"103" Хворіє дитина. Поради.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем нталька, 19 Липень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради.

Тема є окрема про температуру . Дискусії вже там є ;)

2. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Ми вчора теж мали концерт. Малий вночі мав високу температуру,знобило. На ранок 39,5,і двічі сходив в туалет рідким,бурчало в животі. до 12 дня трималась температура-малий вже ослаб добряче,як ходив то ним похитувало. вирішила трохи збити ,дала нурофен. збило до 38,5 а за дві години знову 39. так як ліки не збивали темп,то вирішила більше не давати.рятувало те ,що малий не відмовлявся пити-пив регідрон і компот з малини. до вечора температура трималась,потім потроху почала спадати,але дуже бурчав живіт,і малий просився на горщик ,але ніц не виходило(лише голосно пукав).дала бебінос.лягали спати вже майже без температ. сьогодні встав як нічого і не було-грається,апетит огого. от тільки мені тре бігти в аптеку за заспокійливим,бо нерви здали після такої одноденної акції...

3. Natinka

Natinka New Member

4. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Не маю настільки сильних нервів, щоб бачити як дитину "ламає" в повному значенні цього слова. Може деякі лекше переносять, але не голову я в пісок ховала...
    До речі, в таких критичних ситуаціях майже совсім не хоче пити (на відміну від свого звичайного дня, коли випиває досить багато). Зате просить їсти, але звісно не даю.

5. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

40 не критична Т... це раз
    зазвичай Т не росте вище 39.8 - 40.1 ... якщо її не збивати медикаментозно в першу ж добу, то за день-два дитина подолає вірус (у даному випадку вірус - кашель, горло, насмарк і нічого конкретного) ... це два

на кожеш наступний вірус імунна система буде раегувати ще бурхливіше, бо знає, що має надіятися тільки на себе (що її не стукнуть жарознижуючим, не замінять анафероном, не вб"ють антибіотиком)

І ТАК, коли мої діти мають Т я сиджу і спостерігаю... ще пою чаєм, часто і багато... не вважаю себе розумнішою за їх імунну систему ;) коли сумніваюся - йдем до лікаря, дітей слухають, кажуть загальні фрази, і далі йдем додому температурити, пити чайочки.

З.І. Rodionochka, те що ваш хлопчик
    свідчило, що Т вже піднялася і встановилася... йшла тепловіддача (організм САМ справлявся!) ... почитайте про 3 фази Т і вам не буде так страшно;)

---------- Додано в 17:15 ---------- Попередній допис був написаний в 17:09 ----------

у вас не має вибору... хочете без ліків? не збивайте Т. Збиваєте Т - готуйтеся до ліків.
    Дитина буде спати при високій Т, і дихати частіше, і пульс зросте... то компенсаторна реакція... організм не тратить сили на зайве...

почитайте тему про Т... не буду повторюватися.

6. Rodionochka

Я розумію, що висока Т - це добре, і в старшого вона завжди ВИСОКА (40 ми вже проходили). Але нападає паніка - і все. Зараз малого забрала свекруха, щоб меньший не підхопив чогось. А тут я безпомічна - "говори - не говори" - буде робити без моєї згоди.
    Ви додаєте оптимізму, але я вже піддалась (, збила. Що далі? Збивати чи не заважати організму? Чи вже пізно? З антибіотиками чекаємо принаймі до завтра чи я щось не те роблю?

7. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

хворі діти то всім страшно, і мені теж;)

у нього вже був час підхопити;) я вже давно не заморочуюсь розподілом дітей ... клопоту більше, а результат однаковий;)
    не можу вам радити, але можу сказати як вчинила би я...
    - забрала б до себе, під пильний нагляд
    - подивилася добре горло, при потребі змусила полоскати
    - Т не збивала, давала пити чай з малини/суничника/липи (що маєте).

З.І. свекруха вам дуже допоможе, якщо прийде і наварить їсти, аби ви не відволікались

8. Rodionochka

Зараз поїдемо, звіримо ситуацію. Просто чоловік цілий день на роботі, а меньший зовсім не дає від себе відійти. А хворий (принаймі мій) потребує 100% моєї уваги, тому мусить бути в бабці. В самої серце рветься туди, але думаю, що так буде краще.
    Ascorbinka, дуже дякую, що перейнялись моєю проблемою!! Не залишили саму, бо подзвонити реально не було кому (всі розїхались). Буду намагатись діяти логічно (що і прослідковується у Ваших порадах).

9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

То нормально, так має бути, шлунок мусить очиститися перш ніж рвота припиниться.
    Після 1 таблетки колір у нас анітрохи не змінився, досі яскраво-жовтий:) Вугілля так і вийшло маленькими шматочками, розмазалося по килимі...
    Ну, як у нас таке попередній раз було, то тривало 2 тижні, вона ледь притомна була весь час, але в лікарню ми так і не поїхали, бо для мене то найгірше, шо може бути! Вдома все ж таки спокійніше, рідні стіни...

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

Дозування залежить від ваги! 10-кг дитині 1 таблетки на раз вистачить, а дорослому 5-6 таблеток за раз також запор зроблять! Ніхто ніколи 100 таблеток ковтати не буде! І вугілля має всмоктувати токсини, а якщо ковтнути велику дозу на раз, то всмокче не лише токсини, а й вміст шлунку!
    Ну не дурна, подрібнила...

10. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

11. Rodionochka

Ура!!!! Сьогодні зранку в нас вже 36,7. А свекруха моя - МОЛОДЕЦЬ!!!! Дійсно, коли вчора вночі в малого була дуже висока Т, вона нічим не збивала, він пропотів і одразу стало лекше! Хоча була ДУЖЕ висока Т (не міряли, бо в такому стані просто не давався) малий і плакав, і марив!!! Правда, кашель, горло та насмарк залишаються, але з високою Т ми поборолись!!! І антибіотики (я так думаю) пройдуть повз нас. Може знову здати аналіз крові та сечі, щоб переконатись що вони не потрібні? Як думаєте?

12. дашулька

дашулька Well-Known Member

У нас сьогодні, ні з того ні сього ,вночі піднялась Т до 38,не сбивала. Зранку була 37,5,зараз 39 ((((. протерла водичкою з оцетом,чекаємо на лікаря. Подивимось що скаже...нема слів...

13. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Для чого здавати аналізи? Якщо температура спала, значить іде на покращення. А кашлю і насмарку можна позбутися і без антибіотиків.

14. дашулька

Дівчата,хелп!!!:girl_impossible:39,6! що робити???

15. Rodionochka

Дівчата,хелп!!!39,6! що робити???

Ми ось тільки це пережили. Можу сказати, що побільше пити, обтирати водичкою з оцтом (я брала штамки і намотувала на місця, де пульс прощупується - на ручках та ніжках). І коли ми не збили Т - вона спала сама, малий добряче пропотів. Зараз ще слабкий, але Т нема. Думаю, що Т в нас була ще вища, після 39,5 вже не міряли.

16. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

шо то таке з мацьопиками??? шось у всіх температура (у нас ні,ттт),хоча я сама мала нещодавно 37,2.
    не знаю,може то повёязано з жарою аномальною і викидами на СОнці(останній був 6 серпня,дуже потужний),але шось дуже багато скарг на температуру і кашель останнім часом.

17. veronka

veronka зла друзя

але краще просто водичкою, або чергувати! бо оцет через шкіру попадає в організм дитини! а ще добре подивіться десна дітиська - мо десь припухли горошинками, тоді то на зубки)) якщо дітисько при тому веселе, грається - то я своїй не збивала)

18. дашулька

Була в нас лікарка,сказала,що горло червоне...прописала нурофен 3 рази на день,чого робити не буду, й септифріл. й як ,не дивно,усьо!
    Т перед її приходом сбила свічкою до 38,4...зараз мася спить,а я себе гризу ,чи варто було сбивати...ну,не змогла я дивитись,як моя зайка мучиться!((

19. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Так,але завдяки йому той розчин водичка+оцет швидше випаровується зі шкіри і охолоджує її. Маленьким просто небагато того оцту додавати. Мазати місця, де найближче судини до поверхні шкіри - зап'ястя, на згині ліктів, колін, скроні, долоньки...Але це скоріш за все більшість знає, я так - нагадати:)

---------- Додано в 11:30 ---------- Попередній допис був написаний в 11:27 ----------

А ваша маленька зможе ( і буде?) той септифріл смоктати? Краще б щось пшикати виписала...Чи таким маленьким не пшикають, я вже не пам'ятаю....Та й в старшого горло завжди швиденько переходило в ларінгіти і трахеіти, а там так просто вже не вилікуєш.

20. amurka

amurka New Member

і в малої була температура 39,5....а після неї в мене, і саме головне що через 2 дні,всі здорові,ніби і не були хворі....

можете взяти пеленку і обтирати водичкою з оцтом,або без нього,на складочках,під пашками
    а ще на кілька хв. накинути ту пеленку на малятко,то нам саме більше помагало...

Статус теми:
Закрита.