Відпочинок з дитиною - так чи ні?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Nery, 18 Вересень 2009.

?

З якого віку можна лишати дітей і їхати без них на відпочинок?

  1. будь-коли, якщо нема ГВ

    8 голосів
    3,1%
  2. від 6 місяців

    1 голосів
    0,4%
  3. від 1-го року

    9 голосів
    3,4%
  4. від 2-ох років

    12 голосів
    4,6%
  5. від 3-ох років

    13 голосів
    5,0%
  6. від 4-ох років

    6 голосів
    2,3%
  7. від 5-ти років

    3 голосів
    1,1%
  8. від 6-ти і більше років

    2 голосів
    0,8%
  9. не можна залишати взагалі. найкращий відпочинок - разом з дитиною

    127 голосів
    48,7%
  10. коли підкаже материнське серце

    80 голосів
    30,7%
  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ходять реально часто - робота в них така, кілька наших знайомих так пробували їхати, то ніхто довше як добу не пробув. Штраф невеликий, точно до 100 грн, але лісники дуже категоричні.
     
  2. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Було б добре якби можна було навiть тих 100 грн заплатити, i мати спокiй... тим бiльше ми на 3 днi максимум.
     
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ні, я ж кажу лісники там серйозні - заплатив штраф, збирай палатку і допобачення. Варіант "домовляння" чи хабарів посадовим особам особисто для себе не розглядаю.
    Можна домовитися з господарями і поставити палатку гривень за 30 в чиємусь саду. Знайти хату подалі від центру села. Ми так і зробили 2 роки назад, були ніби в кінці "Куточка рибака", на півдорозі від села Світязь до турбази.
     
  4. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    +1. В нас була на морі в Затоці і Рибаківці -краще вже Закарпаття/Шацьк.

    В Болгарію їздили, коли малому було 2 роки, машиною, без ночівки (так чоловік захотів), важко, але реально) Залежно, як дитина дорогу переносить, то вже індивідуально. Враження від Болгарії - сподобалось, не порівняти з вітчизняними "курортами" (в Затоці страшно було десь поїсти, ми були років 7 тому, сервіс -жуть)) В Болгарії їли в кафешках (абсолютно безпроблемно було годувати дитину, але я на тому не заморочуюсь і малий гарно їсть)+трошки сама готувала, щось елементарне. Хоча якось аж особливого захвату від Болгарії в мене не було. Хоча на той час нам вийшло нормально по грошах

    Шацьк. Від народження малого (перший раз з 2 місячним їздили на вихідні) їздимо щороку. На Пісочне, база від маминої роботи. Ми задоволені, хоча з погодою дійсно треба попасти. Їздимо середина липня-початок серпня. Якщо є погода -нам дуже подобається. Вода-супер, ліс, велосипеди..
    Правда цього року ціни, це раз (маю на увазі приватний сектор)+подруга ще в березні замовляла місця, казала господиня, що вже є багато бажаючих.
    Але Шацьк теж треба любити. Маю знайомих, які їздять в Рибаківку і задоволені, я б туди не їхала. Кожному своє)
    --- дописи об"єднано, 30 Квітень 2015 ---
    Наметове містечко є в Шацьку на Пісочному біля бази від Лісотеху.
    --- дописи об"єднано, 30 Квітень 2015 ---
    Але в наметове містечко я б з дитиною не їхала, але то я, знову ж, я б не їхала туди і без дитини))
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Raven

    Raven Мама малятка

    як коли, як вітер з континенту дме - можна купатися, а як з моря, дубак і на березі ше той
     
  6. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Може Болгарію промоніторте добре. Там можна знайти різні варіанти. Може бути більше місто, а може бути і селище. Можна жити в готелі, а можна і у господарів. Можна харчуватись в ресторані, а можна і самому готувати. Я не знаю, як Ви бачите Ваш відпочинок і які у Вас вимоги, але думаю серед того можна знайти добрі варіанти за помірну ціну і з чистим морем. Я була на Одещині, то море таки бруднувате у тих більших курортних місцях.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    І мені цьогоріч треба малу повезти саме на море, подихати морським повітрям, минулоріч було по путівці зі соцстраху в Скадовську, то відпочинок сам нормальний а море то жах (брудне+купа великих медуз), на пляжі пісок брудний і його мало, єдине що там добре то мілке море, йдеш 100 метрів і тобі трохи вище пояса (добре для діток, якби воно було чисте, а для дорослих то навіть не поплаваєш), більше туди не поїду хіба по путівці і то через те що там повітря лікувальне, бо Скадовськ знаходиться практично в затоці і там повітря насичене великою кількість солей... порадьте ще якісь місця для відпочинку на морі в Україні бюджетне в приватному секторі, ми не вибагливі, готуємо їсти самі, до пляжу можемо і походити, може бути і глуш, щоб було поменше шуму і головне щоб море було більш-менш чисте (знаю що то важко в нас таке знайте, але все ж...)
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вище он постом писала- глуш , зате спокій :)- це малі селища від Одеси в сторону Іллічівська- Санжейка, Грибовка, Андріївка...
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Fast

    Fast Well-Known Member

    Там біля наметового є база від Лісотехнічного, на декілька днів можна попробувати домовитися, особливо в червні. Трохи далі, на підсунді теж з палаткою відпочивають, але мені би було трохи лячно.
     
  10. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    біля Задару.. може якби ми поїхали на південь Хорватії, район Дубровника і тд, то було б тепліше, але ми туди просто не доїхали, перша довга поїздка в малого на авто, істерики страшні... чартерів в Хорватію не було, а їхати з Чорногорії на таксі я щось з малою дитиною не наважилася
    п.с. я прочитала в якому місці, а місяць - кінець липня
     
  11. vitek

    vitek Member

    Ми були в Чорногорії на початку серпня,і море там також холоднувате.
    Зараз також шукаю місце відпочинку з річною дитиною,і не знаю куди податись.Хочу теплого моря,піску, і харчування all inc. і щоб дитині було комфортно (маю на увазі клімат).
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    на "Піцунді" хаотичних відпочивальників періодично ганяють. В наметове містечко поруч.Ну бо забруднюють пляж
     
  13. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Греція острів Крит бухта Балі. Були з малою (1,5 р) в Кін. серпня-поч. вересня - море було таке тепле, як чай!!! Після обіду не відчувалось різниці як заходиш в воду. І мілко. Там є і вілли, і смачні таверни, і більші готелі з все включ. Почитайте в Мандрах в темі про Грецію.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    я і минулого року розглядала Чорногорію, але ми їздили відпочивати з компанією, яка хотіла тільки автівками добиратися, ну а серпантини в Чорногорії знатні, тож відкинули.. крім того там гірська місцевість (як і північ Хорватії), з дитиною не дуже зручно..
    ну але я не була, знаю зі слів, може є і більш зручніші куротні місцини, бо власне північ Хорватії мені зовсім не сподобався для відпочинку з дитиною

    а як щодо готування самому в Чорногорії? бо в Хорватії ми були в дуже маленькому містечку, де на кожному кроці продавали овочі і фрукти власно вирощені, пекарні хороші також багато де, непогані кафешки, хоча і дорогуваті якщо не фастфуд
    єдине що мясо якісне тре було пошукати
    минулого року малий був майже повністю на ГВ, то я не так переживала, а цього разу якось напрягаюся

    про Туреччину теж думала, але то теж лотерея, бо не факт що їжа підійде, малий зовсім інакше харчується ніж ровесники
    тож якщо не підійде, то бігти нема куди)) я була там раз, в твердій 4+, по всьому, крім харчування
    поспілкувавшись я зрозуміла, що то я ще просто балувана Галя і все в нас було добре, просто мені їх страви не підходять
    так, там певно є готелі де навіть для нас все пристосують, але я щось не знаю чи потянем фінансово якийсь Ріксос (і чи є взагалі в тому сенс)
     
    Останнє редагування: 1 Травень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. vitek

    vitek Member

    В Чорногорії все так само,може трохи дешевше,вже не памятаю цін.
    Ми знімали кімнату в віллі зі спільною кухнею на всіх гостей (5-6 номерів),але якось так виходило,що рідко з кимось пересікались на кухні.Ну і кухня - то був окремий будинок з великою терасою.І вілла знаходилась за 30м від моря,на самій першій лінії.
    Але тепер я хочу теплішої води і пісчаного пляжу.
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я теж перебірлива, тому мало що їм, навіть коли асортимент великий :). Минулоріч там ,де були ми, то на дитячій кухні завжди були і йогурти, і кашки, і варене індиче чи куряче м яско, відварний рис і макарони. МАлюків було багато .Ну і в супермаркетах можна було купити і кашки і пюрешки для дітей. В
    Туреччині бажано все-таки брати добру 5 .НЕ обов язково Ріксос :)Але і вона зараз вартує теж добряче
    з теперішнім курсом євро теж дорогувато виходить.А так -з готуванням немає проблем, якщо берете апартаменти з кухнею. В супермаркетах і на ринку можна купити все.Просто ще років 2 тому самостійне харчування виходило по ціні приблизно, як в нас ( ну на процентів 10- 20% може дорожче). А при теперішньому курсі в перерахунку на грн :girl_in_dreams:
    ми в Хорватії були саменькі . І були в Дубровніку- то було гарно
     
  17. Багіра

    Багіра Well-Known Member

     
  18. Neverland

    Neverland Well-Known Member

    Ой... Буду ще тут писати. Дівчата, радьте, бо звідки починала, туди і вернулась. Хочем десь поїхати на море в червні, або вже в вересні. Розглядала всі варіанти, але навіть вже не знаю. Думали Греція, чи Іспанія, чи Хорватія. Де можна щось знайти пристойне, по не захмарним цінам. І як взагалі по цінам зараз в цих країнах?
     
  19. Popi

    Popi Well-Known Member

    А сонячний берег в Болгарії. Там дешевше ніж Іспанія і Греція
     
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"


    по Іспанії не скажу. По Греції он Оля з Оті Туру і Таня з Макстревел мали гарні пропозиції.. Правда не знаю, як зараз є. Та і Греція в червні "гарантована" купальна погода хіба з 20 червня. А до того- як повезе. Хорватія- ціни космос. Турція була класною в ціні по ранньому бронюванню, а з 1 травня ціни пішли в гору теж астрономічно ( на деякі готелі ціни зросли майже в 1000-1500 дол). Чорногорія зараз так по ціні більш-менш ( порівняно з "хорошою" Турцією чи Хорватією). 11 ночей проживання - 11-16 тис грн.на трьох( ну до цього ще дорогу додати - якщо літаком, то 270 дол. на дорослого в дві сторони і 260 на дитину в дві сторони. Автобусом дешевше, але я би з малою дитиною в Чорногорію автобусом не їхала- вимучиться). Ну і додати харчування ( то вже залежить, до яких продуктів ви звикли, і що будете купувати). Мінус Чорногорії- теж гарантована купальна погода хіба після 20 червня і те, що з харчуванням треба морочитися.
    --- дописи об"єднано, 4 Травень 2015 ---
    там однозначно дешевше. Але то не до порівняння ( особливо чистота моря) :). Болгарія- це "Одеса" з хорошим сервісом :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1