ГВ - ще один дар природи

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Ksani, 31 Травень 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
Статус теми:
Закрита.
  1. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Відповідь: Популяризація ГВ серед населення

Не нариваюся на компліменти, але я також так годувала тандемом (про це зафіксовано на ДП у відповідній гілці :naci:) протягом 2-х вагітностей. (Правда не дуже довго після народження малеч - 10 місяців і 2 місяці відповідно. Ну, ще плюс в період вагітності.)
    В цьому справді нічого складного чи виснажуючого нема:)

• Подобається Подобається x 15
  2. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

Дякую за запитаняя. Дитя отримує близько 400 -500 гр їди :) в день - з них хоча б 100 гр - зціджене молоко. Грудь даю як тільки попросить. Проблема в тому що він хапає груди, хвилин 10- 30 ссе молоко, потім криком - їсти ...... і вперед - суміш. А після неї - спить десь з 2 години і по колу :) Вночі - 24, 3 та десь 4-6 - ми гамаєм грудь, потім суміш.Дурник - категорично ні!!! А як поїти з чашки- не захлинеться?:8: Педіатр казала давати водичку або чай - я думаю, що не треба, підгузки міняємо часто:xaxa: Ще раз дякую за поради.

3. Curly Xena

Дякую за позитив! мушу все налагодити - бо хочу дитинці найкращого. Питання - а як знати скільки дитя зїло з груді? ,Там ж мізерний грамаж виходить - якщо молоковідсмоктувачем за 20-30 хв зранку я видаю максимум 50 гр з обох грудей? То що ж мале натягне? Дякую.

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Так, на жаль...Особливо зараз, коли людям кожна гривня важлива.Але ж всеодно можна лишати ранкові-вечірні-нічні годування, хіба не так??До того ж і на сумішах можна зекономити :)

• Подобається Подобається x 5
  5. natorella

natorella Well-Known Member

а нащо вам то знати:) гловне не рахувати, а позитивно налаштуватись на годування. прикладайте і прикладайте, перечитайте ще раз правила у Ксані в підписі.

• Подобається Подобається x 3
  6. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

Я свого котика годую що години так десь з 2-ох місяців і до нині на вже 5,5. Вже з 6 міс буде прикорм може хоч трошки збільшиться інтервал між годуваннями,а то в мене ще великий ляль є який приходить голодний з роботи,а в мене все напів готове ((((

7. Xomka

Xomka Well-Known Member

Напевно великому лялю пора подорослішати;) і трошки допомогти вам, прийшовши з роботи. З напівготового дуже швидко робиться готове - самі так деколи практикуємо:xaxa::ninja:

• Подобається Подобається x 8
  8. Despina

Despina Well-Known Member

Цілком згідна! Знаю особисто одну сім`ю, чия півторарічна дитина вже ходить в яслі, в силу того, що мама мусила вийти на роботу. Тим не менш, мама годує її перед садком, після садка, наніч і вночі. До речі, недавно в садку була епідемія грипу і в яслях ходило тільки декілька діток. Так от, їхня малявка навіть не пчихнула (ттт)

9. Анута

Анута Well-Known Member

Згідна з Наторелою. Ви молоковідсмоктувачем вжитті стільки не висмокчете, як в реалі прикладена до грудей дитина! тому не рахуйте грами, а прикладайте, прикладайте і ще раз прикладайте!
    Успіхів!

• Подобається Подобається x 1
  10. Анута

Анута Well-Known Member

в мене так знайомій довелось вийти, коли синочку було біля 2-х місяців. Дуже скрутно їм було. Але ГВ вона зберегла, причому в рік вони це точно мали нічні прикладання (як там далі склалось - не знаю).
    т.щ. все залежить і від настрою мами, і від ситуації

11. Nata

Nata Well-Known Member

У нас на форумі є багато працюючих мам, котрі успішно практикують ГВ понад 1, 2 роки. Так що підтримую Ануту. Все залежить від ситуації і бажання мами годувати.

12. Galya

Galya Well-Known Member

Значить так. Для початку 4 рази на день годуйте так: якщо дитина смокче 10 хвилин, то давайте кожну грудь по 2,5 хв - ліва-права-ліва-права, решта годувань з двох грудей. Така схема на 3 дні для розкачки лактації. Крім того 3-45 раз на день зціджувати груди по 5 хвилин (навіть якщо нічого толком не тече - головне помяти соски, щоб простимулювати лактацію). Груди пропонувати кожну годину. Докорм чітко раз на 3 години.
    Обовязково зробіть тест на мокрі пеленки: зніміть памперс на 1 добу і рахуйте, скільки дитина пісяє. Якщо буде 13 і більше, то на наступний день знімаєте третину докорму. Наприклад у вас було 400г суміші за 8 годувань (кожні 3 год. по 50г). Тоді після знімання третини буде десь по 35 г через кожні 3 години. Роблячи все так, як описано вище, живете 3 дні, тоді знов робите тест на мокрі пеленки. Якщо знов 13 і більше, то знімаєте 1 докорм (наприклад, в 6 ранку). Так живете 3 дні, знов тест, якщо знов не менше 13, знімаєте ще один докорм (о 15.00) і так далі. Що не ясно, питайте:)
    Якби щось йшло не по плану (пеленок менше 13, чи ще щось)-дзвоніть мені.
    Крім того, попийте протягом тижня такий чай: фенхель, аніс, душиця - по 1 ч.л., залити 1 скл. кипятку, настояти ніч в термосі і протягом дня пити як заварку до чаю.
    Годувати кожну годину грудьми, якщо спить - старайтесь через сон погудувати, після сну. Вночі хоча би 4 рази.

• Подобається Подобається x 12
  13. natka75

natka75 Well-Known Member

guculyankaмаю подружку,яка родила на початку лютого і має з ГВ трохи проблеми,які думаю з хорошим консультантом можна було б уникнути якнайшвидше, але поки час збігає, дитинці вже починають пхати соски, щоб хоч щось їла,, бо або неправильно прикладають, або ще якісь причини, по телефону важко вияснити...не маю , на жаль, часу перечитати всю гілку, чи є консультанти у Львові, що могли б приїхати до неї і показати, навчити,проконсультувати, порадити(чи це платна послуга?).Бачу пишете про п.Зореславу...Напишіть будь-ласка, думаю для інших теж згодиться така інформація.Дякую:)

14. Xomka

Xomka Well-Known Member

У нас є Galya, Yaremko, Ksani. У Галі в підписі навіть номер телефону є. І напевно вигідніше заплатити консультанту з ГВ ніж купляти суміші (можуть порахувати приблизно - суми виходять конкретні:ninja:)

• Подобається Подобається x 2
  15. карапуз

карапуз Well-Known Member

У нас на форумі є :).
    Виклик консультанта по ГВ: 8-097-536-51-99 (можу приїхати у вихідні) Galya.

16. Curly Xena

Наче все зрозуміло - так і намагаюся робити. Дякую за схему зменшення прикорму. Якщо будуть додаткові питання - буду вас просити на домашню консультацію. Ще раз дякую. :)

• Подобається Подобається x 5
  17. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Вітаю всіх форумчан!!!
    Хотілось розказати, як Львівський форум допоміг. Перший місяць Кірюшки. був важкий незнали з чоловіком ,що і робити. Дитина нехотіла спати тільки клали в каляску - прокидається та плаче, знову захитуєм, знов кладем і так безкінечно. Чоловік тим часом переривав інтернет - і натрапив на форум. Там почитали про спільний сон. І о диво - дитина почала спати і мама висипатись, і тато. Батьки наші казали годувати строго через три години - а він просив частіше, а я плакала та не давала, бо мені казали що я цим його перегодовую і того він плаче. Саме тому в нього животик болить. А я бувало поки чоловік не бачить погодую і мовчу. Бо і він сварив дуже, бо знову ж батьків наслухався. Форум допоміг тоді ж. А зараз думаю як було б легше, якби раніше те знала. І спільний сон не одобрювали привчиться ото казали, та вже не слухали нікого. І здивовано питали "А ви йому водички даєте"-"Ні". І люди здивовано підводили очі. Ох, як тяжко було. Радили зціджуватись щотри години - ні висипалась ...Нічого не встигала. Знову допоміг форум. Почала скорочувати зціджування убирати по одному.А то зціджувалась 8 раз на день. Ох, я і розігнала молока!!! Такі затвердіння були. Тоді Кірюшці було 4 місяці коли почала скорочувати сціджування. Зараз 7,5 і зціджуюсь зараз лише вранці та ввечері. А люди казали мені зціджуватись треба щоб молоко застоюватись не повинно, бо в малюка болітиме животик. При лактостазі не допомагла ні капуста, ні численні рецепти пішла до гінеколога і вона виписала "Фітовіт" мастопатія на травах лише. Все чудово розсмокталось. І наперед собі купила то коли щось таке зявляється то попю днів три, а воно і пройде. Кірюшку до шести місяців виключно грудним молоком годувала. І лише в в шість прикорм почала вводити. І то не можу ніяк в ньому розібратись. Думаю Львівський форум тут теж допоможе. Нема в нас ні пустушки, ні пляшечкою не годуємось. І раді з того.Живе у мами на руках. Коли поповзає, пограється і на руки. Але то радість нам обом. Свекруха каже мені часто" Он Вова у нас в манежі був постійно, бо робити треба було. І він там грався.І завішували пелюшками манеж щоб нас не бачив, щоб не хвилювався, не відволікався, не звав.І я все вспівала і огород, і все".Здуріти можна з того. Важке було дитинство в мого чоловіка - нічого не скажеш. Жалію, що слінга не маю. Бо питали в тутешніх дитячих магазинах. Але роблять лише квадратні очі. Низький ВАМ уклін, шановні форумчани. Спасибі,що ви є. Не вірю тим, хто каже, що грудне "не склалося". То так хотіли. Мені 19, а розібралася ж, а головне "склалося".
    Порадьте будь-ласка ще. Мій маленький їсть через три години. Пропоную частіше відвертається і відпихає руками. І так ввесь час годування грудьми. Це нормально?
    Чи то наслідок першого місяця коли годували строго через три години. Аж плакати хочеться скільки накоїли дурниць, хоч і виправили. А може то наслідок?
    Написала багато. Але хоч вибалакалась перед вами. Бо нема таких, щоб зрозуміли. Спасибі.

• Подобається Подобається x 13
  18. anka

anka Well-Known Member

читала колись пости про кусання і тихенько собі думала " в мене такого точно не буде!". І от- пляшечок, дурників не вживаємо, в малечі вилізли зубки і вона не вміє з ними обхдитися. коли були лише нижні- все гаразд- прикривала язичком, а тепер, коли добре вилізли верхні - в момент присмоктування просто неймовірно боляче!!! мало того- малеча собі їсть-їсть, а потім витягає язичок і кусає з обох боків. одним словом, на кожній груді по 3-5 кривавих укусів. Всі зверху.
    я її сварила, виходила з кімнати, а вона заходиться плачем і ображається.
    А мені навіть годувати срашно, як подумаю...
    сьогодні вночі цідила, але з ложки годувати- то не вихід- все молочко тонким слоєм по малечі і навколо.
    може хтось має ще якісь гарні поради?

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

І ми вас вітаємо на форумі! Ви МОЛОДЧИНКА:clapping::clapping::clapping: Наші консультанти вам напевно порадять щось на рахунок вашої ситуації, але:
    - а ви пробували не зціджуватись, а лише трохи підціджувати, якщо вже аж так багато молока? адже ви самі знаєте що зціджуванням розганяєте лактацію:confused:
    - ваш синочок вже трошки більший і думаю це нормально що він їсть що 3 години і більше не потребує, адже в результаті всерівно він регулює кількість прикладань, тобто у вас зберігаться прикладання на вимогу дитини.

П.С. Ваш чоловік також молодець, що вас підтримав. Передавайте йому подяку від годуючих матусь і Так тримати! Підтримувати вас, бо ж ви з малюком тепер його сімя, а всі інші - просто родина:)

20. Xomka

Xomka Well-Known Member

Почитайте тут, дівчата обговорювали.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.