети більш-менш, а математику запустила. Я так і зрозуміла, що вона не зрозуміла ті останні теми і махнула рукою - "пронесе", а воно на контрольних все гарно вилізло. Має 1 з контрольної і 2 з останньої самостійної. Вже після нашого вечору сидіння і розжовування тих десяткових дробів вже встигла 9 заробити. Переписати контрольну не можна, треба виправляти на наступних темах і підсумковій контрольній у травні.
    Бо я не догледіла, не мала часу, мало уваги приділяла. В мене не проста дитина у навчанні. Нема контролю - нема прогресу... На жаль. Є контроль - є результати. Ні, я замість неї нічого не рахую, але "над душею" мушу сидіти і питання задавати навідні, коли бачу, що щось не знає чи заплутується.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    В нас новий перл, кому цікаво. Дівчинка прийшла з пофарбованими нігтями (згідна, це не правильно). Класна обурилася і прямо в класі довго і нудно відтирала їй нігті Уайт-спіритом! Мало того що це розчинник... для ОЛІЙНИХ фарб... на дитячі руки...і в класі є алергики, хоча і решта дітей не мала чим дихати, бо то був нереальний сморід.. В ауті.
     
    Останнє редагування: 28 Квітень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Fast

    Fast Well-Known Member

    Ну то аут! То тре заяву директору, відділ освіти писати. Як би моя дитина знаходилася би в тому приміщені, то на наступному би певно швидку викликали. Вчителька дибілка кончена, а ви то терпите? Допис емоційний, але просто уайт-спірит не можна на шкіру наносити, а дихати тим то жесть.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  16. SovaBa

    SovaBa noctua

    переїжджаю у Шевченківський р-н, інформацію не маю у кого взнати.
    Дуже прошу написати поради щодо шкіл № 22, 23 та 33. Це школи, що найближчі до вул.Шевченка(кінц. тр№7) та до місця роботи. Не знаю, котру школу обрати. Найбільше цікавлять поради щодо вчителів молодших класів та про школи взагальному.
    Дуже дякую.
     
  17. natkabig

    natkabig Member

    Дівчатка, збираємось в 1 клас в 28 німецьку школу. Може хтось порадить вчителя молодших класів, що цього року набирають класи? Дякую.
     
  18. SovaBa

    SovaBa noctua

    Дівчатка, також цікавить школа № 53, наскільки важко туди потрапити і відгуки про школу, дякую.
    Дитина навіть на підготовку ж не ходила, якщо класи вкомплектовані- то це проблема((
     
  19. katkas

    katkas Well-Known Member

    Наскільки я знаю, то важко. З групи садочкової малого туди дівчинка тести здавала і співбесіду проходила. Відгуки про неї різні. Як позитивні, так і негативні. Позитивні про молодшу, бо мама тої дівчинки старшого сина водить. А негативні про старшу школу, білше 9-11 класи. Бо багато мажорів, і є наркотики( то десь роки два тому мені казали, може зараз все інакше). А загалом, коли я вчилася та школа була дуже престижна, бо з посиленою англійською, а зараз навіть не знаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Жменька

    Жменька Well-Known Member

    наскільки знаю, потрапити важко. Але відгуки від тих знайомих, хто зараз вчиться - позитивні (про молодшу).
    Про час, коли я там вчилась, можу теж сказати тільки позитивне.
     
    • Подобається Подобається x 1