Багатодітна сім'я - коли їх більше ніж нас

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Лютий 2010.

  1. Fast

    Fast Well-Known Member

    Ви платите податки? Ви в курсі скільки стягується? І коли я це все сплачую, то я хочу, щоб у разі потреби я отримала якусь допомогу, от навіть вийшовши в декрет. І, що маєм - змінили порядок нарахування лікарняних і, звісно, в користь держави. Абидно однако.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    теж думала про це і дуже тішусь, що Віруся має двох старших братів. Хоча, отим Старшим Братом, про якого завжди мріяла я, для неї є і буде Дми. з Сергійком вони будуть майже-двійнятами.
     
  3. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Є люди, які звикли сидіти комусь на шиї. І це не залежить, чи вони сімейні, чи одна дитина в них, чи більше.
    Вони звикли, що всі мають їх жаліти (причина для цього завжди знайдеться), допомагати, і що їм всі щось винні.
    А, повертаючись до теми,
    коли багатодітна сімя живе і поводить себе так, ніби всі інші їй щось винні, то це - дико.
    але те саме стосується і небагатодітних сімей.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  4. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    В любому випадку, багатодітна сімя - це важче. Важче, ніж бути самому :).
    Я в батьків одна, і от спостерігаючи їх останні пару років, бачу, що їм якось сумно. З однієї сторони, настав той славний час, коли дитину (мене) виростили, виховали, женили (звичайно, не все по маслу було, але таки виростили) - і можна "пожити для себе". Та ось це життя для себе - їм не в радість. В них є можливості, ресурси, сили, бажання ще виховати-виростити пару дітей - а за відсутністю приходиться всю гіпертурботу приділяти мені та онукові та чекати (просити :)) на нових онуків та коли ми онуків завезем в гості. А в гості виходить привезти найчастіше - раз на квартал, на тиждень-два, бо відстань 500 км.
    Я не розумію пари, в яких головним орієнтиром НЕ народжувати дітей (принаймні, другу-третю) є так звана "нестабільна економіка". Це дурість чи просто необізнанність, незнання.
    Зі своєї сторони, коли ми дізнались, що наша друга дитина теж хлопчик - для нас стало зрозуміло, що третя вагітність з надією на дівчинку звичайно буде. І це щастя. І після трьох дітей ніхто робити вазектомію чи перевязувати труби не буде. Бог пошле - то будуть можливості виховати гідну і четверту дитину при наших певних цілеспрямованих діях на забезпечення наших же дітей.
    Для мене не є самоціль народжувати-народжувати... З першою вагітністю у нас була повна яма і по фінансам, і певний час жили з батьками, і здавалось що халепам не буде кінця.. Але якось пройшло півроку, рік, два, влаштувались окремо, дитина росте, є що їсти, погуляти, вдягтись - от і настав час роздумів на рахунок другої дитини. Всьому свій час.
    Головне, як писали вище - це відносини між батьками, які дають любов, піклування, мудре наставлення своїм дітям, своїм прикладом показують як треба правильно будувати відносини, домомагати іншим, не сидіти на місці в очікувані чуда.
     
    • Подобається Подобається x 11
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Я проти того, щоб багатодітним були якісь додаткові виплати, які можуть неблагополучних стимулювати народжувати, але я за бонуси, типу знижок на гуртки, садочок, відпочинок (типу третя і всі наступні діти - безкоштовно - ну це я так мрію), проïзний на транспорт, якщо дитині до школи ïхати треба.
    І дуже мрію про нормальну страхову медицину. Наприклад, в Німеччині є державна страховка, яка приблизно 8% від зарплати і покриває основні витрати на всю сім'ю. Тоді діти не є додатковим фінансовим навантаженням під час хвороб.
    Якщо говорити про державні виплати, то нехай вони будуть однаковими для всіх діток.

    Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  6. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ну мені єдине що подобається, що в Німеччині до повноліття на дитину виплачується 200 чи скільки євро, і це не залежить вді прибутків (сума там дещо міняєтсья залежно віку)
    тобт за ті гроші можна дитину взимку взути і одягнути спокійно
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Таке є. Жодна дитина не буде ходити гола. І на садочок вистачить, або майже вистачить.
    Але я би і ті гроші відмінила, бо ж всякі мігранти тим користуються. Народили по 3-4 дітей і півзарплати є.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ну та... я правда не дуже вникаю в деталі, але власне такі нюанси були б добрі не для мігрантів, а для "корінних" жителів
    мені видається що їх з самого початку придумали суто для німців, які не дуже мали бажання народжувати, тобто типу підняти демографічний стан)
    для німців дитина це теж "графа видатків", яку варто добре обдумати, а якщо йдуть виплати, ще й до повноліття, то вже зовсім інша справа
    бо от в нас при народженні дається певна сума і при економіі її на певний короткий час може вистачити (емм, могло при попередньому курсі валют)
    а далі що? далі більшість мамів мусять віддавати в 2 роки в садок і йти працювати, бо допомоги 130 грн, а якісний дитячий зимовий комбез коштує як мінімальна заробітня плата
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Я і чоловік одинаки:sad: я все життя мріяла про брата чи сестру, але склалося інакше( і я завжди знала, що хочу точно не одну дитинку) тепер маю двох синочків і мрію про солоденьку дівчинку)і чоловік теж не проти) вже б і зараз
    Якось так вже складається, що сім'ї із трьома дітками тепер не є рідким явищем, як було раніше. Особисто для мене багатодітними є сім'ї із 5 і більше дітками. Тоді вже дійсно такий собі садочок дитячий;)


    Надіслано із мого Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • мімімі мімімі x 1
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Німеччина не Америка. Тут дитина не дуже дорого обходиться. Садки дешеві, початкова школа зовсім безкоштовна, а далі хіба як дуже круту гімназію обирають, то платно. Вища освіта безкоштовна, майже всі студенти підробляють, щоб за харчування і житло платити.
    Доволі часто трапляються родини з 3-ма дітьми. Мабуть, пішли позитивні зрушення.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Переді мною в моєї лікарки-гінеколога оформляли декрет ще одній жінці, яка була в поліклініці з трьома дітками десь 4, 3 і 2 років, ну, і вагітна четвертою дитинкою. Ми разом чекали під кабінетом, то я дивлячись на цю сім'ю задумалась. Діти бавились по коридору і розважались як могли, такі живчики. Але видно, що сім'я навіть не середнього достатку. Я знаю, що не маю права так оцінювати, але чисто по зовнішньому вигляду: дітки в доволі заношеному старому одязі були. І щось мені їх стало на мить навіть шкода... Сім'я благополучна, просто мабуть дуже скромно живуть.
    І от через пару днів в соцстраху зустрічаю знову ту жінку, а вона ще виявляється має і старшу дівчинку десь 5 років. Тобто вагітна швидше за все вп'яте, хоч я і не впевнена, що бачила всіх дітей.
    Вперше бачу у Львові таку багатодітну маму. Аж крутилось на язику якесь питання, точно не можу сформулювати, але воно би швидше за все вийшло некоректне. Чому аж п'ять дітей?.. чи щось в тому стилі. Мені то не вкладається в голові.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    таку -- це яку?
    бідну?
    чи з 5 дітьми?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  13. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    Ой навіть не знаю, що відповісти. Мабуть, і те, і те разом. В першу чергу, що з 5 дітьми. Ярлики не хочеться вішати, але помітно, що вони не заможні. Це ж так важко. А діти ростуть і витрати сім'ї збільшуються.
    Мені стало цікаво, чи прораховують якось багатодітні сім'ї свої можливості, чи йдуть за тим принципом, що як Бог дав дітей, то дасть і на дітей? То я пхаю носа не в свою справу? Але чим керуються батьки?
     
  14. maty

    maty Well-Known Member

    як мама шістьох дітей(з різницею у три роки приблизно-тобто фактично половину з своїх вже 40 років я тільки дітьми і займаюся-власне займаюся,а не просто народжую і живу на дитячі гроші) спробую вам відповісти: знаєте,мене завжди дивує,коли люди от так впевнено вважають,що можуть прорахувати свої можливості щодо виховання і забезпечення певної кількості дітей,або зупиняються на одній,щоб вже точно все їй дати. Наше життя таке непередбачуване і в одну мить все може змінитися в гіршу сторону, може трапитися лихо, можна втратити здоров"я. може обірватися життя... або скільки буває випадків,коли гине єдина дитина-гарна ,хороша,вихована,внаслідок трагічного випадку. Ш що залишається,для чого жити далі?...власне,я веду до того,що не все в житті можна спланувати,діти є не тільки для того,щоб забезпечити їх матеріально,насправді важливо,якими людьми вони стануть і це вже не в матеріальному становищі справа.
     
    • Подобається Подобається x 20
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  15. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    А чому шкода стало тих діток? Виглядали сумними?
    А в нас сусіди мають 5 діток, так мені подобається їх сім'я! Різниця між найстаршим і найменшим певно років так 17, дівчинка одненька, якраз посередині. Цікаааво мабуть так, коли дітей багато, і кожне ж різне...
    З іншого боку, гроші грішми, але то треба мати просто невичерпний емоційний резерв, щоб на кожного відреагувати, слово сказати, і самій не загубитися. В нас он двоє тільки, то, буває, тиждень з чоловіком поговорити не можемо нормально, не по півречення:sad: і то ще доця маленька, не так "ефір займає"...
    Словом, захоплююся багатодітними сім'ями, а особливо їх мамами!
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  16. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    @maty це все так, але в наш час і матеріальний аспект дуже важливий, як не крути. А хто вже скільки народжує і як - то вже їхня особиста справа, дорослі ж люди.
     
  17. Siania

    Siania Love Life

    Зараз це рідкість і тому трохи непривично. Колись це було нормою, і одна дитина в сім'ї не вкладалась в голові :girl_smile:
    Як на мене - головне щоб ті діти були щасливі, щоб батьки їх дійсно любили і поважали кожного як особистість. Якщо виростуть достойними людьми - вони самі собі дадуть раду в житті, і без грошей від батьків.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. zetta

    zetta Well-Known Member

    Ну ви вкурсі шо в мене 2. І недавно мені сказали шо я мама героїня бо в мене аж двоє... В той момент мені щелепа відвисла бо ніякого подвигу я в тому не бачу . Але тепер я вже розумію що люди які сильно закручені на заробітку фінансів часто так думають . В моєму випадку то була жіночка ( діамант ) з компанії амвей . Хоч вони і позиціонують себе як додатковий заробіток, ага шоб там додатково заробити до статусу діаманта треба покинути основну роботу і шей понаднормово літати . Але то таке .
    І от наші сусіди 7ро дітей . Мама сама просто не взмозі вигуляти , нагодувати і все решта поробили . Там двірник , дві няні , повар , прибиральниця . Тато живе в окремому котеджі бо того шуму не витримує ) .
    В чоловіка знайомий сам з сім'ї де 7ро дітей . Нормально вихований . Подробиці не розказує але каже часом при розмові - 7ро не треба дітей .
    В інстаграмі є Таня Ілічева в неї семеро . Звісно що там цілий штат прислуги . Мама виглядає шикарно , фото одне гарніше від іншого . Дівчата там просто шаленіють від того яка гарна сім'я , і просять порад як вона так все гарно встигає , просять зустрічей і мастер класів як бути такою супер мамою )))) .

    Я не знаю чи то супер мати 7 ро дітей . Попри любий достаток я маю трохи іншу думку .
     
    Останнє редагування: 1 Грудень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    а давайте, буде змінювати оте "матеріальний аспект дуже важливий" ?
    всі разом?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1