ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Так, тільки лежачи:sad: Подивилась ссилку, класно..так гарно буду пробувати різні варіанти, крім сидячого, ще малий сидіти:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Nata

Nata Well-Known Member

Ой, Ксані, все забуваю подякувати за пози :). Дякуюююююююююююю! Дуже свого часу згодилося. А тепер ми годуємося як вийде, кожного дня у своїй позі. Моя мама інколи надивуватися не може як дитина може так їсти, а йому підходить.
    Скорпіоншо, дослухайтесь Ксані, потренуйтесь цідитися. З власного досвіду, краще потренуватися наперед, аніж потім нервуватися що молока недостатньо Десь читала, що груди звикають до зціджування (цідити у випадку коли мама працює, а не просто так), але з першого разу може не вийти націдити достатньо молока.

Додано через 1 годину 5 хвилин
    Мря дитина вже кілька днів підряд дуже погано їсть удень, тобто їсть він добре, але не цицю :sad:. Посмокче кілька хвилин і вимагає іншої їжі. Зате цілу ніч висить на циці. І що з ним робити?
    От сиджу, пишу і чую, що молоко тече...

• Подобається Подобається x 4
  3. мамочка

мамочка Well-Known Member

може то в кожному по-різному, але я як тільки пробувала трошки зцідити молока, то лактація дуже зменшувалася (хотіла зробити запас молочка) і сцідити всерівно нічого не вдавалося.
    вже коли доні виповнилося пів року, то вперше нормально зцідила 100 мл

Додано через 1 хвилину
    я цілий рік відгодувала тільки лежачи
    так і не навчилась інших поз)))

4. Nata

Nata Well-Known Member

Ну незнаю, чим більше молока цідиться тим більше його прибуває :).
    Тут ідеться про систематичне, щоденне зціджування у випадку, коли мама змушена залишати немовля.
    Я в жодному разі нікого не закликаю цідитися просто так.

• Подобається Подобається x 6
  5. мамочка

мамочка Well-Known Member

та я це знаю
    просто "невміло" цідила і тим собі створювала зайві проблеми

6. Loyal

Loyal Well-Known Member

Соску не даю категорично!!! Хоч бабуся пробує запихати, я відчула, що після соски треба знов дитину мучити з правильним захоплення соска, бо відчувала біль сильний.
    А спали ми на балконі, тобто практично на вулиці. Ну я таки не знаю як дитину збудити та й шкода, бо деколи і заснути не може

7. vanilia

vanilia Miracles are real

А не обов.язково будити. Можна сплячій дитині цицю підсунути :))

8. Loyal

Loyal Well-Known Member

Крім грудей малий нічого не їв! Хіба ще як в пологовому Біфідобактерін з водичкою.
    На руках носимо солдатиком помежи годуванням (щоб відбекнув) і після годування. А так більше ввечері, коли малому стає скучно і вимагає розширення кругозору і спілкування.

Гімнастику робимо ввечері після купання (тоді спимо від 11:30 до 3-4 год) і зранку після вмивання трошки. Посеред дня тільки "пасемо коні"

Додано через 36 хвилин
    Відкопилює губку нижню, міцно зціплює і не запхаєш!

9. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ну то через 2,5 години забирайте з балкону, беріть на руки і починайте помаленьку гнути свою лінію : )

• Подобається Подобається x 4
  10. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

ЗБЕРІГАННЯ ЗЦІДЖЕНОГО МОЛОКА
    - Дуже ретельно мийте руки перед початком зціджування.
    - Перед зціджуванням облийте кип’ятком посуд в який Ви будете зціджувати молоко.
    - Посуд для зціджування повинен бути з широким «горлом», щоб уникнути проливання молока.
    - Посуд повинен щільно закриватися кришкою.
    - Покладіть молоко в холодильник відразу після зціджування. Якщо Ви зціджуєте молоко протягом 24 годин, додавайте це молоко до попередньо зцідженого.
    - Молоко можна зберігати до 2 діб в холодильнику.
    - Якщо воно пахне кислим – не вживайте його.
    - Заморозьте молоко, якщо не будете ним користуватися більше 2 днів.
    - Заморожене молоко при температурі –18-20ºС може зберігатися до 3-4 місяців.
    - Якщо Ви розморозили молоко для годування дитини, залишки молока знов не заморожуються, а виливаються.
    - Не розморожуйте молоко в мікрохвильовій печі або духовці.
    - Молоко розморожується на водяній бані.

Дитина за один раз може зїдати 60-80г. грудного молока.
    Особисто я вам раджу почати запасати молоко значно раніше щоб запасти відповідну кількість і не заробити гіперлактацію.
    Перекладання дитини від однієї груді до іншої може викликати гіперлактацію. Часта зміна грудей веде до того, що дитина одержує велику кількість "переднього" молока, і не встигає висмоктати "заднє". У результаті дисбалансу між передньою й задньою порціями молока, у маляти може спостерігатися розлад травлення.
    У вас дуже великі перерви між годуваннями.
    Кормить по требованию ребенка. Что это такое?
    Гормон який виробляє молоко живе в крові приблизно до 1,5год. після чого стрімко зменшується кількість гормону відповідно і кількість молока. І ніякими чаями ви кількість того гормону не піднімете а тільки великою кількістю (не менше 12 в добу) правильних прикладань.
    Устраиваемся поудобнее ч.1
    Устраиваемся поудобнее ч.2
    Подаем грудь удобно
    Техника правильного прикладывания к груди
    Прикладывание ребенка к груди — в движении
    Відмініть буть які фізичні вправи на тиждень щоб побачити чи часом не вони призводять до такого наслідку.

• Подобається Подобається x 8
  11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А ми незважаючи на наші проблеми з ГВ за другий місяць життя набрали кільо з копійками!!!

А ще були на весіллі, трохи з малим, трохи без. Якщо когось цікавить мій досвід, можу поділитися. Пишіть ПП:)

• Подобається Подобається x 7
  12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

І ми з малим були на весіллі, правда йому 5 місяців було. Наївся циці і дрих в візочку під таку голосну музику!!! Тільки з суконкою я не подумала і годувати було важко - заваджав твердий корсет

• Подобається Подобається x 3
  13. Зорянівонька

Сьогодні почула ще раз стандартну історію. Було мало молока, дитина не наїдалася, кричала, то давали суміш, а потім молоко пропало.... От подумала, що і в мене таке могло бути, але дякуючи форуму і особливо нашим консультантам молочко є, маля гарно поправляється:)Дякую!

• Подобається Подобається x 16
  14. Ksani

Ksani Well-Known Member

Зорянівонько, я теж Вам дякую, що прислухалися :)
    Нечасто трапляється, що мама сумлінно виконує те, що хтось радить, бракує терпіння, сил, підтримки, розуміння...А ще дуже часто поради сприймаються як навязування, тиск. Знаючи про це, я намагаюся не лізти з порадами, коли мене не просять, хоч іноді аж серце стискається.

• Подобається Подобається x 18
  15. Loyal

Loyal Well-Known Member

Питаннячко в мене чергове... То нормально, що дитина дуже нерівномірно їсть протягом дня? Може вдень проситися їсти що 30хв, щогодини. Може за 1 раз з двох грудей смоктати, а потім (особливо вночі) посьомає трошки 10 хв і засинає, а груди так повні і залишаються (тобто висмоктати достатньо він точно не може)

16. vanilia

vanilia Miracles are real

Це все теж досить відносно, щодо суміші. Бо в мене після кесарського молоко прийшло пізно і було дуже мало, дитина не вміла брати сосок... Я давала суміш дитині, але поступово зменшувала її кількість. Дитину прикладала все одно дуже часто, хоч вона і плакала і не вміла смоктати. Отак я "розцідилася" і ми перейшли повністю на ГВ. А перші 5 днів, коли в мене взагалі не було ні молока, ні молозива ще, то мусіли годувати дитину сумішшю, бо я її прикладала, але то толку не давало так скоро. Ну і в мене були проблеми з наркозом, після операції ставили капельниці і кололи, тому дитину і не бажано було б прикладати, та й від того молоко і не йшло. Але прикладала все одно.

• Подобається Подобається x 10
  17. Зорянівонька

Думаю нормально. В нас спочатку теж таке було. А вночі він теж зразу засинає. Я роблю так - як він засне, залишаю сосок в нього в роті, то він трохи поспить, потім трохи посмокче, ітд. А коли вже заспить міцно, то сам відпускає.
    Зараз певно через жару вдень менше їсть, але зранку і ввечері більше.

• Подобається Подобається x 3
  18. Ksani

Ksani Well-Known Member

давати дві груді за одне годування такому маляткові небажано.

• Подобається Подобається x 1
  19. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

От мій вже цицьковий екперт :) То одну смокче то другу, бавиться. Тільки маю 2 проблеми - коли смокче одну цицю то іншу мусить двома руками крутити, тягнути і щипати, якщо ручки забрати відразу відпускає цицю і починає або плакати(якщо сонний) або кричати - вимагати крутити далі. Якщо спить і забрати руці від другої циці відразу просинається. В мене циці вже сині від того..
    Друга проблема в нас в тому що Марко не дбає де ми знаходимося і витягає свій "обід" коли він вважає за потрібне. Особливо якщо на вулиці чи в супермаркеті до нього хтось заговорить, малий відразу в декольт і тягне цицю до бузі..!!!

• Подобається Подобається x 8
  20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Моя теж любить щипати, тiльки саме ту цицю з якої їсть, але я не даюсь, забираю її руки вiд цицi i все, бо вона такий рачок добрий, як вщипне! То вона так на мене дивиться в непонятках, але потiм знов ссе.
    Зоряна, я думаю як ви не дасьте йому разiв 4-5 вас щипати то вiн згодом перестане. Надiятись що вiн сам перестане це робити може не окупитись. Я свою малу подiбним чином i кусатись вiдiвчила, бо вже жерла мене не на жарти, мало не щоразу (це ще в 8-9 мiс.)
    Про вулицю нiчого не можу сказати, я мама встидлива, менi треба десь сiсти хоча б вiдвернутись, в супермаркетi навiть нема мови щоб я почала годувати, хiба що десь на лавцi, чи вже до машини дойти, було й таке. Правда я вже удень другий мiсяць не годую.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.