Спільний сон з малятком

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ірка-Шкірка, 15 Вересень 2010.

  1. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    В мене сон утрьох, на жаль, не склався. Чоловік в переважній більшості випадків спить окремо. Добре, що є де. Перша причина - це те, що в нього дуже міцний і нечутливий сон. Я його сама пару раз ловила, коли він пробував перевернутись, а збоку малий. ТОму, коли він з нами спить, то сплю зле я, так як я постійно на чатах. Правда, з часом вже ніби трохи привик і спить акуратніше, але на початку було страшно. Той клубочок такий манюній був) Ну а по друге, коли дитина підросла і зраненька вже "двіжує", то муж хочуть ще трошки поспати перед роботою)
    --- дописи об"єднано, 7 Жовтень 2015 ---
    я міняла поки какав вночі, а тепер, то вже ні. хоч той памперс зранку повнющий, але шо робити) манюням та зміна памперса невідчутна, а вже страша дитинка проснеться і треба буде знов вкладати
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ух, у мене то саме... Сестра вже деякий час переконує перекладати до ліжечка, хоч я ніколи не казала, що мені важко, просто вона "зі свого досвіду"... А я все кажу, що та хоч до весілля, то ж якось розберемось собі самі. Я не маю страху щодо того скільки дитина буде спати з нами.
    То залежить від дитини. На початку вони часто какають, тому міняти мус і вночі. Потім як вже з каканням стало рідше, я перестала міняти, бо раз вночі так міняла, що потвм ще дві години тусувалися, розбудилась Мелася. Тепер хіба якщо дуже повний, то зміею вночі, якшо пробуджусь, а так , то так само-крутиться, циця , далі спить.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Мій теж не уявляв собі, як то ми маємо спати разом. І теж спить дуже міцно і любить порозкидатися вночі. Але нічого - привик. Трохи нив, що йому замало місця, але не жаліється. Правда, в перші 2 місяці я спала посередині, малий збоку, а скраю валик. Тому чоловіку не так страшно було спочатку, просто мало місця. А потім почали класти малого посередині під мою ковдру. То так нам набагато всім зручніше, бо валик досить багато місця займав. Та й, як холодно було в Карпатах вкривали обоє йому ручки:) Пару раз правда малий підкочувався під саму спину, то будила чоловіка і сунувся)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    А з тим "спанням до школи" мене дістають всі ще з народження! Всі, хто чують, що спимо разом, зразу "привикне, а як будете відівчати. Ми от читала, що то така проблема". І от чесно, не знаю, що їм відповідати. Тільки кажу, що мені так зручніше і малеча спокійна біля мами. А там поживемо-побачимо. Але якось то непереконливо їм звучить...а я б хотіла, щоб вони задумалися, що сс краще.
     
  5. Skaliaria

    Skaliaria Well-Known Member

    На всiх нервiв не настарчиш, таке враження, що бойовi дii потрiбно ще в пологовому розгортати, а може i швидше :))) Тому напевно- абстрагуватись...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    То так і було. Привезли нас з родзалу, мелсестра зразу "давайте покладу його в ліжечко". Я: "ні, він буде зі мною спати". М: "та як, в нас так не можна, ви ж його роздавите ненароком... То Вам спати не можна буде, а Вам після пологів треба відпочити". Уххх, я і зла була. Як то відпочивати без того комочка щастя?! Так і милувалася ним майде всю ніч, на зло тій медсестрі не спала. А вона все заходила і питала чи не хочу вже відпочити... Потім ще не раз чула, що спати з малим не можна, але мала я їх в носі.
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Ваш чоловік швидко вловить різницю на практиці, особливо, якщо буде на пару з вами перекладати-носити-колихати, то і буде найпереконливіший аргумент, ну хіба би вам попалася дуууже добре спляча дитина, тоді вже залежить від його розуміння, і стосовно користі-правильності для гв, і емоційного контакту, прив'язаності, то вже як ви собі то бачите і як поясните, фактично, я б сказала, що це один з моментів загальновиховних, бо це з одного ж ряду "не привчай до рук-хай поплаче-він тобою маніпулює-він хитрий-хай сам зробить" і т.п.., тобто добре б вам узгодити такі речі з чоловіком, хай почитає трохи на ту тему.
    --- дописи об"єднано, 7 Жовтень 2015 ---
    кажіть, що науково доведено, що чим більше потреба дитини у тісному фізичному і емоційному контакті задоволена у ранньому дитинстві, тим спокійнішими і самостійнішими діти виростають. А загалом, то не беріть до голови, що комусь щось не зрозуміло, всіх не переконаєш, та і не треба.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Natur

    Natur Well-Known Member

    Я не є безсердечна мама, яка вказує пальцем на інше ліжко під яким сидить бабайко і дресерує дитину. Його силоміць ніхто не заставляє, але вже й вік такий, що пора саменькому спати. Та й манюня ще є, годувати треба, а синок по всьому ліжку крутиться.



    Отправлено с моего lenovo A820P через Tapatalk
     
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В моєму дописі жодного слова про безсердечність і тим більше конкретно про вашу дитину. Я пишу про те, що нема зв’язку між спільним сном з народження і спанням в батьківському ліжку до повноліття. Є інші причини, чому дитина (де б вона не спала до того) приходить спати до мами. Можете теорію прив’язаності почитати. Я не є її прихильником і повному обсязі, але деякі речі там пояснені досить добре. І не треба сприймати все на написане на власний рахунок.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    Я якраз то все розумію, але наразі чоловік впертий (може ще чув як його батько казав, що то негігієнічно, бо можна дитину якимись примарними вірусами заразити + боїться зачепити дитину) Але то справді, вже на практиці буде видно.
     
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Але це насправді не чоловіку вирішувати. Годує жінка, не спить також вона, тому то їй вирішувати. Не вірю, що буде чоловік вам подавати дитину і заколишувати її потім щоночі. Як згадую початки, коли хочеться затамувати подих, аби лиш дитина спала, не те, що брати її і переносити в ліжечко, це для мене було б анріл
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  12. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    За скільки часу у Вас це пройшло? Бо доня також погано захоплює цицю коли пробую її лежачи нагодувати, мушу потім все таки годувати в позі "колиска" і ці перекладання її будять.
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ой, я не пригадую, ну наловчились швидко, зовсім неможливо то було в пологовому, а вдома, то ввечір годуаала в позі колиски і так плавно з нею лягала. А вночі вже в сні якось легше давалось захоплювати, бо спокійніше брала цицю. І з кожним днем краше ставало. То пройде по любе! Не переживайте, маля з дня на день змінюється
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  14. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    З тим спанням разом :girl_crazy: мене як хто питає коли почну в своєму ліжку малого вчити спати, то я кажу, що як дівок почне водити, то вже попрошу, щоб в наше ліжко не клав, щоб йшов в свою кімнату
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Смішно Смішно x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  15. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    Я підкладала подушку(в наас такі маленькі і довгі) а потім перекладала разом з тою подушкою. Не будилась. Якщо просто на руках, то відразу прокидалась і плакала
     
  16. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Після допису почала пробувати так годувати і в нас нарешті виходить їсти лежачи:girl_yes2:, а то вже руки терпли від годувань. Скоро дитина почне перевертатися, і постало питання захисної боковинки на ліжко, чи варто її ставити?
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    З власного досвіду, діти рано чи пізно самі захочуть спати окремо. Настає такий період, коли вони вже хочуть бути дорослими і важними :) Мій перейшов сам в іншу кімнату у 3,5 роки.(хоча зараз іноді з чоловіком міняються ліжками, бо всі хочуть біля Олесі спати :) ) Тому насолоджуйся поки ще спить поруч, і не заморочуйся як буде дальше ;)
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Як на мене то варто. Десь з 5-6 місяців мої мігрують як хочуть. То часто в тій сітці ловила) в нас така- завантаження.jpg
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Чому по СТБ завжди так однобоко висвітлюють питання спільного сну?!
    Вчора подивилась їх "За живе" і мене від обурення аж розперло.
    Виходить баришня, знизу підпис "прихильниця спільного сну з малюком" і вже за хвилину ця "прихильниця" зі сльозами на очах зізнається, що боїться за свою сім*ю, чоловік віддалився, сексу немає, обнімашок немає.
    Або поклали до молодої парочки (поки бездітної) пупсика в ліжко на ніч і показують, як вони всю ніч товклися по тому пупсу, аж око вичавили і руку зламали...
    грррр
    Ну навіщо такі жахи показувати?!
    У нас ще на 70% спільний сон, малій уже 2,4. Чоловік нікуди не переїжджав, ні на підлогу, ні в іншу кімнату, обнімашки-інтим на місці, очі/руки в дитини цілі. Для чого це залякування? Типу: ми мучились, ночей не спали, люляли-перекладали, то і ви не спіть!?
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Ми з чоловіком вчора дивились і ржали. Таку вже ахінею несли. В них взагалі всі передачі якісь як замовлені, всіх інакомислящих обривають на півслова і підсміховуються
     
    • Подобається Подобається x 1