Лохотрон - жорстока реальність

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем SovaBa, 31 Січень 2009.

  1. Savchenko

    Savchenko Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    Мені вчора прийшла смс на Київстар "Ви виграли 100 000 грн, відішліть смс "PRIZ" на такий то номер для підтвердження" вартість смс 4 грн і так далі ту смс зразу стерла, невже такий популярний мобільний оператор не має якогось фільтрування-прослідковування подібних повідомлень чи може самі "підзаробляють" в такий спосіб...
     
  2. Nana11

    Nana11 аспіранточка

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    Не думаю шо мали б заробляти таким чином, колись моїй мамі шось подібне прийшло то я передзвонила до оператора, вона сказала що це акція не від них і записала номер на який треба було відправити повідомлення, думаю в таких випадках треба саме так і робити, шоб тим спамерам блокували доступ:girl_bye2:
     
  3. kraplynka

    kraplynka реалістка

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    добре, що натрапила на темку - вчора теж в однокласниках отримала те повідомлення про потребу допомогти з донорством крові дитині....
     
  4. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    Так шкода що справжні повідомлення ігноруються, бо люди вже не вірять... Я шукала донора для близьких знайомих, але люди майже не реагували на це прохання.... коли знайшли, було вже пізно... в нашій країні величезна проблема з донорством, тому і приходиться шукати своїми силами...
     
  5. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    Не самі, але як то відфільтруєш? Оплата по смс - цілком легальна. Наприклад для оплати рінгтонів, гудків, ігор і т.д. Тут афера не в тому, що СМС платна, а в тому, що конкурсу ніякого не було. А це слід дослідити і довести спочатку. Тож, на жаль, можливостей для зловживань ще багато...

    ---------- Додано в 22:30 ---------- Попередній допис був написаний в 22:28 ----------

    Знайомий з подібного приводу телефонував в МТС, то вони за 10 хв. не могли зрозуміти що він від них хоче:)
     
  6. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    нам колись прийшов конвертз листом, треба було стерти кісь там кружечки, якщо малюночки співпадали то виграєш машину. мама так тішилась))))) бо їй всі три малюночки співпали!!! треба було тільки вислати якихось 500 грн для документів чи щось так. потім я їй розказала шо то розвод, вона засумувала, бо дуже вже хтіла машину щоб не носити сумки з базару в руках))
    а чоловік розказував що його одногрупник так щось біля 2 тис. грн стратив (то було років6 тому). казали йому що машина є, але якого хочете кольору? чорного? за нього треба доплатити 200 грн. який хочете салон: сірий? ще 300...ну так і назбиралось)))
     
  7. Tamada

    Tamada ла-ла-ла

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    Перше, що повинно насторожити - це те, що для того, щоб отримати виграш слід ще щось заплатити, причому наперед. Зрозуміло, якщо це наприклад депозит чи інвестиції, треба вкласти щоб заробити. Але якщо це виграш, причому великої суми, то чого просять доплатити, причому смішні суми в порівнянні з виграшем? Як і з тими африканськими мільйонерами, дай 100 долларів, пришлю міліон:)
     
  8. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    працювала я колись в колл-центрі одного з операторів, часто блокувала номери шахраїв, робиться це досить швидко, але шахраї не дурні - мають для "роботи" мішок сімок з різними номерами, заблокуєш один - перейдуть на інший, залишається лише сподіватись на здоровий глузд людей, котрі ті СМСки отримують.
    Але я б назвала лохотроном і цілком офіційні розіграші призів. Наприклад, памятаю коли я лише влаштувалася в колл-центр була така новорічна акція-вікторина -абонент реєструється за допомогою СМС, йому приходять питання, він СМСми відповідає, чим більше правильних відповідей і взагалі СМС -тим більший шанс на виграш авто, бо перемагає той хто СМСок відправить найбільше, звісно скільки хто відправив нікому невідомо. Питання не складні, але хитрість в тому що кожне СМС коштувало дуже недешево. Памятаю що один із переможців витратив на СМС більше 10 тисяч гривень. Один з працівників колл-центру, який вчив новачків гарно пропонувати участь в тій акції, наголошував що отримати машину за якихось 10 тисяч - це ж круто! Але скільки було учасників, котрі витратили трішки менше, але нічого не отримали? Акція для оператора була супер прибуткова, щоправда після її закінчення почалася хвиля дзвінків від абонентів про те що їм приходило СМС що вони таки виграли авто, лише треба ще відправити трохи СМС для підтвердження (за астрономічною ціною) або надіслати код поповнення. Багато хто не розумів що це вже шахраї стараються, тому імідж компанії в їх очах сильно зіпсувався.
     
  9. invisible

    invisible Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    Нова (ну може вже й комусь відома, для мене була нова) схема обдурювання людей, що продають товари за оголошеннями на Емаркеті, аукціоні тощо.
    Продаю я на Емаркеті весільну сукню. Дзвонить мені сьогодні мужик і каже "хочу купити сукню, чи висилаєте ви в Харків"? Кажу "так, можна Новою поштою з післяплатою". А він мені - "а чи не можна іншим способом оплатити"? Кажу - "ну так, можна на картку Привату". Даю йому номер картки і ПІБ для оплати. Але оскільки продаю так не вперше, починають закрадатися підозри. Ну ладно ще, купує чоловік весільну сукню, хто там зна для кого - для сестри, подруги і тд... Можна зрозуміти. Але ось так ні сіло не впало, не розпитавши ані про стан, ані про розмір, ані про можливість повернення, якщо не підійде? Ще й сам зголосився оплатити наперед без будь-яких гарантій не таку вже й малу суму, а не оплачувати післяплатою? Нє, думаю точно не то. Стала в Неті шукати про шахрайство з картками, потім ввела номер мобільного, з якого він мені дзвонив - 0975235041 - і зразу все стало ясно ( http://sovet.kidstaff.com.ua/question-23660 ; https://www.facebook.com/fightfraud...?comment_id=4085723&offset=0&total_comments=1 ).
    Коротше, як ввечері мені передзвонили, то була вже готова. Дзвонить інший мужик з номера 0964311346 і представляється нібито працівником служби безпеки Привату (і це в 20 год. вечора!). Питає, чи давала я комусь сьогодні номер своєї картки. Каже, що в моєму обліковому записі в Приват24 зафіксована незаконна діяльність і картку заблоковано. Мовляв, я вам зараз відішлю смс для перевірки, а вам потрібно буде продиктувати мені код. Ага, щас! Я йому одразу сказала, що прекрасно все про цю схему знаю, і він кинув трубку. А смска прийшла змісту "пароль входу в банкомат". Хто не знає, Приват зараз запровадив послугу "Екстрені гроші", коли зняти кошти можна по номеру картки в банкоматі, але без картки (вам приходить смска на телефон з кодом, який потім вводиться в банкомат). Тобто, якби я йому сказала цей код з смс, він би просто зняв десь через банкомат гроші з моєї картки. Наскільки я читала, можуть бути і інші схеми (вам дзвонять і кажуть, що платіж завис і треба повідомити код, тощо).
    Може повторюся, але запам'ятайте, що ніяких особистих даних і кодів не можна повідомляти по тел. навіть працівникам Привату, і взагалі працівники Привату телефонують з номерів, що починаються з коду 8056...!
     
    Останнє редагування: 23 Жовтень 2012
  10. Leonella

    Leonella New Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    А в мене була така історія.
    Дзвонять в двері, питаю -хто?
    Церковна рада! Збираємо гроші для дитячого будинку.
    Питаю, з якої церкви - зі Св. Юра.
    Я не відчинила йому, а сусідка відчинила і я чую, як він їй показує якісь списки, в яких люди дають по 100 долларів пожертви. А вона йому каже, що таких грошей немає і не буде стільки давати. На халяву мужик хотів грошенят позбирати.

    Перший раз чую про таку церковну раду, ніколи таким не відчиняйте і не давайте грошей на "церкву" шахраям. На церкву жертвують тільки на території храму.
    Пам"ятайте це.
     
  11. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    Моя однокласниця так привела до себе додому циганку і віддала їй усі кошти, які батькі відклали їй на оплату навчання в комерційному вузі (за 5 років). При чому батьки в цей час були вдома!!!
     
  12. tiramiska

    tiramiska цинічна бандерівка

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    От за такою схемою,яку описала invisible на днях обдурили батька хворої дитинки... гроші збирали малюкові на чергову хіміотерапію, і до батька зателефонували отак... Батька не осуджую, бо певно як йдеться щось про твою дитину і її здоров"я зовсім по-іншому оцінюєш ситуацію. Втратив на мить пильність і 10 тис грн... Можу собі уявити як він почувається зараз.... Волонтери знову шукають гроші , бо потрібні "на вчора"...
    І як отим шахраяям оте все сходить??? Стріляла б отаких:girl_devil:
     
  13. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    а сестрі мого чоловіка наприклад, взламати скриньку. вона в той час була у відпустці з коліжанкою(цікаво чи співпало чи злодії знали про її від"їзд). і ось до всіх адресатів з її скриньки приходить лист англійською мовою, щось на зразок " ми відпочиваємо, в нас вкрали гаманці і телефони, перешліть нам будь ласка хто скільки зможе на номер рахунку ****,бо ми навіть не маємо грошей щоб купити собі квитки. як повернемось гроші віддамо.". я пошту перевіряю кожен день, прочитала листа - давай до неї надзвонювати, а вона мені " а я на морі, в нас все окей". отаке буває:) на щастя сестра швидко полізла в нет і знайомих попередила, що то лохотрон.
     
  14. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    мені , і чоловікові, та й знайомим приходили повідомлення про виграш крупної суми від Київстар , але теба надіслати якесь повідомлення, комусь писали що виграли автомобіль. Одразу стираю такі повідомлення, чистої води лохотрон, не чула щоб від Київстар таке розігрували, там ще й попереджають про це.
     
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    Колись працювала в Кол-центрі відомого оператора.
    Про виграш чого б не йшла мова (побутова техніка, авто, квартира і т.д.), схема була одна: потрібно сплатити податок з прибутку (витрати на пересилку, 1% від вартості виграшу і т.д.), для цього абонента просять продиктувати код поповнення з картки на 300 грн.
    Як не дивно, маса людей в той час велися на це. Найобразливіше, що, як правило, жертвами шахраїв ставали бідні люди , в яких єдина надія отримати той же телевізор, новий сучасний мобільник і т.п. - це щасливий збіг обставин. І не рідко тих 300 грн - це були останні гроші для цілої родини. :girl_sad:
    Сподіваюсь, зараз ніхто не "клюне" на такий наглий "розвод".
     
  16. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

     
  17. SoloGalka

    SoloGalka Moderator Команда форуму

    Відповідь: чорний список

    Маю телефони шахраїв :girl_in_dreams: для застереження форумлян (і не тільки)
    Мій брат має пасіку, вчора дзвонить дядько і каже, що хоче на фірму замовити 120!!!!л. меду з доставкою НП до офісу
    Я втішилась, бо брат мені би віддячився на файну сумму
    Той чувак каже, скиньте мені номер рахунку, на кого пересилати і номер телефону отримувача
    Пізніше дзвонить жінка брата і каже, що чуть не влипла :girl_impossible:
    Ніби їй телефонує представник з ПриватБанку і просить надати персональні дані і... пін-код.
    Вона каже - я вам його не дам!!!! Бо це персональна інформація
    Пізніше мені казала, що чувак їй по телефону назвав всі картки, які вона має і т.д.
    На що він - ми вже вам перевели еннну суму і щось там не виходить...
    Коротше кажучи, було би "развели как котят"
    Добре, що на тому все і скінчилося

    Даю номера телефонів, з яких він мені дзвонив - може когось застереже це: 067 59 488 75, 067 319 32 98
    Будьте обережні, весна настала. Шахраї, як коти активізувались :girl_crazy:
     
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: чорний список

    вже розказували подібну ситуацію у темі про шахраїв - ви не перші, на жаль...
     
  19. invisible

    invisible Well-Known Member

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    До речі, ну дуууже вже багато випадків от саме такого прикладу шахрайства з картками Приватбанку (я теж пару місяців тому про цю схему тут писала). І навіть подавала інфу в службу безпеки Привату. Мене інше дивує - чому Приват не робить жодних кроків для вирішення цієї ситуації? Адже головним чином саме ця схема шахрайства виникла після введення банком нової послуги - екстрене зняття готівки з банкомату по номеру картки (без самої картки). Тобто шахрай має ваш номер картки, під якимось приводом телефонує вам, щоб вивідати пін-код зняття платежу, який прийшов на ваш телефон, і спокійно знімає гроші з вашої картки. Перш за все, безперечно людям потрібно бути уважними і не повідомляти таких даних нікому. Але всяке буває. Скільки ото писали про те, як ці нелюди знімали по кілька тисяч з карток людей, що збирали гроші на операцію дитині. Знаю, що деякі люди мало не судитися з банком пробують через оце. Ну банку принаймні це репутації не додає...
     
  20. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Відповідь: Лохотрон - жорстока реальність.

    яке?
    спочатку незнайомій людині дати пін/код активації/пароль доступу, а потім судяться з банком. де логіка?