відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна форевер!

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем RubenRybnik, 28 Січень 2009.

  1. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    До речі,не знаєте,чому вулиця так називається ? Ми ще проїзджали місто Ахелой.

    Тепер по темі.Для себе зробила висновок,що потрібно їхати на 2-3 тижні,бо великі витрати йдуть на документи та дорогу.
    Погода:ми приїхали першого липні ,падав дощ,але було тепло.Зустріли там знайомих зі Львова,які приїхали 23 червня,то казали,що до нас 5 днів падав дощ і було +14.:girl_crazy:З семи днів,що ми були у Помор"є 2 дні було пасмурно і накрапав дощ.А у четвер ввечері,8 линня почався сильний дощ,на морі щторм і температура впала до +18.Відповідно на морі ,ми були лише 4 дні,що відбилось на нашій засмазі :girl_cray:.Тому ми приїхали у п"ятницю,а не понеділок ,як планували,бо чоловікові потрібно було на роботу .Гроші за проплачене житло повернули частково :girl_sad:.Тому,ще один висновок для себе,не платити відразу за 10 днів,а наприклад за 5-7.Якщо все підходить,пізніше доплатити.
    Так,що з погодою у Болгарії цього року ,щось коїться не те.Самі болгари кажуть,що такого холодного літа у них ще не було.
    [​IMG]
    Харчування і ціни на продукти у магазинах:порції у кафе справді дуже великі,але із збільшенням відпочиваючих,вони почали потихеньку зменшуватись.Обід на нашу сім"ю (правда,Мартинко нічого не їв:girl_sad:),обходився у 20-30 левів.Щоб було зрозуміліше,1 лев -5 гривень або 2 лева-1 евро.Тому ,спочатку ціни в магазинах приємно дивують-молоко-1.60,хліб-0.90,пиво-0,80,масло-2,10.А ,коли починаєш переводити у гривні,то бачиш,що ціни такі як і у нас.
    На одяг також ціни наближені до наших.
    Зв"язок: інтерне є і у кафе,і у готелях,і на заправках.На вулицях стоять автомати ,подзвонити з них коштує набагато дешевше,ніж з мобільного.
    Пальне:дизпаливо як у Румунії ,так і Болгарії,приблизно 11-13 гривень за літр.
    Далі буде.
     
  2. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    це і у нас на Одещині так. У середині червня моя ссестра їздила з дитиною- море було ще холодним, а повітря спекотним. Зараз люди поїхали у Коблево- 3 дні злив таких, що навіть на деяких базах підтоплено. Море брудне і скаламучене. Хто був на машині- розвернувся і поїхав шукати "кращої долі"
     
  4. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    І ми це відчули - з 10 днів відпочинку 5 були пасмурні, часом з дощем. Ще перші 3-4 непогожих дні ми вивчали Несебр, а один день таки пропав намарно, бо в перших числах липня скрізь стало дуже людно, тільки в наш готель приїхало 5 повних автобусів, то і транспорт і всі цікаві місця були переповнені.
    Але ми таки трохи накупались, бо як розпогодилось, то було дуже добре - помірно спекотно і з моря повітря гарно освіжало.
     
  5. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Продовжую...
    Дорога:туди ми проїхали 1200 км,за 20 годин,назад за 18.На кордоні,практично , не стояли.Коли їхали у Болгарію,то україський митник одну нашу машину,запустив по зеленому коридору,сам йшов перед нами і сам особисто,своїми рученятами , відкривав перед нашою машиною загорожі,зі знаком "Стоп".Чоловік був під враженням:girl_crazy:.
    Маршрут туди : Чернівці-Сучава- Бакеу- Бузеу -Констанца - Варна -Обзор - Помор"є ,назад:Помор"є- Обзор -Варна-Добрич-Силістра (кордон)-Слобозія-Бузеу-...
    Найкраще з Болгарії виїзджати годинка 5-6 ранку,до 12 ночі ,повинні бути у Львові.Дороги ,що у Румунії,що у Болгарії досить пристойні,але обмеження у швидкості,це щось :girl_sad:.
    Додаткові витрати :зелена карта (страхівка цив. відповідальності водія танспорт.засобу за кордоном)-240 грн,ровіньєта-коштує 3 евро на 7 днів, віньєта-5 евро теж на 7 днів.Купували на кордоні,там і міняли гроші.Туди, через Румунію ,ми проїзджали платний міст-2 евро,назад у Селістрі,паромна переправа-6 евро.
    [​IMG]
    Від чоловіка:навігатор-класна штука :i-m_so_happy:.
    Епілог :у Румунії на зупиняйтесь,щоб поїсти.Їжа жахлива,порозумітися дуже важко.Щоб у кафе нам принесли сметану,чоловікові довелося зобразити корову:girl_crazy:.Їхня традиційна зупка,виявилась сумішшю води,оцту і перцю.Причому,води там не було:girl_nea:.
    Болгари файні,російську розуміють майже усі.У кафе меню на болгарській та російській мові,а також біля кожної страви є фото.
    Кюфте-котлетка,пілєшка-куряча зупка,глазунья-яйцо на око:girl_haha: .Рекомендую спробувати овчарський салат.
    Порції великі,тому спочатку замовте одну-дві страви.Якщо буде мало,краще добрати,бо буде багато :girl_crazy:
    Це у Юсті салат з морепродуктів.
    [​IMG]
    А це-саче.Смакота :nyam2: !
    [​IMG]
    На вулиці продають смачні тортики,на смак як у ПХ.Один шматок-3 лева.
    Їздили машиною на екскурсію у Несебер,Равду,Бургас та Созополь.Бургас не вразив.За нашими спостереженнями українців найбільше у Помор"є.
    Пи.Си.Наш відпочинок оцінюю на четвірку.
    Планували поплавати на такому кораблику
    [​IMG]

    ...і з"їздити у аквапарк під відкритим небом у Несебер,
    [​IMG].
    звиняйте,що таке фото,бо планували поїхати на наступний день,але зіпсулась погода.Масштаби аквапарку вражають.Буде нагода-обов"язково відвідайте.
    Кінець: якщо ще щось цікавить,запитуйте,радо відповім :girl_curtsey:.
    Занавес. :d23:
     
  6. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    я дуже дякую за деталі. абажаю так звітики:girl_in_love:

    1. чому на 4? погода? чи ще щось?
    2. переважно харчувалася - кафе чи троха вдома?
    3. житло найшли самі чи мали контакти чи найшли там агенцію ? чи одразу власника

    п.с. молодці - швидко заїхали.:girl_in_love:
     
  7. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    1.Погода і тому,що мало.:girl_sad:
    2.Снідали вдома.
    3.Житло знайшли самі,обрали перше,яке знайшли.Попали на власника.

    І ще,їздили у Нове Помор"є,подивитись на готелі.Зайшли у готель"Маріна",4 *,на нашу сім"ю,проживання зі сніданком,на 7 днів,коштувало 440 евро.Обід та вечеря+24 лева на дорослого та 12 левів на дитину,тобто на нас усіх ,ще + 36 евро.Це значно дешевше ніж через агенство у Львові.Хоча готель і 4*,але досить пристойні умови.
    [​IMG] [​IMG]
    Правда,150 метрів до пляжу.
     
    Останнє редагування: 13 Липень 2010
  8. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    файно. хороша ціна як на мене.

    мої друзі зараз за 50 євро винаймають 2 спальні+вітальня+кухня. але на Сонячному березі.
     
  9. Радість

    Радість Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Карапуз так гарно все розповіла, що мені захотілось також написати. Ми їздили з 5 по 17 червня в Сонячний берег. Їздили через турфірму "Баварія тур". Ніяких до них притензій, правда, автобуси страшненькі і старенькі. Відпочивали в готелі "Планета 4+". Там можна поселятися двом дорослим + двоє дітей безкоштовно ( до 14 років). Номера величезні (40 кв.м), прибирали добре, постіль міняли через день, рушники кожний день. Та той період ми платили за номер зі сніданком 350 грн. Сніданок хороший, але все включено там не варта брати однозначно.
    Вигляд з номера.
    [​IMG]
    [​IMG]
    З погодою нам дуже повезло. Водичка чистенька і тепленька, дощик за всі дні падав півтори години. На вечерю майже завжди їздили в Несебр. Дуже любимо це місто. Коли приходиш в ресторан, то таке відчуття, що тебе там чекали все життя. Всі офіціанти дуже ввічливі і роблять такі трояндочки:girl_tender:
    [​IMG]
    А ще можуть принести в подарунок від закладу якесь блюдо. Нам так раз принесли величезну тарілку мідій (це після того, як ми похвалили їхню зупку з морепродуктів). Меню всюди, як і писала Карапуз, з фотографіями. Причому, яке на фото, таке саме і приносять.
    [​IMG]

    ---------- Додано в 18:35 ---------- Попередній допис був написаний в 18:05 ----------

    Тепер про аквапарки. Там потрібно побувати обов"язково! Ми були в двох. Перший "ACTION". Величезна територія з купою гірок на любий смак. Він вже давно побудований, але підтримують його на високому рівні. Добудували недавно там Піратський острів для дітей від 4 до 14 років. Бо раніше для такого віку нічого цікавого не було. З нього фотографій нема, бо ми їхали туди "відриватись". Вхід з дорослого приблизно 150 грн, діти до 130 см. 75 грн, а до 90 см безкоштовно. На їду там ціни такі самі, як і в ресторанах на Сонячному березі.
    Другий "Рaradise". Це новий аквапарк. Горки майже всі інакші, ніж в "ACTION". Так що сумувати не будете ніде. Ще там є "Райський острів". Треба одразу йти туди і занімати місця. Там з дітками дуже комфортно, бо на лежаках є матраци і ще там є великі ліжка з шторками (забула як то називається). Головне не забути крем від сонця, бо ми хоч і мазались постійно, але два рази припікались, бо цілий день на сонці.
     
  10. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Раз тут пішла така тема болгарська, то і я почну по-трохи розповідати про наш відпочинок. Отже Болгарія, Сонячний берег, 24.06.2010 - 5.07.2010.
    Приготування. Ще навесні почали планувати відпочинок, спершу загорілись курортом Еленіте, але виявилось, що то для нас трохи задорого. Зупинились на Сонячному березі і стали вирішувати яким транспортом їхати - автобус і машину відкинули відразу, планували поїздом, але в турфірмі не знали коли він почне їздити і чи буде взагалі, те саме з літаком. Тоді дізнались, що літак таки буде і ми перейшли в Трайдент, бо саме вони цим перельотом займались.
    Оскільки чоловік робив закордонний паспорт в останній момент, то з часу отримання паспорта до дати відльоту в нас залишалось 7 днів, а візу Болгарську роблять 10, але в турфірмі запевнили, що встигнуть, так і було, паспорти з візою нам привезли вже в аеропорт.
    Дорога.
    Авіаквиток в обидві сторони з особи коштував 170 євро, за Катю теж повна вартість. Летіли Львівськими авіалініями літаком Як-42. Не маю з чим порівняти, але відчуття не з найприємніших - літак трясло і хитало всю дорогу, благо, хоч тривав переліт 1 год. 40 хв. В літаку давали мінеральну воду.
    Каті в літак набрали книжечок, щоб чимось її зайняти, але це все було зайвим - їй летіти дуже сподобалось, вона пищала від задоволення в літаку, роздивлялась хмари і трохи дрімала. Ніякого дизкомфорту з закладеними вухами, чи тому подібним, не було. Загалом всі діти в літаку летіли легко, тоді як дорослим стюардеси носили пакети.
    Прилетіли в Бургас, там нас чекав комфортний автобус, яким до готелю їхали 20 хв.
    Готель
    Наш готель - "Котва", розміщений скраю Сонячного берега, 1,5 км від Несебру. Хоча готель лише 3 *. ми ним повністю задоволені. Номери прості, але чисті і зі всім необхідним, прибирали щодня, постіль і рушники теж міняли вчасно.
    [​IMG]
    Ми залишали по 1 леву прибиральницям, то мали щодня на ліжку лебедів і метеликів викладених з рушників :)
    На території готелю 3 великих басейна - дорослий з дитячим відділенням, басейн з аквапарком і басейн з гірками для дітей і дорослих, водним баром і джакузі. Не маємо дуже вдалих фотографій, але щось трошки покажу:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Крім того великий газон і пластмасові гірки для дітей, щоправда газон був постійно мокрий і з болотом, за час нашого перебування там так і не підсох. В готелі ми мали включений сніданок.
    До моря йти 5 хв, тобто воно близько, тільки йти по піску до моря було трохи напряжно, тому й аж 5 хв. :)
    Оплата за готель на 10 днів нам обійшлась на сім`ю 380 євро, вважаємо, що за такі гроші ми мали супер умови. Щоправда, ми встигли відпочити ще за червневими цінами, а десь з 7 чи 9 липня ціна за особу піднімалась на 10 євро за добу.
    Львів`ян в готелі було багато. крім того повно росіян, поляків, німців. вік туристів теж різний - сімейні пари, старші люди, підлітки, багато дітей. Десь з 2-3 липня приїхало дуже багато людей і готель зі спокійного перетворився на дуже галасливий, але ми вже збирались їхати, то нам це не дуже заважало.
    Харчування. Сніданок ми мали в готелі - шведський стіл, але назвати його дуже смачним важко, хоча й вибір великий. Та за кілька днів ми вже вибрали що кому смакує, те і їли. Катя там не хотіла нічого,крім чаю, тільки деколи їла пляцок, та часом він був не добре пропечений. Загалом були яйця варені, омлет, хліб в яйці обжарений, ковбаса, сир тв. і сир білий, сосиски, слойка з сиром чи сосиками, макарони, супи, муслі, варення, мед, молоко, чай, кава, огірки, помідори, солодкий пиріг типу кекса, кавун і ін. Тобто впринципі можна було поїсти і дорослим і дітям.
    Але ми були дуже раді, що не мали все включено в готелі. На обід ходили в ресторанчики - їх там багато, їжа дуже смачна і порції велетенські. Перші дні ми їли біля готелю, то витрачали близько 30 левів, але замовляли явно забагато. Коли розібрались з порціями, то вже брали по 1 на 3-ьох і нам вистачало. Коли обходили Несебр, виявили, що ціни на їжу там значно дешевші, тому намагались на обід ходити туди, особливо сподобались нам ресторанчики "Бяла роза" і "Кінг-конг", там їжа нам вартувала до 20 левів на трьох ( 1-2 супи, м`ясо чи риба, гарнір, салат, чай, сік, пиво). Дуже нам сподобалась їхня курятина - така біла і ніжна, що танула в роті, а також супи, Катя наминала за дві щоки пилешка супа (курячий), а я грибний - ням-ням.
    Ще не все...
     
    Останнє редагування: 14 Липень 2010
  11. Радість

    Радість Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Я чоловіка вмовляла на "Котву", але він не захотів, бо далеко до моря.
     
  12. карапуз

    карапуз Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    А ми коли їздили у Несебер,то проїзджали повз ваш готель.Впізнала по кораблику на вході :girl_yes2:.Ще, хотіла його сфотографувати,але машина швидко рухалась і я не встигла.
     
  13. irushka

    irushka Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Море. Погода, як вже згадувалось, була мінлива, але як тільки вийшло сонце, вода в морі була приємною, купались без обмежень. На пляжі є платна зона, де за лежак і парасолю треба платити по 7 левів, ми часом брали лежак, а парасолю мали свою, або в безплатній зоні засмагали. Щоб не витрачатись на це, краще купити надувні матраци і парасолю, з цим можна нормально біля моря лежати. Саме море неглибоке від берега аж до буйків, біля буйків мені води було до плечей, тому для дітей там якраз класно. Вода чиста і тепла. Пляж теж щодня прибирали, тому дітям було приємно порпатись в пісочку.
    Розваги. Для дітей їх повно на кожному кроці і батьки там трохи в шоці ходять, бо всім треба все. В нас особливим хітом був кінь, за 1 лев він гойдався і грала музика, такого типу речей там повно. А ще автомати, з яких за 1 лев витягуєш всяку фігню, яка цікавить дитину рівно 1 секунду, а потім воно валяється.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG].
    В кожному готелі вечорами є жива музика, крім того казали, що багато дискотек, але нашою головною розвагою було сидіти вечорами на березі моря, ми були налаштовані на спокійний і душевний відпочинок :)
    Екскурсії . На організовані екскурсії ми не їздили, лише 3 рази були в Старому Несебрі, там заходили в музей. Сподобалось їхати туди на такому відкритому автобусі попри море - дуже гарні краєвиди. Такий транспорт - 3 леви за дорослого і 1 за дитину.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Громадський транспорт там чистий, приємний і з кондиціонером. Коштує квиток 1 лев по місту.
    Медична страхівка. Нею нам довелось скористатись, бо одну ніч Катю боліло вухо. На рецепції для нас подзвонили в лікарню і в домовлений час нас чекала швидка, що завезла нас в госпіталь. Прийняла нас педіатр, дуже уважно приглядалась до Каті,шукала підхід, щоб не травмуючи її подивтись вухо, після огляду принесла нам цілий набір ліків: таблетки від горла, каплі в ніс, каплі до вуха, парацетамол, антибіотик, вітаміни, все за рахунок страхівки. Ми звичайно обійшлись тільки каплями до вуха, бо вже знаємо що до чого. Більше нічого Катю не турбувало до кінця відпочинку і купалась вона без проблем.
    Люди. Болгари усі дуже привітні, вітаються першими, куди б ти не зайшов. До Каті завжди всі вітались персонально і на прощання казали їй "чао", спочатку мала була в ступорі, а потім звикла і сама до всіх стала посміхатись :) Російською легко зі всіма можна порозумітись, ми навіть часом українською звертались.
    Начебто все з важливого. Як ще щось згадаю, то напишу...
     
  14. rododendronia

    rododendronia Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Захотіли мої батьки на відпочинок в Одесу або Херсон. Може хтось має контакти житла, поділіться будь-ласка.
     
  15. odree

    odree Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    так з погодою в болгарії цього року справді коїться щось неймовірне. такого ще не було. але радію що нам хоч повезло і поки що лише 3 дні були непогожі. наразі триває наше перебування в еленіте вже 15 день :) через тиждень будемо у львові і вже все детально опишу
     
  16. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

     
  17. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Думаю, а може то б вперше з'їздити на море :girl_in_dreams: Хотілося б в Крим, щоб були мальовничі гірські пейзажі, Ай-Петрі відвідати, водопад Джур-Джур побачити, палаци, ботанічні сади.
    В яке селище варто поїхати (великі міста не хочу, щоб відпочити від міського гамору)?
    Хотілося б в приватному секторі, з санвузлом в номері, щоб можна була можливість і самому готувати їсти або замовляти щось в господарів, чи знімати квартиру. Може хтось порадить якесь гарне місце, контактні дані, можна в ПП:girl_phone1:
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    для цього всього вам треба у Велику Ялту (Гурзуф, Лівадія, Місхор, Нікіта, Гаспра, Алупка, Симеїз, бухта Ласпі,Форос) або ж у Новий Свет чи в крайньому випадку- Коктебель ( але на екскурсії з них до Нікітского Саду, Ай-Петрі, Воронцовського і т.п. їхати є добрячий шмат дороги). Це невеликі міста, але людей зараз все рівно буде тьма. Менше людей у Кастрополі і Кацивелі. Але, відверто, молодим людям там робити нічого.Хіба сімейним з маленькими дітками, щоб "забитися у райський куточок" і не вилазити по екскурсіям-барам і дискотекам. У ін. випадку можна знайти житло у маленьких селищах ( Західного узбережжя або по дорозі на Судак- Солнечногорск, Малореченск ( тут узагалі великі палаткові містечка розкидаються прям на березі моря, правда це -на любителя), але весь комплекс подібних "красивих вимог зможете знайти хіба поїздивши на екскурсії.
    Крим, серпень і мала кількість людей- поняття, здається, несумісне ( з досвіду вічного "завсєгдатая" Криму на протязі багатьох-багатьох років)
     
  19. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Мій звіт з Хорватії
    Відпочивали в Башка вода, містечко розташоване 60 км. за м. Спліт. Їздили на екскурсії по усій набережній, а також корабликом на острови.
    Море чисте, краєвиди казкові, на самому березі моря ростуть сосни, бігають білочки, а ще дуже приємні і милі люди.
    Але на мою думку відпочинок не для діток - на пляжі каміння по якому без спец. взуття не походиш. Немає піску, на деяких пляжає є морські їжаки. Взуття продається відразу, приблизно 40 грн. Вийняток пляж Бол, на острові Хвар - там дрібненька галька, а сам пляж змінює конфігурацію.
    Дуже дешеві фрукти, які до пляжу привозили на кораблику.
    Ціни на харчування середні, але немає великої різниці в ціні між кафе на пляжі і в місті.
    Їхали на авто через Угорщину, ще раз переконалися що угорці - дуууже своєрідний народ, який нам псув нарви від видачі віз і аж до перетину кордону - придирались до усього. Дороги платні - в Угорщині вінєтка, в Хорватії при вїзді на магістраль береш талончик і оплачуєш при виїзді. Ціна в Хорватії 6 і 22 євро, але дорога того варта - дуже хороша, з тунелями довжиною до 5 км. Є альтернативні безкоштовні дороги.
    Назад їхали через Словенію -Австрію (мою улюблену) -Польщу. І знову я мимо Італії.:girl_nea:
    Швидше добиратись літаком і візи нетреба, але по самій Хорватії добре пересуватись на авто, бо є що побачити, а оренда авто досить дорога.
    Хорватія країна в якій є на що подивитись, куди поїхати, напевно тому там мало розвинені готелі з системою "all.inc", бо на території готелю не всидиш.


    Острів Хвар і Макарска рів"єра
    [​IMG][​IMG]

    Басейн і пляж.
    [​IMG][​IMG]

    Набережна Башка вода і Макарска
    [​IMG][​IMG]

    Острів Брач і чайки
    [​IMG][​IMG]
     
  20. Strekoza

    Strekoza Well-Known Member

    Відповідь: відпочинок, туризм, бусурманська долина, турецька неволя, Роксоляна фореве

    Можливо вийде цього року поїхати відпочивати в Судак. Відносно проживання варіанти є. Цікавить інше - пляжі (читала, що з цим може бути проблема, може хто знає якісь "секретні" :girl_cool:) та визначні місця, які можна глянути неподалік (маю на увазі не всі екскурсійні тури Криму, а саме місцеві цікавинки) та будь-яка інформація про специфіку Судака. Буду дуже вдячна.