Природні засоби догляду за шкірою та волоссям

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем Chortenia, 12 Червень 2008.

1. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Відповідь: Природні засоби догляду за шкірою та волоссям

Я зараз регулярно стараюся робити масочки зі свіжих ягід (полуниці, вишні, малини), моя шкіра комбінована, літом ближче до жирної, тому така природна кислотна масочка - це просто супер, обожнюю стан і колір шкіри після серії таких масок.

2. veronka

veronka зла друзя

це як? напишіть, плз))

3. бетменша

бетменша Well-Known Member

я теж таким захоплювалась. перемелювала пластівці, брала трошки на долоню, змочувала водою і мила обличчя. користувалась таким тільки зранку. бо ввечері хотілось вагомішого очищення. але, на жаль, така практика не дала ніякого позитивного помітного результату і я перестала з тим пацькатись. тепер вмиваюсь дитячим милом, яке мені найкраще підійшло

4. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Такий спосіб дуже хороший під час перебування в бані. Коли тіло та обличчя розпарене, тоді ці вівсяні пластівці дуже добре роблять свою справу. А вдома якось неефективно.

5. бетменша

бетменша Well-Known Member

а як так наношу кефір, теж дуже файний ефект дає.злегка відбілює, та й корисне для жирної шкіри щось кисленьке.
    а мені цікаво, ті шо роблять маски із свіжих ягід, як саме ви їх робите? бо я коли роблю, то воно мені все падає з обличчя, купи не тримається. можливо, потрібна якась основа. глина, наприклад

---------- Додано в 09:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:03 ----------

ну тоді напевно, якшо дома, то можна принаймні парову ванночку для обличчя зробити

6. Stella

Stella New Member

а я беру жменьку пластівців і під кран з теплою водою десь на 20сек. нормально розчиняється, утворюється каша і перемелювати нема потреби. Після парової ванночки - добре, але і так подобається.
    Ще інколи роблю з вівсянки таку маску - розчиняю в мисці з теплим молоком, додаю трошки соку цитрини і ч.л. меду. Такий запаххх...:nyam2:

7. Rona

Rona Мама-йожик

колись в маминих вирізках читала, що це робиться на марлю, тобто ягоди до лиця і марля зверху... якось так

8. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

я збиваю в блендері і даю трішки крохмалю, косметолог радила, щоб пори звужувати. Мені нічого не падає)))

9. veronka

veronka зла друзя

подруга ягоди зі сметаною колупецькає))

10. Tempernice

Я теж збиваю ягоди в блендері і більше нічого не додаю, наношу на суху очищену шкіру обличчя, шиї, декольте спонжиком не товстим слоєм, коли підсихає ще раз наношу, потім знов чекаю як підсохне і змиваю теплою водою. Після такої масочки обов"язклво зволожуючий крем

11. KOCHAM

KOCHAM Well-Known Member

Можете почитати це посилання про чайний гриб у косметології http://gribtea.ru/category/kosometologiya

12. Goddess

Goddess New Member

а правда що вмивання волосся ШУВАРЕМ надає йому блиску???!!

і які є ше народні методи по догляду за волоссям,але з трав....??!!

13. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Я зараз полочу ромашкою. Останній раз пробувала навіть не використовувати бальзам, розчесується гірше, але волосся м*яке.

14. Kvitysia

Kvitysia Well-Known Member

Зробила собі масочку :girl_smile:. Потерла огірок [​IMG], змішала з білою глиною і на обличчя, що лишилося натерла руки. З лиця трохи спадало, краще лежати. Шкіру відбілило гарно.
    А коли роблю салат, то шкіркою з огірка обтираю лице, дуже добре освіжає і зволожує шкіру, і не потребує нічого особливого. :girl_spruce_up:

15. Sweety Chocoland

Sweety Chocoland New Member

Зробила собі таку масочку для жирного типу голови і для кращого росту волосся: 1 стакан кефіру + 1 ст. ложка гірчичного порошку + 2 жовтки, нанести на воосся по всій довжині, під теплу шапочку, через годину змити.
    Змивала шампунем 2 рази, але відчуття, що воно не повністю змилося залишалося, потім пополоскала відваром трав. Волосся після цієї маски було дуже мяке і наче живе (неслухняне):girl_spruce_up:
    П.С. важко позбутися запаху кефіру, у ванні досі пахне:girl_impossible:

16. AilataN

AilataN жива

Мяке очищення шкіри від комедонів(чорних цяточок) Перевірено на собі і не тільки .Простіше простого,дієво,дешево.

Купляємо в аптеці касторову олію.Після ванни/душу,коли лице трохо розпарене,масажними рухами ,легенько втираючи,наносимо олію,на ті місця де це потрібно .В основному це ніс,підборіддя,чоло.Гаренько повтирали,походили з олійкою,повтирали ще,так десь 15-20 хвилин.Потім теплою водою змиваєм,я це роблю рукавичкою махровою.Змити раз,другий третій.

Результат-звужені пори,відбілені комедончики.Чистку не замінить,але як підтримуюча процедура-супер.

Після всього-зволожуючий тонік.

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

а в який спосіб ОЛІЯ очистить комедони, і ще й звузить пори?. вона не має а ні очищуючого а ні стягуючого ефекту

18. AilataN

AilataN жива

Чому ви так впевнено про це говорите?Якраз олія ,при чому касторова,має дуже високий очищуючий ефект.В її основних властивостях-найменша молекулярна маса з усіх олій.Олії ,з курсу хімії,це суміш насичених та ненасичених кислот,які вступають в взаємодію зі шкірою,в результаті маємо певний результат.Здавна оліями користуються для очищення,зволоження,підсушення шкіри,різні олії для різних цілей.Звучить дивно,але це від незнання суті .

19. Kasia

Kasia Well-Known Member

ого. які закиди. особливо про суть.

ви головного не зазначили - типу шкіри. впевнена на 1000 % що власниками комбінової чи жирної шкіри - це абсолютно протипоказано.
    олію - для підсушення шкіри?? в який спосіб?? олійки- це насамперед ЖИВЛЕННЯ, особливо сухого типу шкіри.

п.с. при таких інтонаціях - дискусія закінчена.

20. Tempernice

Я вже кілька тижнів практикую очищення шкіри олією і милом. Для своєї швидше жирної шкіри беру олійку виногодних кісточок (купую в аптеці), намазую олійкою трохи розпарене обличчя, потім беру мило (в мене ручної роботи), намочую його в руках і піну наношу на обличчя, довго масажую, змиваю водою. Результат мені дуже подобається, ще ні одна вмивалка купована так добре не очищала від чорних точок. До речі, для своєї жирної шкіри визнаю лише олійку виноградних кісточок, все решта закупорює пори ще більше..