"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

1. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Якщо густі і зелені- то варто таки аспіратором то витягати. Ну і часом в кінці сопельки стають густіші і проходять ( в нас так часто). Якщо ж дуже зелені, дуже багато і затягуються- порадьтеся з педіатром. Може протаргол, може щось інше порадить. Бо це ознака бактеріальних сопельок.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. kristina

kristina Well-Known Member

Купіть аспіратор, він вам все рівно ще пригодиться. Паличками я б не ризикувала, дитина дорослішає і колись може як рванути силою і пошкодите носика тими паличками. Я тим апіратором стільки видуваю що в шоці вже.
    Може в вас набряк , в нас як аспіратор не брав, то капала називін , потім знову тягла. Ще протинабрякове давала гемеопатичне. Було краще. Зараз знову ті булькання і хрюкання. Зараз лиш промивю іноді називін на ніч. В суботу три тижні вже ті соплі, які не течуть а сидять там. Вдень нормально, а на ніч і як їсть дитина то хрю страшне. Коли ті зуби підуть, напевно поїдемо до лора.

3. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Взагалі-то правильно потрібно дитину покласти собі на руку, взяти піпетку і набирати по декілька разів розчину, що кому подобається(содовий, може трохи сушити) в ідеалі запарюєте ромашку, це якщо вже густіші сопельки, якщо рідкі можна кору дуба, які фактично вливаєте по пару піпеток в кожну ніздрю, тоді воно добре вимиває. Ну дивитися чи треба аспіратор чи ні. Звичайно процедура не дуже приємна, але краще совісно промити ніс 1-2 дні, по 3-4 р., зате буде результат.

4. Марта2

Марта2 Well-Known Member

з тими сопельками зеленими я не знаю що б робила без аспіратора, тому моя тобі порада таки купити.

5. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Для діток до року це незамінна річ.

6. Марта2

Марта2 Well-Known Member

От і у нас через ніч капец, закашлюється, нервується, плаче, а в день нічо, навіть на денний сон спить нормально. Ну але в день я часто мию і тягну те, що завертається в носику. Лор порекомендувала до того нашого промивання дати щось протиалегрічне, щоб набряк зняти.

7. preciosa

preciosa Well-Known Member

Вже бабуся купила. Їздила з малим до лікаря і сказали, що це не через зуби і горло трошки червоне і ще я тут хвора... Казала промивати фізрозчином, витягувати аспіратором, називін зранку і ввечері, ще феністил від алергії і щось на ф від грві.

8. Марта2

Марта2 Well-Known Member

І я маю Феністил.
    Не знаю, чи на зуби у нас та біда, бо старший такі ж соплі має, але я сьогодні роздивилась в доці такі білі полосочки на яснах, таке, ніби місце під зубчик. Подивимося як далі буде...

9. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Дівчата, а мій вже декілька днів хрюкає і підкашлює, так ніби попирхається. Але соплів нема, спить безпроблемно спокійно. Спеціально вночі спочтерігала: їв - хрюкав, ще трохи полежав похрюкав і потім тиша. Але ротик закритий був, сам спокійно носиком дихав. То треба щось з тим хрюканням робити?

10. Vesnyanka

Знаю, що буває по різному. Але на своїх двох вже стопіцот разів переконалася, що просто на зуби нічого не буває. Принаймні не в нас. Імунітет під час прорізування ослаблений, от і чіпляється всіляке. Навіть ті ж зелені соплі - це якийсь стафілокок/ стрептокок. Іноді дитина сама з тим справляється, іноді треба допомогти. Тому зуби зубами, але пильнуйте загальний стан.
    --- дописи об"єднано, 15 Жовтень 2015 ---
    Я б хіба промивала. В нас вночі одна з донечок іноді так їла, що молоко аж в носі було. Потім кілька разів зранку були засохлі молочні потьоки з носика ( саме молока, точно не слизу; саме з носа, з ротика окремі). І тоді хрюкала. А може десь ззаду просто слиз є трошки - то і похрюкує, бо носиком в той час дуже активно дихає. А потім знов підсохне чи зміститься, то перестає.

Останнє редагування: 15 Жовтень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  11. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Ви, здається писали що сильно слинка тече. Може підкашлювати через слинку. Відкашлюватиту, яка не туди попала.
    Нащо промивати, якщо носик гарно дихає?

12. Vesnyanka

В моїх причиною хрюкання ( крім затікання молока хтозна де ) було або сопельки, або утворення " кіз" і сухого повітря. І в тому і в тому випадку крапнути фізрозчину не зашкодить.

13. preciosa

В нас таке було, нічого не робили.

14. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Та я і так роблю майже тиждень). Але щось то хрюкання не проходить. Слюнки вже є давно, а от хрюкає і підкашлює тільки от пару днів.
    Сопельки не течуть. "Кіз" як таких теж вроді нема, сьогодні спеціально закапала Носольом і почистила паличкою. Зовсім трішки було густих майже підсохших козявок в одній ноздрі...

15. Vesnyanka

Як більше нічого не турбує, то просто спостерігайте поки. Буде щось більше, то тоді покажіть педіатру. А так більше нічого.
    Та й кози можуть бути далеко, добре не розмовнути і хрипіти. Та й носик маленький, скільки йому там слизу того треба?
    І прошу, ну не витягайте палочками. Ті аспіратори є всякі і різні. Підібрати можна любе- голубе. А то потім підросте і по аналогії почне Вам все підряд до носика пхати. І головкою може невчасно повернути, можна зачіпити. Ну то ж Ваша дитинка!!!

До речі, про аспіратори. Такий, як підходив старшій, меншій нічого не витягає. Старша мала одного типу від початку і десь років до трьох, поки не навчилася дути сама. Меншій до року витягав один. Потім щось змінолося і взяли інший. Але то все були типу грушки з насадкою. Просто форма тих насадок різна. А от фріда ( там, де ротом тягнути) не підійшла.

16. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

дівчата, будьте обережні із судинозвужуючими краплями - для таких малесеньких дітей то має бути на крайній випадок - коли взагалі не може їсти і спати через закладений ніс, вони виснажують слизову, після закінчення дії провокують ще більший набряк, і з них тяжко "злізти", ну і вони зовсім не лікують нежить, тільки знімають симптоми.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. preciosa

нам наразі промивання+аспіратор дуже допомагає. От кілька разів кашлянув не сухо, а ніби із слизом... Що то робити? Давати все-таки флавамед, який лікар приписала? Зараз спить і деколи підкашлює...

18. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Моя кашляє мокро, я поки не кіпішую(але черв"ячок гризе трохи), стараюсь часто давати груди, роблю масаж на грудку і спинку, часто провітрюю кімнати і на батареї розвішала мокрий одяг, щоб добре зволожене повітря було.

19. preciosa

я поставила посудину з водою. Це також підходить?))

20. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Підходить, навіть акваріуми підходять :)