А навчіть мене... або таємниці файної господині

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Маруся-мама, 10 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Дівчата, всі ми файні господині але часами є трафунки коли щось таке банальне як бішкопт не виходить. Давайте ділитись нашими кухонними таємницями.

    Наприклад, в мене виходить дуже смачне тісто на пампушки, просто можна з мискою з*їсти, але он не виходить в мене зробити пампушки з мармолядкою. Відкриваються і крапка.:aggressive: Вже і густу мармоляду брала, і пильнувала аби як ліплю їх до купи не було забагато або заблизько до краю а воно всеодно - як росте, то відкриється.

    Я пробувала шприцом їх наповнювати, але то мороки :8:

    Навчіть мене :sad:
     
  2. Ворон

    Ворон Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Якщо самі "мармолядку" зробите наприклад з абрикос або айви, ... Тоді вийде. А з купленої ніц не виходить...

    П.С. І нема чого чоловіків дискримінувати... :ireful1:
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Гелена

    Гелена Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    навчіть мене чистити гранати :shy:
    чогось в мене з тими гранатами вічно така морока - як не позаляпуюся ними, то не почищу. і так зле чистити і так недобре
    може є якийсь секрет?
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Ума

    Ума Super Moderator

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    я не претендую на знання, бо роблю вкрай рідко таке. Але з начинкою пампухи роблю витисканням. тісто+начинка+тісто а тоді круглим чимось (шклянкою) витисну. І ніколи не відкриваються, і круглі гарні і шва не видно :) (бо підростуть і той шов затягується. (але я роблю з маком, або з трояндою)

    Додано через 1 хвилину
    я гранати через кісточки не люблю, то я цілу гранату потовчу добре-добре (об стіл чи шо попаде під руки), а тоді її розріжу і легко витисну сік, як з лимону :)

    а як нє, то прошу чоловіка почистити :)
     
    • Подобається Подобається x 8
  5. nirvanka

    nirvanka Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я легенько зрізую трохи шкірки, потім пхаю гранат в баняк, там руками ламаю його на кілька частин, щоб можна було добратись до зернят, а потім скубочу зернятка пальчиками :)
    (баняк пустий, тільки для того, щоб не заляпати пів кухні :) )
     
    • Подобається Подобається x 13
  6. Тим22

    Тим22 Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Я эти гранаты ем так. Раздеваюсь, сажусь в ванну и вгрызаюсь зубами в гранат, получается полный рот сока. Потом принимаю душ
     
    • Подобається Подобається x 25
  7. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Марусю, давайте рецепт :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Красно вибачаюсь!!! Я бува грішно подумала що лишень жінки таким бавляться, але дуже приємно чути що і чоловіки також у нас ґазди на всі руки.:agree:
    А й правда, з купованої пшик виходить.
    Я вже так як Ума казала робила, а воно його всеодно відкривається. Мо в мене тісто замягке? А може занадто підсипане мукою?

    А дуже легко, бо в пампушках головне аби тісто не забити мукою тоді вони будуть повітряні і файно будуть рости а і плюс я люблю пампушки з свіжими дріжджами а он все решта - то можуть бути сухі.

    Кістка дріжджів (25гр)
    1 1/4 скл цукру
    1 скл (250мл) молока
    1/4 скл кефіру або квасного молока
    2-3 яйка (бабця дає 3, а я і двома обходжусь)
    ~70гр розтопленого масла
    3-3 1/2 скл муки (муку не підсипати забагато, бо заб*єте тісто)
    1ч ложка ванілії
    1-2 ч ложки цедри помаранчі
    келішок рому, коньяку або горівки (тоді тісто не дуже вбирає жир)

    Дріжджі засипаю 1/4 склянки цукру, заливаю темплим кефіром (підігріваю в мікрофілювці трошки) і ставлю в тепле місце аби забулькали, хвилин на 15-20. Дріжджі за той час починають їсти цукор. Я не роблю опари, але моя бабця завжди додавала ще кілька ложок муки і ставила опару в тепле місце аби підійшло.
    В тім часі збиваю яйка з рештою цукру, майже до біла, тоді додаю масло, цедру, ванілію і трошки муки (приблизно склянку). Затім вливаю підійшовші дріжджі і починаю місити тісто пісипаючи муку і підливаючи молоко. Я все роблю в міксері, тому сиплю муку на зміну з молоком. Якщо робитимете руками то можна влити молоко зразу а потім підсипати муку, заким не почне замішуватись досить мягке тісто. В кінці вливаємо алкоголь і місимо тісто ще 5-10 хвилин. Тісто готове коли воно не дуже липне до рук або відстає від пластикової лопатки.
    Далі я ставлю тісто в мікрофілювку, бо вона в нас велика і тісто там захищене від протягів. Даю підрости годинку - півтора. Роблю пампушки і знову даю їм підрости хоча б 1/2 години. Кидаю на гарячу оливу і смажу з двох боків.

    Додано через 6 хвилин
    А в нас нема доброго варення з рожі/троянди. Ми вже тут думаємо і гадаємо де взяти пагінець чайної троянди і посадити в себе в саді.
    Ми так страшенно сумуємо за перетертою рожою з цукром :no:

    Геленко, я також не любитель гранат але як хтось почистить то я їм, але он моя мама по дві штучки на день може зхрумати.
    Мене колись вчити вірмени, що гранат їсти так: треба зрізати верхню частину від хвостика, тоді в середину запхати ніж і легенько ним нахилити в одну і іншу сторону - так гранат повинен розкритись.

    Але як його не крути, таки думаю що без лікарського халата не обійтись.:8:
     
    • Подобається Подобається x 13
  9. Олена_ua

    Олена_ua Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Аналогічно.
    Я розкачую тісто на стільниці товщиною до 3 см., а тоді кладу начинку, загортаю край тіста на начинку і тонким фужером вирізаю. Бажано розрахувати так, щоб начинка була посередині пампуха. Коли пампушки підкиснуть -смажу. Переважно кілька пампушків таки відкриваються , але небагато.
    Марусю, думаю ви трохи забагато даєте цукру до тіста, я даю небагато, особливо коли солодка начинка і даю лише одне яйце бо мені видається що так пампушки будуть пухкіші.
    Ром чи самогон до тіста дійсно дуже покращують його смакові якості, а ще я даю трішки солі, а так в основному роблю як ви пишете.
    Найкраще мені сподобалась для смаження пампухів олія "Майола", не димить і не впитується у тісто.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дякую!
    Цукру даю, бо в нас народ любить солодке тісто. Що до яєць то мені так бабця казала давати, але можу погодитись що можна і зменшити.
    Пухкі вони в мене добре, але он розкриваються і юш.

    Буду робити пиріжковим способом. Зліплю пиріг, тоді закручу - і нехай ростуть годинку. А тоді кидатиму в олію швом до низу.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Олена_ua

    Олена_ua Active Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Спробуйте зменшити до мінімуму додавання масла,
    я інколи зовсім не даю,
    так тісто буде більш липуче.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Ksani

    Ksani Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    спосіб працює :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Дівчата, а чим гранат відіпрати можна? Бо я тільки собі купила джемпер - і зразу захляпала. От така я свинка
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З Днем Ангела !!! (вітаємо іменинників)

    А я таке мозу, правда ще не всі квітки виходять... але я навчусь:o
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Molv

    Molv Member

    Відповідь: З Днем Ангела !!! (вітаємо іменинників)

    То Ви просто... Майстер!
    А кошичок, кошичок як такий виплести ?:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З Днем Ангела !!! (вітаємо іменинників)

    та то найлегше що може бути...
    важливо аби крем був достатньо густий і тоді така краса виходить... аж любо глянути. Я вам лінк кину в А навчіть мене
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Для Molv
    Прикрасити тортик є не так тяжко як видається...
    Ось тут як плести кошик з крему кошик
    Тут є відео... воно не дуже акуратне але ідея зрозуміла
    [youtube]X-DrX4KXQYM[/youtube]
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Molv

    Molv Member

    Відповідь: З Днем Ангела !!! (вітаємо іменинників)

    Дякую.
     
  19. syavych

    syavych Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    Во видите як я оживив кулінарну тему своїм тортиком :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині

    жалко, що в мене немає фоток тортиків які робить моя мама, то просто шедеври!весільні, дитячі...на замовлення
     
Статус теми:
Закрита.